555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 58

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by iniadinia

Servus Arian,
Welcome back!Sper ca nu a fost nimic grav si ca acum esti bine!
Revin o intrebare...Am inceput sa iau Jeanine de luna aceasta si citind prospectul am vazut ca interactioneaza cu unele extracte din plante cum ar fi sunatoarea.M-am mai interesat si am vazut ca toate contraceptivele(e impropriu spus toate - cate prospecte am citit eu) interactioneaza cu diverse extracte din plante, dar la toate era data drept exemplu numai sunatoarea. Intrebarea mea este cu ce alte plante interactioneaza...si cam care ar trebui sa fie cantitatea de planta (concentratia din extracte) care ar putea provoca aceste interactiuni.
Si a doua intrebare, legata de prima, este in ce mod interactioneaza? Scade efectul contraceptiv ? A, si.. exista vreun contraceptiv care sa nu se "certe" cu respectivele plante? Intreb pentu ca eu obisnuiesc sa beau foarte multe ceaiuri din diferite plante si uneori iau si tablete cu extracte de plante(sau pulbere, in combinatie cu propolis)...
Si mai am o intrebare... ce inseamna ca anticonceptionalele pot determina o usoara crestere in greutate? Cat de "usoara"? Nu rade, te intreb foarte serios, imi e groaza sa ma ingras din nou...exista vreun contraceptiv care sa nu aiba inconvenientul asta? Ca in ultima luna am cam luat ceva in greutate, nu mult, inca, dar... Si tare imi e teama sa nu fie din cauza pastilutzelor...Sunt vreunele care sa nu duca la "usoara" crestere ?
Pupici,
Maria


Servus Maria,

Dar cu regret trebuie sa-ti spun ca nu detin cunostintele necesare entru a fi capabil sa-ti raspund la prima intrebare (de fapt, sir de intrebari). Nu stiu ce anume din infuzia de sunatoare interactioneaza cu componentele pilulelor contraceptive. Nici macar nu-ti pot raspunde daca reactia nedorita este una intre acel ceva din sunatoare si excipientul din pilule, sau intre sunatoare si vreuna din substantele organice continute de pilule (caz in care efectul contraceptiv ar putea fi compromis). Motivul ar fi acela ca tratamentele naturiste incercate m-au dezamagit aproape in totalitate, fapt pt care, cu notabila mentionare a doua preparate ce si-au dovedit eficienta, nu folosesc si recomand incetarea folosirii acestor produse pacientelor mele. Probabil o cautare pe net iti va aduce raspunsurile dorite.

Contraceptivele orale combinate actuale nu determina prin ele insele o ingrasare propriu-zisa. Exista intr-adevar o usoara crestere in greutate chiar in cazul mentinerii constante a numarului caloriilor ingerate zilnic, dar aceasta este aproape insesizabila si nu se datoreaza acumularii de masa adipoasa (de grasime), ci unei minore accentuari a retentiei hidrosaline. Pe de alta parte insa este foarte adevarat ca adesea contraceptivele combinate determina cresterea apetitului, urmata implicit de hiperalimentatie. Cresterea numarului de calorii asimilate zilnic va avea drept consecinta o reala ingrasare. Efectul este deci indirect si poate fi foarte usor controlat (cel putin in vorbe... LOL) prin controlul alimentatiei. In rest, cresterea necontrolabila in greutate nu depaseste decat rareori 2-3kg. Sincer, nu cred ca la modul realist de apreciere a situatiei se poate afirma ca aceasta valoare ar putea reprezenta un impediment in vreun aspect al vietii (cu exceptia situatiei in care ai fi model si ar trebui sa mentii aspectul de "snur" - LOL).





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Madi

Buna ziua,

As dori sa stiu daca urmatorul rezultat al secretiei vaginale necesita tratament:
Trichomonas - absent
Frecvente epitelii, frecvente leucocite, frecventi bacili gram pozitivi.

Multumesc mult,
Madi


Madi,

Nu este necesar nici un tratament, ci doar intretinerea obligatorie a igienei vaginale, prin lavaje cu o solutie antiseptica special destinata acestui scop (Septovag) la intervale de 3-4 zile (bisaptamanal).




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by papu

draga Arian,
indraznesc sa-ti cer si eu parerea intr-o problema:
sunt insarcinata in 7 saptamani. mi-am facut constiincioasa toate testele despre care am citit pe DC ca ar fi bine si care mi-au iesit ok (in afara testului de Toxomplasmoza la care IgM-ul a iesit negativ dar IgG-ul cu titru cam mare - si care pe moment m-a speriat dar dupa ce am mai citit cate ceva si am fost si la un doctor de boli infectioase m-am linistit).
acum 4 zile am avut o sangerare mica si maronie (3-4 picaturi). a doua zi am mai avut 2 picaturi. asa ca destul de speriata (am 33 de ani si imi doresc tare mult acest prim copil) m-am dus la control. doctorul mi-a facut o eco transvaginala si l-am vazut pe bebe cum ii pulsa inimioara. mi-a zis ca sunt super ok si ca nu se vede nimic ingrijorator.
insa preventiv mi-a dat sa iau timp de 1 luna: 1 injectie pregnyl 5000 UI/f 1/4 zile, 3 tablete/zi utrogestan, 4 tablete/zi magne b6, 1 tableta /zi acid folic. insa cand a auzit ca am greturi permanente mi-a zis ca probabil am destul progesteron asa ca pot sa nu mai iau utrogestanul.

eu am venit acasa si-am tot citit pe site si n-am vazut sa-i fie recomadat niciunei fete vreun doctor pregnyl in sarcina. din contra, am vazut ca utrogestan e cel mai recomandat preventiv pentru iminenta de avort.

tu ce crezi, sa iau totusi si utrogestan sau nu e nevoie? intamplator chair in luna in care am ramas insarcinata mi-am facut testele hormonale, si progesteronul mi-a iesit in limite in ziua a 21-a (doar prolactina mi-a iesit marita dar doctorul mi-a zis ca acum nu mai are nici o importanta).

de ce crezi ca mi-a recomadat doctorul pregnyl?

multumesc anticipat pt raspuns si pentru ca esti alaturi de noi.
si insanatosire grabnica!


Papu,

Tratamentul "beton" indicat nu se prea potriveste cu afirmatia ca esti "super ok". Probabil omul a fost speriat de agitatia ta si s-a gandit ca "paza buna trece primejdia rea". Ca Pregnyl nu se administreaza in sarcina cu frecventa cu care se recomanda Utrogestan este foarte adevarat. Aceasta nu inseamna insa ca indicatia respectiva este gresita. Esti la inceputul sarcinii, deci s-a considerat ca stimularea dezvoltarii corpului galben (asta este ce face Pregnyl in sarcina) ar fi utila. Utrogestanul venea peste acest tratament, ca asigurare suplimentara. Ca progesteronul era in limite normale la sfarsitul primei saptamani de sarcina nu mai are nici o relevanta in cursul celei de-a saptea saptamani: situatia se poate schimba dramatic in numai cateva zile.

Nu iti pot recomanda modificarea unui tratament indicat de un medic care a avut oportunitatea sa te examineze fizic si sa vada cu propriii ochi ecografia de sarcina. Prin urmare, sfatul meu este sa faci intocmai ce ti s-a spus de catre ginecologul caruia te-ai adresat.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by miflore

Buna Arian si multa sanatate!
Sunt o proaspat venita aici, ma numesc Mihaela Florescu, am 34 de ani si imi doresc foarte mult un copil. As vrea sa stiu ce parere ai despre problemele mele si daca esti de acord cu tratamentul pe care-l iau; eu am hipertensiune esentiala de 2 ani, bloc major de ramura drept si modificari de faza terminala pe EKG; De 2 ani iau Betalok Zok, 50mg, cate o pastila pe zi si tertensif 1.5mg, o pastila la 2 zile; cu acest tratament ma simt foarte bine si tensiunea este constanta in jurul valorii de 12-13 cu 7-8. Medicul ginecolog mi-a spus ca pot lua aceste medicamente pe timpul sarcinii dar totusi sa ma consult si cu cardiologul; acesta, in urma unor investigatii -consult, tensiune, EKG si ecografie de cord - a hotarat ca nu am restrictii in vederea conceperii unui copil si sa incerc sa renunt la aceste medicamente, cel putin o perioada si sa iau in schimb MagneB6 -3 pe zi- si Lexotan, una seara. Ce parere ai? Acum sunt in aceasta perioada de proba de 2 saptamani, sper sa nu-mi stric echilibrul pe care-l am de 2 ani cu medicatia prescrisa, dar pe de alta parte stiu ca pe perioada sarcinii e bine sa nu se ia nici un medicament pe cat posibil. Inainte de a incepe tratamentul am fost monitorizata de 3 ori cu holterul si am avut o medie cam de 15 cu 9. Inca o intrebare, sper sa nu fiu prea insistenta: sa inteleg ca betalok-ul si tertensif-ul nu se pot lua in sarcina? Nu sunt contraindicate dar nici nu sunt de dorit, eu asa am inteles. Multumesc foarte mult si sanatate la maxim!


Sunt tot eu, miflore. Revin cu cateva cuvinte,nu stiu daca am fost destul de explicita. Tensiunea de 15 cu 9 am avut-o acum 2 ani, inainte de tratamentul cu betalok si tertensif. De atunci n-am mai depasit 13 cu 8. Scuze pentru revenire si multumesc.



Mihaela,

Calea urmata si afirmatiile celor doi medici (ginecolog si cardiolog) carora le-ai cerut opinia sunt, dupa cunostintele mele, perfecte. La fel si modul in care ai inteles cele spuse de cardiolog: antihipertensivele mentionate nu sunt contraindicate in sarcina, dar ca orice substanta straina cu efect sistemic ar fi de evitat, daca este posibil.

In ceea ce priveste faptul ca imi ceri opinia referitor la schimbarea tratamentului antihipertensiv avut cu altul mai bland si mai "adaptat" unei sarcini, ma simt flatat, dar trebuie sa accept decizia cardiologului, el fiind in mod evident la modul general mult mai competent in domeniu decat orice ginecolog, iar la modul particular mult mai informat cu privire la cazul tau decat mine.

Ideea de baza este simpla: daca tensiunea arteriala poate fi mentinuta pe parcursul sarcinii (si mai ales in a doua ei jumatate) la valori acceptabile (ca cele din momentul de fata), tratamentul este bun si lipsit de efecte nedorite asupra produsului de conceptie si stabilitatii dinamice uterine. Daca nu, el va trebui modificat in vederea atingerii dezideratului de mai sus.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by VeronicaL

Buna ziua d-le doctor,
Sunt o membra noua pe forum, am vrut sa va cer o parere dar din pacate am postat un subiect nou, sper ca nu va suparati daca il copiez si aici pentru ca vreau parerea dv.

Sunt insarcinata in 5 luni.
Acum 2 luni mi-am facut test toxoplasma IgG care a iesit negativ.
Am inteles atunci ca mai sunt si alte analize pt toxoplasma dar din pacate nu am putut sa le fac atunci.
De abia acum am facut IgM si IgA, recomandate de medicul parazitolog de la lab de analize.
IgM a iesit negativ (index 0,44) dar IgA - pozitiv (index 1,22) - Test Elisa.
Ce poate insemna IgA pozitiv?
Este periculos pentru bebe?
Nu a putut nimeni de la lab sa imi spuna exact, puteti d-le doctor sa ma lamuriti?
Mentionez ca aceste analize le-am facut din proprie initiativa. Eu am o pisica acasa si am inteles ca asta este o cale prin care se poate transmite.
Va rog un raspuns daca se poate si ce tb facut.

Mii de multumiri
Veronica


Veronica,

Este o surpriza pentru mine sa aflu ca se efectueaza dozarea IgA anti-Toxoplasma de rutina. IgA are rost a fi dozat in sange doar daca IgG si IgM sunt pozitive, la mai mult de 6 luni dupa prima constatare a pozitivarii IgM (IgG odata pozitivat poate ramane asa tot restul vietii, iar IgM in toxoplasmoza scade foarte lent chiar dupa vindecare: poate dura pana la un an pana la scaderea sub pragul de negativare; IgA scade mai repede decat IgM dupa vindecare, fiind deja negativ la 6 luni, deci poate dovedi vindecarea bolii mai repede decat urmarirea IgM). Se mai poate doza in lichidul amniotic in aceleasi conditii, la gravide care au avut IgG negativ la inceputul sau inaintea sarcinii (deci care ar putea face o primoinfectie toxoplasmozica, cu riscuri majore de infectare a produsului de conceptie), pt a proba existenta toxoplasmozei congenitale.

Dozarea IgA anti-Toxoplasma "din prima" este o eroare (voita???) care presupune efort medical si cheltuieli ale pacientului inutile . Mai mult, in cazul tau particular, macar una dintre dozari a fost efectuata eronat: este imposibil ca IgG si IgM sa fie negative, iar IgA pozitiva.

Ma indoiesc ca cel care a facut recomandarea este parazitolog - ar fi stiut lucrurile de mai sus. Este posibil sa fie medic de laborator si sa se ocupe de sectorul de parazitologie al laboratorului in cauza. Oricum, daca tot a avut "bunavointa" sa recomande niste analize (pt care a incasat bani), nu ar fi o idee rea sa continue in aceeasi nota si sa-ti explice si ce inseamna rezultatele obtinute, macar din punct de vedere imunologic. Sugestie retorica, pt ca daca ar fi avut idee de semnificatia rezultatelor in discutie nu ar fi facut imprudenta sa-ti dea un set de rezutate imunologice contradictorii.

Ca sa-ti traduc cele de mai sus, rezultatele tale imunologice spun asa: nu ai avut niciodata in trecut toxoplasmoza (IgG negativ), nu ai avut de curand si nu ai in momentul de fata o infectie cu Toxoplasma (IgM negativ), dar nu te-ai vindecat inca de aceasta infectie (IgA pozitiv) !!!!! LOL LOL LOL





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by MIKYDUTA

V-as fi foarte recunoscatoare daca ati reusi sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea mea problema:
Am 23 ani , iar acum patru ani si jumatate, in urma unui accident am suferit o fisura de bazin si fisura osului pubian.Credeti ca in urma acestor antecedente voi putea avea o nastere pe cale naturala?Eu si sotul meu ne dorim un copil si ne este teama de acest lucru.
Va multumesc pentru timpul acordat.


"Niciodata nu e prea tarziu"
MIKYDUTA


Mikyduta,

Leziunile osoase s-au vindecat demult in acesti 4 ani. Problema deci consta strict in CUM s-au vindecat. Daca bazinul a suferit o modificare plastica definitiva sesizabila, exista posibilitatea unor probleme de angajare si coborare in tmpun nasterii. Daca bazinul este normal conformat - si fiind vorba de "fisuri" osoase aceasta eventualitate are probabilitatea maxima de existenta - va trebui sa incerci sa uiti accidentul in sine, caci la probleme in timpul nasterii nu are rost a te mai gandesti.

Nu stiu cu ce sa inchei: "Drive safe!" sau "Don't drink and drive!" ?!? LOL






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by carmenus

Stimate domnule doctor,
Dupa menstruatie, in prelungirea acesteia, de fapt, am o secretie foarte abundenta, fluida, spumoasa, incolora, fara miros, care nu produce mancarimi sau arsuri dar care este foarte suparatoare din cauza cantitatii. Dureaza 7-8 zile apoi, pana la urmatoarea menstruatie, totul e normal. Mi s-a spus ca ar fi cauzata de un fibrom voluminos pe care il am. De curand am facut o embolizare a arterelor uterine si cu aceasta ocazie si analiza secretiei vaginale precum si testul Papanicolau. Medicii de acolo mi-au semnalat prezenta unor cocobacili, fara insa a-mi da un tratament deoarece urmam deja un tratament post embolizare si probabil ca ar fi fost prea mult pentru organismul meu. Urma sa merg mai tarziu la medicul ginecolog care ma trateaza. Cum acesta este plecat pentru moment, va rog sa aveti amabilitatea - cum ati avut si cu alta ocazie - de a-mi interpreta dvs. rezultatele si de a-mi prescrie un tratament, daca socotiti ca este cazul.
Va multumesc.

"Celule epiteliale-frecvente;
Leucocite -rare;
Flora gram pozitiva - frecventi coci in gramezi
Flora gram negativa - relativ freventi coci si cocobacili
Fungi - absenti
Trichomonas vaginalis - absent"

PAP "Celule epiteliale scuamoase superficiale, dispuse izolat si in placarde.
Frotiu fara modificari patologice. Negativ pentru leziune intraepiteliala."


Carmenus,

Pap-testul si examenul secetiei vaginale sunt aproximativ OK. Spalaturi vaginale cu Septovag urmate de introducerea inainte de a merge la culcare a unui ovul de Betadine vor duce la disparitia bacteriilor identificate. Sotul nu are nevoie de nici un tratament, ci doar lavaje peniene zilnice cu apa si sapun din abundenta.

