Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-6

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Multumesc Try pt gestul tau si mamicilor care ne sprjina!

Maria e inca bolnava.Viroza aceea nu vrea sa treaca de fapt e o bronhopneumonie sau bronsiolita spunea dr azi.Tuseste tare si i se aspira secretiile pt a putea respira mai bine.Ii trece foarte greu si sper sa nu faca o complicatie.Este sub antibiotice in continuare dar totusi e bine ca a inceput sa depuna in greutate.Azi avea 2400 gr.
Retinopatia este in faza stationara si va fi din nou consultata saptamana viitoare.
Noi i-am pregatit lucrusoarele si o asteptam acasa.Mi-e tare dor de ea si din pacate nu ma lasa sa intru in spital din cauza ca e carantina.
Oh Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Bravo, Maria, pentru kilograme, e fetita mare acum, 2400g eheeee sunculite nu gluma, comparativ cu greutatea de la care-a pornit. Din pacate virozele nu trec in cateva zile. De-abia dupa 2 sapt. poti spune ca nu mai are nimic. Dar probabil ca sapt. viitoare vine acasa, asa-i? Ai discutat cu medicii? In principiu trebuie sa-i treaca viroza si-apoi acasica.
Asteptam cu toate clipa asta, Flori de cires.

Adrienutzu meu e si el stationar, adica hemoglobina era 99 ieri si reticulul 60 si ceva. Ceea ce sper sa reprezinte un semn bun cum ca organismul s-a relaxat din nebunia cu care producea celule rosii si acum toate au intrat pe fagasul lor. Am facut si ecografie abdominala si totul era normal, nu mai spunea nimeni nimic de ficat si splina marite. Am facut si radiografii la manute sa vedem ce e cu micul defect pe care-l are la degetel.


Si mai declaram si 830 g luate in ultima luna. Era si cazul, caci cu o luna inainte luase doar 400g. Asa ca suntem la 5640g s vreo 60 cm. Tanti de la fizioterapie vine de-abia pe 8 martie (ehehe, ce cadou!) asa ca pana atunci avem de asteptam si exersam cum putem noi.
Mai si de vreo sapt. asa-l apuca ganguritu' si chiuitu' de ziceam ca e mutulica si tacut, da' de unde! Cand ii faci masaj sau in gadili pe burtica il apuca o vorbaraieee. Ieri la ecografie, de cat l-a gadilat tant iaia cu proba pe burtica a inceput o gangureala pe el. E perioada cand ii place sa se-asculte, face o mutrita dulce foc cand gangureste. Nu va spun ce innebunit e dupa alex. Acum a invatat Alex sa stea langa adrian si sa e lase atins, cercetat de curiozitatea lui adrian. Sunt niste scumpi. Deja ii vad ca pe niste frati, cat mi-am dorit clipa asta!

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Scumpa noastra Flori de cires, mama minunatei Marie, cand frumoasa ta va dormi linistita in patucul ei, vegheata de parintii si fratiorul ei, aceste momente vor fi demult uitate!
Viroza la bebelusi asa se manifesta, ca o bronsiolita, iar prematurii, din nefericire, asunt mai sensibili la virusi comparativ cu nounascutii la termen. Dar sunt si mai luptatori.
Ai incredere, o sa fie bine!
Cu drag, Anna.


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

La multi anisori Adrian de Try pentru cele 6 lunisoare.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

La multi ani Adrian scump! Sa ai o viatza lunga si senina, sa fii sanatos si fericit!


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Vai, multumim, fetelor, ce surpriza placuta. Chiar de dimineata faceam calculul la lunisoare si-am realizat ca avem fix 6 luni de la nastere caci eu pana acum m-am tot obisnuit cu varsta corectata si foarte putin o folosesc pe cea reala. E adevarat ca dupa ce-o sa faca un an o sa uit de varsta corectata.

Multumim si dorim toate cele bune tuturor bebelusilor de aici, prematuri sau nu.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

FETELOR AM NEVOIE SI EU DE AJUTORUL VOSTRU ! UN SFAT !

FETITELE MELE AU ACUM 3 LUNI, SI 4500 KG, RESPECTIV 4300, ASISTENTA PEDIATRU MI-A SPUS CA AS PUTEA INCEPE SA LE DAU SUC DE MORCOVI, DAR MULTE PERSOANE IMI SPUN CA ESTE PREA DEVREME PT ASA CEVA...SI NU STIU CE SA FAC...VOI CUM ATI PROCEDAT ?! CELE CARE AVETI PREMATUREI MAI MARI...AJUTATI-MAAAAAAA VAAAAAAAAA ROGGGGG !!!

FLORI DE CIRES !

MULTUMESC !!!


Flavia de Alexia-Ioana si Daria-Maria 23.11.2006

Pozicile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Flavia eu lui David nu i-am diversificat meniul asa de repede, ci de la 5 luni am inceput sa ii introduc si alte alimente in afara de laptic.
Dar si mie mi s-a spus de la 2 luni sa incep sa ii dau suc de fructe, iar de la 4 luni supa de legume. Tinand cont ca medicul meu de familie e de moda veche, plus ca e obisnuit cu sfatuirea mamicilor cu copii nascuti la termen ( niciodata nu a tinut cont de faptul ca David e prematur, in nicio situatie), am decis ca e mai bine sa ma ghidez dupa instinct si dupa sfaturile fetelor care au prematurei.

Daca citesti in " Mama si copilul" de Capraru si acolo vei gasi acelasi sfat: nu are rost sa incepem diversificarea inainte de 4-6 luni, indiferent ca bebe e alaptat sau hranit cu fomula.

Multa sanatate, hai sa vedem ce mai zic si fetele in legatura cu intrebarea ta.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Flavia, eu to cred ca e devreme. Eu sunt adepta sistemului americam: diversificare la 6 luni (corectate). Probabi lca o sa incep totusi la 5 luni, dar nu m-as grabi de la 3 luni, e prea devreme.
Oricum nu au nimic de castigat daca incepi de acum diversificarea si nu au nimic de pierdut daca amani. Din contra, nu-ti bat icapul asa de devreme cu preparari de meniuri.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanaoti spune:

Nu am mai scris demult aici, dar am citit ce ati scris.
Ma impresioneaza foarte mult intemplarile MAriei. Sper sa fie o luptatoare in continuare.
Si eu cred ca e vina celor care lucreaza in sistemul sanitar de unde a stat Maria. Dar am si un contraexemplu: la IAsi prematurii mei au fost extrem de bine ingrijiti, supravegheati. Nu au contactat nimic din spital, aveau temperatura constanta si in camera si conditiile de intrare erau f stricte ( cu cartele). D-na dr directoarea de la prematuri instituise reguli f clare si cine indraznea sa le incalce era vai si amar de el. SI eu ii multumesc mult si ei si celorlalte cadre medicale. Pe cei f mici ii controleaza obligatoriu pentru retinopatie, ecografii din primele zile si acum am inteles au angajat si dr kinetoterapeut pentru a le face gimnastica preamturilor.
Multumesc mult tuturor si lui Dumnezeu ca mi-a calauzit pasii acolo.
Ne rugam pentru Maria si suntem siguri ca va fi f bine.
Cred ca a fost foarte bine ca ai fost la manastiri si se roaga si cei de acolo.
Te asteptam si la vara in SUceava, sa rememoreze locurile vazute din burtica.

Tuturor sanatate si saptamani cu liniste si pace,
Otilia





Mergi la inceput