Bufnila "monamour" si Cartea Vorbita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

cred ca inca nu A VAZUT TOPICUTZUL ASTA... HI HI!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Hmm! Cartea vorbitä ... Frumoase randuri-ganduri Q ...
In parte sunt de acord ... Cartea vorbitä eu nu mä väd "citind"-o la volan ... si nu numai pt cä experienta mea de sofer imi solicitä o prea mare parte din neuroni (cel putin in momentul de fatzä), ci pt cä am nevoie de aceeasi "izolare" ca si atunci cand degetele intorc cu nesatz paginä dupä paginä ... Insä sunt momente cand am savurat cu pläcere si o carte-audio ...
Cand ziua de lucru s-a incheiat si simt o pläcere aproape nepermisä de a nu mai trebui sä vorbesc, sä cuget dacä am asezat bine sau nu verbul in frazä ... cateodatä rämane insä drumul mai lung sau mai scurt spre casä si vuietul infundat al rotilor de tren sau motoarelor de avion care nu sunt deloc imbietoare la lecturä si uneori mä fac sä mä simt si räu ... räu de mare, räu de inältime, dar e si räu de tren am bägat eu de seamä ... si atunci deschid cartea vorbitä si inchid ochii ... Mmm, nu-i räu deloc ... si poate fi o carte bunä ... altfel cititä ... altfel träitä.

Acasä pe noptierä am totusi o carte "adeväratä". Unde mi-o fi ochelarii?





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by joxy

Qstar indraznesc sa-ti multumesc pentru aceasta magie a cuvintelor si pentru faptul ca esti un insurgent al timpului nostru efemer. Daca pot sa-ti valuresc ferestrele cu o interogatiune: cum vor fi afectate ritmurile oceanului virtual de catre incalzirea globala ?

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro



Care va sa zica, daca se-ncalzeste, creste entropia.
Basca, bacteriile se-nmultesc bezmetice si se misca si mai brownian decat de obicei... Desigur, vorbim aici de "inmultirea fiintelor la nesfarsit" (OB) care, precum se stie, "tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental." (OB) - incheiat citatul din clasici in viata.



Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by qsar

N-am nici o problema in a asculta muzica in masina, chiar daca n-am mai calcat cam de multicel printr-o sala de concert. Nu mi se pare ciudat sa ascult si ras-ascult Teatru Radiofonic pe net (la radio3net.ro). Citesc, mai rar, ce-i drept, ceva literatura lejera pe net, sau Dilema, sau ziarele. Sunt constienta ca traim in anul domnului 2007, si lumea se schimba, chit ca ma pun eu de-a curmezisu' sau nu.
Si totusi... cartea. Cartea e aproape un fetis. O mangai, o pipai, ii adulmeci mirosul proaspat de cerneala, rasfoiesti paginile si-i asculti fosneala cu satisfactia egoist-stupida ca este a ta, ca esti primul/prima care-o atinge, ca o poti tine aproape de tine, pe noptiera.
O carte citita este ca o partida de sex. Cu emotii sau stangacii virginale, cand o citesti prima data. Cu tandreturi si cunoastere cand o recitesti. Sau ca o simpla aventura intamplatoare, doar cat sa reusesti sa adormi dupa o zi grea. O carte buna te prinde si poate duce in uitarea de sine, si sa te tina treaz/a toata noaptea, n-o poti lasa din mana. Cititul cartii este o relatie in doi. Clar.
Si uite ca aparu Audiobook-ul - o curvistina electronica, stralucitoare, gata sa-ti ofere o partida de cultura, fara ca tu sa faci mai nimic. Iti vezi de-ale tale, si ea ti se ofera de-a gata. O fi bine? O fi rau?
Cand esti prins/a in goana cotidiana si cititul unei carti a devenit un lux pe care ti-l permiti din ce in ce mai rar, care-i solutia? Abstinenta intelectuala sau o aventura de-un ceas-si-un-sfert cu CD-ul? Trebuie sa incerc, sa vad cum vine treaba. Mai stii ce satisfactie noua si perversa iti poate da o carte vorbita?




Honi soit qui mal y pense...




f frumos spus... eu decate ori ascult o carte virtual simt ca tradez cartea clasica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Sabina - Da' macar asa, odata, de-ncercare? Poate merge, poate ca-i alceva. Eu sunt tentata. Pe bune!

Pup Ortanseluuuu!

Salmida - Sintagma "Cartea vorbita" nu-mi apartine. Au inventat-o cei de la Humanitas, asa se numeste colectia de audiobook-uri. Deci ai incercat?

Porumbita - Eu nu ma tem ca m-as simti ca o tradatoare. Ma tem ca nu m-as simti in nici un fel. Asta-i problema.



Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

domne, poate poate!!
da acu n-am bani
tre sa fac analize, ecografii...
mai citeste si mataluta forumu

muah!



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia


Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Q, bine ai revenit
nu stiu daca te-a adus OB sau e doar o coincidenta, dar ma bucura mult revederea. daca te-a adus el inseamna ca tot n-a crosetat degeaba

de la tine povesti, ceva?

nu pot sa-mi inchipui cum as asculta o carte. si asta pentru simplul motiv ca relatia mea cu cartile este interactiva, sau nu stiu exact cum sa-i spun. adica ma contrazic cu autorul, citesc citeva pagini inainte superficial, revin, daca imi place un pasaj il recitesc, citesc de la coada la cap, stau cu ochii in tavan si meditez la ce-am citit samd.
probabil ca as freca cd-ul ala ffd si rwd de nu ne-am mai intelege cititor cu ascultator, asa ca, deocamdata ... pas.

dar daca voi incercati mi-ar placea sa va aflu parerile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

quote:
Originally posted by qsar

N-am nici o problema in a asculta muzica in masina, chiar daca n-am mai calcat cam de multicel printr-o sala de concert. Nu mi se pare ciudat sa ascult si ras-ascult Teatru Radiofonic pe net (la radio3net.ro).


Merci de pontul cu radio3net.ro, Qsar!
Asa imi mai diversific si eu lecturile la... telefonul mobil. Pe care nu-l folosesc la nimic altceva decit la ascultat carti audio cind plimb greieritza in marsupiu pe-afara. Si care imi aminteste de colectia mea de povesti pe disc (pentru pickup ) din copilarie, ce mult le iubeam...
Si ce daca cartea devine vorbita? E intr-un fel gata interpretata, prin intonatie, sint si mai multe straturi de descifrat si analizat.

Buli, eu nu dau rwd si fwd, dar ascult o carte de mai multe ori; ce pierd incerc sa acopar cu presupuneri si ghicit.
Dar adevarul e ca prefer genuri mai pretabile la ascultat/recitat,interviuri cu scriitori, proza scurta, poezie.


mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Mami Q, ce bine le zici matale..

Eu am stat mult pe ganduri cu audiobookurile astea...Cumpar frecvent carti prin posta de la Humanitas, si mereu primesc oferte cu audiocarti de la ei...Sincer, nu ma tenteaza..In primul rand, eu asimilez informatia mai bine vizual decat auditiv...Tin minte ani de zile fraze de carte, dar rar tin minte ce aud...Apoi, imi creez in mintea mea vocile personajelor din carti...Nu m-as putea transpune cand aceeasi voce ( minunata, fara indoiala) ar citi uniform toate dialogurile( daca exista).Si, probabil, sunt si conservatoare...

De la o varsta, maica, mai greu cu schimbarile

Pupici si bine ai revenit

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu bufnila spune:

quote:
Initial creeata de qsar

S-a-ntors Bufnila. Cum, care Bufnila? Navigatoru', soro! Valuritu'-valuritorul oceanului virtual. Da-da... chiar dumnealui, cu tot cu corabioara dumisale fantomatica. Acosteaza pe-aci, prin "portul" nostru, leaga odgoanele la babale si coboara tacticos sa bea o mastica de anason la birt, sau, poate o jamaica, ca-i om umblat si-o avea gusturi mai alese, deh! Si spune povesti marinaresti, fara cap si fara coada (mama ei de mastica/jamaica, ca-i tare si se urca la cap!), oricui vrea sa le asculte. Iac-asa!
Se-ntoarse aducand cu el flecustete de pe-aiurea, de pe unde-a mai navigat, ca la un mai vechi amantlac - pai ce navigator autentic n-are macar cate o amanta in fiecare port? Acu', ca o fi de la indelungat tangaj, ca o fi de la solitudinea navigatorului, ca o fi de la mastica/jamaica... Iata-l! La fel de valurit-balabanit ca-ntotdeauna, leganat - hopa-hopa din babord in tribord si de la prora la pupa, cu corabioara care are mare nevoie de marangozeala serioasa si de-o galeata de calafat.
Ei, si ce daca? M-am pomenit asaaaa, bucurandu-ma absurd ca s-a-ntors, ca la vederea unui amic vechi; mai bem impreuna o mastica/jamaica, mai schimbam o vorba-doua, mai punem nitel UNIVERSUL la cale...
Si nu m-am putut abtine sa nu-l salut:

Sal'tare monserule!


Aseara am vazut intr-un magazin o colectie de CD-uri de la Humanitas - Cartea Vorbita. Audiobook. Stiam de existenta lor dar sa le vad asa, de-a dreptul, mi s-a parut ciudat. Ma gandeam sa-mi iau cateva, dar imi dau un sentiment cam aiurea. Bizar. M-am si inchipuit ascultandu-l pe Plesu in masina, la semafor, intre manelistul din stanga mea si pustiul care asculta Hip-hop la maxim, in dreapta.

Ce legatura e intre Bufnila si Cartea Vorbita? Pai este vorba de o literatura (buna sau proasta, nu comentam aici) intr-un mediu non-conventional si, cel putin pentru mine, o conservatoare convinsa, aproape socant. Bufnila cu internetu' si Plesu&Co. cu CD-ul de ascultat chiar si in masina, la semafor.

Sunt in dilema. sa cumpar au ba Audiobook-uri? Ati incercat? E aiurea-aiurea sau este doar o prejudecata de-a mea?

Q


Honi soit qui mal y pense...




Inima buna, Qsar.

Mergi la inceput