Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-5

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Aura, cum adica da capul pe spate? Cind si cum?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geraura spune:

Cand doarme pe o parte in patut.
Acum am terminat de citit despre Andrei.Offfff, sper sa se faca bine mititelu ,ca e tare dragalas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Aura, eu am vazut de mult o poza cu un bb care statea cu capul mult in spate cind dormea pe o parte si o mamica zicea ca inseamna ca are reflux gastro esofagian, ca asa i-ar fi spus ei un doctor... Eu nu ma pricep prea bine. Sara varsa mult dupa ce maninca? Altfel, nu cred sa fie vreo problema asta.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Aura asa doarme si fata mea de multe ori. Si de mica facea asa cand o puneam peoparte. Ea nu a vomat mai deloc dupa masa nici cand era foarte mica, deci nu cred ca asta ar fi cauza. Mie una mi se pare ca am o fata normala din toate punctele de vedere care prefera o pozitie de somn mai de contorsionist . Probabil ca pur si simplu asa se simte ea bine. Sanatate Sarei!

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geraura spune:

Va multumesc pt raspunsuri.Auzisem pe undeva ca s-ar putea sa fie dovada unei probleme neuro.De varsat varsa cam o data pe saptamana ,nu cred ca e prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Geaura, bun venit in grupul mamicilor de prematurei! Am citit povestea voastra si m-ati impresionat foarte mult! Ma bucur pentru voi ca ati ajuns cu Sara acasa si va doresc sa va bucurati de fiecare zi alaturi de ea, sa fie sanatoasa si sa creasca mare!

Sa stii ca si Matei tine capul dat pe spate cand doarme. La inceput facea asta si in timp ce sugea, il smucea fara sa dea drumul sanului. Acum s-a mai "imblanzit". El are acum reflux gastro-esofagian. Initial si eu m-am stresat ca ar putea fi ceva neurologic. O sa mergem la 4 luni la un neurolog pt o evaluare si atunci voi intreba daca acest obicei indica vreo problema.

Voi ati facut ecografie transfontanelara?

Numai bine,

Larisa si micul Matei (26 septembrie 2006)

sa-l ajutam pe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

laliq, noi am facut cind avea bb 1 luna, parca, la IOMC.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

FlorideCires, multa sanatate Mariei. Sunt sigura ca medicii vor mai intai sa se convinga in ce ritm evolueaza retinopatia si sa-i dea poate o sansa Mariei sa se recupereze singura. La urmatorul control ei vor putea spune cat de stagnanta sau galopanta e situatia, cand vezi lucrurile in dinamica poti sa-ti faci o idee mai buna asupra situatiei. Mult succes la urmatorl control, suntem alaturi de voi.

Azi am fost la control cu adrienutzu si a mai castigat 5 puncte de hemoglobina, manca-l-ar mama de baietel cuminte. A ajuns la 100. Iar dr. mi-a zis ca poate fi considerata valoare normala pt. varsta lui. O sa mai verificam peste o luna (cand ii face iar eco abdominala si cred ca luam si sange pt. Blackfan Diamnond Anemia - sa scapam de orice suspiciune) si daca totul e bine ne cheama la verificare din 3 in 3 luni.
Ia cam putin in greutate, in ultimele 4 sapt a luat 400g, dar e adevarat ca in ultimele 10 zile a crescut aproape 5cm (unde ziceam ca-i piticut) si-am inteles ca luatul in greutate si crescutul in inaltime alterneaza, nu se prea suprapun. Inainte de astea 4 sapt. a luat in greutate f bine.

Alexutzu' si-a modificat atitudinea dupa ce-am schimbat foaia cu el. Anna, zici tu sa-l rasfat ca e bolnavior, dar eui-am dat un deget si el m-a-nghitit cu totul, mai ale ca noi avem antecedente de crize de nervi, isterie si tipat, desi n-avem decat 2 anisori. Se potolise cu tipatul si-acum de cand cu gingiutele o pornise iar la drum. Duminica am fost sa discutam pt restaurant pt botezul lui Adrian si-aoco mi-a facut o criza de isterie din senin (nici macar nu a avut vreun motiv intemeiat) de a trebuit sa ies cu el afara si in final a negociat sotul totul si eu n-am putut fi prezenta. Dupa ce-am plecat de-acolo am realizat amandoi ca daca nu facem ceva sa schimbam situatia vom avea parte de multe episoade de-astea. La fiecare tipat sau tavalit pe jos, busit in pereti (caci asta era noul nr. in program) - sus la el in camera. Cred ca duminica seara am facut asta vreo 2 ore pana s-a potolit. Dar n-a mai avut nici o iesire dupa asta. Luni a mai urmat o repriza (probabil a vrut sa vada cat de hotarati suntem sa respectam regulile, cat de mult il lasam sa-ntinda coarda), dar s-a potolit rapid. Si-uite-asa de duminica incoace am alt baietel acasa, cuminte si ascultator. Azi e la gradinita (langa serviicul lui tati) asa ca e fericit ca e cu copiii.
Ma-ntrebasesi ce antibiotic ia acum: Novolexin si Cephalexin.

Aura, adrian la fel a dormit, cu capul dat pe spate mult. Cand era mititel si firav numa iasa dormea cand era pus pe-o parte. La noi e pe undeva si mostenire de familie, fratele meu si acum, mare fiind, tot asa doarme: cu genunchi stransi si capul dat pe spate si gura deschisa. Adrian si cand sugea lungit langa mine tot asa statea, cu capul dat pe spate. Cred ca la unii copilasi e si chestiune de balans in pozitia de stat pe-o parte. Nu-ti face probleme, copilu' nu are nimic, nu-i o chestiune iesitia din comun sa doarma cu capul pe spate.
Adrian acum nu mai doarme asa din simplul motiv ca nu mai doarme pe-o parte decat cand suge noaptea de la mamica lui, in rest doarme pe spate sau pe burta.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_oprea spune:

Geraura, si baietelul meu dormea la fel cu caputul dat pe spate. Uneori mi-era frica ca isi rupe gatul. Pe masura ce a crescut si-a corectat pozitia si acum doarme ca si noi(uneori pe parti, alteori pe burtica sau cu fata in sus dar capsorul este in pozitie normala).Parerea mea e ca nu trebuie sa-ti faci griji.

Dupa toate citite aici astazi am fost si noi la un control oftalmologic. M-am mirat totusi ca nimeni nu m-a indrumat spre un astfel de control (nici la maternitate, nici dr de familie sau pediatra la care merg cu Sebi sa-l vada). Ei bine, la noi se pare ca deocamdata nu se observa retinopatie de prematuritate, dar mi- a recomandat sa-l urmaresc periodic (urmatorul consult va fi pe 20 februarie), insa dupa ce i s-a masurat tensiunea oculara se pare ca Sebi va trebui sa poarte ochelari pentru corectarea unei dioptrii cu plus si a unui usor strabism la ochisorul stang (lucru pe care si eu l-am observat). Pe moment am fost tare trista insa doamna doctor m-a incurajat spundu-mi ca sunt afectiuni care se pot trata si ca nu tb sa-mi fac probleme. Oricum toate acestea se vor face dupa varsta de un an si jumatate. Pana atunci voi merge periodic la control. Of, bine ca datorita voua am ajuns la medic, ca altfel...Multumim mult!

Noi gangurim din ce in ce mai mult, stam tot mai bine in funduletz si mai nou tinut de sub umeri incordam piciorusele si ne sprijinim in ele.. si ne place la nebunie. Oricum la gangurit suntem campioni!

Dana si bb Sebastian-30iunie 2006
Sa fii mic e lucru mare!
http://b1.lilypie.com/C15Wp2.png
http://new.photos.yahoo.com/oprea_dana2005/album/576460762374375802

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruscka spune:

Geraura si fetita mea dormea cu capul mai pe spate, eu i-am facut atunci ecografie transfontanelara si mi-au zis ca nu sunt probleme.
Andra (Try) ma bucur pentru vestile bune.
Vrem si noi la botez! Dar ma tem ca practic nu se poate, insa macar cu gandul si cu sufletul putem fi si noi prezente, mamicile de esente tari.Ce zici?
Flori de Cires multa sanatate Mariei si o sa vezi ca va fi bine.
Dana ne bucuram ca am putut fi de ajutor macar cu niste sfaturi.
Anna eu zic ca Maria (Flori de Cires) are de unde alege, pai de cu doi baieti cucuieti si frumosi pe deasupra.
Dragele mele mamici sa va traiasca toate esentele si sa ne bucuram de ei.
Va pup Andruscka

http://photos.yahoo.com/ph/pompipetre/my_photos

Mergi la inceput