555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by jade

vreau doar sa te salut si sa-ti spun ca iti doresc numai bine. esti un Medic si un Om Adevarat!
Mada

... se spune ca Dumnezeu nu-ti da mai mult decat poti duce ...



Mie mi-a dat deja mult mai mult decat pot duce, teoretic vorbind. Pentru ca practic nu cred in dumnezeu si deci consider ca toate problemele mele sunt auto-generate.

Multumesc pt urare, esti mai mult decat draguta!!!




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ioanamb

Draga nimeni,

Deocamdata nu am nici o intrebare. Sunt insarcinata si eu(!), in luna 6, ceea ce nu inseamna nicidecum ca le stiu pe toate (ar fi prea trist, nu?). Dar... deocamdata, cum spuneam, nu am intrebari din domeniul acesta.
Vad ca esti foarte solicitat, de aceea mentionez ca mesajul meu nu prezinta (poate) nici o importanta pentru tine, care esti asa de ocupat...
Hai sa-ti spun o poveste:
" A fost odata ca niciodata o femeie care si-a dorit foarte mult un copil. Si, spre marea ei fericire, dupa 2 luni de incercari l-a conceput. Fericire mare in toata familia (ca vezi, ea avea o familie minunata).
Bineinteles, trebuie ales un medic specialist, care sa o ajute sa duca pana la capat si sa nasca minunea, nu?
Ei bine, dupa multe cautari, intrebari, probleme se decide sa mearga la dr. X de la spitalul Y.
Purcede de dimineata la drum, si intra cu inima sa-i sparga pieptul in locasul mai sus amintit... plina de speranta, de visuri etc.
De cum intra, o izbeste o miasma groaznica, de zici ca ajunsese la casa balaurului. Sudoare si mizerie pluteau in aer, o masa pestrita intr-o dezordine perfecta(!) se imbulzea care pe unde putea, inspaimantata de racnetele mumei padurii - adica, pardon, de unei aratari intr-un halat ce se voia alb.
Femeia nu se lasa intimidata (doar e o dura de felul ei!), ci isi face cat de cat elegant carare spre un fel de gura de pestera, deasupra careia scria Informatii. Timid, asteapta sa fie bagata in seama de una din cele vreo 3 aratari - care, ce-i drept, erau foarte ocupate! Tocmai venise un negustor de oje, agrafe etc.(gusturile nu se discuta!) si negocierile erau in toi.
Inarmata cu toata rabdarea, femeia asteapta cuminte, pana cand - nu se mai stie dupa cat timp - este intrebata crunt care-i problema.
Deja inarmata cu ceva indarjire, femeia intreaba de dr.X. I se raspunde scarbit ca ar putea incerca la ultimul etaj.
Bucuroasa de prima izbanda, femeia incepe escaladarea treptelor (intre noi fie vorba, tare asemanatoare cu cele ale unui turn dintr-o cetate medievala, unde erau intemnitati rebelii).
Gafaind de zor, ajuge la ultimul nivel, intr-un adevarat viespar in care se contopeau cele mai pestrite voci, culori si chipuri.
Prinde cu mare greutate o arartare in ceva gri (alb fusese de mult!) si intreaba iar de dr. X
I se "raspunde" prin ridicari simultane din umeri.
Indarjita, femeia prinde o alta aratare si repeta intrebarea.
I se spune pe un ton indiferent (ura!) ca este la primul nivel.
Isi ia femeia curaj si coboara treptele. Ajunsa la locul cu pricina, se indreapta hotarata spre o incapere de unde se aud tot felul de voci.
Intreaba iar si... de aceasta data i se spune sa astepte. Izbanda!
Cuminte, isi face usor loc in marea pestita si, daca tot trebuie sa astepte, nu are ce face si incepe sa studieze locurile.
Ma repet, dar o multime pestrita viermuia de zor: aratari in chestii alb-gri sau alb-murdar, alte femei in pijamale - unele cu burta mare, altele de-abia tarandu-se, barbati privind si studiind cu interes toate pijamalele. Pe unele odai scria nou-nascuti - aici daca intrai din greseala, de pe strada, nu era nici o problema! daca tot erai acolo puteai si tu sa tragi o privire, doar sunt atat de draguti!; in alte odai erau conduse, de fapt mai mult tarate niste amarate, probabil torturate proaspat (dupa cum aratau). Miasmele de haine ude, de transpiratie creatoare(oare?), de instrumente sterilizate si altele folosite te asaltau fara putinta de scapare din toate partile.
Nu stiu cum se face ca saraca femeie nimeri chiar langa odaia de tortura (una din ele). Fara nici o urma de mila (sau jena), tocmai era urcata, in vazul tuturor, o femeie pe masa groazei. Usa ce-i drept exista, dar ce mai conta daca e inchisa sau nu?! Cui ii pasa de microbi, de jena sau de elementarul bun simt?! Ce-s alea?! Nu-ti convine, valea! Cine te-a pus?!
Femeia osandita era urcata cu toata greata posilbila (doar era vinovata, ce naiba?!) pe mai sus amintita masa, in timp ce aratarea pregatea cu vadita satisfactie instrumentele de tortura.
Dupa ce injecteaza veninul, pardon tranchilizantul (sa mai spune cineva ca nu exista mila!) si cascand de zor, aratarea asteapta sa vina marele maestru de ceremonii. Acesta este la usa, fumand tacticos (o viata are omul!) si sporovaind simandicos cu o alta aratare cu halat foarte alb, straveziu - zana padurii. Discutia trebuie sa fi fost tare interesanta, deoarece zana de scarpina delicat la poponet si dadea intelegator din zulufii balai.
Intr-un final, fiindca ajutoarea maestrului se plictisea sa tot o pazeasca pe femeia osandita, il sriga pe maestru.
Dar... pe acolo trece un alt maestru, scobindu-se tacticos in nas.
Cel din usa il opreste zimbitor si bucuros ca mai are cu cine schimba opinii privind afacerile. Si se intind la o discutie elevata si infierbantata cu privire la vama, la ce echipamnte mai smechere poti trece daca dai un bir bun si cat este de greu sa muncesti. Ti-era mai mare mila sa auzi cat de greu sunt unii incercati!
In cele din urma, scarbit de atat intreruperi marele maestru intra in odaia de tortura foarte pornit sa rezolve cat mai repede si sa-si razbune deranjul.
Din acest moment, eroina noastra nu a mai rezistat, mai ales ca biata osandita incepuse sa dea semne de durere, astfel ca, impleticindu-se, a plecat din acel loc, mai in spate, ingramadindu-se prin multimea care incepuse sa studieze cu interes problema.
Intr-un final, cand deja se contura clar ideea de a da bir cu fugitii, este strigata sa intre la dr.X (dar repede ca este cam graba).
Amabil, dr.X (mai ales ca recomandarea prezentata era valabila), asculta oful femeii si ii spune sa se dezbrace si sa se catere pe masa infama. Gatauita de emotie, femeia isi ia inima in dinti si intreaba daca sa "inchida" perdeaua (ca usa nu era). Primeste un zambet scarbit si, ma rog, i se face pe plac (mare hatar).
Dupa inca vreo 5 minute dr.X ii spune ca data viitoare vizita ar fi mai bine de facut la clinica Z (nu are importanta ca un mic consult este doar 300.000 lei) si-i ofera darnic permisiunea de a pleca. Mai sa spuna saru'mana, femeia o zbugheste ca din pusca, fara a privi inapoi.
Si cu promisiunea ferma ca acolo nu va mai calca cate zile o avea.
S-am incalecat pe-o sa si mi-am spus povestea asa."

Plictisitoare poveste, nu?!
Nici macar nu are morala!

Dar, ma rog, cum spuneai, sunt gratuite vizitele la spitale, medicii au fost instruiti gratis in Romania si au o datorie morala fata de "tarisoara noastra".
Pai acum imi explic de ce au si salarii infioratoare (de mici) - ca doar au fost scolarizati gratis. Aha!
Si-apoi mari nerecunoscatori sunt ca pleaca, de exemplu in Anglia, unde sunt rasplatiti pe masura muncii, in loc sa-si bata joc statul roman de ei! Bleah! asa ceva este chiar de neinteles!
Niste ingrati!
Trebuie sa-i condamnam, ca altceva ce sa facem?! Vorbim si aratam cu degetul, in schimb cei care au ramas in tara, sunt extraordinar de patrioti si ajuta poporul din inima!

A, sa stii ca locuiesc in Romania. Nici nu am de gand sa plec.
Acum, in sfarsit o sa inchei, probabil in huiduieleile multora.
As zice ca tine "nu-mi pasa", dar T.L'Autrec spunea ca "atunci cand spui ca nu-ti pasa, iti pasa al dracului de tare!". Mai stii, poate avea dreptate.

As mai zice sa nu fii suparart pe mine, dar pari o persoana inteligenta, asa ca... sunt sigura c-ai inteles.
Si inca ceva: stiu ca nu te intereseza aplauzele, dar, sincer, imi place ceea ce faci.

Toate cele bune!
Ioana

ioana



Toate mesajele ce-mi sunt adresate au importanta pt mine, indiferent de continutul lor. Si intotdeauna dau un raspuns. In paraneza fie spus, sunt tipul de individ care are intotdeauna un raspuns disponibil, nu numai in domeniul profesional, dar (mai ales) extraprofesional. Daca soresti cu adevarat sa-ti raspund a propos de "istorioara" ta, nu este absolut nici o problema, desi am impresia ca de fapt NU VREI un raspuns. Evident, discutia pe temele puse de tine nu-si are locul in acest topic, asa ca poate fi purtata fie prin e-mail, fie, daca o doresti a fi publica, pe un alt topic.

Nu am de ce sa fiu suparat pe tine, iti inteleg frustrarea, supararea, nemultumirea, sau care ar mai fi sentimentele pe care le nutresti fata de unitatile sanitare de stat de la noi si te asigur ca ele sunt foarte apropiate cu cele ale mele in acest sens.

Iti multumesc pt aprecierea din final si... astept un semn de la tine.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by michandro

Draga Teo,

Revin cu noutati. Am fost ieri la dr. pentru inca un control. Desi analizele sunt OK, dr. se astepta sa apara ceva in neregula, deoacere nu-i placea cum arata secretia. Ieri a ramas la aceeasi parere: secretia nu este ok. Asa ca mi-a recomandat urmatorul tratament:
  • Fromilid 500 mg - luna aceasta 6 zile x 2/zi (deoarece ieri era deja ziua 10 a ciclului)
    - luna viitoare, dupa mentra, 14 zile x 2/zi
  • Pentru sotul meu: Doxiciclina 100 mg - 14 zile x 2/zi
Rezultatele analizelor sunt urmatoarele:
pe data de 18.11.2002
  • Toxoplasma:IgG -Negativ (0.079); IgM - Negativ (0.072)
  • Coxiella burneti - R.F.C. - Negativ
  • Clamidia trachomatis IgG - Negativ
  • Brucella - Negativ
  • Listeria - Negativ
pe data de 09.05.2003
  • Mycoplasma - absent
  • Ureaplasma - absent
pe data de 09.05.2003 - secretie vaginala
  • Epitelii superficiale - absenta
  • Epitelii intermediare - frecvente
  • Epitelii parabazale - absente
  • Epitelii bazale - absente
  • Alte celule - absente
  • Leucocite - rare
  • Hematii - absente
  • Tricomonas - absent
  • Germeni - lactobacili
  • Levuri - absente
  • Cultura - Bacili Doderlein
  • Cultura pt. ciuperci - negativa
Cam atat. Am inceput tratamentul de ieri. Sper sa aiba efect.

M-ar interesa foarte mult care e si parerea ta.

Mihaela



Parerea mea? Esti mai sanatoasa decat mine, recomanda-mi si mie medicul care te-a tratat!!

Nu prea stiu ce vrea sa insemne "nu ii place cum arata secretia", in conditiile rezultatelor de laborator pe care le prezinti, dar tratamentul cu claritromicina pt tine si cel cu doxiciclina pt sot n-o sa va faca rau oricum si va situeaza de partea "ultra-sigura" a baricadei, in ceea ce priveste o eventuala infectie reziduala toxoplasmotica sau chlamydiana.

Efect? In afara de eventuala placere produsa ginecologului tau la vederea secretiei vaginale la urmatorul control, tratamentul prescris nu are vreun alt posibil efect, toate rezultatele de laborator sunt perfecte sau foarte bune.

Sincere felicitari!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Ioana Colt

Salut nimeni,
iti scriu despre o problema mai intima si sper sa ma lamuresti. Sunt in sapt.32. Am o problema in relatia cu sotul meu, vaginul meu nu este umed suficient, chiar daca am impresia ca sunt foarte "pregatita" pentru contact. Problema persista de ceva vreme. Au mai fost si momente bune, dar acum la gandul ca nu o sa fie destul de umed sau ca o sa il doara pe el pentru ca nu exista "loc" parca ma inhib.
Nu am avut acea perioada mai propice relatiilor sexuale in trimestrul II. El este foarte atent, foarte afectuos, si ii e frica sa nu imi faca rau daca continuam.
Nu stiu daca este asta o problema a mea personala sau se poate intampla in sarcina.
Te rog sa ma lamuresti.
Multumiri, Ioana



Secretia vaginala, ca si cea cervicala, se modifica in timpul sarcinii. Ele devin mai vascoase, cu un aspect mai mucos, avand practic rolul unei "sigilari" temporare a intrarii in cavitatea uterina care adaposteste produsul de conceptie. Continutul in apa al acestor secretii se reduce, si astfel ele se "ingroasa"... De aici impresia ca, desi esti pregatita suficient pentru intromisiune, totusi vaginul nu este suficient de umed.

La discomfortul tau (si al sotului) contribuie si destinderea abdomenului de catre uterul gravid, de dimensiuni apreciabile la 32 saptamani, ca si grija cu privire la eventualul traumatism ce poate fi produs fatului (deci factorul psihic). Faptul ca sotul este foarte atent si temator de a nu provoca vreun rau (dupa cum tu insati scrii), precum si grija ta ca i-ai putea provoca dureri sotului (grija far nici o baza reala, dealtfel) dovedesc preponderenta factorului psihic in discomfortul sexual cu care aveti de-a face in momentul de fata.

Deci in principiu stai linistita, cele descrise de tine sunt normale intr-o sarcina, se pare ca la voi este... exacerbata grija fata de partener. Foarte frumos si intr-adevar admirabil, dar cu masura! Grijile inutie nu-si au rostul si, dupa cum vezi, nu au consecinte deloc pozitive ("ma inhib").

Concluzia: RELAXATI-VA!!! Amandoi!

"Placere placuta!" nu cred ca se poate ura, asa ca...



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by rain

Buna nimeni
am si eu cateva intrebari sau nelamuriri, si poate ma ajuti tu
am luat anticonceptionale (rigevidon) 3 ani, fara nici o luna de pauza, abia luna aceasta le-am intrerupt si de atunci am niste dureri de burta care persista, si o mucoasa de culoare maronie, dar nu in fiecare zi.
poti sa-mi spui, te rog, daca dupa o perioada asa de mare de luat pastile as putea acum sa am ceva complicatii si care ar fi acestea?
o sa merg si la un doctor, dar deocamdata esti tu aici si am vazut ca raspunsurile pe care le dai sint foarte complexe si usor de inteles.
multumesc foarte mult si astept cu nerabdare raspunsul tau
p.s. daca vreau un bebe cat timp trebuie sa fac pauza de la intreruperea pastilelor?

nicole



Simptome ca cele descrise de tine apar relativ frecvent la incetarea administrarii de Rigevidon. "mucoasa maronie" este o scurgere vaginala reprezentata de fapt de sange modificat (sange de provenienta endometriala - deci din uter - unde a fost retinut un timp, modificandu-si culoarea si mirosul). Aceasta se datoreaza unei reluari a activitatii ovariene mai lente decat cea obisnuita. Nivelul redus de estrogeni determina o refacere inceata si defectuoasa a endometrului, dupa menstruatie.

Durerile de burta pe care le acuzi, asociate sangerarii de care tocmai am vorbit, ma duc cu gandul la o eventuala endometrita (inflamatie, in general microbiana, a mucoasei uterine). Aceasta trebuie diagnosticata prin examen direct ginecologic si tratata, in cazul in care exista.

Administrarea COC-urilor (contraceptive orale combinate) pentru o lunga perioada de timp fara nici o pauza poate detemina manifestari de lentoare a reluarii functiei normale ovariene, dupa cum tocmai ti-am aratat mai sus. Administrarea unui COC din proprie initiativa, fara consultarea unui ginecolog si efectuarea unor investigatii poate avea consecinte mult mai serioase. Nu intru in detalii, pentru ca nu este cazul aici. Dar morala ce trebuie retinuta este ca nu este admisibila autoadministrarea unei pilule contraceptive, posibilitatea administrarii, ca si alegerea contraceptivului fiind atribute ale ginecologului.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Claudia Costache

buna nimeni,

apreciez mult ce faci, cu toate ca nu cred ca ne ajuti pentru a obtine aprecierea noastra, dar noi doar cu asta iti putem multumi.
la mine acum problema este doar sufleteasca, caci raul a fost consumat...
anul trecut in decembrie am facut o intrerupere de sarcina, la insistenta a doi medici (medicul ginecolog care mi-a urmarit prima sarcina si medicul de familie) si dupa multe dezbateri in familie (sotul meu fiind contra intreruperii) si discutii cu preotul duhovnic.
problema era ca facusem o radiografie la plamani (radiografie ce era necesara pentru inscrierea baietelului meu la cresa) la o saptamana de la data cand dupa calcule am ramas insarcinata (atunci cand am facut radiografia nu banuiam acest lucru).
cei doi medici mi-au spus ca sansele sa nasc un copil cu handicap sunt foarte mari in aceste conditii (~95%).
astfel ca eu nu am avut taria psihica sa tin acel copil. sotul meu a spus pana la urma sa fac ce cred eu, dar si acum imi mai reproseaza ca am facut avort.
pana acum ziceam eu ca decat sa am un copil handicapat care nu va fi fericit iar noi vom fi mereu indurerati, mai bine aleg solutia aceasta.
dar lovitura cea grea a venit acum cateva zile cand am citit la raspunsurile date de doctorul de pe forum ca radiatiile la plamani (prin radiografii) nu produc leziuni embrionului sau fatului.
spune-mi te rog care este adevarul?

multumesc mult

Claudia



Desi vreau sa subliniez mai intai ca nu inteleg care a fost competenta in virtutea careia ai cerut opinia "preotului duhovnic" in aceasta problema, trebuie sa spun ca indicatia de intrerupere (practic profilactica) a sarcinii a fost corecta. NU se efectueaza nici un fel de investigatii radiologice femeilor gravide in primul trimestru de sarcina! Nu stiu daca probabilitatea unei afectari fetale era de 95% sau alta, dar oricum era mai mult decat semnificativa. Intreruperea cursului sarcinii respective a fost o decizie inteleapta, in opinia mea.

Ca sa fii cat de cat lamurita, si sa explici asta si sotului tau (medicii cu care te-ai sfatuit stiu cele scrise mai jos, iar pe preot ma indoiesc ca-l intereseaza): pe parcursul primului trimestru de sarcina se constituie tesuturile si organele ce vor alcatui viitoarea fiinta. Totul porneste de la numai doua celule (spermatozoidul si ovulul) care se contopesc. Apoi se produce o inmultire extraordinara si extrem de riguros codata a celulei-ou rezultate. Dintr-o singura celula se ajunge in trei luni la milioane de celule, mai mult decat atata, nu identice, ci extrem de diferite una de alta. In afara fenomenelor de multiplicare si specializare celulara se produc si o sumedenie de procese de migratie a celulelor nou formate, de la locul de formare spre locul pe care trebuie sa il ocupe in organismul final. Toate aceste procese (multiplicarea, specializarea, migratia celulara) sunt foarte serios afectate de razele Roentgen utilizate in radiografia pulmonara. Leziunile rezultate pot fi atat de severe incat sa determine moartea produsului de conceptie in uter; atunci apare un avort, deci lucrurilie se lamuresc de la sine. Dar situatia cea mai neplacuta (zic eu) e cea in care produsul de conceptie este totusi viabil, dar prezinta malformatii si malfunctii majore; adica o fiinta condamnata pe viata la o forma sau alta de chin, inca inainte de a se naste. Nu cred ca este o solutie acceptabila, din orice punct de vedere ai privi problema.

Sotului tau, daca mai continua cu reprosurile pe aceasta tema, ii recomand noi convorbiri cu "preotul duhovnic", poate are acesta harul a-l convinge ca ce e dat de dumnezeu poate fi stricat de om. Aceea era o sarcina cu potential maxim a fi de rau augur in ceea ce priveste calitatea produsului sau, iar sotul TREBUIE sa inteleaga si sa accepte aceasta realitate!


PS: lasand micile rautati in privinta preotului strecurate in mesajul de mai sus, pentru convingerea ta personala si pentru lamurirea definitiva a sotului iti spun ca am contactat chiar acum telefonic doi radiologi: unul, medic primar sef sectie radiodiagnostic si radioterapie, doctor in stiinte medicale si conferentiar universitar, si cel de-al doilea (cea de-a doua, de fapt) medic primar radiolog cu experienta si cunostinte deosebit de vaste in domeniul propriei specialitati. Ambii au opinat fara nici o rezerva in favoarea necesitatii intreruperii cursului sarcinii in conditiile prezentate de tine. Ce-i drept, pe episcopul de Tomis nu l-am contactat, banuiesc ca doarme la ora asta




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by dienuca

Draga nimeni,
imi pare rau pentru ceea ce ti s-a intamplat. Este foarte trist. Tot ceea ce pot sa-ti doresc este multa sanatate la toata lumea, rabdare si speranta.
Poate ca ar trebui sa tin si eu cont de acest sfat, mai ales acum. Tocmai am aflat ca o colega de serviciu a facut rubeola acum 2-3 saptamani. De luni colega mea de birou se plange ca i-au iesit niste bubite ca o iritatie. Azi am ajuns la concluzia ca s-ar putea sa fie rubeola.
Eu sunt acum in a 9-a sapt. Am fost chiar azi si mi-am facut analizele. IgG-ul mi-a iesit Pozitiv cu o valoare de 54.6. Am intles ca asta arata ca am anticorpi antirubeolici (eu dezvoltat boala cand eram mica). Acum astept IgM-ul care am inteles imi arata daca sunt contaminata.
Pot avea anticorpi si in acelasi timp sa dezvolt boala? Ma pot linisti acum? Stiu ca da malformatii congenitale la fat, dar daca am anticorpi nu ii are si fatul? Anticorpii stiam ca sunt pe viata.
Te rog mult de tot, daca poti, sa-mi raspunzi pana miercuri, pentru ca simt ca imbatranesc cu fiecare ora care trece.

Merci mult
Diana



Oops!!! Ce mi s-a intamplat???

Am mai explicat pe forum ce sunt anticorpii, deci nu mai repet acum (vezi raspunsul lung referitor la incompatibilitatea de Rh). Ei bine, anticorpii sunt de mai multe tipuri si structural, nu numai dpdv al tintei lor.

Anticorpii de tip G (IgG, adica ImunoGlobulina G) sunt rezultati in urma procesarii de catre sistemul imun a informatiei antigenice cu care a intrat in contact; ei apar deci la un timp mai indelungat dupa contactul cu antigenul (cu particularitatile imunologice ale virusului, in cazul de fata) si persista in sange de asemenea mult timp (toata viata, in cazul "bolilor copilariei", intre care se numara si rubeola). Prezenta anticorpilor specifici de tip IgG in sange asigura imposibilitatea reinfectarii organismului respectiv, adica IMUNITATEA la boala in cauza. Aceasta deoarece virusurile nou intrate in organism sunt imediat recunoscute de IgG, si ca urmare sunt distruse inainte de a putea produce infectarea celulara si deci inmultirea.

Anticorpii de tip M (IgM) sunt produsi in organism imediat dupa contactul cu un antigen. Ei reprezinta modalitatea de aparare imediata a organismului la infectii.

Am mentionat intr-un raspuns precedent faptul ca rubeola este periculoasa doar daca coexista sarcinii, datorita posibilitatii virusului cauzator de a trece prin placenta. Retinem acum acest lucru, ca si faptul ca IgG pot trece la randul lor placenta.

Din moment ce gravida prezinta in sange cantitati suficiente de IgG anti-rubeola, noile virusuri ce patrund in organism sunt distruse imediat atat la nivelul organismului matern, cat si la nivelul organismului fetal (si in acesta exista IgG anti-rubeola proveniti de la mama prin placenta), in eventualitatea ca acestea ar putea apuca sa treaca transplacentar. Deci boala NU se produce la mama pe de o parte, iar fatul NU este afectat, pe de alta parte.

Este drept ca in conditiile unui organism cu un sistem imunitar slabit (malnutritie, diverse boli in special metabolice, stress psihic chiar), reducerea imunitatii globale specifica starii de gestatie poate determina diminuarea numarului de anticorpi din sangele materni, si astfel o noua imbolnavire nu poate fi stopata. Boala la mama va avea un aspect "decapitat", fiind uneori aproape insesizabila, iar fatul poate fi afectat, cel mai probabil usor sau mediu.

Titrul IgG ti-a spus ca esti imuna la rubeola, iar titrul IgM iti va spune daca imunitatea definitiva pe care o posezi a fost eficienta in cazul noii contaminari. Daca stai bine cu sistemul imun (nu te inscrii in categoriile expuse mai sus), este aproape sigur ca nu te-ai imbolnavit din nou.

Prin urmare nu mai imbatrani cu fiecare ora ce trece, ai nevoie sa te placa sotul si dupa sarcina asta!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mitzura

Draga nimeni,
O intrebare foarte scurta: ceea ce ai scris despre caine acum cateva pagini este valabil si pentru pisica? Scriai acolo ca nu e nevoie sa renunti la caine pe perioada sarcinii sau dupa aceea, ci doar sa ai mult mai multa grija cu igiena. Cum e cu ?



Pisica transmite toxoplasmoza, cainele nu. Este o mare diferenta. Desi se spune ca masurile de igiena sporite (tratarea pisicii contra toxoplasmozei, impiedicarea unei noi infectari a animalului prin consemnarea lui in perimetrul intern al domiciliului, STERILIZAREA - nu spalarea!!! - vaselor destinate defecatiei animalului, etc) permit existenta unei pisici in acelasi habitat cu o gravida sau nou-nascut, eu fiind mai fricos din fire zic NU pisicilor in aceste conditii (Otto, catelul meu, le spune "nu" in orice conditii... )



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Tango

Draga nimeni, hop si eu la cap. animalute. Am un "dulau" care deja a inceput sa-si puna jucariile in patutul bebelusei (eu mai am 9 sapt pana la momentul 0), doarme sub patut...Desi ii plac mult copiii daca iau vreun copil in brate vine si el fuga, fuga si se cocoata si el in bratele mele( si nu are decat 30kg...)Cum sa fac sa nu fie gelos?
Multumesc pentru sfaturile legate de igiena!



In primul rand, cainele trebuie invatat ca nu are voie in patul copilului. Nu are voie sa-si puna nici jucariile acolo, nici sa se suie in el. Patul copilului trebuie sa fie dpdv al educatiei cainelui echivalent cu masa pe care se mananca. Nu are voie decat dedesubt, niciodata deasupra.

In al doilea rand, pt evitarea manifestarilor de gelozie la aducerea copilului la domiciliu, trebuie ca animalul (am evitat cacofonia, dar tot nu suna bine...) sa fie scos din casa la plimbare inaintea aducerii noului-nascut. La intoarcerea de la plimbare, catelul va descoperi noua creatura in "teritoriul" lui, dar va fi o situatie speciala: nu il va surprinde ca intrus ce incearca sa patrunda in teritoriu (ceea ce ar stimula agresiunea), ci ca un nou membru al "haitei" din care face parte, deja instalat la locul sau. Evident, ulterior catelul trebuie sa nu fie neglijat, mai ales in favoarea evidenta si imediata a copilului. Totul pare simplu cand e scris si spus, dar e mult mai dificil in realitate.

Oricum, eu va doresc succes! Incepeti aplicarea primei parti a sfaturilor mele de aici imediat!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Draga nimeni,in primul rind multumim ca ai timp si pentru intrebarile noastre!
Dupa cum cred ca ai vazut,exista aici pe forum,un tratament naturist,pe care multe dintre noi l-am adoptat,dupa ce cu medicamentele traditionale nu am avut succes.Ca s-a nu mai avem dispute cu unele dintre prietenele noastre virtuale cu privire la tratamentul respectiv,vrei sa te uiti putin pe el si sa ne spui parerea ta????
Multumesc anticipat!
Valentina



Valentina,
Crede-ma ca nu am avut timpul fizic necesar pentru a "hoinari" prin forum, dupa ce m-am apucat de topicul acesta. Prin urmare habar nu am de subiectul la care te referi. Daca ai avea bunavointa sa-mi tirimiti (eventual prin e-mail) un link catre el, ma voi duce sa-l urmaresc de la cap la coada. Oricum, nu te astepta la prea mult suport din partea mea pe tema tratamentelor naturiste, din cel putin 3 motive:
1. desi nu neg proprietatile terapeutice ale unor plante sau alte structuri naturale din mediul inconjurator, nu am incredere in ele, datorita modului empiric de constatare a efectului terapeutic si lipsei unor studii stiintifice pe aceasta tema;
2. am vazut cu propriii mei ochi urmarile nefaste unor terapii naturiste, declarate sus si tare drept "absolut lipsite de risc, contraindicatii sau efecte secundare";
3. tentatia terapiei naturiste, care promite in mod adesea iresponsabil efecte terapeutice lipsite de efecte secundare nedorite, indeparteaza pacientele de la urmarea tratamentului "clasic" (cu medicamente), de unde consecinte dintre cele mai negative.

Oricum, ma intereseaza cele scrise in topicul respectiv. Daca imi trimiti un link dupa cum te-am rugat deja, promit sa-mi spun si eu parerea.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput