Clubul cititoarelor (7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by lgireada

edit ca sa zic ca azi am dat o raita prin librarii si mi-am cumparat 5carti: Imparatul mustelor, Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums



E superba Imparatul Mustelor...as vrea sa o recitesc si eu!!!!!



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mi-am facut si lista pt lecturile urmatoare...(mai greu pana ma hotarasc cu ce incep)

Irving Stone - Paria (si Turnul Nebunilor)

Stendhal - Rosu si negru

Sienkiewicz - Haina



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Am terminat John Irving "Until I find you". O carte exceptionala.


Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragutzele, mi-am luat aseara de la bibli www.jodipicoult.com/my-sisters-keeper.html" target="_blank"> My sister's kepper", Jodi Picoult (singura "pe stoc", ca sa zic asa). M-am culcat la 1:30
O familie are o fetitza bolnava de leucemie; si, in loc sa caute donator de maduva pt fetitza, ei fac un alt copil, comandat genetic sa fie donator perfect. Cartea e scrisa "pe roluri" si e ff greu s-o lasi din mana.

Despre Alba ca Zapada, ce pot sa zic, nu mai exista romantism in ziua de azi, maica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Hai ca vin si io cu impresii despre ultimele lecturi :-) Am terminat "Everything Is Illuminated" si va asigur ca Safran Foer e un scriitor inedit, creativ, sensibil, subtil ... E uluitoare usurinta cu care te face sa vezi lumea din mai multe perspective. Daca in "Extrem de tare si incredibil de aproape", lumea e perceputa (de catre un pusti inteligent) prin limitarea experientei, in "Totul este iluminat" ni se ofera o perspectiva a limitarii lingvistice...un fel de portocala mecanica, muult, muult mai delicata. Si da, sa-i citesti cartile lui Foer, este o experienta.
Mai am doua eseuri din "Despre clovni" a lui Norman Manea...hmm, interesanta, dar cam superficiala . Mi s-au parut idei bune, dar neexploatate suficient; de pilda, in chiar eseul "Despre Clovni", n-am inteles foarte clar rolul si vinovatia artistului in dictatura, asa cum e relevata prin exemplificarea ierarhiei colvnicesti. In plus, tonul mi s-a parut vindicativ, agresiv si, pe alocuri chiar vulgar (asta cind ii descria ticurile Elenei Ceausescu)...sint curioasa sa-i citesc si proza (mai am pe raft de el, "Octombrie, ora 8").
Llaura, multumesc despre impresiile lasate de Priza :-)) Am vazut si eu in librarii, cartea lui Jodi Picoult...insa de cumparat mi-am cumparat asa:
- "A thousands splendid suns" , ultimul roman al lui Khaled Hosseini, o cronica a ultimelor trei decenii din istoria Afganistanului
- "Teoristul" - de John Updike (am vazut-o aparuta si in romaneste, la Humanitas), o carte despre terorismul privit din perspectiva teroristului...sau cum ajunge un tinar occidental musulman sa treaca granita dintre radicalsimul si fundamentalismul islamic.
-"Everyman" de Philip Roth, o cartulie despre hartuiala umana si cotidiana cu moartea si...
-"Omul Zar" al Luke Rhinehart, o reeditare cica, "a celui mai bun roman al deceniului 7"???!! Io una n-am auzit de ea- cartea si nici de el-autorul pina acum ( ), insa la o gugalire, am vazut ca a aparut si in Romania, cindva...a citit-o cineva??
Revin pe parcurs, cu impresii. Sa stiti ca incep cu cei o mie de sori ai lui Hosseini :-))
(PS, ca am o nedumerire, si poate imi raspund fetele care folosesc engleza curent: care ar fi echivalentul english pentru "bun simt", ca in traducerea lui Norman Manea el nu este tradus ci eventual echivalat cu nemtescul Menschlichkeit, care inseamna umanitate si pe care io-l gasesc de proasta inspiratie...parca nici "common sense" nu merge, desi ar fi mai apropiat de context .)

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Lilanda, Bun simt se poate spune "common sense" sau "decency"

Nuka si Mama la Nuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Sau propriety, morality (asta e cam departe). Si common sense e departe, inseamna logica comuna, simpla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

lilanda, exista si "intoarcerea omului zar".
sa ne spui si noua cum sunt cartile, daca merita citite!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinelteodoru spune:

Recomand din tot sufletul "Suita franceza" a Irenei Nemirovsky, un "Razboi si pace" asa cum l-ar fi scris o femeie sensibila, dar cu privirea lucida; o carte care, scrisa in timpul razboiului si avand ca fundal epic razboiul, este despre oameni, despre frumusetea, nobletea, meschinaria sau ridicolul lor. Autoarea, evreica, era foarte constienta de faptul ca sfarsitul ii e aproape: in paralel cu acest roman (scris si el marunt, din lipsa de hartie), lasa indicatii scrise bonei despre cum sa-i ingrijeasca si educe fetele dupa ce ea nu va mai fi.


Zambeste-mi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Sau propriety, morality (asta e cam departe). Si common sense e departe, inseamna logica comuna, simpla.




Hai ca pina la urma, il tradusera (alt traducator, in ultimele eseuri)...ca "common sense" (in context era vorba atit de logica aia comuna, innascuta, cit si de decenta si moralitate...). Insa revin la Manea fiindca e un scriitor care ma intriga: imi place si nu-mi place in aceeasi masura. Imi place critica lui, insa nu si felul in care o face. De pilda, in eseul "Felix Culpa", ii prezinta, demonstreaza si judeca pacatul legionar si juvenil al lui Eliade...insa il judeca pe Eliade doar sub acest aspect! Il considera duplicitar, il desfiinteaza, il acuza ca in locul regretului declarat, Eliade si-a asumat tacerea; ii nesocoteste iubirea fata de Nae Ionescu si il declara nationalist, antidemocrat, sovin si antisemit (??) din convingere!!! Ii acuza pe toti cei 4 milioane de romani-fosti membri PCR de oportunism si acceptare, utind ca doar emigrarea l-a ferit de astfel de pacate :-( In alt eseu, transcrie un raport de cenzura al Securitatii la romanul sau "Plicul Negru". Raportul asta mi-a dat fiori pe sira spinarii si este prima oara, in viata mea, in care realizez masura subtila si brutala (suna oximoronic, stiu :-)) a cenzurii din anii '80!!! Asa ca daca tot venii vorba despre Nobelul literar romanesc, io una i l-as acorda lui Cartarescu... Btw: Humanitas i-a scos si "Aripa Dreapta" a "Orbitorului"...io i-o astept de vreo 4 ani!! :-))

capra, pai sigur ca aparura si alte intoarceri si urmari de "Omului Zar", ca e ceva vreme de-atunci!! :-))
catrinel, suna interesant recomandarea ta!!
aaa... si sa nu uit, pentru www.audreyniffenegger.com/" target="_blank">sofia :-))!!! (io cumparai cartea, la reduceri, dintr-o librarie din Londra. Nu titlul m-a atras si nici descrierea, ci poza de pe coperta )

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput