555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by nadina

buna nimeni (cu n mic) desi eu zic ca esti mare.Am si eu o intrebare,cam tardiva ce-i drept:
s-a rupt prezervativu.Am un bebe de 8 luni si il alaptez. Ce fac intarc copilu si iau pilula de a doua zi? Astept sa vad ce s-o intampla si ma rog sa nu raman insarcinata ca e prea devreme din toate punctele de vedere ?Sau iau pilula si astept ca peste cativa ani sa-i creasca mustata fetitei mele??

mnadina



Raspund acestui mesaj cu prioritate datorita caracterului sau evident urgent si faptului ca in momentul de fata nu am timp a da raspuns tuturor intrebarilor precedente lui... Sper ca voi fi inteles in mod just, MNADINA nu are nici o "pila" la mine... :)

In nici un caz nu bei alcool pentru a preveni o sarcina, si oricum nu o faci in cursul alaptarii!!!

Daca NU au trecut 72 ore de la "accident", ia Postinor-2, 2 cutii. Vei avea in total 4 pilule (Daca gasesti Postinor-4, ai nevoie de o singura cutie, ea deja contine cele 4 pilule necesare). Continui hranirea la san a copilului (care inteleg ca are deja 8 luni)! Iei prima pilula cat mai repede posibil. Iei a doua pilula la FIX 12 ore dupa prima. Lasi sa treaca trei zile. La 72 ore de la administrarea primei pilule o iei pe treia. Si, in fine, la fix 12 ore dupa aceasta din urma iei si cea de-a patra pilula.

Daca au trecut 72 ore de la intamplarea nefericita, te rogi la dumnezeu, daca crezi... :) Dar incerci si "tratamentul" de mai sus, cat mai rapid posibil.

In cursul alaptarii administrarea de mai sus cu inceput in primele 72 ore de la contact are eficienta de 100%. La mai mult de 72 ore, eficienta scade considerabil si rapid, proportional cu timpul scurs.

Grabeste-te!!!




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by alinuche

buna nimeni, si multumesc mult pentru raspunsul tau. eu sunt cea cu intrebarea despre listeria.
mai ajuta-ma cu ceva, te rog mult... am refacut analiza la cantacuzino si mi-a iesit acelasi rezultat 1/320. (asa imi spusese ginecologul meu sa repet analiza). desi am cerut tratatment la doctorita cu care am discutat, nu mi-a dat. a zis ca nu e nimic, trece de la sine, sa nu imi fac probleme, ca se rezolva in sarcina daca rezultatul creste.
poti sa imi spui te rog exact ce tratament ai da tu unei femei in cazul asta? ziceia ceva de ampicilina, gentamicina ... cat timp, ce doza, etc
iti multumesc anticipat



Alinuche... si toti ceilalti care cititi aceste randuri...

Va rog incercati sa intelegeti ca in medicina functioneaza un dicton EXTREM de adevarat: "nu exista boli, ci bolnavi". In virtutea acestei idei, si prin urmare a realitatii in sine, va rog sa mai intelegeti ca nu ma pot hazarda a va prescrie tratamente la distanta. Nu interpretati gresit: nu ma gandesc la pierderea vreunor presupuse avantaje materiale in conditiile "deconspirarii" unui anumit protocol terapeutic, departe de mine orice idee de genul acesta! Dar factorii care influenteaza o decizie medicala pertinenta sunt atat de multipli incat nu pot fi acoperiti prin cuvinte scrise pe un forum. Mai mult, lipsa examinarii directe face orice parere mai mult decat discutabila. TOT ceea ce scriu eu aici sunt GANDURI referitoare la subiectele propuse de intrebarile voastre. NU sunt diagnostice, NU sunt solutii definitive, NU sunt litera de lege. Sunt pur si simplu supozitii. Inca mai mult, sunt supozitiile MELE. Un altul ar putea gandi diferit, chiar foarte diferit de mine, astfel incat concluziile sale ar putea fi lipsite de orice tangenta cu cele trase de mine.