Secretia pe care o mentionezi seamana ca aspect, cantitate si moment al aparitiei (cel putin descrierii tale...) cu cea din chlamydioza genitala. Ti-as recomanda un test de identificare imunologica a Chlamydiilor in secretia cervicala (NU serologie anti-chlamydia, din sange!). Preferabil ar fi de recoltat chiar in perioada de maxima secretie. Daca nu este o chlamydioza, probabil ca secretia in cauza este in relatie cu degenerescenta fibromului ale carui vase au fost embolizate (a propos, doamne fereste sa-ti fi fost embolizate arterele uterine!!! LOL).





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by liris

Hi doc!

eu am o candida care revine din timp in timp. ultima gaselnita a doctorei de familie (ca o singura data am ajuns si la specialist , ca-n rest se ocupa doar ea de toate ...deci e medic bun (sau nebun) la toate) este un tratament "intensiv" care a dat rezultat in cazuri similare, zice ea, cu fluconazol , 4 pastilute , una pe sapt. candida mea se manifesta in principal prin mincarimi si niste secretii destul de abundente. sa detaliez un pic: am reusit sa pacalesc un "inlocuitor " al doctorei de familie sa ma trimita la spital la specialist , dupa ce pina atunci doctora de familie imi lua secretie , se ducea "dincolo" se uita la microscop sau bea o cafea , ea stie ce facea... si se intorcea si-mi zicea ca secretia mea e curata si totul e in capul meu. la spital treaba s-a schimbat , imediat mi-au pus un diagnostic corect dupa laborator si ptr o vreme cu tratamentul lor ( o creme care se aplica in vagin cu o chestie speciala) mi-a trecut in vreo 12 zile. din pacate candida mea revine din cind in cind...
problema este ca sotul meu pare sa fi luat si el ceva de la mine. cel putin asa ne dam noi cu presupusul pe aici . mai precis exista o mica parte de piele pe penisul lui , uscata . doctora de familie , de care ziceam ca nu e doar buna la toate dar si trateaza pe toata lumea i-a dat si lui o pastiluta d'asta de care mi-a dat mie 4. cum e in final?? de candida se trateaza ambii parteneri? cum? ce masuri de precautie trebuie sa luam: prezervativ, abstinenta? ce e cel mai bine sa faca ? asteptam sa venim in Romania sa vedem un medic specialist? de care anume...dermatolog??

Multam
tot o constanteanca dar prin nascare



Liris,

Situatia normala este cea descrisa de tine: la specialist trebuie sa nu poti ajunge decat dupa ce ai trecut pe la medicul de familie. Va veni o vreme cand legea sanatatii (care are asemenea prevederi de multa vreme) sa se respecte si la noi. Eu, unul, stiu ca am inceput sa aplic sistemul asta de vreo doua luni "la sange". Nu de alta, dar acum doua luni am constatat ca nu aveam bilete de trimitere decat pt mai putin de 40% din pacientele pe care le vazusem.

In ceea ce priveste candidoza ta recurenta, nu esti singura in situatia asta, iar tratamentul propus de doctorita ta de familie a fost la modul general corect. Nu stiu daca si in particular, dat fiind faptul ca nu precizezi cat de "mari" sunt capsulele de fluconazol si nu pomenesti nimic de lavajele vaginale urmate de aplicarea de creme sau ovule/comprimate vaginale. Daca pilulele au fost de 0,150g si le-ai insotit cu spalaturi vaginale cu un antiseptic si tratament local, terapia ar fi trebuit sa dea rezultate. De asemenea, si indicatia referitoare la tratamentul sotului a fost corecta. Eu recomand partenerului doua capsule de fluconazol 0,150 administrate la interval de 3 zile (dar nu este musai sa se procedeze astfel) si aplicatii peniene de creme antimicotice.

Evident, cei doi parteneri ai unui cuplu in care a fost evidentiata infectia trebuie tratati concomitent. Abstinenta sexuala este indicata doar in prima faza a tratamentului, daca precedenta conditie este indeplinita. In RO sau oriunde altundeva te poti adresa atat ginecologului (tu) sau urologului (partenerul) cat si dermatologului (ambii).

Si un sfat sincer: nu mai spune nimanui ca esti constanteanca, ba mai mult, incearca (daca poti...) sa uiti tu insati!!! LOL




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by elanis


Descrierea ta corespunde manifestarilor unei inflamatii pelvine cronice. Diagnosticul propriu si mai ales autoinstiturea unui tratament nu sunt catusi de putin benefice. Chiar daca este vorba de o cistita acuta in momentul de fata, tratamentul antibiotic mentionat de tine este incomplet si prin urmare ineficient. Trebuie sa fii vazuta de un ginecolog, trebuie efectuata eventual o ecografie pelvina si macar un sumar de urina (daca nu urocultura cu antibiograma). Tratamentul aplicat va trebui, in opinia mea, sa se adreseze unui sindrom inflamator pelvin, deci sa utilizeze un antibiotic cu spectru larg, activ inclusiv pe anaerobi, cu buna penetrabilitate in organele genitale interne si in tesutul conjunctiv pelvin (aici intra bine combinatia Ofloxacina + Metronidazol), asociat unui antiinflamator (cu efecte simultane analgezice - Nimesulid ar fi preferatul meu) si eventual unui stimulator al imunitatii generale (Polidin). Pt ca vad ca ai tentatia majora a-ti autoaplica tratamente, nu completez cele de mai sus nici cu doze, nici cu ritm de administrare, nici cu durata terapiei. Acestea, ca si stabilirea terapiei de urmat dealtfel, ti le va comunica medicul care te va examina direct.


Da,
Acesta este diagnosticul pus de medic. Plus colpita. Tratamentul prescris este Movalis 7,5 mg, 1 tb/zi si ovule Klion 10 zile. Polidin nu pot sa iau pentru ca am o boala autoimuna si...O sa vad ce efecte are tratamentul acesta. Multumesc pentru ajutorul dat.

C.M.


Te asigur ca nu ne-am vorbit, eu si ginecologul tau :). Ca dovada, tratamentul diferit de cel pe care l-as fi prescris eu. Multumesc la randu-mi pt feed-back.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by letizia

Hi doc,
Revin cu rezultatul analizei dupa o doua saptamani de la incheierea tratamentului pentru infectia vaginala mixta (candida recurenta + bacterii anaerobe): rare leucocite, epitelii relativ frecvente, coci, bacili, prezenti. Tratamentul a constat in: fluconazol (2x150 mg), fasigyn (16 x 500 mg), Poligynax (12 ovule). Mai trebuie sa astept inainte sa ma bucur pe deplin, sau am verde ?
Mii de de multumiri - e atat de bine sa fii sanatos - cred ca mi-ai purtat noroc (eu deja anticipez ca totul e OK...) si ma bucur ca mi-am invins prejudecatile si-am intrat pe site-ul asta. E un site super pentru femeile care se afla la un moment dat in suferinta fizica si chiar emotionala si nu-i deloc nevoie sa mai spun de ce. Thanks ca mi-ai suportat cu stoicism si "peroratiile" (God...), mult succes in continuare, sanatate si pentru ca se apropie Sarbatorile, un AN NOU mai bun!
Letizia


Letizia,

Nu prea inteleg daca rezultatul examenului secretiei vaginale reprodus de tine este cel al lamei de control, efectuate, aparent cel putin, la doua saptamani dupa terminarea tratamentului. Daca da, unda verde ai de acum. Daca nu, doua zile de repaos vaginal total, apoi recoltare pt lama de control.

In prima eventualitate, continui cel putin 2-3 luni cu masuri igienice locale mai "agresive": lavaj vaginal cu Septovag la fiecare 3-4 zile (adica bisaptamanal), urmat de introducerea unui ovul de Polygynax. Asta pt a "curata" vagina de bacteriile ramase si mai ales pt a preveni recurenta candidozei vaginale. O lama de control la finele acestor 2-3 luni ar fi binevenita.

Si inca ceva: ori de cate ori vei primi prescriptii medicale, in special cu antibiotice, atrage atentia medicului ca ai scapat cu greu de o candidoza vaginala recurenta. Cu alte cuvinte, solicita un tratament suplimentar de prevenire a reaparitiei Candidei in vagina.

Multumesc pt urari, iti doresc de 1001 ori mai mult si tie. Ca de obicei, o corectura la cele spuse de tine: 2004 a fost un an excelent din mai toate punctele de vedere pt subsemnat, si desi se poate (evident!!!) si mai bine, mi-e teama sa nu supar pe cineva cu puteri de decizie acolo sus prin dorinta de a avea mai mult! LOL Iar cu asa-zisul chin al "peroratiilor" tale las-o mai moale: mi-a facut o reala placere!

Toate cele bune!






Mergi la inceput