Risc ridicat de sindrom Down la dublu test!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Gabiarama, scuze ca insist :) Tu ai gasit undeva documentat/discutat ca 2.3 reprezinta un risc crescut? Si eu am vorbit cu 2 doctori care mi-au zis ca sub 3 nu e risc (si ma gandesc ca mai ales in saptamana 14 - cu copilul aratand mai mare cu o saptamana) - plus ca am inteles si de la alte mamici ca le-a zis asa

Am tot cautat pe net, dar chiar nu am gasit nimic in genul asta (risc la peste 2 in saptamana 14). M-am speriat pentru ca la tine au parut a fi foarte categorici doctorii - iar la mine foarte zambareti ca bebe e perfect


Anca 17+
bebelonel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sea spune:

Pare destul de usoara interventia, desi... sotia mea e cam copilaroasa, cred ca o sa planga de o sa se cutremure spitalul. Oricum iti multumesc. Vroiam sa te intreb cat e de sigur rezultatul de la FISH? Poate fi cu totul altul cel de la amniocenteza? Ii suni tu sau te suna ei? Si mai am si eu o intrebare? Cele carora la testul dublu le-au iesit valori anormale, au mai facut si triplu test? Ce relevanta mai are, intrucat am citit studii in care dublu-test era contrazis de triplu test. Din pacate au fost si cazuri in care dublu test a aratat risc, triplu test a iesit negativ, pt ca la nastere copilul sa aibe SD. Mi se pare groaznic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Sea este vorba de spitalul "Sfintii Constantin si Elena" (fost Titan) langa stadionul 23 August, Departamentul de Medicina materno-fetala. Numarul de telefon este: 0213243312/interior 262 sau 263 si site-ul www.medicina-materno-fetala.ro/. Doctorul este barbat, se numeste Silviu Predoi si este seful Departamentului de Medicina Materno-Fetala.

Se procedeaza in felul urmator: veniti de dimineata in jur de ora 8,00 cu adeverinta de la serviciu, trimitere de la medicul de familie in care se solicita investigatii de specialitate, buletin, ecografii si rezultatul la dublu test.

O sa va preia o doctorita geneticiana care va discuta cu voi si va va explica in ce consta interventia etc. Apoi o interneaza pe sotie, ii face analize de sange, ii recolteaza secretie, ii face ecografie si apoi ii pune perfuziile cu litice. Dupa un timp este dusa la amniocenteza, intr-o camera sterilizata, evident ca intsrumentele cu care se lucreaza sunt sterile. Dr. ii face anestezie locala cu xilina si apoi punctia, urmarita ecografic. Este dusa din nou in salon, ii mai pun perfuzii sau nu, peste cateva ore ii repeta ecografia si daca totul este OK o lasa sa plece pe la ora 17,00. Daca nu, o mai tin peste noapte (sau cat este cazul) sub observatie.

Si rezultatul amniocentezei mele a fost lucrat tot prin metoda Fish si a fost gata in 3 zile asa ca indiferent cand iti spun ei sa suni eu zic sa suni peste 4 zile pentru rezultat. Eu am sunat peste 8 zile dar am vazut apoi pe rezultat ca fusese gata in 3 zile.

Eu va sfatuiesc sa sunati cat mai curand, sa spuneti ca veniti din afara Bucurestiului si sa ii intrebati daca va pot programa sau eventual sa va spuna cum sa procedati pentru ca sotia sa fie internata in ziua in care veniti. Spun asta pentru ca ei fac cam max 5 amniocenteze pe zi (de asta spun ca au intr-adevar exprienta) si zilnic vin femei pentru aceasta interventie.

De asemenea parerea mea este sa sunati si la Diagnsis (site www.diagnosis.ro) cat mai curand posibil pentru ca va vor pune pe o lista de asteptare (nu o sa va programeze pe loc). Daca apoi hotarati sa mergeti la altcineva este mai bine sa aveti doua alternative (dintre care una dr. Pop) decat una care sa nu va convina si abia atunci sa sunati la Diagnosis. Mai economisiti timp si va sporesc sansele de a obtine o programare.

Orice altceva mai vreti sa stiti va raspund cu placere. Spune-i sotiei tale sa incerce sa se relaxeze pe cat posibil, nu mai cautati informatii despre DT, amniocenteze si sindrom Down pentru ca nu faceti decat sa va ingrijorati si mai tare (va spun din proprie experienta) si ganditi-va la faptul ca posibilitatea sa fie ceva in neregula cu copilul este extrem de mica.

Apropo si eu mi-am facut testul tot la Medicover (Bucuresti) si incep sa ma intreb daca il fac cum trebuie. Desi oricum tot un simplu test statistic ramane. Ma intreb de ce a fost recomandat unei femei de 26 de ani, parca atat ai spus ca are sotia ta.

Multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Poohy,nu am gasit nimic care sa ma linisteasca , doar situatii contradictorii .Cred ca si drii exagereaza un pic de frica de a nu avea cazuri neplacute .Am citit si de situatii in care femeile au fost asigurate de medici ca bb e ok si in final au avut nefericirea sa constate ca nu e chiar asa .Sincer nu as vrea sa mi se intimple si mie una ca asta

GABI16+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Sea , la mine rezultatul de la Fish a coincis cu cel de la analiza citogenetica clasica .La intrebarea cit de sigur e , crede-ma ca nu as baga mina in foc pentru nimic .Nu cred ca medicina a ajuns la un stadiu super performant incit sa nu dea rateuri .Ma bazez doar pe statisticile care au dau un nr foarte mic de esecuri in cazul amniocentezei si sper sa nu ma numar printre ele

I-am sunat eu de fiecare data .Analiza Fish mi-au trimis-o pe mail , iar cea clasica pe fax .

GABI16+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sea spune:

Am tot incercat sa dau fie de dr Albu fie de Predoi, se pare ca sunt ne negasit. Toata lumea imi spune sa revin dupa data de 3 ianuarie. Am inteles ca amniocenteza se face intre 16-18 saptamani? Pentru ca pe 12 ianuarie intra deja in saptamana 19.
Mai am si eu cateva intrebari: stiti pe cineva careia i-a iesit risc ridicat la dublu test si in urma amniocentezei s-a dovedit ca fatul avea intr-adevar SD? Probabil ca e prea dureros si de-aia nu mai scrie nimeni...
Are cineva niste valori de la testul dublu care au iesit bine? S-a luat in considerare si pliul nucal? La noi nu s-a luat. M-ar interesa insa mai mult valorile mediane si valorile de referinta ale diferitelor laboratoare doar cu titlu informativ, pt ca imi dau seama ca nu pot face o comparatie.

Va multumesc tuturor si va urez sarbatori linistite si fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Buna! Abia acum am descoperit acest subiect si mi-ai adus aminte de cea mai neagra perioada din viata mea ... cand insarcinata in luna a 6-a ni s-a spus ca e posibil ca fetita noastra sa aiba sindrom Down.Nu facusem inainte triplu test sau alte analize pentru asta. Stiam din luna a 5-a ca nu creste foarte bine, dar nu ne-am alarmat prea tare, am zis ca are timp sa creasca mai incolo si eu fiind destul de mica, seamana cu mine, etc. Cand am vazut dupa o luna ca nu recupereaza, ci din contra diferenta devine si mai mare am inceput sa mergem pe la alti medici. Atunci eram in Iasi, i-am luat la rand pe toti cei care ne-au fost recomandati, nimeni nu putea sa ne dea un diagnostic exact. Ce am auzit a fost boala genetica, dispalzie osoasa, nu e letala, semana cu cazul cutare din nusce an de la cutare conferinta, etc. Ne-am dus la Cluj la dr. Stamatian de care stiam ca e cel mai bun in diagnostic prenatal. S-a indoit ca se va confirma un diagnostic asa grav ca cel de la Iasi, pana s-a uitat la ecograf si ... nu stia nici el ce e. Dar i s-a parut ca pliul nucal e prea mare si mi-a facut amniocenteza imediat. Nu ne asteptam la asa ceva, m-am internat cu permisul auto ca nu aveam buletinul la mine si in blugi... Apoi o prietena de a noastra din Iasi care nascuse in urma cu doi ani un baietel care a murit la 10 zile de la nastere din cauza unei boli genetice i s-a spus, ne-a recomandat sa mergem la Chisianu la un specialist in ecografii in sarcina. Ea era insarcinata a doua oara si intre timp si-a facut acolo toate analizele genetice la institutul Mama si Copilul. Asa ca am mers la Chisinau, asta dupa ce ni s-a spus sa fim atenti sa nu fie sarcina oprita din evolutie si sa trebuiasca sa fac un avort provocat. La Chisinau, surpriza ... desi s-au adunat toti medicii in fata ecografului (eram deja obisnuiti cu asta ca asa s-a intamplat cam peste tot), intrebarile care mi s-au pus s-au referit la toata istoria noastra (si eu si sotul suntem nascuti la 7 luni la 1700 grame, ceea ce in Romania nu ne-a intrebat nimeni) si au fost masurate toate oasele nasul, laba piciorului, etc si s-a luat in considerare raportul dintre ele. Concluzia a fost ca fatul era mic, dar crescut armonios, deci nu e displazie osoasa, nu e Down... O sa facem o "Degetica". Si ... asa a fost: fetita mea s-a nascut la 1400 grame si 40 cm. Acum are 2 ani jumate si 10 kilograme, dar e sanatoasa si fizic si psihic. Iar rezultatul de la amniocenteza a venit... cu doua zile inainte de a naste. Asteptarea a fost cumplita, plangeam de cum deshideam ochii dimineata inainte de a ma da jos din pat. Sotul meu imi spunea urs panda ca mereu aveam cercuri rosii in jurul ochilor.
Acum o luna am nascut al doilea copil, un baitel, pentru care am fost iar la Chisinau in saptamana 13. Mi s-a spus de atunci ca e baitel si e sanatos. Nu m-a crezut nimeni in Romania ca se poate sti sexul din saptamana 13, desi ulterior s-a confirmat. Acum am facut triplu-test dar nu si amniocenteza, credeam in ecograful de la Chisinau si am zis ca nu e cazul.
Asa ca daca vreti un diagnostic sigur mergeti la Chisinau. Secretul este ca la ei nu e ca la noi, un medic ginecolog face de toate si consultatii, ecografii, nasteri, avorturi, etc. Medicul la care am fost noi este doar specialist pe ecografii in sarcina si 30 de ani, 7 ore ore pe zi, 5 zile pe saptamana doar asta a facut. Stiu mai multe persoane care au fost la el si a avut dreptate in fiecare caz. Am auzit de la cineva ca a avut doar 3 diagnostice gresite in toata cariera lui, si e in varsta. Il cheama Feodosie Bejan iar numerele lui de telefon sunt: mobil 079502431, fix 556784 (iarna) si 585527 (vara). Acum nu mai lucreaza la Institutul mama si copilul ci la o clinica particulara, dar preturile la ei sunt infime fata de ale noastre...
Sper sa fie totul bine! Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viitor_tatic spune:

Draga Sea, mai intai de toate trebuie sa fii calm si asculta putin: Sotia mea are 41,5 ani,eu 29 nu mi`am dorit nimic mai mult pe lume decat un BB, toate bune si frumoase a ramas insarcinata cand nici nu mai speram, nu vreau sa zic ce bucurie a fost cand am primit vestea, in saptamana 18 de sarcina si mai exact pe 11 Dec 2006, am mers la Bucuresti la ecografie si triplu test, toate bune si frumoase "totul se incadreaza in valorile normale" asta la echo, Atentie: regiune nucala normala, Pliu Nucal=5,6 mm, dar DE nu stiam pe 11 ce stiu astazi pe 29, tot atunci si la aceiasi clinica am facut si TT, bucurosi nevoie mare am plecat catre casa in al 9-lea cer dar pe 24 dec. in ziua de ajun am primit si rezultatul de la TT,in acea clipa totul sa transformat in calvar sotie mea numai cat sa uitat pe rezultat sa schimat la fata eu nu stiam ce sa intamplat, factorii serici indicau un risc crescut ptr. trisomie 21 (sindrom Down),nu doresc nimanui sa treaca prin ce-am trecut eu dar o sa inteleg pe toata lumea. 2 zile non-stop am cautat informatii am citit pe forum,site-uri in engleza ,franceza cu toate ca nu intelegeam mare lucru dar ma incurajam, pe majoritatea forumurilor unde postase,MAMICI,TATICI,viitoare MAMICI si tin sa le multumesc ca au fost singuri(le) care mi`au dat o raza de speranta si am decis ca nu mai am nimic de pierdut si tre. sa lupt si pentru BB si ptr. Mami si ptr. mine. Pe unde citeam ma loveam de un nume DR. POP si am mers pe fir, pana am ajuns la concluzia ca este singura persoana care ar putea sa ne ajute, dar tot pe forum am citit ca este foarte greu sa obtii o programare la Dansul, ieri 28 Dec 2006 disperat am facut rost de un numar de telefon despre care nu stiam ca este cel real dar in fond nu aveam nimic de pierdut si am sunat era ultima speranta pe care o aveam si m`am agatat de ea, imi raspunde Doamna POP si explicand in lacrimi ca nu este frumos ce am facut dar sa`mi inteleaga disperarea, aceasta Nobila Doamna Pop a facut cel mai frumos si nepretuit gest, la convins,la rugat nu stiu sa spun mai multe dar cert este ca ma sunat si mi`a zis ca Domnul Doctor Pop ne astepta maine 29 Dec.2006 la dansul.Nu stiu ce`am zis ca nu ma puteam opri din plans si nu-mi este rusine:) caci am 1,90 si 115 kg. tot cert este ca am fost la un screenning ptr.malformatii cu rezultatele de la TT si echo din data de 11. si totul sa lamurit.
1)La prima echo se pare ca sa strecurat o eroare in legatura cu pliul nucal.(a gresi este omeneste si nu vreau sa invinovatesc pe nimeni)
2)TT este renumit ptr. valorile fals pozitive s-au fals negative si la varsta sotiei nici nu puteam sa ne asteptam la un rezultat bun.
3)BB in aproximativ 3 saptamani de la ultima echo sa dezvoltat normal si a luat in greutate de la 263gr la 440 gr si este ok.
4)este F E T I T A :)))
Nu vom face amniocenteza simtim ca totul este ok si nici un medic ginecolog nu poate sa ne trimita acolo. (nu vom accepta cu orice risc)
Cat despre tine Sea din cate am citit in afara de TT nu este nici un semn ca BB tau ar avea o problema dar pot sa te ajut cu cateva sfaturi: fiti calmi, mergi la un ecografist bun si nu`l uita pe Dumnezeu ca El ne ajutata pe toti sa trecem peste momentele grele din viata noastra.Sper si ma rog din toata inima ca BB vostru sa nu aiba nici o problema.Sa ne tii la curent si capul sus.
Cu respect: Tudor
PS Nu orice medic isi indreapta privirea spre buzunar sunt multi oameni a lui Dumnezeu,mii de multumiri Fam. DR. POP care au facut sa rasara soarele pe strada noastra.
Mamici,pupici pe burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Tudor !

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Cel mai bine este sa face-ti amniocenteza ...mult mai sigur.

Ali

Mergi la inceput