In concluzie, pt cazul de fata: nu te supara pe mine, Alinuche, dar nu iti pot prescrie un tratament de la distanta! De fapt si de drept, medicul tau are dreptate: daca titrul anticorpilor ramane stabil, nu este nimic de facut pe parcursul sarcinii (inteleg din precedentul tau mesaj - daca nu il confund cumva - ca ai urmat un tratament destul de sofisticat anterior sarcinii). Aceasta sarcina presupune insa monitorizarea titrului anticorpilor (adica determinarea lor repetata, la intervale regulate - de exemplu lunar) si a starii fatului (examene ginecologice cu ecografie de sarcina repetate, eventual alte teste care sa puna in evidenta o eventuala suferinta fetala).

Exact cum ti s-a spus si acolo unde ai fost examinata, nu mai pune raul inainte! Poarta-ti sarcina cu dragostea si mandria oricarei gravidute si lasa problemele medicale in mainile celor care au grija de tine, se pare ca o fac cu mult discernamant. Daca ai indoieli, consulta un alt doctor. Daca acesta nu ti le spulbera, consulta un altul. Fa tot ce consideri ca trebuie sa faci pentru a te simti tu impacata cu tine insati. Pentru sarcina in curs deocamdata nu ai ce face si nu trebuie sa faci nimic. Dar ai grija si de psihicul tau, gandurile negre permanente iti vor intuneca amintirile minunate ale acestei perioade cu totul exceptionale din viata ta!

Cu maxim curaj, inainte! Totul va fi bine, si tu stii asta adanc in inima ta, asa-i?



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by try

nimeni, vreau sa-ti zic ca NIMENI n-a facut efortul asta pana acum si sunt tare bucuroasa ca exista altruisti ca tine si medici cu atata daruire. Mai rar astfel de oameni. Banuiesc ca recompensa ta sunt multumirile celor ce primesc raspuns de la tine si multumirea pe care o simti ajutand oameni in general. Cei mai multi dintre noi nu putem fi capabili de astfel de lucruri: sa daruim atat de mult si sa ne multumim doar cu atat.
Bine-nteles ca am si eu sa-ti adresez o intrebare, dar tin sa precizez ca nu exista nici cea mai mica suparare daca timpul nu-ti permite sa raspunzi, incerc sa-mi imaginez cum iti imparti ziua intre toate astea. Mai ales ca intrebarea mea nu este atat de cruciala ca a altor viitoare sau prezente mamici de pana acum.
Sunt insarcinata in 5 saptamani (calculele mele de la data conceptiei, caci dpdv medical am intalnit 2 tipuri de calcul si nu stiu care e cel standard). Am avut ultimul ciclu pe 2 aprilie (cu o regularitate de 32 de zile). Pana acum m-a vazut doar medicul de familie, am facut testul de sange pentru sarcina si mi s-a luat urina pentru infectii. La un specialist ajung de-abia pe 19 iunie (atunci mi s-a facut programare). De vreo 2 sapt. cam odata de 3 zile am niste dureri surde, foarte usoare de acelasi tip ca durerile de ciclu. Intensitatea lor este insa foarte mica, mai degraba e ceva intre discomfort si durere. O prietena mi-a zis ca nu stiu ce (n-am retinut denumirea) incepe sa se dilate prin organismul meu si de-aia. Nu am altfel de probleme, ma simt chiar bine in rest, mici macar uzualele greturi, ameteli sau pofte nu le am. Ce-am observat este ca ele apar in special dupa ce mananc.
E cazul sa-mi fac probleme pentru ceva? E normal sa existe astfel de dureri usoare sau trebuie sa ma adresez doctorului?



Ufffff... Ca sa va lamuresc pe deplin cum e cu "altruismul" meu, am sa va spun cum am devenit ginecolog... si medic. Era pe vremea lui Ceasca. Eram unicul fiu intr-o familie relativ modesta de functionari. Si locuiam (ca toata copilaria si tineretea mea) la Brasov. SINGURUL om din oras la vremea aceea care avea un Mercedes alb, fara a fi intrebat de nimeni de unde, cum si cand l-a cumparat, era Dr. Fodor (batranul), de departe cel mai bun ginecolog din zona. Am hotarat ca-mi doresc cu adevarat ce avea el si prin urmare am decis sa devin nu ginecolog, ci cel mai bun ginecolog. Am facut tot ce mi-a stat in puteri sa implinesc acest deziderat. Am intrat la facultate din prima, cu toate ca la inceputul anului 4 de liceu eu ma meditam inca la matematica... Am terminat facultatea la Bucuresti intre primii 100. Am luat specialitatea tot din prima si primul pe jud. Constanta. Mi-am luat si o diploma de doctor in stiinte medicale. Acum am o Dacia Nova rablagita, cumparata la mana a doua; singurul lucru pe care-l are in comun cu Mercedes-ul Dr. Fodor este culoarea...

Acum inapoi la problemele de aici.

Din calculatorul meu reiese ca, in conditiile in care ai avut prima zi a ultimei menstruatii pe 2 aprilie, astazi (28 mai) implinesti exact 8 (opt) sapatamani varsta gestationala!!! Cu DPN (data probabila a nasterii) pe 7 ianuarie 2004. Asta inseamna ca embrionul e cam cu 2 saptamani mai mic, adica are vreo 6 saptamani de cand exista (acestea sunt cele doua modalitati de calcul pe care le-ai amintit - varsta gestationala si varsta ovulara). Oricum, in afara de analizele facute, este momentul primei ecografii de sarcina. Cu ocazia aceasta se va stabili si varsta precisa a sarcinii.

Durerile in timpul sarcinii sunt intotdeauna un semnal de alarma. Din moment ce spui insa ca ele sunt foarte reduse ca intensitate si apar intotdeauna in relatie cu mesele, este posibil sa fie de origine intestinala si sa nu aiba decat tangential relatie cu sarcina: hormonii de sarcina, in cantitate mare, determina o incetinire a tranzitului intestinal. Aceasta ar putea fi cauza de discomfort in etajul inferior al abdomenului.

Oricum, tinand cont de calculele mele, ar fi timpul sa te duci la un ginecolog. El te va examina, va constata o varsta aproximativa a sarcinii si eventualele probleme existente. Tot el sau altcineva va trebui sa-ti faca si prima ecografie de sarcina, dupa cum ti-am spus. Insista TU pe aprecierea ecografica a varstei sarcinii, mentionand ca nu esti sigura pe calculele tale.

Daca la tactul vaginal se va constata un uter mic, corespunzator ca dimensiuni unei sarcini de 5-6 saptamani, este posibil ca ecografia sa nu-ti mai fie recomandata. Eu as insista totusi pe o astfel de investigatie pt clarificarea problemei varstei sarcinii.

Si sper sa-mi spui si mie cum este, pana la urma...




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ilenya

'Medicul care te-a operat e singurul care stie ce a facut. Daca ti-a spus ca ti-a scos TOT ovarul, asa a facut. Probabil a fost un chirurg pedant si priceput si s-a straduit sa mentina integritatea arcadelor vasculare paraovariene (vasele care asigura sangele pt ovar, dar care au legatura si cu tuba uterina). Prin eco transvaginal probabil s-a procedat si la o investigatie Doppler-ecografica, care a vizualizat circulatia sangelui prin arcadele vasculare mentionate. Altfel, este practic imposibil sa precizezi ecografic, indiferent de calitatea aparatului si experienta examinatorului, prezenta unui rest de tesut ovarian. Oricum, chiar daca chirurgul a fost nevoit sa lase pe loc un fragment de ovar, daca acesta este mai mic decat 1/8 din volumul initial al ovarului nu are sanse de functionare.

Tesutul ovarian nu se reface de la sine. Chiar daca in locul fostului ovar s-a format o aglomerare de tesut, e aproape sigur ca aceasta este de fapt tesut conjunctiv (un fel de cicatrice in interior).
Dar nu inteleg de ce te pasioneaza atat de tare starea acestui rest ovarian (daca intr-adevar exista)? Ovarul celalalt nu este inca pe loc? Daca da, tu esti in continuare fertila, aproape la fel de fertila ca inainte de operatie. E o idee gresita aceea ca, daca ti s-a extirpat un ovar, fertilitatea ta a scazut la jumatate! Nu e nicidecum asa! In fiecare luna, UNUL din ovare elibereaza UN ovocit pt fecundatie. Deci chiar daca ramai cu un singur ovar, acesta isi poate face treaba cat se poate de bine! Va "lucra" el singur, dar va lucra in fiecare luna (ore suplimentare - LOL). Prin urmare, toate ciclurile tale pot fi ovulatorii.'

Draga..nimeni,
Multumesc pt promptitudinea si precizia cu care ne raspunzi.Pt. ca in raspunsul tau au aparut niste intrebari, indraznesc a-ti pune rabdarea la incercare raspunzind la ele si astfel ..cersindu-ti poate alte sfaturi..
Ma pasioneaza starea acestui ovar din 2 motive:
1)Pe cel sanatos au aparut de citeva luni 5-6 chisturi cam de 1 cm si nu au cedat la Logest 3 luni. Am impresia ca ma zbat ca pestele pe uscat in dorinta naturala(care a devenit DISPERATA) de a avea un copil.(am 29 ani). Ma gindeam ca, chiar daca cel operat nu-si poate indeplini rolul in reproducere, macar sa asigure un suport endocrin cit de cit (asta e tot o idee de medic).
2) Incerc sa-mi dau seama de capabilitatea Dr. pe a carui "mana" ma las. Cel in care am incredere datorita reputatiei lui mi-a scos poza ovarului drept intreg intregut..sustinind ca s-a refacut, ba mai mult la ultimul control era ..marit de volum!?. Nu are un superaparat si nu stiu daca a folosit Doppler-ul. La tuseu ma gaseste la fel!?
La OLIMP Medical, Dr. Iosup, insistind eu sa vada si Doppler(chistul operat era hemoragic cu mici focare de endometrioza. imi era teama sa nu fi recidivat endometrioza, caz in care formatiunea care se vedea nu ar fi fost vascularizata.),mi s-a spus ca este 'rest tesut ovarian de 1.5 cm'.
Intrebari: a)tesutul conjunctiv este un tesut vascularizat? Si daca creste intr-adevar, pina cand o va face?
b) Ce e de facut cu chisturile astea noi?
Dozarile sunt bune, cu un Estradiol f. putin marit in ziua 21;
Multumesc din nou pt. rabdarea si bunavointa ta.

Ilenya



Ilenya, dupa nume pari a fi unguroaica. Ungurii nu cersesc niciodata. Nici macar tiganii unguri. Sunt oameni foarte mandri, ii stiu prea bine. Tu nu "cersesti" sfaturi, pur si simplu ceri. Cu toata demnitatea pe care o femeie o poate avea. De ce ai impresia ca trebuie sa "cersesti" informatii unui doftor? El, cica, a jurat sa-si ajute semenii. Ar trebui sa-ti multumeasca pentru ca ii dai ocazia sa-si duca la indeplinire, macar partial, juramantul. Si apoi, iarta-ma, dar aici suntem amici virtuali, nu ne jucam de-a doctorul si pacienta (ma rog... nu am folosit expresia in sensul ei... secundar)!

Inteleg acum interesul tau deosebit pt fragmentul ovarian restant. Inteleg ca a fost ales Logest-ul pt blocarea ovariana fiind un contraceptiv cu cantitate minima de estrogeni, in conditiile in care intraoperator s-au evidentiat focare de endometrioza pe ovarul indepartat. E posibil ca si acum situatia sa fie similara, caz in care as fi utilizat pt blocarea ovariana un progestativ simplu (linestrenol, duphaston) intre zilele 5-25 ale ciclului menstrual, nu o pilula contraceptiva combinata (estrogenii stimuleaza dezvoltarea focarelor endometriozice). Si as fi aplicat, chiar in absenta unor semne clinice (durere, tulburari menstruale) si un tratament antibiotic-antiinflamator cu magica ofloxacina si clasicul indometacin. Uneori combinatia asta face minuni.

Hai sa lamurim chestia cu cu functia de reproducere si cea secretorie in ceea ce priveste ovarul. Daca citesti post-ul meu referitor la dezvoltarea foliculior si producerea ovulatiei, vei constata ca ambele functii ovariene sunt indeplinite de partea periferica a organului, asa-numita corticala, si sunt in deplina interdependenta. Foliculul prin "coaja" sa secreta estrogenii, iar in "miez" contine ovocitul. Dupa expulzarea ovocitului prin ponta ovulara, "coaja" se ingoasa si se transforma in corp galben, care secreta estrogeni si progesteron. Deci atata vreme cat nu exista foliculi, nu exista nici una din cele doua functii.

