tratament hormonal pt. prolactina marita

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chislauriana spune:

hsg-ul cumva?Eu nu l-am facut, pt ca am inteles ca este foarte dureros si riscant...poti avea sarcini extrauterine.pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

Magdadomokos, imi detaliezi te rog similaritatile dintre cazul nostru si al vostru? Noi am pornit pe drum inpreuna cu D-nul Dr Soare Cosmin, si deocamdata nu ne pare rau, dar suntem inca la stadiul de cules rezultate ale analizelor. D-nul Dr inca nu e sigur de cauza si de aceea am mai facut niste investigatii. Ieri am fost la dumnealui cu analizele de la spermocultura si de la urocultura care au iesit clean. Se pare ca nu am inteles eu f bine, adica prolactina mare determina scaderea testosteronului. Noi avandu-le pe amandoua mari(ma refer la sot ca eu sunt destul de ok pana acum), D-nul Dr se vede pus intr-o situatie dificila pentru ca trebuie sa ne dea tratament ptru a scadea prolactina ceea ce implicit creste testosteronul care orricum este mare-peste limita (aici este paradoxul). Asa ca am hotarat ieri de comun acord sa repetam si prolactina si testosteronul la alta clinica decat Sanador, ceea ce a si facut sotul meu azi-maine rezultatele. Tot ieri ne-am uitat la sperma impreuna cu D-nu Dr si am gasit cativa spermatozoizi vii mobili dar dupa cum zice d-nu Dr cam adormiti. Ne-am bucurat ca "sunt" vii, integrii si ne-am facut sperante la mai multi.
Vineri mergem cu rezultatele la Dr.

Te tin la curent!
(astept si raspunsul tau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Dau cu copy/paste un mesaj scris la alt subiect pe aceasta tema

"Salutare!
Am si eu rugaminte la cine a avut sau cunoaste mai multe despre prolactina.
Am o prietena care si-a facut analizele si i-a iesit prolactina cam mare. Are acum fel si fel de idei, cum ca ar avea tumoare, cum ca ... stiti voi, tot felul de ganduri negre. Si-a refacut analizele si acum asteapta noile rezultate.
Dar intrebarea mea e alta. in afara de infertilitate care ar putea fi efectele "negative" (sa le zicem asa) ale prolactinei marite si daca exista tratamentul ptr combaterea ei??"

Ache, multumesc de redirectionare

PS: acum vad unde m-a trimis Ache La prietena mea nu e vorba sa mai astepte venirea pe lume a unui Ea are deja o fetitza (o domnisoara) si nu se gandeste sa mai faca inca unu. Poate totusi ma lamuriti cum e cu prolactina





Nou stil de viata
Cookie-Alma-Ina-Claudelu
ce mai astepti??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galuscuta spune:

Claudelu - si eu am trecut prin faza asta.Prietena ta ar trebui sa mearga la un endocrinolog bun , care sigur o va pune sa faca curba prolactinei , adica prelevare de sange cu fluturas la o distanta de 120 minute una de alta , fara stress de acupunctura.Daca va scadea e doar de la stress; poate sa faca si un RMN (cred ca asa-i zice)dar asta doar la cererea specialistului. Oricum , nu putem sa ne pronuntam pt. ca nu ai scris valorile PRL si cele de referinta (fiecare laborator are valori diverse).In orice caz ,pt. o tumoare ar trebui sa aiba valori foarte mari.tratamente sunt dar tot endocrinologul decide care trat. e indicat in cazul ei.Efecte negative : anovulatie (nu ajunge?) , intarzieri de ciclu sau amenoree.Te pup si da-ne stiri despre prietena ta.

galuscuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

fetelor care faceti sau ati facut tratament cu dostinex, cate zile are la voi cm-ul sub tratament?
ca eu sunt deja ziua 30, am luat si 10 zile duphaston, si nimik...
am facut un BHCG in ziua 24 (ca mergeam la dentist) si a ieshit zero ( eu am auzit ceva de genul "esti un zero"...nu de alta dar macar 0.0001 macar, ca sperante multe aveam)
si nici nu pot sa-mi dau seama daca sunt simptome de sarcina, ca sanii sub tratamentul cu dostinex au mereu aceeasi consistenta de plastilina...am doar dureri usoare in abdomenul inferior de o saptamana, dar nici astea zilnice sau de durata prea mare...eu nu mai inteleg nimik, vine sau nu vine?
la voi cum este?

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:
Originally posted by Claudelu

Dau cu copy/paste un mesaj scris la alt subiect pe aceasta tema

"Salutare!
Am si eu rugaminte la cine a avut sau cunoaste mai multe despre prolactina.
Am o prietena care si-a facut analizele si i-a iesit prolactina cam mare. Are acum fel si fel de idei, cum ca ar avea tumoare, cum ca ... stiti voi, tot felul de ganduri negre.





Nou stil de viata
Cookie-Alma-Ina-Claudelu
ce mai astepti??




aoleu, eu de asta nu stiam...cum adik tumoare?
cat trebuie sa fie valoarea sa incep sa ma ingrijorez?
sa ne spui si noua vesti despre prietena ta

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Salutare fetelor
Marush : ce sa iti zi cla noi prolactina nu prea scade, nici la mine nici al sotu. El din fericire cu testosteronul nu are probleme dar pt asta din pacate are dg de oligozoospermie cu astenospermie severa. Nu stiu daca are legatura chiar asa de mare stresul cu prolactin adar sotu e mai tot timpul stresat. Sub dostinex scade dar cu intreruperea tratamentului iar urca , asa ii si la mine dar valorile nu si asa de mari. Credema ca nu stiu ce sa mai cred sau ce sa mai zic. Ulterior am intrebat-o pe dr-ta endocr. ca daca nu scade prolactina sa ne gindim la adenom(tumoara) de hipofiza si din pacate a zis "da". Iti dai seama la ce ii in sufletul meu, dar sincer nici nu vreau sa am gindesc de aceea m-am pus pe treab asi am sunat la Szeged pt fiv. Eu vreau sa cred ca atuncea cind vom avea bebiciul mul tdorit se va schimba situatia. Eventual atunce am-oi mai stresa pe seam aprolactinei de nu scade.
Eu iti doresc mult abafta in continuare si sa avem ci tmai curind. Voi ce v-ati hotarit? Te rog sa ma ti la curent

DM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

aoleu, eu de asta nu stiam...cum adik tumoare?
cat trebuie sa fie valoarea sa incep sa ma ingrijorez?
sa ne spui si noua vesti despre prietena ta

anca

Nu stiu s aiti spun de valoare de la care trebuie sa te stresezi pt o tumoar sau adenom, dar am inteles de nu scade consecutiv sau cum intrerupi trataemntul it urca , si asta la mai mult timp de tratament ar tebui facut un RMN pt ca radiografia nu indica multe. Si doar asa poti sa scapi de suspiciunea de adenom de hipofiza.
Sa dea Dumnezeu ca nici una dintre femeile sa nu aiba asa ceva.


DM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galuscuta spune:

Mie dr. mi-a zis ca daca e peste 70 (la o valoare max. de 25 ) s-ar putea sa fie un adenom hipofizar .bineinteles ca la valori mai mari trebuie sa se faca RMN la cap ca sa se vada daca e sau nu tumoare si se poate opera cu laser.Eu cunosc aici o tipa care a facut asa ceva si acum e mamica...

galuscuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chislauriana spune:

Buna, fetelor...sunt Lauriana, cea care a des acest topic.Iata ca am foat consecventa 5 luni de zile tratametului prescris, si luna de luna am repetat prolactina si am mers la consultatie..insa rezultate nu am nici in prezent..ma refer la bebe.Totusi eu cred ca acest tratament mi-a facut bine, in sensul ca mergand la ecograf si consultatie nu s-a vazut nimic care sa impiedice sarcina, cu toata ca in trecut mai aveam si eu mici tulete sau inflamatii..ei bine am vazut si foliculi pe ambele ovare, in conditiile in care eram inainte de ciclu..Intrebarea mea este..daca si voi urmati de asa mult timp tratamentul cu dostinex, mie mi s-a spus ca va trebui sa luam pana se va intampla....adica cat e nevoie.VOI CE PARERE AVETI, ATI TRECUT PRIN ACELASI TRATAMENT, INDICATII?..VA PUP.

Mergi la inceput