555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 57

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by jojo_nr1

am sa o iau de la capat cu povestitul.am rabdare.problema mea mare este ca sanii f mari si vreau sa scap de ei.m-am interesat sa fac o operatie de micsorare a lor,dar doctorul la care am fost a zis ca nu voi mai putea alapta niciodata,nu-mi doresc acest lucru sub nici o forma.tot dansul mi-a zis ca exista posibilitatea ca dupa ce voi avea un bebe si dupa ce-l intarc sa iau o pastila numita doxtinex,care contine bromocriptina si problema mea se rezolva,sanii vor scadea f tare iar pielea care ramane poate fi indepartata usor fara nici un risc legat de alaptare.acum sunt insarcinata in luna a 7,am luat doar 11 kg,nu prea se vede ca as astepta un bebe,dar sanii sunt imensi.credeti-ma ca toata viata am fost complexata din acest motiv,inainte aveam 47 kg si 1.64 inaltime,nu mi se potrivesc deloc acesti sanii,plus ca oamenii sunt f rai si m-am saturat sa aud tot felul de remarci pe oriunde m-am duce.va rog domnule doctor Teo,ajutati-ma si pe mine acesta problema.cate pastile de doxtinex sau bromocriptina sa iau?nu e riscant?pe ce perioada de timp sa tin tratamentul?va multumesc mult si sper ca nu am indraznit prea mult.pentru altii asta nu ar fi o problema,dar pentru mine este de o viata.


Jojo,

Intr-adevar bromocriptina induce reducerea dimensiunilor sanilor mariti dupa alaptare. Ei nu vor reveni insa niciodata la dimensiunile de dinainte. In plus, din cele relatate de tine trag concluzia ca dimensiunile sanilor tai sunt dictate de conformatia ta, deci pe criterii genetice, iar nu de o functionare excesiva a acestora in regim de lactatie. Prin urmare, nici vorba de o micsorare a volumului mamar ca cea dorita de tine, prin tratament cu bromocriptina.

O completare in final: nu exista sani care sa fie, estetic vorbind, prea mari pt o anumita persoana (in afara cazurilor insotite de ptoza mamara). Comentariile rautacioase au origine tocmai in constatarea aspectului estetic deosebit conferit de proeminentele mamare: din partea femeilor datorita invidiei si insecuritatii generate, iar din partea barbatilor din lipsa unei educatii elemetare, a bunului simt si in baza principiului "daca nu ajung la struguri, inseamna ca-s acri"! Concluzia? Ideea cea mai buna ar fi sa iti schimbi opinia si sa devii mandra de ceea ce ti-a daruit natura, in loc sa incerci sa te modelezi dupa placul altora.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by andan

Draga Teo,

Multumesc – din nou – pentru raspuns. Revin – dupa inca doua vizite la ginecolog – cu cateva reactii si niste intrebari noi, if I may.


Indicatia unei investigatii nu o poti face intotdeauna, chiar daca mersul evenimentelor indica necesitatea acesteia. Lipsa posibilitatilor materiale pt multe paciente poate declansa (si chiar declanseaza!) reactii psiho-emotionale deosebit de puternice. Oricum, o explicatie mai mult sau mai putin realista trebuie adresata pacientei.


De acord, si chiar apreciez sensibilitatea medicilor care tin cont de acest aspect. Dar imi vine foarte greu sa apreciez atitudinea medicilor de la care trebuie sa „smulgi” raspunsurile si recomandarile cu clestele, pe parcursul a n vizite (de ce oare?). Nu cerem nimic mai mult decat o „explicatie realista”.


Stabilirea unui diagnostic de certitudine in afectiuni genitale feminine ESTE de competenta mea. Din pacate, nu este si in puterea mea a ajunge la un asemenea rezultat prin "teleconsultatii" virtuale.