"Restul de tesut ovarian" mentionat este posibil a fi pe loc, dar el e mai mult decat probabil reprezentat de portiunea prin care vasele si nervii abordeaza ovarul, asa-numitul hil ovarian. Ori aceea este o extensie a partii centrale a ovarului, medulara. Si e alcatuita in majoritatea covarsitoare din tesut conjunctiv. Care, dupa cum ti-am aratat, poate prolifera (creste). Dar nu contine foliculi. Deci nu are nici functie reproductiva, nici hormonala (ma rog, ultima nu in sensul de interes pt tine).

Dupa o ovarectomie este posibil sa se formeze "galme" de tesut conjunctiv care practic tind sa ocupe locul destinat ovarului extirpat. Uneori cresc mai mult decat atat. Nimeni nu poate preciza cat, dar rareori ajung sa deranjeze. Dar ovarul NU SE REFACE. "Galma respectiva poate fi perceputa palpatoriu ca si un ovar marit, iar ecografic poate fi confundata cu o anexa prezenta.

Tesutul conjunctiv nu este direct vascularizat, deci va aparea "mut" (invizibil) la Doppler-ecografie. Cred ca Dr. Iosup a dat diagnosticul corect: ti-a fost lasata o zona de cca 1,5 cm din zona parahilara a ovarului, pe motivele pe care ti le-am prezentat in postul anterior. Chiar daca un ovar lipseste cu desavarsire, functiile lui pot fi suplinite cu deplin succes de cel restant. De aici valorile normale ale estrogenilor.

Cred ca am raspuns tuturor intrebarilor tale, chiar daca nu am facut-o in ordine. Scuze, sunt al naibii de obosit.

Si, unguroaica mica, multumesc pentru intrebari! Astept altele!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by damora6

Aaaaaaa, si uitasem sa te intreb ceva...vezi, am mintit, am totusi o intrebare. De ce nu ne iubesti si pe noi astia romanii din strainatate? Ca sa stii ca tot romanni suntem si noi, chiar daca nu ne botezam copii Ion, Vasile sau Gheorghe...si apropo, daca ai avea un bebe, ce nume i-ai pune. Eu am o fetita pe care o cheama Anais si chiar daca nu-i romanesc, mie-mi place tare mult! Sper sa nu te superi ca sunt mai directa, dar am vazut ca si tu esti o persoana foarte directa.
Multumesc si scuze ca-ti rapesc din timpul tau care e atat de pretios pt acest site.



Ai dreptate, aici trebuie sa fac o precizare: nu iubesc romanii idn strainatate ca grup, pentru simplul fapt ca, spre deosebire de alte grupuri nationale ce se ajuta, se sprijina, isi etaleaza cu mandrie originea, isi pastreaza trasturile fundamentale si cultura (vezi evreii, armenii, turcii, italienii, hispanicii, irlandezii, chinezii, etc etc etc), "ai nostri" nu respecta mai nimic din cele de mai sus. Nu am nimic cu romanii din strainatate ca indivizi, dimpotriva am numerosi amici plecati pe-acolo si despre care am o parere (sau macar o amintire) deosebit de pozitiva. Ca si despre majoritatea covarsitoare (asta ca sa nu spun "toti") a celor ce populeaza acest forum si ale caror post-uri le-am citit in "perioada de observatie" ce a precedat inceperea activitatii mele aici.

Numele propriului copil, in opinia mea, este rezultatul interactiunii multor factori, intre care pt mine simbolurile personale ale parintilor si originea nationala sunt esentiale. Eu unul sunt o corcitura incredibila: 50% armean, 25% grecoteu si 25% roman. Dar in acelasi timp sunt profund, definitiv si irevocabil filo-german. Fapt pt care pe fetita mea ar vrea sa o cheme fie Ariana, fie Achtamar (personaj legendar armean simbolizand iubirea totala si eterna), iar de-ar fi sa fie baiat mi-ar placea Andrei sau David (nu are legatura cu Biblia, este tot un personaj legendar armean, partenerul lui Achtamar).



