Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-5

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

BRAVO pt. minunata si speciala esentza Maria!
Dumnezeu itzi multumim cai agrija de aceste minuni =copii care ni-i darueisti si ii ajutzi sa lupte cu toate greutatzile si sa ajunga cu bine la capat, inca de mici!!!

Eu va urmaresc zilnic va pup pe toate mamicile cu aceste esentze speciale si va multuemsc din inima ca impartasitzi aceste momente speciale, grele dar f. frumoase!

Denisa
Denisa 15w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

FloriDeCires felicitari pentru vestile bune, Mariuca este o luptatoare. Mi-a stat inima in loc cand am citit fisa ei din maternitate, mi-am adus aminte de fisa noastra ( care nici macar nu arata atat de sumbru), puiul vostru mic e un miracol. Felicitari si pentru greutatea Mariei.

Try l-am admirat din nou pe Adrian. Se face voinicel si e tare serios, ca de obicei, barbatel.



Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)


poze
Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Dragi mamici de ''esente''.Am mai trecut mai demult pe la voi sa intreb cate ceva pentru fetita prietenei mele care s-a nascut la 29 de sapt.,cu 1kg si 400 g,in urma cu un an si 8 luni.
Acum se confrunta cu o problema de intarziere motorie,mai precis cu mersul.Fata inca nu isi tine echilibrul sa stea singura in picioare,merge doar sustinuta si calca cu talpile pe muchia interioara.Face de luni de zile gimnastica medicala (recuperatorie,kinetoterapie,masaj,ceva tehnica Volta),insa mama ei e ingijorata.A fost si la neuro,dar i-a zis ca nu are nimic neurologic.Am uitat sa spun ca nu i-a disparut reflexul de apucare cu degetele de la picioare.
Daca ati putea,care ati trecut prin asa ceva,sa ne dati ceva informatii de doctori buni in Cluj,Ungaria...de fapt de oriunde...
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Lorelai superbe craciunitele tale! LA MULTI ANI
Ally McBeal nu stiu sa-ti raspund dar acum cateva zile am fost cu Sof la controlul de prematuri si dr. mi-a zis ca astia mai mici asa nu [prea au reguli pot sa mearga foarte bine de la 9 luni sau pot sa mearga foarte bine de la 18 luni! Pe mine personal nu ma framanta cand o sa mearga Sofia ca are toata viata inainte:)
Daca neurologiv e OK nu pate decat sa continue cu gimnastica. Daca mama ei are un feeling ca nu e OK sa consulate si un al doilea neurolog! Multa sanatate!




Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by FloriDeCires

multumim dragi mamici, este una din marile ei victorii, aceasta regresie a ROP.
M-am uitat pe fisa ei (lucru foarte greu accesibil si nu inteleg de ce) iar la diagnostice erau in ordine astfel: Asfixie gradul III la nastere, hipoglicemie, anemie de prematuritate, septicemie neonatala cauzata de infectia cu E-coli, la 26 zile a facut enterocolita ulceronecrotica - de ultimele doua n-am avut habar, expunere la oxigen 10 zile cu concentratii intre 30-60%, 7 transfuzii de sange, plus suspecta de hidrocefalie.
Mai bine nu citeam nu-i asa? :D
Uite ca Dumnezeu face minuni cu cele 500 gr ale ei care la un moment dat au fost poate doar 350gr pt ca au scris scaderea in greutate dupa nastere dar n-au spus cat(nu prea o cantareau la vremea aceea).

Doamne Doamne...cat de mare esti si ce minuni poti face!




Flori de cires, Maria este minunata! A trecut prin multe incercari dar important e ca nu s-a lasat doborata de ele!
Asfixia de la nastere e de inteles datorita varstei la care s-a nascut! Atata timp cat acest lucru nu a lasat sechele (ma refer la boala membranelor hialine sau la displazia bronhopulmonara, doua complicatii pe care le pot face prematuri nascuti sub 30 de saptamani)
iar retinopatia a regresat si aspectul ecografic cerebral este promitator nu trebuie sa te mai gandesti la ea!
In ceea ce priveste enterocolita, aceasta este o alta complicatie a prematurului care, in cazurile grave necesita operatie pentru rezolvarea ei! Probabil ca Maria a avut o forma usoara care a nu a pus probleme prea mari si s-a rezolvat de la sine!
Ceea ce mi se pare mai serioasa este septicemia cu E. Coli! Aceasta este cea mai de temut complicatie pe care a facut-o Maria! Nu pot sa fac speculatii fara prea multe amanunte asa ca tot pe medicii care au ingrijit-o pe Maria (Bravo lor! au facut o treaba exceptionala)trebuie sa ii intrebi!

Si ca sa-ti raspund la intrebare! Da, nu trebuia sa te uiti in foaie! Pacientii, respectiv apartinatorii lor, nu sunt lasati sa vada foile de observatie nu pentru ca ar fi ceva de ascuns (ele sunt documente medico-legale) ci pentru ca ei nu ineleg intotdeauna ceea ce este scris acolo si speculeaza iar din asta nu reiese nimic bun!
Pe urma, tot ceea ce este relevant pentru pacient din foaie este notat in biletul de iesire din spital (diagnostice, evolutie, tratamente efectuate in spital, recomandarile) si explicat in detaliu (cel putin eu asa fac) pacientului!


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Lorelai, sint foarte frumoase fetele tale! Sa iti traiasca!


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Multumesc Anna pt explicatii.
Septicemia a pornit se pare de la mine datorita unei infectii maternofetale.Cu alte cuvinte si eu am avut e-coli peste limitele normale si banuiesc ca asta sa fi fost cauza ruperii membranelor.Mai facusem inainte cu trei luni inainte de nastere aceasta infectie care a fost tratata cu antibiotice si dupa care urocultura a fost negativa.Din cate stiu eu, cred ca aceasta urocultura ar fi trebuit repetata foarte des pt a nu mai apare acest risc de avort dar medicul nu a considerat ca fiind necesara.In fine, amandoua am fost tratate de aceasta infectie, dupa nastere.Mariei i-au dat Ceftriaxon (cred ca am zis bine) si Ciprofloxacina iar mie Ampicilina cu Gentamicina. Dar n-am stiut ca a facut septicemie.Mi-au zis doar ca e o infectie.
Cu enterocolita, iar nu am stiut ce are, au zis la fel: o infectie, cauza: prematuritatea.
Fisa mi-au dat-o in mana (o copie) cand am plecat la Cluj si eu am dus-o si adus-o inapoi.
Anna, tot respecrtul pt medici, pt cei competenti, insa eu nu pot intelege lipsa de comunicare a unora.E firesc ca pacientii sa fie informati chiar si in detaliu daca acestia intreaba, nu?
Dau un exemplu vis a vis de anemia Mariei - eu intreb:"ce releva analizele de sange?" si raspunsul:"nu prea bune, nu-mi plac cum arata" si cam atat.Orice intrebare suplimentara de a mea a primit raspunsuri vagi.
Sigur ca nu astept sa imi dea explicatii stiintifice dar macar pe unde se situeaza hemoglobina ca valoare, ar fi putut sa ne spuna.
Uite, Maria este foarte palida de mai mult timp, o luna, scriu si ei in fisa ca are tegumente palide si asistentele spun la fel ca este paliduta.Primeste 2 pic/zi de Fe dar nu i s-a mai recoltat sange pt analize ca sa vedem care este realitatea.
Cu controlul oftalmolog si ecografia transfontanelara s-au facut pt ca mereu am mers si le-am spus cat se poate de diplomat ca imi fac griji cu ochisorii si capusorul Mariei.
Nu sunt mama paranoica dar uite cate suntem aici pe dc care aflam de la tine Anna sau de la alte mamici ca trebuie sa-i facem o analiza sau alta puiului nostru.
Vorbeam cu o mamica care are un baietel nascut la 6 luni, care acum are 4 ani si care nu vede mai deloc.A patit ca andruska, nu i-au spus de controlul oftalmo si abia pe la 4 luni varsta corectata a descoperit marea tragedie.A fost apoi in Bucuresti si la operatie in Belgia dar din pacate sansele copilului de a vedea au fost foarte mici.
Si toate acestea din indolenta si nepasarea unor medici de a trimite copilul la control la momentul oportun.
Anna, nu ma intelege gresit, nu fac referire la toti medicii dar toate suntem cu inima stransa ca puii nostri sa primeasca ingrijirile cele mai bune pt a fi sanatosi si normali atat cat ne da Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Flori de Cires, daca anemia e asa de severa, de ce nu i-au facut nici un transplant de singe? transplantul are tocmai rolul de a ajuta corpul sa produca globulele rosii...Prematurii sint mai "lenesi" cu treaba asta si corpul e prea fraged ca sa asimileze vitaminele cum trebuie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Flori de cires, ceea ce spui tu este foarte corect. Iarasi atitudinea ta, de a intreba medicii si de a te informa despre posibilele complicatii si apoi sa tragi medicii de maneca, este foarte sanatoasa.
Nu am scris ca nu trebuia sa te uiti in foaie ca un repros. Din contra, era doar un lucru care te-a ingrijorat in plus si putea fi evitat.
Crede-ma, desi muream sa vad foile baietilor mei, nu am facut-o desi am avut ocazia in cele doua luni de la internare. Nu ar fi avut nici un rost sa stiu lucruri pe care oricum nu as fi avut cum sa le rezolv eu.
Dar, eu am fost internata la maternitatea Polizu iar baietii mei au stat intr-una din cele mai bune si performanete sectii de neonatologie din tara. Protocoalele de tratament, investigatie si monitorizare a prematurilor (si nu numai) de acolo sunt cele folosite si de americani sau canadieni in sectiiloe lor de neonatologie (lucru verificat).
Din pacate nu este peste tot asa. Sper insa ca spitalele si medici profesionisti din Romania sa fie mai numerosi decat cei incompetenti si blazati in meseria pe care o fac.
Pentru ca stiu aceste lucruri incerc eu sa explic aici toate aceste notiuni medicale. Atata timp cat pacientul este informat corect si la timp despre starea sa, complicatiile care pot aparea, cooperarea sa cu medicul si complianta la tratament este mai buna. Din pacate la noi inca nu exista transparenta din alte tari.
Hai ca m-am lungit cu lucruri care nu-si au locul la subiectul acesta.
Va pup!


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Dodo, Maria a facut 7 transfuzii de sange pana acum.Mi-aduc aminte ca una din asistente s-a scapat odata si a zis ca atunci cand eu tot le spuneam ca nu mi se pare ceva in regula la Maria, au facut o hemoleucograma si ca avea valoarea cu jumatate mai putin decat era normal.
Ei sunt pana la urma medici si stiu mai bine decat mine dar nu merg mai departe decat azi cand am fost trimisi la directorul de la serviciul ambulanta ca sa rezolvam pt maine ambulanta care sa o duca la Cluj pt controlul oftalmo.E normal asa? Eu cred ca nu.

Le-am spus ca noi o ducem cu masina proprie ca oricum in ambulanta o scutura teribil.Din pacate nu exista decat un incubator in tot judetul asta care sa poata fi cuplat la curent pt a fi incalzit, intr-o singura ambulanta din tot parcul lor de masini.
Stiu ca durerile mele nu sunt pt subiectul de aici dar ne zbatem si noi parintii si copiii nostri pt viata si sanatate si doare infiorator cand vezi ca unii nu isi fac meseria asa cum au jurat sa o faca.

Oricum se vede de la o posta diferenta intre ce este in Oradea si ce este in Cluj, in acest domeniu.Toti oradenii stiu deja, ca pt analize corecte trebuie sa se adreseze laboratoarelor din Cluj sau Timisoara.Pana si medicii clujeni indica efectuarea analizelor la laboratoarele de acolo.

Mai zic ceva si inchei subiectul:nu se face nimic pt a sustine psihic parintii care au copii cu probleme.In spital esti mai degraba demoralizat de cadrele medicale si noroc cu internetul - in disperarea mea asa v-am gasit si eu si cu incurajarile altor mamici din spital.
Ma uitam ieri la o mamica disperata, aflata la primul copil, care avea sanii tari si durerosi, abia se tinea pe picioare.Nu ii venea laptele si nimeni nu ii spunea ce sa faca cum sa se mulga sau cum trebuie tinut copilul la piept.Fata simpluta, dar de bun simt se temea si sa intrebe ce sa faca cu copilasul.Avea ochii in lacrimi ca strigase o asistenta la ea ca nu a tinut copilul bine cand i-au facut radiografie.Adica pe langa ca esti ca lesinata dupa nastere, cu copilul plangand, cu sanii durerosi si panicata ca la primul copil, mai vine si mai si urla la tine ca nu ai tinut copilasul bine...
Si povesti din astea, toate reale am o gramada sa va spun, dar cred ca le stiti si voi.
Gata, fug sa ii dau sa manance printesei mele curajoase rugandu-ma ca Dumnezeu sa o apere si sa ii dea sanatate.
pupici dragi mamici si puilor vostri

Mergi la inceput