Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-6

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

A propos de masaj, i-ai facut mereu masaj si a plans de la inceput sau doar de la un timp incoace?
La mine nici ununl din baieti n-a indragit masajul de la inceput. Dar nu m-am lasat, stiam ca pofta vine mancand. Cred ca dupa vreo 2 luni au inceput sa le placa, mai ales ca eu sunt mai putin finuta cu ei la masaj, adica "moasa comunala" asa cum imi zicea sotul cand ma vedea cum ii trag si le fac baie.

Dar la picioruse n-au comentat niciodata, masajul la picioruse le placea oricum. Fa-i masaj doar acolo unde-i place (ma rog, acolo unde nu plange in cazul tau) si incet incet extinde-te si la alte parti ale corpului si nu insista acolo unde plange sau eventual fa o pauza de 2-3 minute timp in care vorbesti mereu cu el si-l linistesti. Porneste la inceput cu miscari tip mangaieri si usor-usor mareste presiunea aplicata.
Cu alex eu am renuntat la masaj la 6 luni pentru ca se frichinea asa de tare, se rasturna de pe burta pe spate etc si n-am mai putut sa-i fac masaj. La adrian insa continui din motive medicale. Si-o sa-i fac cat voi putea. La fel vreau sa procedez si cu alaptarea. Iar dupa ce ma intorc la servici (in august) o sa ma mulg si-o sa-i dau in canuta cu cioc (ca biberon vad ca nu vrea sub nici o forma).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Avem pozite noi cu esenta si fara.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Buna fetelor! In legatura cu masajul aseara am incercat dupa baita, la care este un ingeras, un peste veritabil, sa-i fac masaj. Ei, spre surprinderea mea vreau sa va zic ca a stat mititelul cuminte, bine...nu mult timp, dar am ramas surprinsa si eu si tatasu de reactia lui. Bineinteles ca dupa o perioada s-a plictisit si a inceput sa planga dar important e ca a stat un pic cuminte la inceput.
Cat despre cereale, pe aceasta cale sa-ti raspund Try la intrebari. Dominic este nascut la 33 saptamani ( 7 luni si un pic ), normal el trebuia sa se nasca undeva in jurul a 20 aprilie si s-a nascut pe 2 martie. De copil la Constanta, caci acolo am nascut, s-a ocupat sefa de clinica dr. Voinescu Maria, dupa parerea mea un medic extraordinar. L-am nascut ce-i drept cu greutate mica 1400gr iar nota la nastere a fost 3. A dezvoltat o retractie sternala la 3-4 zile dupa nastere si dr. Voinescu l-a dat imediat pe dexametazona vreo 2 zile, timp in care Dominic vizibil isi revenea. Cand am vazut cum arata baiatul meu in acele momente am zis ca nu mai traieste mult dar se pare ca cineva acolo sus ne iubeste!!! La 3 luni fara o saptamana, i-am telefonat dr. Voinescu si i-am spus ca al meu copil nu se satura numai cu lapte ( Topfer 1 ). Dece spun asta: mananca cate 80-90 ml lapte simplu la o masa uneori poate fi chiar mai putin dar niciodata mai mult, si dupa ce termina de papat se apuca de plescait si cauta cu gurita. Dadca incerc sa-i mai dau lapte nu vrea dar dupa 1 h chiar sa zic 2 plange iar de foame. Concluzia oricat de mult ii place laptele simplu nu se satura si cere mancare mai des. Nu era asta o problema dar am crezut de cuviinta sa vb. cu unh medic despre acest lucru. Sfatul dr. Voinescu a fost acela de a introduce in alimentatia bebelusului cereale pe baza de orez, tot de la Topfer, si uite asa am inceput incet incet sa-i introduc aceste cereale care vizibil ii plac si-l hranesc ca cere mancare cam la 3-4 ore si mananca cam 120-140 ml la o masa.
Tin minte ca a avut probleme cu scaunul intr-o perioada facea kk verde, culoarea spanacului si a trebnuit sa facem tratament cu antibiotice si atunci dr. Voinescu mi-a recomandat un soi de cereale pe baza de morcov cu orez ( Topfer ) pentru bebelusi mai mari de 8 saptamani si la fel i-au placut.
Acum fiind asa agitat m-a dus gandul si la stomacelul lui si am recoltat din scaun, am mers la laborator si chimista a zis ca este scaun normal de de lapte. Kk face bine si nici nu am mai avut probleme de atunci de la 8-9 saptamani.
Aseara la fel a inceput concertul pe la 8 fara zece si a terminat in jurul orei 22.00. Are program la 22.30 el doarme tun indiferent ca a plans 2-3 ore in continuu. Aseara nici macar nu a vrut sa manance. A adormit flamand. Iar suzeta nici sa nu o vada. Nu mai stiu ce sa-i fac: am incercat cu zdranganele, cu suzeta, cu cintecele cu leganat in brate ( parca mai tare urla uneori ), toate metodele dar fara leac. Acum astept sa vedem ce zice si dr. Voinescu, dar momentan ea este plecata din tara si se intoarce undeva in jurul datei de 25 iunie. Eu sper sa-i treaca piticii pana atunci caci si eu si tatasu suntem la limita! Bine macar ca nu ne pierdem cu firea si suntem rationali, facem cu schimbul, ne maimutarim dar ce nu facem pentru gandacel...
Multa sanatate la bbii voastri si multumesc mult pentru sfaturi. Mai vb.

loleka de www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">http://www.onetruemedia.com/otm_site/start Dominic Andrei-02.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Continuarea
AICI!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franca spune:

Buna am si eu un puiut nascut prematur la 34 saptamani 2900kg,50 cm,scor apgar 9/10 in data de 17.04.2007 daca se poate sa ne alaturam si noi voua.
Multumim

Mamica de Mark-Adrian

Mergi la inceput