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by oanaDo

Eu am o intrebare poate tare stupida - si datorita faptului ca ma bat cu dr. meu ca si cu morile de vint,avand pareri diferite.
Incerc de mai bine de un an sa raman insarcinata (am deja un baietel de aproape 7 ani care s-a "prins" din prima) darrrrrrrrr
AM PROBLEME CU TESTUL PAPANIC. care a fost CIII,apoi CII,doctorul meu acum trateaza aceasta problema cu superficialitate in sensul ca mai mult de Cerviron nu mi-a dat ca tratament iar de cauterizare nici nu a vrut sa auda.Eu cred ca de aici provine problema cu sterilitatea si as fi preferat o solutie cu efect imediat.
Deci, rugamintea mea este DACA EXISTA O SOLUTIE CONSTIND INTR-UN TRATAMENT EFICACE (care?)pentru aceasta rana pe col sau cauterizare neaparat - cu schimbarea medicului ginec.!!!!
Multumesc,
OanaD




Inteleg finalmente ca este vorba de o cervicita eroziva ("rana pe col")... Testul Pap se face si pe un col aparent indemn (fara leziuni). PapIII este un fel de "granita" intre bine si rau, dar din moment ce spui ca doctorul nu se agita inseamna ca este etiologie (cauza) inflamatorie. Mai inteleg ca prin tratamentul aplicat totusi s-a coborat la PapII, ceea ce e un progres evident.

Fiind o eroziune de cauza inflamatorie, in primul rand trebuie aplicat un tratament specific germenilor care determina inflamatia. Ma intereseaza fie rezultatul unui examen al secretiei vaginale, fie partea din rezultatul Pap referitoare la tipurile de germeni patogeni ce se gasesc in vaginul tau.

Avand acest rezultat, se aplica mai intai un tratament (ce poate avea 1-5 etape) de eliminare a acelor germeni. Doar mai apoi se trece la intretinerea vaginului si administrarea de reepitelizante ale colului (Cerviron). Daca leziunea nu se reepitelizeaza de la sine, vaginul e "curatat" de germeni si tratamentul de reepitelizare este urmat intocmai si pt lung timp, nu mai ramane decat cauterizarea... Dar pana la cauterizare sunt mai bine de 3 luni de tratament medical...



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Draga nimeni, din nou iti multumesc pt. raspunsul dat, si pt. ca astepti o noua intrebare, voi indrazni sa te mai deranjez.
Este normal ca dupa presupusa ovulatie sa am tensiune in abdomen, sa-mi simt ovarele, sa am senzatia de inflamat, de balonare? De asemenea se intampla sa am junghiuri in sani( rar), dar toate astea tim pana la menstruatia urmatoare. Ce parere ai?
Multumesc
Crinuta



Da, toate fenomenele descrise de tine sunt perfect posibile in urma ovulatiei. Ele se datoreaza variatiilor imense (din punctul de vedere al organismului) ale nivelurilor hormonale. Este ceva ce poate fi descris drept o "furtuna hormonala"... care se face resimtita la nivelul mai tuturor sistemelor din organism.

Deci stai linistita si fii fericita ca ai fenomenele respective. Inseamna ca functionezi INTENS :)




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by laura111

Te rog frumos nimeni, recomanda-mi si mie 3 medici ginecologi in Constanta pe care tu ii consideri bine pregatiti profesional si daca se poate , mai rabdatori cu pacientele (adica sa asculte la prima consultatie intreg istoricul problemei ginecologice al pacientei ). Eu am fost la o d-na dr. care, dupa ce am deschis gura si am spus 2 propozitii mi-a zis "Haide sus pe masa ca vad eu ce ai !". Ce vrei, era grabita femeia ... Mi-a spus ca am anexita bilaterala si mi-a dat 20 fiole gentamicina si 20 fiole ampicilina injectabil (ambele la 12 ore). Cand sa ies pe usa cabinetului ma intorc si o intreb :" Le fac incepand de azi sau din prima zi de ciclu ?". Raspuns: "Du-te si vezi ca dupa colt e o farmacie ,ia medicamentele si vino ca prima injectie ti-o fac eu acum ". Dupa ce am terminat tratamentul am constatat ca nu-mi vine menstruatia, deci eu eram insarcinata si ea nu si-a dat seama. Eu nu o condamn pt. asta , dar putea macar sa-mi zica sa fac injectiile din prima zi a ciclului sau sa ma trimita sa-mi iau intai un test de sarcina. Asa m-as fi sesizat ca sunt insarcinata si n-as mai fi facut injectiile. In fine, pana la urma am mers la alt doctor care m-a sfatuit sa fac intrerupere de sarcina pt. ca mi-a zis ca gentamicina administrata in luna mica de hipoacuzie la fat. Nu am vrut sa risc asa ca... am renuntat la sarcina.
Mi se pare nedrept si revoltator ca a trebuit sa avortez din cauza incompetentei unei doctorite, mai ales ca eu sunt impotriva avortului !
Cred ca daca traiam intr-o tara civilizata si mi se intampla chestia asta o dadeam in judecata si-mi luam si casa si masina de pe urma ei ...
Am povestit ceea ce mi s-a intamplat pentru ca sa ma intelegi de ce am devenit f. circumspecta in privinta medicilor ginecologi...

