555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 81

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

As avea si eu o intrebare pentru arian . In cazul in care rezultatul amniocentezei indica probleme ale fatului pana la varsta a sarcinii poate fi facuta intreruperea de sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

As avea si eu o intrebare pentru arian . In cazul in care rezultatul amniocentezei indica probleme ale fatului pana la ce varsta a sarcinii poate fi facuta intreruperea de sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Stimate dle doctor,
iata care sunt antecedentele mele medicale:
---2003- anexectomie ovar stang, ovar drept polichistic
---ianuarie 2004,Bucuresti, biopsie tintita:endocervicita cronica hiperplazica papilara,adenomatoza endocervicala,zone de metaplazie scuamoasa benigna(cu coilocite)-se recurge la cauterizare.
---oct.2004, Galati- diagnostic: suspecta inf.HPV,mozaic iod-se recurge la conizatie;rezultat biopsie produs conizatie:exocol cu acantoza,papilomatoza (CIN I),inflamatie cronica nespecifica in corion,endocol cu vase ectaziate in corion.
Rezultatele echografice au fost foarte bune pana acum mai putin ovarul drept polichistic. Folosesc Logest pentru functionabilitatea acestuia.
Problemele mele sunt mult mai complexe si cred ca rezolvabilitatea lor va fi doar printr-un examen complet si minutios.
De aceea recurg la bunavointa dvoastra pentru a gasi o solutie in cazul meu.Va rog sa-mi spuneti si cat de grava e afectiunea colului.
Ma adresez dvoastra si cu rugamintea de a ma indruma catre un medic specialist de la un spital din Bucuresti, la care as dori sa ma internez pentru analize, consult de specialitate, intr-un spital dotat cu tehnica de performanta pentru efectuarea tuturor investigatiilor posibile.

Astept raspunsul dvs
Va multumesc

Oana

http://community.webshots.com/user/ooanaa2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balaioara spune:

Sint mamica unei fetite de un an si zece luni. Am nascut prin cezariana, datorita tensinii arteriale mari aparute in timpul ultimelor luni de sarcina. Am fost fericita posesoare a unei sonde, imediat dupa nastere. La doar citeva zile dupa nastere am avut niste dureri ciudate in zona vezici urinare. Ele au disparut dupa administrarea pe o durata de zece zile a ampicilinei, cel mai banal antibiotic, cred.

Am fost la la control la o saptamina, la trei luni, la un an dupa nastere. Totul era in regula. Cam la un an si trei luni de la nastere au inceput durerile in regiunea vezicii urinare. Exact sub cezariana, ca niste spasme, uneori coborind pe picior.

Ele au persistat, asa ca in noiembrie am mers la medicul meu ginecolog. Acesta a constatat ca as avea anexita si infectie urinara, in urma controlul local. Am urmat tratament cu zanocin si Ketonal - Indometacin nu am avut curajul. Durerile nu au trecut. In decembrie l-am sunat pe medic. Cind am pomenit ca durerea coboara pe picior, a decretat ca nu e durere.....din sfera ginecologica. Ca as avea ceva cu bazinul. Coxartroza la 31 de ani....Am niste indoieli, dar e drept ca durerea cobora pe picior. In ianuarie am mers la internist. Nu aveam decit niste nisip la rinichi.Vezica nu avea nici o modificare vizibila ecografic. Nici in sfera ginecologica nu se vedea nimic. O luna am avut pauza.Pina la primul frig cumplit, cind, am simtit cum durerea ma loveste instantaneu,in regiunea respectiva, sub cezariana. Cind am ajuns acasa am avut surpriza sa descopar o mica singerare. De atunci, ma tot doare, adica de vreo saptamina. Ciclul e neregulat. In 13 noiembrie a venit normal. In decembrie o picatura. Ceea ce se intimpla prima oara. In ianuarie normal. Acum, in 13 era ziua de ciclu, dar nu da semne....

Uroculturi am facut anul trecut, si nu iesea nimic.


Am facut o legatura intre frig si dureri. Acum iau Cifran. Nici nu mai stiu la ce medic sa merg. La ginecolog? Ar trebui, dar pina imi vine rindul, trece inca o luna....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mela30 spune:

Buna doctore,
Noi avem 30 de ani si dupa un an de incercari de a avea un bebe, ne-am pus intrebari. Dupa ceva analize, ne-am dat seama ca probelemele erau la el. Are 6 milioane/ml, 20% forme normale si la mobilitate 3 ore scrie necrospermie. Intrebarea mea este> In situatia in care eu sunt sanatoasa la valorile date se poate face o insemninare artificiala? Iar daca nu, exista vreun tratament pentru cresterea numarului de si pentru o mai buna mobilitate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_scump spune:

draga "nimeni!am o problema care ma sperie destul de tare,si nu am la cine sa apelez si de aceea m-am gandit sa va cer ajutorul.am 16 ani jumate,si pn acum de la varsta de 13 ani cand mi-a venit ciclul prima data totul a fost ok!la inceput nu a fost regulat,mi-a venit prima data si apoi abia peste 6 luni,dar cu timpul sa regulat si in ultimul an a venit in fiecare luna,dar nu la 28 de zile ci pe aceeasi data in fiecare luna!pn aici e ok,DAR anul trecut(2005),in luna august cand mi-a venit s-a intamplat ceva ce nu se intamplase pn atunci!pe la 2 noaptea m-am trezit din somn cu dureri teribile de burta!dupa cam 15 min m-am ridicat din pat si m-am dus in baie,iar in momentul in care am vrut sa incui usa mi s-a facut negru in fata ochilor si mi-a alunecat mana de pe cleanta si am cazut pe spate si m-am lovit destul de tare dar a trecutce este de mentionat e k imediat dupa mi-am dat seama k mi-a venit!luna urmatoare s-a intamplat la fel,numai k nu am cazut in baie ci am lesinat la scoala...ceea ce a fost mai rau!si de atunci in fiecare luna e la fel,dureri teribile cand imi vine,dak am ghinionul sa nu fiu acasa in pat,ci in picioare la scoala lesin,dar evit sa merg undeva in acea zi!noroc k exista nurofen care ma salveaza de la durere!si trebuie sa mai mentionez k aceste dureri sunt doar in prima zi si tzin cam 30min-2ore!acesta este doar unul din lucrurile care ma ingrijoreaza si as vrea sa stiu dak e ceva anormal si e semn de ceva ingrijorator(cancer)sau e normal la varsta meaal doilea lucru si cel mai IMPORTANT din ele este k luna aceasta in loc sa-mi vine normal pe 10 mi-a venit in 7!asta nu m-a speriat cel mai tare,ci faptul k a venit in 7,s-a oprit la sfarsitul zilei,apoi a venit in 9 s-a oprit normal in 15,si dar s-a oprit numai pt cateva ore,si apoi a venit iar!iar azi suntem in 20 si eu inca sunt pe stopsi mai trebuie sa spun k nu e normal deoarece vine si se opreste si tot asha in fiecare zi,si este in cantitate mai mica decat de obicei!si inca un lucru e k in fiecare dimineatza am dureri de burta destul de mari aproape k si acele despre care am spus mai sus!un alt lucru este k imi vine dupa ce fac dush sau merg la toaleta si dupa un timp se opreste!cea mai mare problema este k nu am la cine sa apelez deoarece cu parintii nu vreau sa vorbesc despre asta si sunt plecata in anglia si singura la doctor imi e frik sa merg si rushineva rog frumos dak putetzi sa ma ajutatzi pt k sunt foarte ingrijorata!!!va multumesc mult de tot!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Ziua Buna Doc,

Nu intamplator suntem aici. Se spune ca durerea, mai degraba decat bucuria, strange suflete laolalta...Eu sper ca de data asta bucuria sa fie cea care ne va apropia.
De un an, eu si sotul meu trecem prin cele mai grozave lucruri, iar acum daca Doamne Doamne ne asculta ruga am o sarcina care evolueaza, sper eu bine. Veti intelege importanta acestei sarcini din povestea mea, postata la alt subiect aici pe forum..

In linkul de mai jos este rezumatul povestii mele.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68891
(in prima pagina, completare: este un bebic, nu doi!)
Cu greu si prin multe incercari am trecut pana la sarcina ce-o port acum. Am insa ceva temeri, sper eu sa nu fie justificate si sa nu se adevereasca, legate de samburelul din burtica.
Am fost la echo la 5 sapt, cand se vedea sacul gestational de 9.6mm. La 5 sapt si 4 zile, de asemenea se vedea de 11mm, iar la 6 sapt de 12.5mm. Am fost la medici diferiti, insa unul din ei cel de la 5 sapt si 4 zile - a zis ceva de genul ca ar fi fara embrion - sau ca ar fi sarcina oprita in evolutie.
M-a daramat complet consultatia aceea si nonsalantza cu care mi se aducea la cunostinta un fapt care pt mine este de neconceput. Bineinteles, ca de aceea m-am dus peste doua zile la alt echo, unde am aflat ca este de 12.5mm, adica a crescut...dar inca nu se vedea embrionul. Ultimul dintre doc, adica prof Marinescu de la Giulesti mi-a zis ca sa stau linistita si sa merg din nou la el pe 3 martie.
Insa cum pot sta eu linistita cand mi s-a infiripat un ghimpe in suflet

Doc, pls, vreau sa stiu din experienta dvs - cam cum decurge o situatie de genul asta. Nu e prea devreme sa se pronunte cineva asupra unei sarcini la 5 sapt si un pic ca e sau nu viabila?? Care sunt simptomele cand se intample oprirea in evolutie a unei sarcini? Intre momentul in care s-a oprit din evolutie si momentul eventualului chiuretaj ce se intampla? Sunt sangerari? Mai sunt gretzuri si simptome de gravidutza?
La mine, cauze infectioase ar fi cam excluse, caci analizele:listeria, toxoplasma, clamidia, citomegalovirsul, ex citologic ureaplasma naiba mai stie care (ca am un dosar) sunt oki.
Eu am in continuare tensiunea in sani si starile de usoara greatza (ca si la 4 sapt). Nu sunt exagerate, suportabile, dar au continuat. Nu simt ca ceva s-a oprit, am senzatia ca starea mea de graviditate continua normal (daca n-o fi doar in mintea mea). Si mi-e foame. Desi mananc dimineata, la ora 13 mi se face o fomica de am impresia ca voi lesina daca nu mananc.

Iartati-ma daca m-am lungit aici... ca la o consultatie cu medic rabdator, dar va rog din inima daca ma puteti lumina cu ceva....

alina

va multumesc si apreciez in mod deosebit tot ceea ce faceti!

................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Bebe_scump

...din pacate se pare ca Dl Arian nu mai scrie aici...

Parerea mea e sa vorbesti cat mai repede cu parintii sau sa mergi singura la medic...poate fi doar o dereglare a ciclului sau poat apur si simplu asa se manifesta la tine...asta nu ai de unde sa stii decat in urma unei intrevederi cu medicul...

Nu trebuie sa te gandesti la boli atat de grave la varsta ta dar cu asemenea dureri, stari de lesin si griji nu poti sa traiesti, poti cadea intr-o depresie, si oricum pana la urma la ginecolog tot vei ajunge...In timp problemele din usoare se pot complica su nu cred ca doresti asta....cate despre opritul ciclului, se mai intampla, nu trebuie sa curga permanent pe parcursul zilei...

In ce priveste acest ciclu prelungit, s-ar putea sa fie o hemoragie, nu te juca cu viata ta, lasa rusinea la o parte ca te vei anemia si vei lesina din nou pana va fi mai greu si cred ca nu vrei sa ajungi in spital !!!

Nu vreau sa te sperii ci sa te conving sa te duci urgent la medic, mai ales acum, in timpul simptomelor, asa se poate lamuri cel mai bine...daca esti virgina ii spui, daca nu, care e problema, e un medic la fel ca toti ceilalti, n-are de ce sa-ti fie rusine...Nu inseamna ca e ceva grav dar atata pierdere de sange cu siguranta te va afecta si in plus trebuie sa stii ce ai si sa te tratezi...!!!!

Te rog sa te duci la consult si poate ma tii la curent ca mi-ar parea rau sa ai problme din propria neglijenta ca sa zic asa...

Te pup si curaj !!!!O sa se rezolve toate, numai sa mergi la medic!

Toate mergem la ginecolog, eu chiar lunar uneori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema1122 spune:

Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Am facut o injectie cu pregnyl in ziua a 15-a dupa monitorizare. Am fost la monitorizare in ziua 25, dupa ce am observat ca am dureri care variaza in intensitate si ma simt destul de balonata. Testul de sarcina este negativ la o saptamaina dupa ce testul de ovulatie a fost pozitiv.Cu toate ca dupa o saptamina Pregnyl ar fi trebuit sa pozitiveze acest test se pare ca nu .....

A mai avut cineva astfel de dureri la citeva zile dupa o injectie (5000U) cu pregnyl ? Raspunsul doc a fost ca totul este ok si sa asteptam sa vedem daca vine ciclul, dar aceste dureri nu inceteaza de citeva zile (4) si sint cam speriata (endometru marit, restul arata ok).

Multumesc......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piulia spune:

Este super ca cineva se ocupa de explicatii in ziua de azi....FELICITARI!!!!
As dori sa ma puteti ajuta daca puteti...tot caut pe net pe cineva in situatia mea si nu gasesc...
Ma chinui de cativa ani sa gasesc o solutie la problema mea, m-am dus la doctor dar degeaba.Povestea este lunga, dar descriu ultimele simptome:
Ciclu abundent si lung 11 zile (si normal ca m-am anemiat si am lipsa mare de Fe),cu cheaguri(endometru in ziua 22 de 18 mm, ovar stang marit,endometru omogen altceva nu s-a vazut)
Tratament incercat (ultimul)-progesteron din ziua 3 timp de 20 zile...,Mastodynon,progestogel-dureri sani din a 16 zi si mastoidii(sani grandulari sau granulari....nu stiu termenul exact).Si ciclul acum imi vine mai repede la 24 in loc de 28 zile.
Problema este ca ciclul se opreste in a 5 zi..dar tot abundent ramane,echo inca nu mi-am facut dupa tratament..dar nu mai pot de sani...Tratamentul ar trebui sa ma ajute(am vazut ca se intampla la toata lumea),dar la mine este invers.Sanii sunt foarte plini,parca alaptez(am 1 copil),grei,mari si nu mai pot dormi noaptea de durere)...cred ca daca in storc iese si secretie din ei.Acelasi lucru mi s-a intamplat de 4 ori pana acum in tratamentele anterioare pe baza de mastodynon,progestogel...cum iau cum am aceste simptome...
Stiu ca ar trebui sa fac dozari hormonale...asta pt ca am citit...ca am o dominanta estrogenica in prima faza a ciclului.....dar ce ma fac cu sanii....ca nu mai pot!!!!!!.
Multumesc anticipat....

Mergi la inceput