Nu ti-am negat competenta de a stabili un diagnostic de certitudine in afectiuni genitale feminine si nici nu ma astept la diagnostice de certitudine în urma acestor "consultatii virtuale". Intrebarea mea (prin care imi exprimam frustrarea fata de medicul care nici analize nu-mi recomanda si nici diagnostic nu-mi stabileste) era: „Si atunci unde este diagnosticul de certitudine?” Cred in continuare ca raspunsul la intrebarile retorice nu e de competenta ta (sau a oricui altcuiva for that matter).

Si tocmai pentru ca iti recunosc competenta ca medic, apelez din nou la bunavointa ta cu cateva intrebari. Am facut analiza secretiei vaginale si din cele zece cuvinte din care ar trebui sa reiasa rezultatul investigatiilor am reusit sa descifrez doar doua: vaginita citolitica. Explicatii suplimentare nu am primit, desi am intrebat, iar pe reteta apare diagnosticul colpita mixta. Tratamentul: spalaturi vaginale cu bicarbonat, Macmiror (ovule) – eu, si Lomexin (unguent) – amandoi. Avand in vedere ca astept sa vina menstruatia (sau nu ), am decis sa aman cateva zile inceperea tratamentului. Insa am niscaiva nelamuriri, pentru ca (mea culpa) am uitat sa intreb cateva lucruri:
- cat dureaza tratamentul?
- pe perioada tratamentului este interzis contactul sexual? (banuiesc eu raspunsul, dar mai bine intreb, poate-poate…)
- ce sa fac daca cumva am ramas insarcinata - ce efecte ar avea ciuperca, respectiv tratamentul asupra unei eventuale sarcini?


In privinta semnaturii tale, dat fiind faptul ca avem (aparent, cel putin) opinii diametral opuse in privinta spiritualitatii crestine (cu greu m-am abtinut sa cuprind expresia aceasta intre ghilimele) si nu sunt intr-o stare fizica si emotionala propice unei discutii in aceasta directie, prefer sa nu fac decat o scurta mentiune referitor la ultima ta afirmatie ("Nu am auzit niciodata de oameni care sa-si fi trait viata dupa acest principiu si sa fi regretat"): eu am ajuns la concluzia ca regretele sunt nu vreo exeptie, ci regula.


Ai perfecta dreptate. Ne situam pe pozitii diametral opuse. Dar sunt oricand deschisa unor discutii pe aceasta tema, asa ca astept sa revii la o stare fizica si emotionala propice unei asemenea incercari.

Sincerely yours,
Andan


Daca dragoste nu e, nimic nu e.


Andan,

Tratamentul dureaza pana la terminarea ovulelor si cremei. Pe parcursul sau este de preferat abstinenta sexuala, dar aspectul acesta nu este absolut obligatoriu daca ambii parteneri urmeaza cu constiinciozitate prescriptiile medicale si nu au contact cu terte persoane. Daca ramai insarcinata pe parcursul tratamentului, fii fericita: atata vreme cat nu ai de inghitit pilule, nu se intampla absolut nimic nedorit cu produsul de conceptie!

In privinta discutiei propuse, nu cred ca isi are sensul: eu am deja cadrul meu conceptual foarte bine conturat si intarit cu argumente imbatabile, iar eventuale replici de genul "asa a dat domnul", "necunoscute sunt caile domnului", "cartea sfanta spune ca..." nu mi se par de luat in consideratie. Am purtat sute de asemenea discutii si tote au sfarsit lamentabil in fragmente biblice si afirmatii lipsite de orice sustinere cu exceptia "cuvantului divin" pe care... dumnezeu stie cine, cum si cand l-a auzit!






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Flavia_Hurducas

Draga Arian,

Raspunsul tau m-a pus pe ganduri, drept pentru care am mai consultat un doctor care mi-a spus in mare parte acelasi lucru ca si tine, mai mult decat atat, faptul ca eu nu am cum sa am anexita atata vreme cat VSH meu la 1 ora – 3 mm. Diagnosticul celui de-al doilea doctor este ca totul este in regula si mai mult ca sigur ca nu am probleme nici cu ovulatia atata vreme cat am ramas o data insarcinata (cu sotul meu), dar am facut intrerupere de sarcina la cerere.
1. Tu ce parere ai cu VSH-ul?
2. De ce nu reusesc atunci sa raman insarcinata din mai, daca totul pare OK?

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by Flavia_Hurducas

Draga Arian,

Am cateva intrebari la tine, dar trebuie sa scriu si o scurta istorie a diagnosticului meu de sterilitate secundara.
La o prima investigatie – echo vaginala in ziua a 16-a mi s-a spus ca nu se vede ca as avea ovulatie. Dupa ce ma spus ca am avut si un avort la cerere acum 3 ani, mi s-a dat trimitere la HSG.
Rezultatul HSG este urmatorul: uter de talie normala, normal situat, intens si omogen opacifiat. Trompele se opacifiaza bilateral. La 30 Cotte – pozitivă.
Prea multe nu înţeleg din acest rezultat, dar mi s-a spus ca totul este OK, mai putin o inflamatie a uneia din trompe, adica o anexita.
Intrucat nici luna asta (dupa HSG) nu am ramas insarcinata mi s-a recomandat reinternarea pentru instilatii cu hidrocortizon acetat timp de trei zile.

1.Instilatiile trebuie facute pentru a trata anexita?
2.Anexita a produs sterilitatea? In ce mod? Daca da, exista tratament pentru a putea ramane insarcinata, deci pentru a scapa de sterilitate?

Multuemsc!


Flavia


Flavia,

Fie modul in care expui tu lucrurile nu este conform cu realitatea, fie ai dat de un ginecolog hiperactiv. Din rezultatul HSG nu reiese nicidecum ca ar fi vorba de vreo obstructie tubara, nici de natura inflamatorie, nici altfel. Cavitatea uterina comunica prin lumenul tubar cu cea peritoneala, aspect probat de pozitivarea probei Cotte. Nu scrii daca se face mentiunea ca aceasta proba a fost pozitiva bilateral, insa.

Instilatiile utero-tubare se practica in cazuri selectionate, cu obstructii tubare sau macar stenoze (ingustari) ale lumenului tubar. Altfel, a proceda la asemenea metode terapeutice intr-o simpla anexita este un fel medical de a fi mai catolic decat papa. Exista o multime de antibiotice si aniinflamatoare care pot fi utilizate cu succes in anexite, cu cale de administrare orala, rectala sau intramusculara - de departe preferabile unei instilatii.

Chiar daca intr-adevar ar exista o salpingita unilaterala, presupun ca dispui de inca o anexa care pare a fi indemna. Deci o sarcina se putea obtine chiar si in conditiile unei tube inflamate. Dificultati pot aparea in asemenea conditii, dar nu sterilitate propriu-zisa.

Concluzia este ca din cele scrise de tine nu ar exista necesitatea efectuarii instilatiilor utero-tubare, dar este foarte proabil ca tu sa omiti elemente esentiale din diagnostic, elemente care ar putea constitui indicatii ale unei astfel de proceduri.








Flavia


Flavia,

Foarte bine ai facut cerand opinia unui alt ginecolog, care sa te poata si examina. Referitor la intrebarile tale:

1. VSH nu este relevant in cazul anexitelor intercurente, dar cum presupun ca primul medic care te-a vazut se referea la o anexita cronica, intr-adevar valorile reduse ale VSH par a infirma diagnosticul mentionat.

2. Foarte greu (daca nu imposibil) de precizat de ce nu obtii o sarcina, de la distanta. Dar din cate tin minte, la un moment dat ti s-a spus cum ca ciclurile tale ar fi anovulatorii. Echilibrul hormonal sexual si eficienta acestuia in producerea pontei ovulare ar fi directia in care as orienta eu investigatiile in viitor.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by simos30

Buna ziua,domnule doctor.
Indraznesc si eu sa pun o intrebare care ma framanta de multa vreme.
Va rog sa-mi spuneti daca ar mai fi necesara repetarea testului HIV dupa un an si jumatate de la regretabilul act sexual.La 6 luni si la un an testul a iesit negativ.
Multumesc.
Simona

simos30


Simos30,

In principiu nu ar fi necesara o noua testare. Sincer, nu stiu daca nu exista un protocol oficial de urmarire a contactilor purtatorilor HIV (venerologii au astfel de protocoale pt bolile cu transmitere sexuala cu grad mare de contagiozitate, cum ar fi sifilisul, deci ar fi posibil sa existe unul si pt infectia cu HIV). Cred ca cel mai bine ar fi sa adresezi intrebarea aceasta unui dermato-venerolog.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by doriana

Buna ziua!

Indraznesc sa va deranjez si eu cu problema cu care ma confrunt de ceva vreme si caruia nu i-am gasit o rezolvare pana in prezent, desii am consultat vreo 2-3 medici.
Pentru ca stiu ca aveti nevoie de cat mai multe informatii pentru a-mi da un raspuns corect o sa incerc sa va expun cat mai bine datele problemei: in timpul actului sexual la ceva timp dupa inceperea copularii, incep sa simt o senzatie de arsura,(nu as putea sa o definesc altfel, ceva asemanator cu ardeiul iute in gura), nu e o mancarime.Rezist pana la orgasm si atat.Apoi nu mai pot sa fac nimic..zona vulvara are aspect rosu, iritat si se calmeaza dupa vreo zece, cincisprezece minute.
Am fost la control ginecologic si mi s-a spus ca sunt bine, iar la analiza secretiei rezultatul comunicat de medic a fost :vagin curat.
Dupa acest control, a urmat perioada menstruatiei.La reluarea activitatii sexuale problema a aparut.M-am dus la un alt medic, care mi-a repetat si analizele, analize care au iesit foarte bune din punctul lui de vedere: Papanicolau II,fara alte observatii, secretie: gram coci pozitivi, candida nu, clamydia nu, trycomas-nu; in schimb mi-a spus ca as avea o rana pe col.Mi-a prescris ovule colpotrophine, 1 la doua zile si spalaturi.Am incercat sa urmez tratamentul insa nu m-am simtit bine si l-am intrerupt: scurgere mirositoare si mancarimi puternice in zona vulvara.Aceste sinptome au incetat dupa menstruatie, insa nu am reluat tratamentul.
In momentul de fata nu mai stiu in ce directie sa o apuc.Ultimul medic, care mi-a prescris ovulele de mai sus nu are colposcop si mi-a spus ca nu e nevoie de investigatii suplimentare.
Alte date:am 26 de ani, mi-am inceput viata sexuala anul acesta, de trei luni am o relatie stabila si folosesc Logest ca anticonceptional la recomandarea medicului.
Eu am incercat sa va scriu si pe mail, insa nu stiu daca ati primit mesajul meu sau nu ati avut timp pentru un raspuns.
Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc toate cele bune.




Doriana,

Datele pe care le prezinti sunt cel putin partial contradictorii. Secretia vaginala abundenta si urat mirositoare, insotita de mancarimi, usturimi si dispareunie sunt semne clasice ale unei vaginite. "Rana pe col" nu apare nici ea din senin, ci in majoritatea covarsitoare a cazurilor ca urmare a unei infectii vaginale persistente. Aparitia simptomatologiei cu precadere premenstrual duce la ideea unei candidoze vaginale.

Exista doua posibilitati la prima vedere.

Prima ar fi ca te-ai prezentat la medic cu vagina igienizata. Recoltarea secretiei vaginale in asemenea conditii conduce la rezultate de laborator in contradictie flagranta cu manifestarile clinice. Secretia trebuie prelevata dupa un repaos vaginal total (fara contact, fara spalaturi vaginale, fara tampoane intravaginale, fara instrumente de stimulare intravaginala) de minim 48 ore pt o femeie in timpul vietii sexuale active.

A doua posibilitate este ca tu sa suferi de o reactie imuna inadecvata (o alergie) la latexul din care sunt fabricate condoamele - cazurile nu sunt catusi de putin rare. Daca nu ai folosit prezervative sau diafragma, aceasta eventualitate se autoelimina. O alta alergie vaginala relativ frecventa este cea la componentele asa-numitelor "foite chinezesti" folosite ca metoda contraceptiva locala.

In functie de ce se potriveste cu modul de recoltare a secretiei vaginale in cadrul celor doua examene de care povestesiti si de obiceiurile tale sexuale, incearca sa tragi singura o concluzie.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by elanis

quote:
Originally posted by arian

[quote]Originally posted by elanis

Buna Teo,

Am o problema careia nu-i dau de cap si te rog pe tine sa ma ajuti. De cand mi-am reluat viata sexuala acum cateva luni, sufer de dureri in bazinul mic, dureri care vin din ambele parti (desi eu nu mai am ovarul stang) si dureri suprapubiene. Durerile au debutat dupa primele contacte sexuale si nu mai dispar deloc. Am remarcat ca ele se manifesta de a doua zi urmatoare contactului, deci nu imediat. Am crezut la inceput ca sunt cauzate de anumite pozitii sexuale si am incetat sa le mai practic pe cele care imi provocau durere la penetrare. In timpul raportului ma simt bine, insa de a doua zi incepe cosmarul. Bineinteles ca am fost la ginecologie si am facut analizele de secretii, ecografia, urocultura, dar nu a iesit nimic rau. Doar un streptococ din grupa B. Doctorita a inteles ca ma doare burta doar la penetrare mai agresiva, dar pe mine practic ma doare burta continuu, fie mai acut, fie mai stins, iar acum durerea este mai intensa pentru ca am cistita. E clar ca e cistita pentru ca urinez des, am usturimi, chiar dureri in toata vulva, dureri de burta pulsatile si junghiuri in rinichi. Nu am avut timp sa ma duc la medic si am inceput sa iau ciprofloxacina 250 mg X 2 / zi. Ce sa fac in continuare?

Multumesc anticipat,
C.M.


Elanis,

Descrierea ta corespunde manifestarilor unei inflamatii pelvine cronice. Diagnosticul propriu si mai ales autoinstiturea unui tratament nu sunt catusi de putin benefice. Chiar daca este vorba de o cistita acuta in momentul de fata, tratamentul antibiotic mentionat de tine este incomplet si prin urmare ineficient. Trebuie sa fii vazuta de un ginecolog, trebuie efectuata eventual o ecografie pelvina si macar un sumar de urina (daca nu urocultura cu antibiograma). Tratamentul aplicat va trebui, in opinia mea, sa se adreseze unui sindrom inflamator pelvin, deci sa utilizeze un antibiotic cu spectru larg, activ inclusiv pe anaerobi, cu buna penetrabilitate in organele genitale interne si in tesutul conjunctiv pelvin (aici intra bine combinatia Ofloxacina + Metronidazol), asociat unui antiinflamator (cu efecte simultane analgezice - Nimesulid ar fi preferatul meu) si eventual unui stimulator al imunitatii generale (Polidin). Pt ca vad ca ai tentatia majora a-ti autoaplica tratamente, nu completez cele de mai sus nici cu doze, nici cu ritm de administrare, nici cu durata terapiei. Acestea, ca si stabilirea terapiei de urmat dealtfel, ti le va comunica medicul care te va examina direct.


Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns si poate cand aveti timp ma mai lamuriti cu unele aspecte ale PID. Din ce cauza apare? Am citit ca este cauzata de agentii responsabili cu BTS-urile…La ultimul examen ginecologic pe care l-am facut in august, cand am avut primele simptome, nu a iesit nimic in neregula la examenul de secretii (levuri, neisseria, trichomonas absente). Acum as vrea sa revin la medic, mai ales ca, in urma recomandarilor dvs. am efectuat o ecografie de pelvis si o analiza de urina. Am facut de fapt doua echo, una abdominala si una transvaginala si la ambele mi-a iesit “fina lama de lichid”. La sumarul de urina mi-au aparut multe leucocite, 25 fata de maxim 10. Cum ati interpreta aceste analize? Credeti ca aparatul genital poate imbolnavi vezica si invers? Daca da, ce aparat s-a imbolnavit primul si cum se diferentiaza diagnosticul?

Va multumesc,
C.M.




Elanis,

Descrierea ta corespunde manifestarilor unei inflamatii pelvine cronice. Diagnosticul propriu si mai ales autoinstiturea unui tratament nu sunt catusi de putin benefice. Chiar daca este vorba de o cistita acuta in momentul de fata, tratamentul antibiotic mentionat de tine este incomplet si prin urmare ineficient. Trebuie sa fii vazuta de un ginecolog, trebuie efectuata eventual o ecografie pelvina si macar un sumar de urina (daca nu urocultura cu antibiograma). Tratamentul aplicat va trebui, in opinia mea, sa se adreseze unui sindrom inflamator pelvin, deci sa utilizeze un antibiotic cu spectru larg, activ inclusiv pe anaerobi, cu buna penetrabilitate in organele genitale interne si in tesutul conjunctiv pelvin (aici intra bine combinatia Ofloxacina + Metronidazol), asociat unui antiinflamator (cu efecte simultane analgezice - Nimesulid ar fi preferatul meu) si eventual unui stimulator al imunitatii generale (Polidin). Pt ca vad ca ai tentatia majora a-ti autoaplica tratamente, nu completez cele de mai sus nici cu doze, nici cu ritm de administrare, nici cu durata terapiei. Acestea, ca si stabilirea terapiei de urmat dealtfel, ti le va comunica medicul care te va examina direct.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Ioana75

Domnule Doctor arian,

Va rog frumos sa ma ajutati. In primele ore ale CM (cam in primele 12) elimin singe coagulat, uneori in cantitate foarte mare (dupa parerea mea). Sa va dau un exemplu de luna asta: un "cilindru" coagulat de peste 4 mm diametru, si lungime 10 cm, plus alte "bucati" mai mici. Cu dureri foarte mari, ameteli, voma - dar care se incadreaza in primele 12 ore.

Ce credeti despre acest lucru? Este grav? Poate fi o cauza de infertilitate?

Va multumesc din suflet pentru raspuns.

Ioana


Ioana,

Ceea ce interpretezi tu ca fiind sange coagulat sunt de fapt lambouri endometriale in forma de sul. Durerile asociate la inceputul menstruatiei confirma acest lucru. Ambele sunt semne ale unui hiperestrogenism cel mai probabil relativ, prin deficit de progesteron. Se trateaza prin administrarea unui progestativ de sinteza pe parcursul celei de-a doua jumatati a ciclului menstrual. Rezultatele se fac simtite din prima luna dar devin semnificative dupa cca 3 luni de tratament.

Prin urmare, la o vedere superficiala, nu pare a fi nimic grav. Cu toate acestea, nu pot face nici o afirmatie referitor la fertilitatea ta. Pt aceasta trebuie stabilit profilul tau hormonal sexual prin dozari hormonale seriate. Si mai ales trebuie de stabilit (menotermic, ecografic si prin dozarea progesteronului) daca ovulezi - insuficienta luteala este foarte frecvent consecinta ciclurilor anovulatorii.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by tanti

Arian am si eu o problema , in iulie am fost op.de chist endometriozic 6 cm(clasic)nu mi sa scos nimic(ovar) , tot in spital mi sa descoperit si rana pe tot colul am facut conizatie de col in oct.la biopsie mi-a iesit HPV , am facut inainte si testul ADN HPV care mi-a iesit ok , nu am tulpinile cu risc de cancer, sotului nu i sa dat nimic pt.HPV exista riscul sa aibe el virusul si sa mi-l transmita mie din nou? si dupa op de chist cu 3 zile inanite de ciclu am dureri groaznice de ovare si in 12-15 zi de ciclu, precizez ca am facut o ecogafie vaginala in oct si mi sa spus ca nu am nimic ca totul este in regula, in 14 ani decand am ciclu nu cred ca am luat 5 calmante nu am avut dureri asa cum am acum .Ce ma sfatuiesti sa fac?


Tanti,

Ma indoiesc ca ti s-a administrat vreun tratament cu pretentie de vindecare a infectiei HPV. Conizatia a eliminat tesuturile infectate. Evident, si sotul poate fi purtator si te poate reinfecta, dar din pacate nu exista nici un tratament medicamentos pt aceasta infectie virala. Oricum, atata vreme cat nu esti afectata de tulpinile cancerigene nu este cazul sa te agiti fara sens.

Mult mai problematica mi se pare chestiunea legata de chistul edometriozic operat si urmat de dureri acute in zilele premergatoare menstruatiei. Aspectul este caracteristic endometriozei ovariene. Ar trebui sa fii examinata fizic si ecografic de un ginecolog pt a se putea orienta diagnosticul. Preferabil ar fi sa te prezinti la examen chiar in perioada dureroasa de dinainte de menstruatie. Ma intreb, nu ti s-a administrat nici o medicatie timp de macar 3 luni de zile dupa interventia chirurgicala ovariana?





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Lia

htmlisooffforumcodeison

Lia&Andrew



HUH?!?!?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by tanti

Arian am si eu o problema , in iulie am fost op.de chist endometriozic 6 cm(clasic)nu mi sa scos nimic(ovar) , tot in spital mi sa descoperit si rana pe tot colul am facut conizatie de col in oct.la biopsie mi-a iesit HPV , am facut inainte si testul ADN HPV care mi-a iesit ok , nu am tulpinile cu risc de cancer, sotului nu i sa dat nimic pt.HPV exista riscul sa aibe el virusul si sa mi-l transmita mie din nou? si dupa op de chist cu 3 zile inanite de ciclu am dureri groaznice de ovare si in 12-15 zi de ciclu, precizez ca am facut o ecogafie vaginala in oct si mi sa spus ca nu am nimic ca totul este in regula, in 14 ani decand am ciclu nu cred ca am luat 5 calmante nu am avut dureri asa cum am acum .Ce ma sfatuiesti sa fac?


Tanti,

Ma indoiesc ca ti s-a administrat vreun tratament cu pretentie de vindecare a infectiei HPV. Conizatia a eliminat tesuturile infectate. Evident, si sotul poate fi purtator si te poate reinfecta, dar din pacate nu exista nici un tratament medicamentos pt aceasta infectie virala. Oricum, atata vreme cat nu esti afectata de tulpinile cancerigene nu este cazul sa te agiti fara sens.

Mult mai problematica mi se pare chestiunea legata de chistul edometriozic operat si urmat de dureri acute in zilele premergatoare menstruatiei. Aspectul este caracteristic endometriozei ovariene. Ar trebui sa fii examinata fizic si ecografic de un ginecolog pt a se putea orienta diagnosticul. Preferabil ar fi sa te prezinti la examen chiar in perioada dureroasa de dinainte de menstruatie. Ma intreb, nu ti s-a administrat nici o medicatie timp de macar 3 luni de zile dupa interventia chirurgicala ovariana?

Nu Arian nu mi sa dat nimic dupa interventie chirurgicala, aceiasi intrebare mi-a pus si medicul care mi-a facut conizatia, aseara am fost la control cu conizatia si am facut o ecografie vaginala si mi sa spus ca nu am absolut nimic ca se vad doar foliculi(ecografia este cu 4 zile inanite de ciclu inca nu am dureri)
Multumesc mult pt raspuns si pt cea ce faci, iar data viitoare cand iti mai pun o intrebare sper sa fie cand o sa am un bb



Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre personalul medical calificat. De asemenea, ele nu reprezinta sub nici o forma o modalitate de initiere a unei relatii medic-pacient cu finalitate materiala.

Mergi la inceput