Pentru romanii din Romania: Vreti sa emigrati?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

MA DUC IN ITALIA CA SI ASA MI-A SPUS SOTUL MEU CA SUNT NEBATUTA...ASA CA MA DUC SA REZOLVE EI PROBLEMA CA EI STIU CUM SI CE SA FACA!!!ASA TOATA LUMEA E MULTUMITA!SOTUL CA FAC ALTII" TREBURILE MURDARE" IN LOCUL LUI , EU VAD(??!!)ITALIA CA-MI DORESC DE MULT TIMP SI ITALIENII ISI MAI BIFEAZA UN ROMAN PE CARE L-AU "REZOLVAT"CA ASA SCAPA DE EI,MAMA LUI DE POPOR ROMAN ...LATIN!!!P.S. sa le fie rusine ca nu-si aduc aminte ce-au facut ei in decursul timpului si vad numai paiul din ochii altora ca barna din ochiul lor...nu-i mai deranjeaza!

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

quote:
Originally posted by marumiha

ramonab- ai putea sa ne spui unde ai fost ėn Italia.Parerea mea e ca mėncarea italiana e cea mai buna daca sti sa o pregatesti si nu o spun numai eu si e si cea mai sanatoasa .Ca multe produse nu au gust poate ai dreptate.Despre pizza ,daca nu e buna la mama ei acasa ma andoies
ca ėn alte parti e buna.


Am fost in Forli, un orasel aproape de Bologna,cum sa fie mancarea gustoasa daca cele mai multe produse nu au gust, cu ce dai gust mancarii, si da pizza nu e buna la ea acasa, orice italian care a mancat pizza in romania iti va spune ca e mai buna.Eu cunosc nu unu ci destui care s-au declarat foarte multumiti de mancarea noastra, care, are gust.
Si pt doamnele care au impresia ca nu stiu ce vorbesc, le spun sa nu-si dea cu parerea pt ca ele nu stiu ce am vazut si auzit in Italia, asa ca scuzati-ma dar prefer Romania inaintea Italiei, si ma rog sa nu ajunga romanii sa se poarte ca italienii,sau sa aiba gandirea lor, ca atunci am incurcat-o.





http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

quote:
Originally posted by ramonab


Si pt doamnele care au impresia ca nu stiu ce vorbesc, le spun sa nu-si dea cu parerea pt ca ele nu stiu ce am vazut si auzit in Italia, asa ca scuzati-ma dar prefer Romania inaintea Italiei



hai mai Ramona, ca ai avut tu ghinion..pai si un strain dc s-ar duce la Tecuci(no offence e primul orasel care mi-a trecut prin cap) ce ar putea spune despre Romania?Eu sunt de parere ca trebuie sa traiesti un timp printre alti oameni, in alte tari;sa vezi un alt mod de a gandi,sa il treci prin filtrul gandirii tale, sa faci experiente care iti imbogatesc viata care te fac sa cresti ca om, indiferent in ce colt al lumii te indrepti.


'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_e spune:

quote:
Originally posted by ligia1112

Sincer, DA, as pleca! Nu oriunde, nu oricand, dar daca se iveste ocazia sa emigrez as face-o. Nu in cautarea unui job sau a banilor, ci a sigurantei, a respectului, a bunului simt si multor altora pe care aici nu le prea vad.





exact...
si dupa ce am mai avut de gind o data sa plecam, dar am zis hai ca mai stam,
am decis ca desi la nivel economic stam cica mai bine, la nivel de mentalitate... parca e tot mai rau.
si cu fiecare vacanta/plecare cu munca peste granita, e tot mai greu sa revenim la "shokul civilizatiei" bucureshtene".

si eu mai am o problema - ma enervez cind vad o magarie, si cind ma enervez vreau sa FAC ceva. sa REZOLV nedreptatea facuta mie sau altuia. sa iau o atitudine. sa nu ma las calcata in picioare. nu ca oi fi eu buricul tirgului, e vorba de niste principii, niste valori, de vorba "ce tie nu-ti place altuia nu-i face". insa am obosit sa ma lupt cu morile de vint, sa imi creasca tensiunea zilnic, sa vad ca DEGEABA.

nu zic ca e perfect in alta parte, dar dumnezeu ma ierte, macar sint exceptii de la regula, nu pe cale sa devina regula...

asa ca da, mai avem ceva de rezolvat pe aici cam un an, apoi vom pleca. nu zic "de tot", ca nu se stie niciodata in viata. insa deocamdata DA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

"Am fost in Forli, un orasel aproape de Bologna,cum sa fie mancarea gustoasa daca cele mai multe produse nu au gust, cu ce dai gust mancarii, si da pizza nu e buna la ea acasa, orice italian care a mancat pizza in romania iti va spune ca e mai buna.Eu cunosc nu unu ci destui care s-au declarat foarte multumiti de mancarea noastra, care, are gust.
Si pt doamnele care au impresia ca nu stiu ce vorbesc, le spun sa nu-si dea cu parerea pt ca ele nu stiu ce am vazut si auzit in Italia, asa ca scuzati-ma dar prefer Romania inaintea Italiei, si ma rog sa nu ajunga romanii sa se poarte ca italienii,sau sa aiba gandirea lor, ca atunci am incurcat-o."






ramonab-nu vad unde cineva a spus ca nu stii ce vorbesti,parerea mea e ca atunci cėnd mergi ėntr-o tara chiar si pt.3 luni nu poti sa vezi lucrurile ca atunci cėnd stai mai mult timp ,cėnd ai serviciul tau ,casa ta si ai cunostinta de tot ce se ėntėmpla.
Sėnt persoane (chiar si italieni)care atunci cėnd nu reusesc sa se ėntegreze ėn alta parte ,ma refer (la regiuni ,orase)dau tot timpul vina pe oamenii acelui loc spun ca e vina lor pt.ca unde locuiau ėnainte oameni erau altfel.Asta pt. ca nu reusesc sa se ėntegreze ,
,critica orice ,sėnt egoisti ,invidiosi se cred superiori si putin sociabili.
Parerea mea e ca oamenii sėnt lafel peste tot ,buni si rai ,corecti si mai putin si asta sta ėn alegerea noastra si ėn comportamentul nostru de a atrage sau a respinge anumite persoane.Pt.mine e imp.sa cunosc oameni si locuri si de a ėmpartasi si la alti ėmpresi.
Impresia mea e ca tu critici tot ce ai vazut ,ce ai mėncat aici.Si poti s-o faci ,iesti libera ,eu am cunoscut o singura data o romėnca care dupa ce a stat cu o batrėna 6 luni(numai ėn casa)critica f.mult italienii ca sėnt zgėrciti.Atunci am ėntrebat-o cėti a cunoscut ,raspunsul a fost "fam.unde am locuit"
Atunci am ėntrebat-o daca i se pare normal sa judece un popor pt. faptul ca ea a cunoscut o familie italiana.Si i-am zis si ca acum cėnd mergi acasa cu bani sper sa-i dai la toti saraci daca tu iesti generoasa.
ėtalia e cunoscuta ėn lumea ėntreaga pt.mafia siciliana si pt.pizza si bucataria italiana care sxista ėn toata lumea.Oare cėte restaurante romėnesti sėnt ėn alte parti.Atunci cėnd merg ėn vacanta cel mai mult ėmi lipseste mėncarea italiana care pt. mine e f.buna.






http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinake spune:

spun da emigrarii. eu si sotul meu urmeaza sa ne stabilim in luxemburg, o tara foarte mica si linistita. nu pot spune ca in romania o duceam rau, din contra, dar in romania mi-am propus sa ma intorc peste vreo 15 - 20 de ani cand toate se vor fi asezat la locul lor. tara asta e un haos general din toate punctele de vedere: infrastructura, sistem de sanatate, chiar si mentalitati.
iubesc tara si oamenii ei, dar m-am saturat sa "cersesc" drepturile de cetatean al acestei tari!
mult succes romanilor din strainatate!

"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Nu!Sigur nu as emigra.Decit,poate,daca as avea un motiv foarte serios.
Dar numai pentru ca sistemele din Romania sint deficitare...
In nici un caz nu.
Mult succes celor care urmeaza sa o faca ori deja au facut-o!

Incognito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Scuze, nu ma pot abtine: Sorinake, in Luxemburg? Cumva vei lucra la Mittal? Te intreb pentru ca e posibil sa o cunosti pe colega mea de birou

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns necsuta spune:

Da,ma bate gandul sa emigrez,nu stiu daca o sa si reusesc,dar o sa incerc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nu, nu vreau sa emigrez. Calatoresc si ma intorc
Oi fi masochista dar mie imi place aici, in Romania. Mi-e bine aici ....

Mie mi-a placut mancarea din Italia (Ravioli .... creveti cu papadie , miammmm). Simai tare decat mancarea mi-a placut "Forum Romani".
Mi-a placut si Viena (dar n-as putea locui acolo), mi-a placut Parisul ....
Mi-am si propus ca vad minim un oras "strain" pe an. Sper sa traiesc suficienti ani sa vad Europa
Singurul loc din strainatate care m-a dezamagit rau a fost Disneyland Paris.


Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput