555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 68

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SilviaG spune:

Buna ziua Nimeni/Arian
As vrea sa-ti aflu parerea in privinta consecintelor unui avort facut acum 3 luni si jumatate in Canada. A fost al doilea pentru mine, am 28 de ani si nu am copii, insa imi doresc foarte mult. Primul s-a desfasurat in conditii normale, fara probleme. Cel de-al doilea insa mi-a transformat ultimele luni intr-un adevarat cosmar. In primul rand nu a fost prin aspiratie ca primul, a fost D&C, pe romaneste chiuretaj. A fost extrem de dureros, iar dupa o saptamana am ajuns la urgenta, nu atat cu sangerare mare, dar cu frisoane, dureri foarte mari si temperatura de pana la 37.5. Dupa 4 zile de antibiotice intravenos in spital m-au trimis acasa cu antibiotice (am insistat eu, caci ei voiam sa nu-mi mai dea nici un medicament), pe care insa a trebuit sa nu le mai iau pentru ca am facut o alegie urata pe piele. De atunci, am dureri in zonele uterului unde m-a durut si in timpul operatiei, uneori o senzatie neplacuta de apasare fie pe dreapta fie pe stanga bazinului si dureri de ovare in mijlocul lunii la ovulatie. In tot acest timp, am mai avut si ganglionii inghinali inflamati si durerosi, din cand in cand.
Aici mi s-a spus ca durerile sunt cel mai probabil provocate de tesutul cicatrizant format dupa chiuretaj si ca tot ce pot sa fac e sa astept ca el sa fie eliminat. Mi s-a spus si ca nu e vorba de o infectie, mi-au facut analize si de sange si pentru chlamidia si nu a iesit niciodata nimic. La fel, la toate ecografiile facute n-a iesit nimic concludent. Mi s-a mai spus si ca cicatricea ar putea provoca infertilitate. As vrea sa stiu daca durerile si senzatia de apasare pot avea astfel de consecinte grave si daca pot deveni cronice. Ce efecte negative pot avea in cazul unei sarcini si ce recomandati in cazul durerii.
Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Buna si va multumesc ca existati.
Am si eu o intrebare daca se poate.
Acum 2 ani am pierdut o sarcina, nu am fost curatata cum trebuie si la vreo 2 luni dupa aceea am facut septicemie. Atunci cand m-au operat doctorii mi-au scos trompa si ovarul stang. Acum ma simt bine. De 6 luni am renuntat la anticonceptionale (Desorelle)si de 3 luni incerc sa raman insarcinata, fara tratamente hormonale pt. ca ginecologul meu mi-a spus sa incerc intai asa. Dar inca nimic. Am fost si la un medic homeopat care mi-a recomandat sa iau de 3 ori pe zi 10 picaturi de tinctura de Branca Ursului, care sa stimuleze activitatea ovarului care mi-a mai ramas.
Intrebarea mea este:
1. Merita sa iau aceasta tinctura?
2. Are rezultatele de care mi-a vorbit medicul homeopat?
3. Am vreo sansa sa raman insarcinata fara sa fac tratamente hormonale sau alte tratamente?
Multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru raspuns,
Cu respect,
Catalina

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palomita spune:

Buna seara!
Am si eu multe probleme....
Nu stiu ce sa fac.Am 5 sarcini pierdute, din diverse motive au zis medicii
Am nevoie de un specialist ginecolog
Listeria a fost unul din motive care a fost tratata
A avut si vreo 6 avorturi cu ani in urma inainte de a ma hotari sa fac BB
Mai am vreo sansa?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delfina spune:

Bonsoar.
Azi am fost la cabinetul ginecologic. Consult extrem de fujitiv si expeditiv, . Desi imi aleg doctorii pe sprinceana, p'aia cei mai de elita, cu cabinetele alea mai sofisticate, mereu patesc la fel. As vrea si eu un medic domoooool care sa-mi explice cum e cu 1+1 egal cu abc. In fine, am fost deocamdata diagnosticata cu colpita. Tratament Metronidazol tb, Polygymax 6 ovule.
No, surpriza e ca alt doctor, in acelasi timp, imi da un ovul de Lomexin 600 si o pirula de Mycosyst, 150.
La farmacie e exclus sa ma duc sa-ntreb ce si cum, o data ca e in permanenta full, in orice farmacie, si-apoi sunt convinsa ca tipele au sa ridice din umeri.
Inapoi la doctori nu ma pot duce, din cauza orgoliilor lor, n-am cum sa arat unuia tratamentul prescris de celalalt, fiindca in cazul asta sigur ajung la al treilea...si poate cu un ochi vinat
No, intrebarea mea este: pot sa le iau pe toate astea impreuna deodata together? nu interactioneaza aiurea? Mi-e clar ca-s antimicotice, dar nu am de unde sa stiu cum actioneaza si daca nu cumva isi dau in cap unul altuia.


Multam anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

Buna,
2 intrebari mici-mititele:
a/ sunt in sapt 15, dr mi-a prescris urtogestan si no-spa (am avut niste dureri si niste contractii. intrebarea e la utrogestan: are fro eficienta? e bun la ceva? ca am auzit ca e cam controversat.
b/ se poate nastere normala dupa cezariana?

Scuzati daca au mai fost intrebarile, stiu ca n-am respectat prima regula, dar 47 de pagini e prea mult.
Multam,

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

intrebarea mea:
am 23 de ani si viata sexuala activa de 3 ani jumate...ciclu regulat, de 28-30 de zile...un singur partener...ca metoda contraceptiva folosim calendarul, dar pt siguranta maxima lasam 6-7 zile inainte si tot atatea dupa "z14" , adica in acest interval folosim prezervativ..nu am ramas niciodata insarcinata astfel, desi se zice despre metoda ca nu e tocmai sigura...ei, as vrea sa stiu daca sunt intr-o situatie fericita si normala sau as putea avea probleme de fertilitatea....
mii de multumiri!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheba spune:

Buna dimineata,

Sint si eu o gravidutza in saptamina a 6a si tocmai am primit rezultatul analizelor pentru BHCG,progesteron si estradiol.Toate bune si frumoase, mai putin estradiolul care este sub limita :230 pg/ml.Rezultat progesteron :28.41 ng/ml, rezultat bhcg 3408,07 mIU/ml. Din pacate nu am gasit nimic pe net ca sa aflu ce rol are estradiolul in sarcina.Daca aveti cunostinta despre rolul lui imi puteti spune si mie va rog?Deja am intrat in panica.
Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Buna !
Am nascut acum 8 luni ; in luna a 7-a de sarcina mi s-a depistat o hipertensiune, iar dupa nastere la 6 luni mi s-a gasit o hipertiroidie ( tsh =0.00 ). As mai vrea sa mai am un bebe . Imi puteti spune daca se mai poate ? Va rog????????
Multumesc anticipat .

Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
http://community.webshots.com/user/oanavilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmela38 spune:

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by elanis


Descrierea ta corespunde manifestarilor unei inflamatii pelvine cronice. Diagnosticul propriu si mai ales autoinstiturea unui tratament nu sunt catusi de putin benefice. Chiar daca este vorba de o cistita acuta in momentul de fata, tratamentul antibiotic mentionat de tine este incomplet si prin urmare ineficient. Trebuie sa fii vazuta de un ginecolog, trebuie efectuata eventual o ecografie pelvina si macar un sumar de urina (daca nu urocultura cu antibiograma). Tratamentul aplicat va trebui, in opinia mea, sa se adreseze unui sindrom inflamator pelvin, deci sa utilizeze un antibiotic cu spectru larg, activ inclusiv pe anaerobi, cu buna penetrabilitate in organele genitale interne si in tesutul conjunctiv pelvin (aici intra bine combinatia Ofloxacina + Metronidazol), asociat unui antiinflamator (cu efecte simultane analgezice - Nimesulid ar fi preferatul meu) si eventual unui stimulator al imunitatii generale (Polidin). Pt ca vad ca ai tentatia majora a-ti autoaplica tratamente, nu completez cele de mai sus nici cu doze, nici cu ritm de administrare, nici cu durata terapiei. Acestea, ca si stabilirea terapiei de urmat dealtfel, ti le va comunica medicul care te va examina direct.


Da,
Acesta este diagnosticul pus de medic. Plus colpita. Tratamentul prescris este Movalis 7,5 mg, 1 tb/zi si ovule Klion 10 zile. Polidin nu pot sa iau pentru ca am o boala autoimuna si...O sa vad ce efecte are tratamentul acesta. Multumesc pentru ajutorul dat.

C.M.


Te asigur ca nu ne-am vorbit, eu si ginecologul tau :). Ca dovada, tratamentul diferit de cel pe care l-as fi prescris eu. Multumesc la randu-mi pt feed-back.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

Iti multumesc ca existi,Arian!

Am 32 ani,am RH-,am nascut in dec.1996 un baietel,iar in dec.1999 am facut un avort la cerere,intrucat dupa nastere am refuzat acel vaccin antiglobulina,pt.ca nascusem f. greu.La nici 24h dupa avort,am cumparat vaccinul si l-am si facut.O perioda n-am vrut sa ma gandesc la o noua sarcina pt.ca aveam probleme cu sanii(displazie mamara,mastoza fibrochistica,noduli de sani)si am hotarat sa fac tratam.pt.rezolvarea acestora.Nodulii de sani mai dispareau din cand in cand,dar durerea dinaintea menstrei(considerata de dr.senolog Cupceancu,de la Parhon,anormala,in comparatie cu afirmarile dr.ginecologi,care o considera normala)nu a cedat niciodata.Sunt satula de atatea tratam.intrucat nodulii cum dispareau,asa reapareau,dupa o perioada.
In intervalul acesta de timp,la analize de rutina(cultura,Papanicolau,etc),din 6 in 6 luni,mergeam la gineco si mare mi-a fost mirarea,la ultima dintre ele,sa aud ca c.m. bun tratam.ar fi osarcina.M-am gandit serios la aceasta,m. ales ca inaintez in varsta,si-mi doresc din suflet o fetita(glumeam doar;orice ar fi,m-ar face fericita)Dr senolog de la Parhon este singurul impotriva acestei sarcini,pt.ca ,spune dansul,intai sa-mi rezolv sanii si apoi sa ma gandesc la copii.Dar oare,la ce varsta sa-l mai fac,daca de 5 ani,umblu sa ma tratez si nici-o imbunatatire.M-am saturat,credeti-ma.
As vrea sa va redau nisteanalizem.recente,primele fiind recom.de dr.senolog,dar in ideea rez.nodulilor,nicidecum pt.o sarcina.Poate sunt concludente si in ceea ce ma doare c. m. tare:sa raman insarcinata m. repede(de un an incerc si...nimic).Acestea sunt efectuate in ziua a-7-a de ciclu:estradiol-200pg/ml,progesteron-0,21pg/ml,teststeronul-0,48ng,CA-125:17,31 si CA-15-3:20,1.
In afara de aceasta probl.cu sanii,mai exista una:uter fibromatos de marimea unei mandarine(expresie data de dr. senolog).Am facut m. multeeco pelvinedintre care,c. m.recenta,suna astfel:O.D.:37/22mm,micropolichistic;O.S.:cazut in fundul de sac Douglas,cu chist de 11/11mm(iar cu o luna inainte,era 36/18mm,micropolichistic),uter:poz.intermediara,global fibromatos,dim.usor crescute 98/44mm(iar la c. dinainte 9/4,3/6cm),laterodeviat in dr.;miometru usor neomogen difuz;endometru subtire(7mm),cavitate uterina lineara,usor destinsa,cont.sonatransparent???,fara lichid in fundul de sac Douglas
La o luna,am facut o eco transvaginala.Valorile acesteia sunt:uter:pozitie AVF;dim.60/45/58;miometru omogen;endometru 10mm,cavitate virtuala;O.D.:dim.46/22mm,ecostruct:cu cativa foliculi cavitari periferici 8-9mm;O.S.:dim.46/23mm,ecostruct.:idem o.d.;fund de sac posterior:lama de lichid 10mm.
Si facand si oHSG,am ajuns la concluzia ca este o mare neconcordanta intre aceste 3 eco.Rezultatul de la HSGeste:uter de talie normala(e posibil sa se vada normal,cand e vorba de o fibromatoza?),laterodeviat spre dr.,cu contururi nete,regulate,opacifiat omogen.Trompa dr.:cudata???filifrinos???este permeabila.Trompa stg:alungita,filifrinos??? este permeabila.Proba Cotte:pozitiv bilaterala;evolutie favorabila.
Ce concluzie poti trage din toate datele acestea?
De ce exista diferente mari de date,la un interval de 1,2 luni?
As avea sanse,in cazul in care raman insarcinata,sa duc aceasta sarcina pana la capat,in cond.favorabile?Sau ce riscuri exista?
Ce urmeaza sa mai fac dupa 1 an de incercari,dupa HSG si dupa ultimul grafic al temp.bazale(martie)Va redau datele, incepand cu prima zi de ciclu:36.3 36.5 36.6 36.1 36.3 36.5 36.1(HSG) 36.7(abces)36.8(abces) 36.6 36.5 36.6 36.4 36.7 36.7 36.6 36.8 36.8 36.8 36.8 36.8 36.6 36.9 36.8 36.7 36.9(ziua 26),de maine nu mai stiu.Mi-as dori sa nu apara rusii,tinand cont si de faptul ca,luna aceasta am facut HSG.
Am omis sa-ti spun ca am notate ciclurile din 2002 pana-n prezent.Iata care sunt cele din 2004,incepand cu ianuarie:24;25;24;25,26(in aceasta luna a fost o menstra la inceputul lunii iar o alta,la sf.);29;23;24;25;26,28(idem);24;26;26.Iar cele din 2005,sunt:27;29;27;si sa vedem luna aceasta.Sunt deja in a 26-a zi.As vrea sa fiu surprinsa placut luna aceasta,ce zici?
Nu am mentionat ca,in ciuda uterului meu fibromatos,nu am dureri la menstra,nu este abundent,ci doar cu niste chegulete,dureaza 3-4 zile si asta-i tot.
Inca o rug. as avea la tine:sa-mi recomanzi si mie un alt specialist in boli de san,cineva caruia ii place sa vorbeasca cu pacientii si sa fie si renumit.Am pretentii cam mari,nu?
Cu mii de multumiri,astept sa-mi raspunzi.Ard de nerabdare.Scuze ca m-am intins prea mult,dar am vrut sa stii m.totul,fara lipsuri,pt.a-ti da seama ce se-ntampla cu organismul meu si totodata,pt.a-mi da sfaturi cat mai bune.
ITi multumesc anticipat.

Mergi la inceput