Sa-mi vaccinez copilul?

Sa-mi vaccinez copilul? | Autor: simina2005

Link direct la acest mesaj

Am un baietel Andrei de aproape 6 ani care este suspect de autism din cauza vaccinului...

Al doilea baietel...bebe Teo are 7 luni...si ma tem sa-l vaccinez...
Medicul da din umeri...

Recent am primit un e-mail de la o familie din Germania care mi-a explicat parerea lor despre vaccinuri...

"Vaccinarea – o afacere banoasa pentru companiile farmaceutice, dar paguboasa pentru sanatatea noastra


Vaccinurile nu au eficienta, dar au foarte multe efecte negative. Aceasta este o certitudine stiintifica

de Alex Ionescu

De-a lungul ultimelor decenii, vaccinurile – ca metode terapeutice si subiect de cercetare – au luat o deosebita amploare. Au fost introduse programe exhaustive de vaccinare, iar fondurile alocate descoperirii de vaccinuri contra diferitilor agenti patogeni au crescut foarte mult. In mass-media abunda reclamele privind utilizarea vaccinurilor pentru a ne proteja de anumite afectiuni. Si asta in ciuda faptului ca incidenta bolilor contagioase a scazut dramatic cu multe decenii inainte de introducerea vaccinarii pe scara larga!

Oare cat de necesare ne sunt vaccinurile, in realitate?
Chiar suntem asa de susceptibili la imbolnaviri?

In continuare vom reda parerea unor specialisti in acest domeniu. Mare parte din materialele pe care vi le oferim au fost prezentate in cadrul unei conferinte care a avut loc la Parlamentul European pe 5 aprilie 2002, avand tema „ Practica vaccinala” .

Esecul vaccinarii a fost demonstrat stiintific de un amplu experiment al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS)

Vaccinarea preventiva impotriva tuberculozei nu are ca efect diminuarea numarului cazurilor de tuberculoza, au demonstrat specialitii. Unul dintre cele mai elocvente experimente a fost realizat chiar de catre OMS, in India, pe durata a 11 ani. De aceea Dr. G. Buchwald, in zguduitoarea sa lucrare „Nonsensul vaccinarii”, afirma categoric: “Victoria impotriva epidemiilor nu a fost castigata de stiinta medicala sau de doctori, si cu siguranta nici de vaccinuri…. ci de rezultanta imbunatatirilor aparute in domeniul tehnic, social, igienic si mai ales nutritional. Ipoteza ca vaccinarile stau la baza declinului bolilor infectioase este un mare nonsens.” - The Vaccination Nonsense, pag. 108.

Nascut pe 15 februarie 1920, Gerhard Buchwald s-a specializat in medicina interna si boli pulmonare. Din 1986 militeaza pentru libertatea informatiei si libertatea de alegere a vaccinarilor (pentru ca in foarte multe tari foarte multe vaccinuri sunt obligatorii). A sustinut peste 500 de comunicari, a scris mai bine de 200 de lucrari stiintifice despre vaccinare si neajunsurile acestei proceduri. Dintre acestea amintim: Vaccinarea – o afacere bazata pe frica, Nonsensul vaccinarii, Declinul tuberculozei in ciuda vaccinarii de „protectie”. Din 1959 este consilier medical al Asociatiei de aparare a persoanelor afectate de probleme de sanatate ca urmare a vaccinarilor.

In cadrul conferintei care a avut loc la Parlamentul European, Dr. Buchwald a expus experimentul care a dovedit ineficacitatea vaccinarii antituberculoase. Desfasurat pe durata a 11 ani, in India, de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), acest experiment a aratat ca oamenii care sunt vaccinati improtriva tuberculozei sunt chiar mai vulnerabili fata de aceasta boala decat cei care nu sunt vaccinati.

Totul a inceput in 1968. Pentru a verifica eficienta vaccinarii anti-tuberculoase, OMS a demarat un amplu experiment: in doua regiuni similare din India, oamenii au fost vaccinati (in prima regiune), respectiv nu au fost vaccinati (in cea de-a doua). In provincia Madras, la 40 km de oras, intr-o regiune cuprinzand 209 sate si un oras de 364000 de locuitori, toata populatia a fost vaccinata cu BCG (vaccin anti-tuberculos), in afara sugarilor mai mici de o luna. Au fost utilizate aceleasi tulpini vaccinale ca si in alte 40 de tari pentru producerea vaccinurilor necesare tarilor respective. In acelasi timp, s-a ales si un al doilea district cu aproximativ aceeasi suprafata si acelasi numar de locuitori, fiind considerat ca lot martor. Aici nu s-a realizat vaccinarea BCG. Apoi, dupa 11 ani, s-au realizat statistici privind starea de sanatate a locuitorilor din cele doua regiuni.

Astfel, in 1979, 11 ani mai tarziu, a fost prezentat primul raport provizoriu asupra experimentului OMS. Se declara ca „acest raport provizoriu a actionat ca un electrosoc asupra expertilor OMS”. „Studiul realizat in conditiile cele mai favorabile pe teren, nu permitea evidentierea NICI UNEI EFICACITATI A VACCINULUI BCG”. In zona cu populatie vaccinata au existat mai multi bolnavi de tuberculoza decat in zona cu populatie nevaccinata, ceea ce arata ca vaccinul BCG nu avea nici o eficacitate, ci, mai mult, era chiar periculoas! Rezultatul a fost publicat la 11 ani dupa inceperea studiului.

Iata cateva afirmatii categorice din raportul OMS:
• Efectul protector al acestei vaccinari ramane indoielnic.
• Este foarte clar ca vaccinarea BCG n-a avut nici un efect.
• Rezultatele studiului arata ca vaccinarea nu a conferit nici un fel de protectie in primii sapte ani si jumatate dupa vaccinare.
• Vaccinarea BCG este deja contestata de 50 de ani.

Pentru cei care ar putea obiecta ca poate vaccinurile folosite nu au fost bune, trebuie precizat ca in cazul experimentului realizat in India, s-au efectuat verificari care confirma ca vaccinurile folosite nu erau expirate, fiind chiar cele mai bune disponibile. O intalnire la Copenhaga in februarie 1978, cu diferiti directori de calitate de la mai multe laboratoare, a confirmat ca toate vaccinurile utilizate erau de buna calitate.

In plus, s-au facut si alt gen de experimente. De exemplu, intr-un studiu realizat in Porto Rico, au fost administrate doze mari de vaccin BCG si placebo la doua grupuri de persoane. Placebo sunt asa-zise medicamente care de fapt nu contin nici o substanta medicamentoasa, dar care se administreaza pacientilor afirmand ca sunt foarte eficiente in tratarea bolilor. Ce s-a constatat? Aceeasi slaba protectie, 31%, in ambele loturi… Deci vaccinul nu a folosit la nimic!

Raportul Organizatiei Mondiale a Sanatatii concluzioneaza: „Studiul actual a demonstrat ca vaccinarea BCG nu confera protectie impotriva tuberculozei.”

Si totusi, dupa demonstrarea stiintifica a ineficacitatii vaccinarii BCG, Institutul Robert Koch a asteptat inca 27 de ani, din 1971 pana in 1998, pentru a elimina aceasta vaccinare de pe lista vaccinarilor recomandate! Acest fapt demonstreaza o data in plus ca pentru companiile farmaceutice profitul, si nu sanatatea oamenilor, este principala prioritate.

O statistica asupra tuberculozei realizata in Germania arata ca in aceasta tara, in anul 1750, din 10.000 de decese anual, 75 de oameni au fost victime ale tuberculozei. Acest numar a diminuat progresiv odata cu trecerea timpului, ajungand in anii ’90 la 5 decese datorate tuberculozei, din 10.000. Au exitat mai multe momente care au jalonat aceasta descrestere: 1882 – descoperirea agentului patogen al tuberculozei – bacilul Koch; 1910 – impunerea regulilor de sanatate publica; 1930 – inceperea vaccinarii BCG; 1950 – inceperea aplicarii masive a chimioterapiei.

Care sunt totusi adevaratele cauze pentru scaderea numarului de cazuri de tuberculoza? Mai degraba cresterea nivelului de trai: confort, igienizare, incalzire, apa potabila, ferestre largi, cresterea spatiului locuibil si scaderea densitatii populatiei, aparitia masinilor de spalat, imbunatatirea alimentatiei.

Dr. Buchwald, care a facut cunoscute publicului aceste aspecte cutremuratoare, militeaza in continuare pentru libertatea exprimarii, a informatiei si a vaccinarii, si invita pe fiecare sa isi folosesca discernamantul si liberul arbitru in mentinerea in cat mai buna stare a propriei sanatati.

Vaccinurile copilariei: pretul poate fi prea mare

Dr. Keith Scott-Mumby, in varsta 58 de ani, este profesor de nutritie la Universitatea Internationala Deschisa de Medicina Complementara, din Colombo. Este licentiat in medicina, avand un master realizat in specialitatile chirurgicale, si un doctorat in stiinte medicale. Dr. Scott-Mumby este membru al Societatii Regale de Medicina, membru fondator al Societatii Britanice pentru Nutritie, Alergie si Medicina Mediului, membru al Academiei americane pentru medicina anti-imbatranire. Este considerat detectivul numarul unu in alergii.

Dr. Scott-Mumby considera ca vaccinarea este un asalt deliberat asupra sistemului imun aflat in dezvoltare. Exista din ce in ce mai multi adepti ai ipotezei ca sanatatea copiilor in crestere este slabita prin vaccinarile multiple introduse prin programele de vaccinare. In SUA, Sistemul federal guvernamental de raportare a reactiilor adverse la vaccinare (The Federal government VAERS - Vaccine Adverse Events Reporting System) a fost infiintat de Congresul Statelor Unite ca urmare a Actului de Compensare a Prejudiciilor Vaccinarii Pediatrice la nivel National din 1986. S-au primit aproximativ 11000 de reclamatii serioase in fiecare an despre reactiile adverse la vaccinare. Anual se raporteaza pana la 200 de decese (morti) si extrem de multe cazuri de disfunctionalitate permanenta dupa vaccinare.

VAERS sustine in mod oficial ca 15% dintre reactiile adverse raportate sunt “serioase” – adica necesita spitalizare de urgenta sau cazul este letal. Mai grav este ca FDA (Food and Drug Administration) estimeaza ca doar 1% din reactiile adverse serioase sunt raportate, iar CDC admite ca doar 10% din acestea se raporteaza; mai mult de 90% din decesele sau disfunctiiile cauzate de vaccinari raman neraportate, chiar 99%, daca datele FDA sunt corecte.

Bineinateles, argumentul standard este ca daca nu ne vaccinam, vor reapare epidemiile terifiante din secolele trecute. Contra-argument zdrobitor: in fiecare an exista mai multe decese cauzate de vaccinarea impotriva tusei convulsive decat de tusea convulsiva insasi!!! Si inca un aspect foarte important care ne poate pune pe ganduri: incidenta bolilor contagioase a scazut dramatic cu multe decenii inainte de introducerea vaccinarii pe scara larga.

In jurnalul “Pediatrul” din 1992, volumul 23, nr.10, pag 1655, autorii raporteaza speriati propriile rezultate obtinute la examinarea copiilor prescolari, in urma anumitor teste efectuate. La 34% din copiii examinati au observat o intarziere in dezvoltarea limbajului – nu stiau sa vorbeasca corect. S-a realizat o ancheta privind starea de sanatate a copiilor vaccinati si a celor nevaccinati. S-a confirmat statistic faptul ca acei copii care nu au fost vaccinati prezinta o stare de sanatate mai buna decat copiii vaccinati de aceeasi varsta, nu numai fizic ci, mai ales, mental.

In mod continuu apar ipoteze conform carora boli rare si aparent inexplicabile (scleroza in placi, boala Alzheimer, diabetul infantil) pot surveni ca urmare a vaccinarilor; imediat ce aceste suspiciuni apar, oficialii in domeniul sanatatii le dezmint, spunand ca „o relatie cronologica, dar nu de tip cauza-efect, ar putea fi posibila”. Ar fi deci o „intamplare” in viziunea lor faptul ca aceste boli apar dupa vaccinare, si faptul ca ele exista doar de cand au aparut vaccinurile.

In general binefacerile vaccinarii sunt pe larg descrise si sustinute de publicatiile industriilor farmaceutice. Astfel, se poate citi destul de des: „vaccinarea face parte din categoria masurilor preventive cele mai eficace si cele mai importante din medicina. Vaccinurile moderne sunt usor de digerat; foarte rar se observa efecte nedorite de durata ale acestor medicamente…” Dar se uita faptul ca exista probe care contesta aceste afirmatii mincinoase!

Din 10 epidemii de variola intre 1947 si 1974, au existat sute de persoane vaccinate anti-variolic care au facut variola. Programul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) de eliminare a variolei nu a reusit decat dupa oprirea vaccinarilor. Reusita definitiva s-a obtinut dupa aplicarea masurilor de lupta impotriva bolii – izolarea si carantinarea bolnavilor, dezinfectarea constiincioasa. OMS a calificat ca fiind „o masura medicala imoral” vaccinarea contra variolei, pana atunci recomandata.

Deoarece din 1975 pana in 1991 nu s-a realizat vaccinarea impotriva tusei convulsive, decesele provocate de aceasta boala au diminuat fata de anii precedenti, cand se administra acest vaccin. Exemplu: numarul de decese din cauza tusei convulsive in 1970 atingea valoarea de 35% din totalul celor vaccinati. Din 1975 a scazut sub 10%, pentru a ajunge la aproape de zero in 1995.

Toate cazurile de paralizie survenite in ultimii 30 de ani in timpul perioadei de vaccinare antipoliomielita pe cale bucala sunt cauzate de virusul continut in vaccin! Ineficacitatea vaccinarii contra poliomielitei este binecunoscuta, desi a fost tinuta secreta timp de 30 de ani.

Asa cum am aratat, vaccinarea cu vaccin BCG disponibil la ora actuala nu este recomandata. Nu ne putem astepta ca OMS sa realizeze inca o ancheta similara celei facute pentru evaluarea vaccinarii BCG realizate in India. Un studiu de teren asemanator ar putea demonstra ineficacitatea vaccinarii impotriva difteriei, a bolilor copilariei, a tusei convulsive, a pojarului, a poliomielitei si tetanosului!

Tuberculoza si toate celelalte boli infectioase au o mica importan. Ele nu reprezinta un pericol iminent pentru sanatatea fiecaruia dintre noi si, in cazul in care apar, pot fi tratate cu mijloace naturiste. Nu va lasati infricosati! Reflectati, daca doriti sa va supuneti pe dvs. sau pe copiii dvs, la masuri periculoase, contestate, putin eficace si superflue care sunt reprezentate de programele de vaccinare.

Ati dori sa stiti ce se poate face pentru protejarea copiilor. O alimentatie sanatoasa bazata pe alimente naturale, polen, miere, fructe, sucuri de fructe si plante imunostimulente si vitaminizante ajuta la formarea si mentinerea unui sistem imunitar puternic.

Vaccinarea si bolile autoimune

Kris Gaublomme este licentiat in medicina si homeopatie. De origine belgiana, Dr. Gaublomme si-a inceput cercetarile in ceea ce priveste vaccinurile si vaccinarea, dupa obtinerea calificarii in homeopatie in 1985 si a continuat sa studieze acest subiect cu un interes crescand. Editor al jurnalului International Vaccination Newsletter din 1993 pana in 1998, si de asemenea lector invitat la multe conferinte internationale pe teme de vaccinare, cunoaste in amanuntime acest domeniu. El este presedintele asociatiei internationale “Vaccine Damage Prevention”. In aprilie 2002, Dr. Gaublomme a fost invitat sa sustina o prezentare privind bolile autoimune conexe cu vaccinarea la conferinta Parlamentului European ( http://www.internationalsymposium.co.uk ).

Dr.Gaublomme: “Intotdeauna am sustinut ca anumite interese private sunt ascunse in spatele politicii oficiale de vaccinare. Ma inselam. Nu sunt ascunse, sunt la vedere. Puterile implicate nu simt nevoia sa tina secretul despre aceasta. Se considera atat de atotputernici incat pot publica intentiile in rapoartele “oficiale” fara nici o opozitie semnificativa. Acestia abuzeaza fara incetare de compasiunea oamenilor pentru cei aflati in suferinta si de interesul pentru sanatate, pentru a-si promova giga-afacerile.“

Dr. Glaubomme a dezvaluit atat mecanismele cat si tipurile de boli autoimune care s-a observat ca apar in urma diferitelor vaccinari. Fiecare vaccin antreneaza efecte secundare iar printre acestea, bolile autoimune prezinta o importanta aparte. Bolile autoimune sunt afectiuni in cursul carora organismul produce anticorpi fata de propriile sale tesuturi si organe. Care sunt bolile autoimune detectate dupa vaccinare si cum se poate stabili legatura lor cu vaccinul realizat?

Vaccinurile nu prezinta efecte secundare tipice. Pe de o parte, vaccinul va accentua diferitele probleme specifice ale persoanelor vaccinate si, pe de alta parte, simptomul sau boala nu apar imediat. Explicatia acestui fenomen este simpla: un vaccin slabeste sistemul imunitar al pacientului si face sa iasa la suprafata aspectele slabe ale structurii sale. Acestea din urma nu sunt generate de vaccin, ci doar scoase in evidenta, ele tinand de structura genetica a individului.

Exista metode care permit stabilirea cu o probabilitate crescuta a legaturii dintre o vaccinare si problemele consecutive. Unul din procedeele stiintific acceptate consta in aplicarea algoritmilor Karch-Lasagna, in care o serie de parametri indica gradul de probabilitate al unei legaturi de tip cauza-efect.

Raportul intre vaccinare si autoimunitate este destul de cunoscut, fiind utilizat chiar in anumite experimente - spre exemplu, pentru declansarea unei encefalomielite alergice, la animalul de laborator, se administreaza vaccinul contra tusei convulsive. Este deci dificil de negat faptul ca acest vaccin nu poate crea aceeasi problema si sugarilor. Desi evidenta, aceasta asociere este interpretata de obicei ca fiind accidentala de catre oficiali.

Exemple de afectiuni autoimune aparute in urma vaccinarii.
- Vaccinarea anti-hepatita B poate genera: periarterita nodoasa, scleroza in placi, nevrita optica, mielita transversa, diabet zaharat, eritem nodos, artrita reumatoida, hepatita autoimuna, astm bronsic.
- Vaccinarea antidifterica poate genera: periarterita nodoasa, scleroza in placi
- Vaccinarea anti-TBC poate genera: periarterita nodoasa, scleroza in placi, sindrom Goodpasture.
- Vaccinarea antitetanica poate genera: periarterita nodoasa, scleroza in placi, nevrita optica.
- Vaccinarea anti-gripala poate genera: scleroza in placi, nevrita optica, mielita transversa, eritem nodos, astm bronsic
- Vaccinarea anti-febra galbena si anti-febra tifoida pot genera scleroza in placi.
- Vaccinarea impotriva turbarii poate genera: scleroza in placi, mielita transversa.
- Vaccinarea anti-poliomielita poate genera: scleroza in placi, artrita reumatoida.
- Vaccinarea anti-rubeolica si vaccinul ROR (rujeole-oreillon-rubeole) pot genera: nevrita optica, mielita transversa.
- Vaccinarea anti-variolica poate genera: mielita transversa, diabet zaharat.
- Vaccinarea impotriva tusei convulsive poate genera: diabet zaharat, astm bronsic.
- Vaccinarea anti-rujeoloasa poate genera: sindrom Goodpasture, autism.
- Vaccinarea impotriva oreionului, a meningitei C, impotriva Haemophillus influenzae tip b pot genera diabet zaharat.
- Vaccinarea impotriva bolii Lyme poate genera scleroza in placi.

Diagnosticarea bolilor autoimune dupa vaccinare este frecventa, atat in practica medicala, cat si in literatura. Exemplele citate in acest material nu sunt exhaustive, dar indica faptul ca fenomenul este prezent si suficient de cunoscut in lumea medicala. In ciuda abundentei de cazuri aparute de-a lungul anilor, negarea raportului existent intre vaccinare si bolile autoimune arata devierea gandirii stiintifice.

O alimentatie sanatoasa, medicinile holistice si protectia sociala reprezinta fundamentul unei bune imunitati. A afirma ca sistemul imunitar poate primi un numar nelimitat de vaccinuri nu este decat o ipoteza, un model matematic eronat cu consecinte catastrofale.

Glosar de termeni:

Astmul bronsic este o boala inflamatorie cronica a cailor aeriene, care se exprima prin hiper-responsivitate bronsica la stimuli variati, manifestata prin obstructie si limitare a debitului aerian - prin bronhoconstrictie, dopuri de mucus si infiltrat inflamator.

Autismul este considerat a fi o afectare a dezvoltarii neurologice, si se manifesta ca o intarziere a aparitiei interactiunii sociale, a limbajului, si se instaleaza inainte de varsta de 3 ani.

Diabetul zaharat. Mai cunoscut sub numele de diabet, aceasta afectiune apare ca urmare a deteriorarii celulelor pancreatice producatoare de insulina, care este pricipalul hormon care are ajuta la reglarea nivelului de glucoza in sange.

Eritemul nodos este o afectiune caracterizata de zone de inflamatie care apar atat pe piele cat si la nivelul tesuturilor profunde.

Mielita transversa este un proces inflamator transversal al maduvei spinarii. Vor fi afectate toate functiile neurologice indeplinite de maduva situata sub nivelul leziunii.

Nevrita optica este inflamarea nervului optic. Aceasta afectiune apare frecvent la pacientii diagnosticati cu scleroza in placi.

Periarterita nodoasa este o afectiune care apare prin atacarea arterelor de catre anticorpi, rezultand o degenerescenta insotita de necroza si inflamatie a arterei care obliga, in anumite cazuri, la amputarea segmentului afectat sau la realizarea unei grefe vasculare, pentru inlocuirea vasului distrus.

Scleroza in placi apare prin deteriorarea sistemului nervos, aparand sub forma pierderii controlului membrelor inferioare, insotita de incontinenta urinara, de impotenta si diplopie (perceperea de imagini duble).

Sindromul Goodpasture este o boala care apare prin atacarea rinichilor si a plamanilor de catre complexe imune. Multi pacienti cu aceasta afectiune mor ca urmare a unei pierderi masive de proteine, a insuficientei renale si hemoptiziei. "



Am vazut acest articol si aici(multumesc Mirela pentru link):
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4496



Sper sa-mi raspundeti la acest subiect...chiar nu mai am incredere ca vaccinurile sunt utile...

Am reusit sa rescriu fara diacritice...



Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

POZE CU NOI




Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)


Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Eu cred ca ti-ai dat singura raspunsul. ARticolul postat de tine se afla aici:http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4496Am intalnit un caz asemanator ca al tau pe un forum australian, unde un parinte povestea cum, inainte de aparitia problemelor dadea tot soiul de sfaturi parintilor care erau impotriva vaccinurilor, considerandu-i pe acestia inconstienti deoarece nu isi vaccinau copiii. Dupa un anume vaccin aplicat copilului sau, acesta a devenit autist. La al doilea copil, desi nu i s-a facut acel vaccin, dar i s-au facut altele, au inceput sa apara usoare semne de autism.Aici este povestea lui stelvin:http://members.essentialbaby.com.au/index.php?showtopic=299612&st=10Alte discutii despre vaccinuri vezi aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93607http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66180

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Multumesc mult pentru precizari...

Eu personal am reactionat destul de ciudat la vaccinul antigripal

Am facut vaccinul eu si o colega de birou...Am stat cu febra si dureri de cap timp de o saptamana...reactia la vaccin...asta am observat si la bebelusii mei ca pateau...

Partea cea mai ciudata este ca tocmai eu si colega ne-am racit primele...si racite bocna...spre distractia colegilor

Si uite asa am stat bolnava aproape toata iarna aceea...
M-ai tarziu am aflat ca nu este bine sa te vaccinezi daca ai avut hepatita sau ai probleme cu inima...

Acum ce sa fac cu propriul copil...?
Toti dau din umeri...
Vaccinul nu este obligatoriu...dar atunci de ce ne cer vaccinarile la gradinita?


Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

POZE CU NOI




Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)


Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaCan spune:

Si eu as fi curioasa sa aud pareri si experiente de dorit reusite in legatura cu vaccinarea la copii. Eu ar trebui sa duc curand fetita pt vaccinurile de 1 an (suntem deja 1 luna jumate intarziati) insa nu ma pot hotara din cauza ca am auzit si vazut de curnd un reportaj la americani unde era intervievata o doctorita pediatra de acolo care avea 3 copii din care 2 cu autism. Si ma rog, ea indemna parintii sa faca aceste vaccinuri si sustinea ca nu de la ele s-ar face, ca acum cativa ani ar fi fost periculoase din cauza ca contineau ca prezervativ MERCUR si acesta ar fi daunator, dar ca acum vaccinurile nu se mai fac asa, si ca ar fi save. Eu insa totusi ma tem caci nu poti stii niciodata. Am cercetat destul de mult si pe internet dar in general se recomanda sa se faca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Citind acest articol ti se ridica parul in cap....Si eu i-am facut si vaccinuri suplimentare ,din exces de zel,fiind cam sensibilut un puisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Daca tot s-a mutat subiectul aici...poate dezactiveaza moderatorul codurile HTML si BBCcode ca sa poata fi citit mesajul fara diacritice...


Multumesc anticipat!

Eu personal nu m-as mai vaccina veci...oare copilul meu ce ar alege?


Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

POZE CU NOI




Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)


Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaCan spune:

l-au mutat... l-au mutat, tot l=am gasit daca suntem interesati, dar vad ca nimic raspunsuri concrete. Inseamna ca parintii nu au probleme pana acum ? Asteptam pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kali spune:

Am citit si eu articolul postat de Simina, precum si multe altele pro si contra vaccinarii. Cu toate astea am ales sa-mi vaccinez copilul cu cele obligatorii, dar nu-i voi face niciun alt vaccin suplimentar.
Concluzia pe care am tras-o dupa ce m-am documentat este ca nu exista studii care sa fi demonstrat 100% valabilitatea nici uneia dintre variantele care se vehiculeaza...( ipoteza confirmata si de medicii cu care am discutat); cu toate astea am stat cu frica de fiecare data (e imposibil sa nu te gandesti: si daca totusi...).

Daca tot se vorbeste despre autism ca reactie adversa a vaccinarii, despre asta stau destul de linistita... am citit mult si nu cred ca e adevarat.
Autismul este o dificultate complexa de dezvoltare care apare in primii trei ani de viata. Copiii se nasc cu autism sau cu predispozitia de a dezvolta autism in primii trei ani de viata. Este rezultatul unui dezechilibru neurologic care afecteaza functionarea creierului si are impact asupra dezvoltarii normale a creierului in domenii ca interactiunea sociala si abilitatile de comunicare.
Autismului tinde sa apara mai frecvent la persoanele care au anumite complicatii medicale, iar in prezent nu se cunoaste un factor anume care l-ar cauza, insa este general recunoscut ca autismul se datoreaza unei anormalitati in structura si/sau functionarea creierului. Scanarile efectuate pe creier arata diferente in forma si structura creierului copiilor autistici fata de cei ne-autistici. Cercetatorii investigheaza o multitudine de teorii, incluzand o posibila legatura intre factori ereditari, genetici si probleme medicale. Intrucat nici o gena nu a fost identificata drept cauza majora a autismului, cercetatorii investigheaza posibilitatea ca persoanele autistice sa fi mostenit segmente anormale ale codului genetic. Alti cercetatori investigheaza posibilitatea ca intr-o anumita conjunctura (complicatii in timpul sarcinii, dezechilibru de metabolism, substante nocive ingerate pe parcursul sarcinii) o grupa de gene instabile sa fi intervenit in mod nefavorabil in dezvoltarea creierului, cauzand autismul.
( ce e bold-it am salvat mai demult in calculator, dar din pacate nu mai stiu sursa; articolul e mult mai complex, dar am selectat cateva paragrafe).

Daca tot ne-ai cerut parerea, Simina, sfatul meu este sa-i faci lui bb Teo vaccinurile obligatorii. Consider ca un copil sanatos, alimentat corect, face fata unui vaccin; in plus, riscul unei complicatii grave a bolii este de departe mai mare decat riscul de a face o reactie adversa la vaccinare.




Oana, mami de bebish Alexia (25.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Prietena mea, Lidia Oprea, are un baietel cu PDD(din spectrul autist).

noi povestim mult. si mi-a spus ca in cele doua saptamani urmatoare vaccinului ROR , copilul de 1,4 luni a pierdut TOATE achizitiile . acum are 4 ani, si recupereaza la greu. e un copil scump foc, pe care l-as face ginerica! poate o conving sa-si bage net, sa va vorbeasca, desi ii e foarte greu.

copilul in prezent recupereaza foarte bine, inca ,mai are de munca, ce-i drept a fost vorba doar de o forma usoara.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Nu stiu vine este acest Alex Ionescu dar din cate am inteles eu din articol pune pe seama vaccinarilor o serie de boli autoimune al caror determinism genetic este clar stabilit. Plus ca ele exista cu mult inainte ca vaccinurile sa fie folosite pe scara larga pentru profilaxia unor boli grave.
Am citit destul de multe lucruri despre presupusa implicare a vaccinurilor in etiologia autismului respectiv bolii Alzheimer (se pare ca sunt doua fete ale aceleiasi monede). Dar stiu foarte bine si ce rau pot face bolile impotriva carora se fac vaccinarile obligatoriu.
In medicina exista o regula: Primum non nocere! in primul rand sa nu faci rau, adica un tratament este bun daca beneficiile lui sunt mai mari decat riscurile pe care le implica.
Acest lucru este valabil si pentru vaccinarile obligatorii impotriva TBC, difteriei, poliomielitei, tusei convulsive, hepatitei de tip B tetanos, samd.
Cred 100% ca trebuie facute. NU acest lucru pot spune despre vaccinarile antigripale sau anti pneumococice anuale.
Nu le-am facut niciodata si nu le voi administra baietilor mei decat daca, Doamne fereste!, se vor afla in grupul cu risc crescut de a face forme grave, potential fatale ale acestor boli.
Sanatate!


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

in mare stiam cate ceva, dar articolul ala chiar te pune pe ganduri. si , fratilor, nu e singurul! le gasesti la tot pasul, chiar in reviste medicale

si, ca tabloul sa fie complet, ne mai vaccinam copiii si antigripal, si anti varicela si anti tot ce se poate. va puteti imagina reactia organismului micut, de un an, la trei virusi odata(ROR) introdusi impreuna cu diferiti excipienti toti odata in organism? ca asta sunt vaccinurile, virusi capabili sa se reproduca, insa slabiti, nu pot provoca boala(vaccinurile vii) si bucati de virus pe romaneste pt vaccinurile moarte.

eu nu i-am facut nici antigripal, nici ror, nici varilix.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput