Proiect Casa - poftitzi la criticat!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

vai de mine, te-ai umplut de nervi in prima zi a anului? se zice ca asa o sa fii tot anul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erer spune:

ache, daca tot critici, macar fii mai exacta. Sfatul ar trebui sa fie: apelati la un arhitect BUN. Greselile pe care le-ai numit tu (unele, nu toate, desigur) pot fi facute si de un arhitect.
Si pana la urma: de gustibus... Daca eu vreau sa sar din cada in pat, e doar o chestiune de preferinta.

Oricum succes la proiectare tuturor :) si cu drag !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

draga erer, eu chiar sunt un arhitect si imi iubesc meseria la nebunie...poate imi intelegi mai bine reactia acuma
eu am lucrat f putin in romania, dar si asa ma indoiesc ca e greu sa gasesti un arhitect profesionist...refuz sa cred ca de aia a ajuns lumea sa-si faca singura casele ca e criza de arhitecti buni
n-am raspuns doar ca sa critic si nicidecum sa super pe cineva, am spus parerea mea cat se poate de sincera si am incercat sa o si argumentez
si apropo de degustibus...clientul trebuie educat,in sensul ca arhitectul este dator sa-i explice beneficiarului de ce este necesar x sau de ce nu nu se face asa...eu una nu mi-as pune numele pe un proiect facut de altcineva sau care sa nu ma reprezinte pt. nimic in lume...munca mea ma reprezinta
sper ca nu am suparat pe nimeni

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Ache, eu cred ca , Crissy , a vrut sa afle si parerea altora pana ajunge cu proiectul la arhitect. Si eu o sa incep anul asta casa dar am inceput si ne-am desenat mai multe proiecte de case si acum ne-am ales unul si cu schita noastra vom merge la un arhitect si el ne va face proiectul cu tot ce este necesar.Binenteles ca este posibil ca noi sa nu-l fi facut asa cum trebuie si el ne va sugera cum sa-l facem , dar ideiile noastre de baza sper sa fie bune si sa nu ne schimbe prea mult in proiect. Nu suntem arhitecte toate, dar noi ne stim cel mai bine nevoile si arhitectul trebuie sa ne propuna un proiect care sa fie conform cu nevoile noastre.
Nu trebuie sa ai tonul asta atat de agresiv si sa faci remarci de genul "fadata mi se pare groteasca", poate ar trebuit spus "mie personal nu-mi place fadata " si atat.In rest numai de bine


Dana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erer spune:

draga ache, tu ai luat personal un mesaj care se vroia general.
Nu am afirmat nicaieri ca nu exista arhitecti buni in Romania. E absurd sa generalizez si sa spun ca toti sunt buni sau toti sunt prosti intr-o bransa.
Am avut de curand experiente cu arhitecti din Bucuresti si unele nu au fost fericite, din perspectiva asta am scris mesajul. Ca in fiecare meserie exista oameni care sunt mai buni decat ceilalti, care discuta, explica, argumenteaza. Nici macar in medicina unde e o chestiune de viata si de moarte nu i se impune pacientului ceva, ci i se propune si se alege cea mai buna varianta pentru persoana respectiva.
Am sfatuit-o pe crissy sa aleaga un arhitect bun, atata tot, daca tu vezi ceva jignitor strict pentru bransa arhitectilor, departe de mine gandul asta.

Sa aveti o zi buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

'neatza tuturor!
scuze daca mesajele mele au parut agresive, n-am intentionat (eram sub influenta unui alt topic cu si despre arhitecti de la zz-u)
va doresc la toate bafta cu casele!

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

draga mea crissy, e fun sa stai tu sa desenezi dar fetele specialiste au dreptate. ai nevoie de un arhitect. ii poti arata desenele tale dar lasa-l pe el sa se ocupe de detalii.

eu ti-as sugera sa mergi pe internet la companiile care construiesc case si gasesti acolo sute de modele. nu se poate sa nu iti placa unul. mergi apoi cu modelul ales la arhitect si vezi cum il poate adapta pt nevoile tale. uite un site al unor constructori din canada (mi-au construit mie casa). (http://www.richcraft.com/Search.cfm?search_Section=2) gasesti acolo modele de case (proiecte facute de arhitecti) pt toate gusturile.

bafta la desenat.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroty spune:

A doua varianta e mult mai realista decat prima.
Se vede ca te-ai inspirat de undeva.
E neplacut faptul ca trebuie sa strabati toata casa ocolind si masa ca sa urci pe scara.
De obicei scara se pune in apropierea intrarii.
Trebuie sa_ti semnalez faptul ca nu ti-ai pus nici o clipa problema structurii si e normal daca nu esti de specialitate.
Suntem intr-o zona seismica si proiectarea structurii e diferita fata de alte tari care nu au probleme cu seismele.Deci atentie de unde te inspiri!
Stalpii sau peretii structurali obligatorii iti pot da cu totul peste cap viziunea ta asupra casei.
Pt clima din tara noastra e de preferat sa faci un windfang la intrare.Altfel cand intri in casa bagi deodata un aer rece si se trantesc ferestre care sunt deschise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

ache, fiindca am vazut ca ai trecut pe la zz si te-ai "nervozat" vreau sa te anunt ca poti sta linistita, in romania nu poti construi fara un proiect avizat de un arhitect, fara proiect de structura si alte citeva zeci de avize...asa ca...ideea e ca in romania e tare greu sa gasesti un specialist care sa te ajute dezinteresat, adica cu cit e mai"specialist" cu atit te jupoaie mai tare...asta e realitatea...
eu am explicat cindva ca a trebuit sa ne punem mintile la contributie si sa studiem intens diverse proiecte pentru a gasi ceva care sa ni se potriveasca noua, stilului nostru de viata si terenului pe care il detineam...asta fiindca nu am fost multumiti de nici unul din arhitectii pe care i-am abordat, nu unul, mai multi
mi-as fi dorit sa pot sa ma duc sa-i explic verbal ce vreau si sa-mi faca proiectul, bineinteles dindu-mi idei, dar nu frate, prima data discutam pretul care era oarecum fix, apoi imi punea in mina niste proiecte gata facute din care sa-mi aleg ce vreau(asta-i unul din cazuri), altul si-a notat ideile, mi-a cerut avansul si a ramas sa ma contacteze,am asteptat degeaba vreo 2 saptamini, cind l-am sunat a zis ca a fost f. ocupat, bla, bla, am asteptat vreo luna dupa care i-am zis ca renunt, am cerut banii inapoi, nu a vrut sa mi-i dea, a zis ca avansul se pierde...etc. l-am amenintat cu actiune in instanta, si dupa alte telefoane si certuri mi-a dat avansul inapoi, cunoscind probabil care mi-e meseria si temindu-se ca o sa-l fac de ras in instanta, a mai urmat si o a treia incercare, dar fara rezultate, tipul, tinerel si fara de experienta lasa mult de dorit iar ideile lui nu ne-au placut deloc, asa ca, am renuntat...am facut singuri proiectul, si am gasit un arhitect batrin care si-a pus semnatura pe proiectul lucrat de sot, bineinteles ca de doua ori l-a pus sa modifice niste detalii si anume:
ne-a spus(exact ce criticai mai sus) ca nu e bine sa intram de afara direct in living si nici din living direct in baie, dar nu ne-a impus nimic, noi insa ne-am gindit si am corectat, avem un hol de intrare, de unde intram in bucatarie, baie si living, tot in acest hol se afla si scara care urca la etaj,
ne-a dat ideea unei camere separate unde sa intram de afara si unde se afla centrara termica, hidrofor, generatorul de curent, un dulap de scule pt. sot si uneltele de gradinarit si gratar...idei ne-a dat si la asezarea ferestrelor care trebuie sa fie cumva simetrice cele de la parter cu cele de la etaj pentru estetica fatadei etc
m-am lungit cam mult, dar sper ca pot ajuta cumva pe cele care pornesc pe drumul constructiei unei case...
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

fa inainte de toate un certificat de urb pe teren
ala iti va spune multe despre ceea ce ai voie si cit ai voi!
pt aia nu trebuie sa ai un arhitect la indemina
legea te lasa sa ti-l faci singur e un act informativ
ai nevoi de cerere de certificat de urb de la primarie
un plan de incadrare in zona si un plan de situatie in care sa se vada cotele parcelei voastre

le poti depune singua.
de acolo afli dibstantele fata de limite..laterale fata si spate .etc

succes
apoi apuca-te de planurile casei.. ca altfel risti´ca ai lucrat degeaba..

Nathalie si Sofi
www.nathalie-marie.de/" target="_blank">NATHALIE
IUBIREA MEA

Mergi la inceput