Iti multumesc anticipat pentru raspuns !

Laura - mama lui Vlad (3 ani si 1/2)



Pentru MINE, primii trei ginecologi din oras sunt EU, EU si EU. :)))

Ca pregatire si experienta, si exprim aici o opinie EXTREM de personala, as introduce in lista pe Dr. Lutescu Sebastian, Dr. Lutescu Ioana, Dr. Rusa Ion, Dr. Gache Doinita... si as putea continua. Despre timpul acordat pacientelor nu sunt in masura sa raspund... Ceea ce fac eu aici pe forum (si la cabinete in buna masura) este in mod evident exagerat dpdv medical. Nu poti pretinde unui profesionist sa iti dea raspunsuri de detaliu in cadrul programului limitat pe care il are. Printre cei mai "blanzi" din lista de mai sus se numara Dr. Lutescu Ioana si Dr. Rusa Ion. Dar cat timp iti vor putea acorda si cate explicatii sunt chestiuni discutabile.

Eu ti-as propune urmatorul "targ": mergi la unul din cei mentionati mai sus si vezi care e rezultatul vizitei. Daca nu esti pe deplin satisfacuta privind explicatiile, vino cu rezultatele investigatiilor la mine la policlinica de stat (ca sa nu platesti). Contacteaza-ma in prealabil pe e-mail pt detalii.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Ariela

Buna,Teo.Ma numesc Ariela si am si eu o intrebare pentru tine.
Am o singura trompa mai sanatoasa, mai buna si un singur ovar bun : cel stang.Vreau sa fac inseminare artificiala.Crezi ca sunt sanse sa obtin o sarcina?
La ecografie dr. a vazut 1 singur folicul de 19 mm pe ovarul stang.
Nu am facut deloc stimulare ovariana.
Numai bine si nu mai fi trist.Noi avem nevoie de tine.
Ariela



Ariela,

Evident ca ai sanse sa obtii o sarcina! De ce nu? Daca ovarul este functional, in sensul ca este capabil a ovula, iar sperma partenerului tau este de o calitate satisfacatoare, se poate obtine un zigot (ou) fara discutie. Din moment ce s-a observat un folicul de aproape 2cm fara stimulare, este destul de probabil ca ovulezi (foliculul ajunge la maturare completa). Bineinteles, prezenta ovulatiei trebuie probata si prin alte criterii (termografica, ecografica, hormonala). Iar calitatea spermei partenerului se probeaza prin spermograma, dupa 72 ore de repaus sexual.

Nu sunt trist. Tocmai mi-am luat medicamentele :)))



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by cristinar

Draga NIMENI,
iti multumesc ca mi-ai raspuns la intrebarea mea legata de vasele de sange sparte pa gambe.din pacate mai am o problema:in luna a 3-a de sarcina am avut de doua ori dureri groaznice de cap.dupa acestea am ramas cu nasul infundat,vorbesc pe nas si am senzatia ca am urechile astupate.nu am secretii nazale.acum sunt insarcinata in 4 luni si jumatate.ce ma sfatuiesti sa fac?
Multumesc,
Cristina



Eu unul te-as trimite la un examen ORL. Ceea ce descrii seamana destuld e bine cu o sinuzita. Ma mira absenta completa a secretiilor nazale. Urechile infundate pot avea drept cauze (din ce-mi amintesc si eu din ORL) otite, faringite, dopuri de ceara in canalul auditiv extern. Tot ORL-istul se ocupa si cu asta. Daca nu este evident deja, atrage-i atentia medicului care te examineaza ca esti gravida! Are importanta atat in investigatiile ce pot fi recomandate, cat si in tratamentul ce-ti va fi prescris.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput