Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-6

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Noi tocmai am venit de la gimnastica si de la cantar...nu am mai crescut decat 100 gr in 3 saptamani ...si mai avem si niste ciupituri de tantari pe obrajiori care tot nu vor sa treaca de vreo saptamana
Va pupam pe toti si toate

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Am fost si noi la plimbarica, cu toate ca la Mangalia este putin rece si sta sa ploua dar a fost super frumos. Acum ne pregatim sa papam si apoi sa facem iar nanita ca sa putem creste mari mai repede.
Pregatirile pentru botez sunt in toi ( 2 iunie )_cind implinim si noi 3 luni.
Va pupam mamici si sa aveti o zi frumoasa si insorita.

loleka de www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">http://www.onetruemedia.com/otm_site/start Dominic Andrei-02.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Dragele mele mamici, stiu ca postarile mele s-au rarit considerabil....inca vad tot in ceata din pacate si scriu foarte greu...dar cu sufletul sunt alaturi de voi.Cand Dumnezeu te incearca si simti greutatea apasandu-ti umerii dar ii simti langa tine pe cei care te ajuta sa nu cazi...ei, e greu sa-i uiti.Asa v-am perceput eu.

Maria a implinit azi 7 luni de viata.Mi-am adus aminte de acea zi infiorator de grea: trecusera 3 zile de cand medicii se straduiau sa o scoata din burtica mea iar eu extenuata ma rugam lui Doamne Doamne sa nu ne lase uitate pe mana lor...Ce mai conteaza asta acum...conteaza insa altceva....faptul ca in ciuda lor, a celor care ne priveau unii cu mila, altii cu aroganta, iar altii ca pe doi nebuni...a contat ca speranta si increderea in viata, in iubire, in voia Celui de Sus a razbit.
N-am sa uit niciodata..cred ca am mai povestit...cum singura persoana care mi-a vorbit atat de frumos de Maria, de speranta, de Dumnezeu, la cateva ore de la nastere...a fost o tiganca, colega de salon cu mine.Ei ii multumesc acum ca in nebunia de acolo a fost OM si prin minunatele ei vorbe m-a sustinut...mi-am promis ca o sa o caut sa o pot strange in brate si sa-i pot spune ochi in ochi ceea ce ii zic aici.
Zilele trecute imi spuneam ca sunt binecuvantata ca daruindu-mi-o pe Maria, frumoasa, vioaie, sanatoasa, Dumnezeu m-a sarutat pe frunte.Am citit undeva ca El mereu ne atinge cu degetul insa noi nu suntem capabili sa ne dam seama.

Maria este bine, are 4500 gr, creste usurel usurel, e drept ca nu e in graficul standard nici macar in rand cu bebelusii cei de varsta corectata, insa cand o vad atat de vioaie si cu ochisorii aceia stralucitori ca doua stele, imi piere orice grija...
Mananca laptic cu cereale cam 100 ml/masa si noaptea e cumintica tare: doarme cam 5-6 ore fara sa ne trezeasca.Sta pe burtica cu manutele sprijinite de patut si capul sus si tinut tare iar acum experimenteaza intoarcerile pe parti pana cand ii reuseste sa se intoarca complet pe burtica.Oricum nu o mai gasesc niciodata in pat cum am lasat-o: ba e cu capul la picioare, ba transversal pe saltea, baga jucarelele in gura, suge pe degetele si cand o vad cum isi impreuneaza manutele si se straduie sa nimereasca gurita cu suzeta imi vine sa o mananc toata.

Se spune ca speranta moare ultima...ma gandeam inainte de a avea-o pe Maria la aceste vorbe si nu le simteam profunzimea...ma gandesc si acum la ele spunandu-mi ca a fost cea mai mare lectie pe care am primit-o in viata despre ce inseamna " a crede, a spera" si despre ce inseamna voia lui Dumnezeu, despre cat de mici si infimi suntem noi pamantenii dar atat de iubiti si ascultati de Cel caruia Ii datoram existenta.
Doamne, iti multumesc...pt Maria, minunea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Buna fetelor! Ma uitam cit de frumos a scris FlorideCires si m-a dus gindul imediat sa ma uit in urma si sa vad daca are un album foto. Am ramas surpinsa sa vad ca asa era si Dominic cind l-am nascut. Avea 1400 gr. si SA = 3, iar Dr. Voinescu_neonatolog nu a vrut sa ne ofere nici o speranta ca lumina ochilor mei va avea puterea sa razbata prin primele zile de viata. Ne zicea ca primele 10 zile sunt critice si ca daca va reusi sa treaca de ele va fi bine. Ne rugam la Dumnezeu si Fecioara Maria sa-l invredniceasca, sa-i ofere forta si dorinta de a trai. Dupa primele 3 zile de la nastere Dominic a facut o retractie sternala si am avut noroc ca am fost pe miini bune care au actionat imediat, foarte promt cu tratament. A scapat dar am trecut prin clipe de groaza. Mergeam la muls din 3 in 3 ore si ma ingrozeam cind vedeam ca lipseste cite un bebelus din incubator. Erau conectati la tot felul de aparate si deja cunosteam sunetul ingrozitor al mortii!!! Aparatele prevesteau. Cit am stat in spital au murit cred vreo 4-5 bebelusi iar mamele erau sfisiate de durere. Ma dadeam cu capul de perete si ma rugam sa-l lase pe Dominic ca ne-am chinuit mult sa-l avem ( 9 ani ). Si cineva acolo sus ne iubeste si ne asculta rugile. Asa ca haideti sa ne rugam Domnului sa ne invredniceasca sa ne crestem copii, sa le oferim caldura sufleteasca si un zimbet pe fata chiar daca suntem obositi si impovarati de probleme. Sa ne bucuram de fiecare sunet care-l scoate, de fiecare zimbet in coltul gurii, de fiecare pas care-l face pentru ca nimic nu este mai frumos pe lumea asta decit acest dar oferit de Dumnezeu: bebelusii nostri!!!


loleka de www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">http://www.onetruemedia.com/otm_site/start Dominic Andrei-02.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by loleka

Buna. Sunt Loleka, 29 ani din Mangalia, mamica unui bebelus prematur, nascut la 33 saptamini ( 2 martie 2007 ) cu o greutate de 1400 gr, scor apgar 3, sex masculin ( Dominic Andrei ). Iepurasul meu are acum 2 luni si jumatate si o greutate de 4000 gr. Papam pre Nan si putin laptic de la mamica caci nu prea mai este de unde, nu se gaseste in comert, ei asta e vom creste mari si asa.
Am avea citeva probleme si am vrea sa primim citeva sfaturi de la mamicile aflate in aceeasi postura cu noi sau care au fost in situatia noastra. Aveti idee pina cind este bine sa papam pre Nan? L-as da pe Topfer 1, dar nu stiu cind sa fac pasul asta. Plus de asta i-au iesit pe fata niste bubite care nu mai trec. Am incercat si cu Baneocin crema + pudra, si cu crema Petrini nu mai stiu cu ce sa-l dau sa ii treaca.
Am vrea pe aceasta cale sa ne inscriem si noi in acest club daca este posibil. Multumim


loleka



Eu cred ca poti incepe sa-i dai Topfer 1 daca are 4 kg. Topfer 1 e probabil pentru bebelusi nascuti la termen, dar la 4 kg baietelul tau are deja greutatea unui bebelus nascut la termen. Dar este cazul sa ceri sfatul pediatrului.

Ce fel de bubite? Daca e urticarie trebuie sa ii dai un fel de tratament, trebuie sa il vada un doctor. Eu am citit ca nu e bine sa folosesti pudra, ca se poate sa o inhaleze. Pentru roseata la fundulet eu ii dadeam cu Bepanthen, dar nu stiu daca e cazul si la voi.

Petrecere frumoasa la botez! Sa iti traiasca feciorul cel scump, si sa va aduca numai bucurii!


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

FloriDeCires felicitari pentru botez si pentru falcutzele pe care le-am vazut in poze. Mariuca arata tare bine. Va recupera greutatea incetul cu incetul. Avand in vedere de la cat a pornit e super.
try imi pare tare rau pentru diagnosticul dat. Nu stiu ce sa zic, ii urez multa multa putere si sanatate lui Adrian.
Sheanna este superba poza cu puiutzii vostri.

edit: noi ne apropiem de 10 luni, nu avem nici un dintisor, dar incepem sa facem primii pasi.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Peste 2 zile Dragos face 8 luni si ne mandrim cu primii 2 dintisori, iesiti jos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Noutati despre noi: avem 7 luni jumate (sau 9 reale) si stam bine-n fundulet. Im ifaceam probleme, dar dintr-o data, la 7 luni si-o sapt. si-a dat drumul si statea si cate 15 minute fara sa cada. Normal ca mai cade si-acum, insa sta bine-n fund. Facem exercitii acum cate mersul de-a busilea. Deocamdata nu sta nici in 4 labe, dar are vointa de-a se deplasa inainte dupa cate-o jucarie. Deocamdata ne deplasam doarpe spate , a invatat sa se miste prin camera stand pe spate si impingand in picioare. Nu are el o directie buna, senineaza te miri pe unde, dar asta e mai puti nimportant, o privesc ca pe o evolutie si ma linistesc ca-i i nparametri normali.

Avem 4 dintisori: incisivii centrali de jos is incisivii lateral ide sus. E un dulce cand rade cu toata gura si i se vad si dintisorii de sus (care inca sunt mici, de-abia iesiti). Spre deosebire de alex, el are dureri de dintisori si asta se reflecta si-n somnicul lui. L-am invatat sa adoarma si pe spate ca nu mai era chip sa-l culc pe burta, se rostogolea imediat ce-l puneam in patut si el nu stia sa adoarma stand pe spate. Nici mai mult nici mai putin de-o zi a durat trainingul.

Gangureste-n toate felurile, e innebunit dupa alex, fac baie impreuna amandoi si de ieri le-am scos piscinuta in gradina sa se balaceasca la 30 de grade. Papam cam de toate pt. varsta naostra. cel mai mult prefera supa de legume, o devoreaza. Branzica de casa nu e printre preferatele lui si nici carnitza. Nu prea ne place sa stam in carut (adica direct in carut, nu in car seat), dar ne-m obisnui cu toate. Avem 2 somnicuri ziua in general (uneori si 3 cand doarme in reprize mai scurte), iar noaptea ne cam sculam de vreo 3 ori pt supt si daca are dureri de dintisori se trezeste si mai des, ar incerc sa-l readorm fara tzitzi. Uneori readoarme si singur, fara ajutorul meu si-l las, incerc sa-i dau posibilitatea de a invata sa readoarma singur. Doar cand da in plans tare ma duc la el. Altfel daca smiorcaie un pic si cu pauze dese, il las.

Marti mergem din nou la hematologist sa vedem ce teste de sange-i mai face ca deja m-am saturat cat sange i-au luat astia pt. analize. Undeva la inceputul lui iunie mergem din nou la evaluare (de 8 luni) la ocupational therapist.
As vrea sa mai merg odata cu el la control oftalmologic si auditiv. Aici sunt recomandate sa se repete pana-ntr-un an.

Ultimele pozite: aici si aici

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Try v-am admirat baietii in pozitze. Mi-a placut mult cea cu " Ce spui soro" . Poate o sa fie totul bine la hematologist, Doamne ajuta. Felicitari pentru progresele lui Adrian.



Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Try cum a fost la hematologist? Ce a spus de Adrian?


Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput