555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 55

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by iniadinia

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by odadodo

La medic am ajuns cateva zile mai tarziu, i-am spus doamnei doctor ce am luat, mi-a zis ca e ok, dar nu mi-a facut nici un fel de alt consult (fizic). Mi-a recomandat insa ca din luna urmatoare sa le schimb si sa utilizez Desorelle (inca imi mai apar cosuri pe fata si d-na doctor mi-a spus ca acest contraceptiv m-ar putea ajuta). Zis si facut. Am continuat sa iau Microgynon pana la sfarsitul foliei, pauza de 7 zile si am luat apoi Desorelle.
Problema este urmatoarea: la vreo sapatamana de cand am inceput sa iau Microgynon au aparut sangeri, nu abundente, si care au disparut in aproximativ 5-6 zile. Acum iau Desorelle si cam din a 6-a zi au reinceput sangerarile. Nu m-am alarmat la inceput, stiind ca organismul trebuie sa se obisnuiasca cu "noul regim", dar spre deosebire de luna trecuta, acum sangerarile in loc sa se diminueze, au devenit din ce in ce mai abundente, chiar foarte abundente - adica mai importante decat cele din timpul ciclului(ceea ce m-a speriat). Au durat cam 10-11 zile de data aceasta, din care 5 cu flux foarte abundent. Cu toate acestea am continuat sa iau pastilutzele, azi fiind ultima zi .
Ar mai trebui sa va spun ca in perioada de pauza de 7 zile cred ca am racit putin, deoarece cam din a 7-a zi de "pauza" am inceput sa am dureri (mai mult o oarecare jena) la urinare si dureri de spate (in zona rinichilor) , care au trecut in cateva zile. Din pacate nu am putut ajunge la nici un medic - am fost plecata din tara, abia acum m-am intors. Am luat insa aspirina, antinevralgic si algocalmin si durerile de spate au trecut in cateva zile (aprox. 3), iar cele la urinare dupa inca vreo 4-5 zile.
E posibil ca sangerarile intermenstruale abundente sa fie din aceasta cauza - raceala sau medicamente?
Intrebarea ar fi : Ce ma sfatuiti sa fac? Sa continuu sa iau Desorelle ?Sa revin la Microgynon? Sau exista vreun alt anticonceptional care sa nu aiba aceste efecte secundare - ma refer in special la sangerari si care, daca se poate, sa aiba si efect de "curatare" a tenului, pe care l-as putea lua ? Jeanine, produs de firma Schering, ar putea fi bun? E bine sa le schimb asa, pana gasesc un produs care sa se potriveasca organismului meu sau din contra, aceste schimbari pot fi cauza "neajunsurilor" ?
Recunosc ca nu prea ma atrage ideea de a continua cu Desorelle, pe langa sangerari, am observat si o scadere a dorintei si o destul de proasta lubrifiere (posibil sa fie datorata si situatiei, nu zic nu, dar...) De asemenea, mi-a intrat mie in cap (in urma documentarii pe net) ca produsele Schering sunt foarte bune - de unde si ideea cu Jeanine.
Maria



Maria,

Sangerarile intermenstruale descrise snt destul de probabil generate de contraceptivul administrat. Din moment ce ai o experienta pozitiva cu Microgynon si avand personal o impresie extrem de buna despre produsele Schering, revenirea la aceasta pilula ar fi o solutie. Daca exista probleme cu tenul, ar putea ajuta (tot de la Schering) Diane35. Administrarea acestuia nu poate fi facuta insa in scopul mentionat decat la recomandarea dermatologului sau endocrinologului. Aspectul negativ consta in faptul ca daca Desorelle a determinat sangerari pe parcursul ciclului, exista o mare probabilitate ca acelasi lucru sa se intample si cu Diane.

Reducerea libidoului si aparenta uscaciune vaginala nu pot fi consecinta administrarii contraceptivului. Inclin sa cred ca este vorba de o reactie psihica la sangerarile prelungite.

Infectiile vaginale cu varii tulpini de Candida nu apar din senin, ci din doua surse principale: 1. partenerul si 2. propriul tract digestiv, unde ciuperca mentionata se gaseste in mod normal. Administrarea contraceptivelor orale poate favoriza dezvoltarea unei candidoze vaginale, prin cresterea cantitatii secretiei endometriale (care dreneaza in vagina). Problema apare deci mai frecvent in cazul contraceptivelor bogate in estrogeni. Preventia unei atare situatii se realizeaza prin efectuarea de lavaje vaginale bisaptamanale (nici mai des, nici mai rar) cu un preparat farmaceutic (NU cosmetic - Avon, Oriflame, si NU infuzii de plante), urmate de introducerea unui cate unui ovul antimicotic. Cea mai ieftina solutie o reprezinta Septovag pt spalatura vaginala si Gynozol de 0,200g ca antimicotic.

Nici unul dintre medicamentele mentionate nu are interactiuni majore cu contraceptivele orale combinate, cu alte cuvinte poate fi administrat fara probleme perioade rezonabile de timp. Nici anestezia, fie ea locala sau generala, nu influenteaza eficacitatea anticonceptionalelor, si reciproc.

Se pare ca am putut raspunde, mai repede sau mai tarziu.




Draga Arian,
In primul rand iti multumesc din suflet pentru raspuns!Ceea ce faci tu aici..e extraordinar(stiu ca ti-au mai spus-o si altii..dar trebuie sa o spun si eu pt ca asa cred)!Modul in care raspunzi, atentia,intelegerea si rabdarea pe care le ai pentru fiecare dintre
noi, cele care te asaltam cu intrebari...sunt extraordinare(iata ca ma repet!) si demne de tot respectul!
Sunt tot eu, Maria, atata ca mi-am schimbat numele de utilizator si adresa de mail...din cauza unor probleme pe care le-am avut cu cealalta adresa de mail.In fine..asta nu importa...
Acum o sa abuzez de calitatile tale enumerate mai sus..si o sa-ti mai pun cateva intrebari, daca se poate.
Se pare ca de ce imi e teama nu am scapat (sau am dat in ipohondrie). Am observat de vreo spatamana-doua o scurgere vaginala albicioasa si fara miros (mie asa mi s-a parut). E posibil sa fie semnul unei infectii? Pana acum nu am observat asa ceva, adica nu sa tina asa de mult timp si parca nici la fel de alba si aproape pastoasa - cam ca iaurtul dpdv al consistentei (e singura comparatie care mi-a venit acum repede in minte)...dar recunosc ca nici nu m-am prea omorat cu observatiile. Secretiile vaginale stiu ca sunt normale si ca nu toate sunt semnul unei infectii..dar...acum nu mai sunt singura si nu as vrea ca din cauza indiferentei mele sa sufere si altii...Tratamenutul pe care mi l-ai recomandat nu am apucat sa-l fac pt ca am observat aceste secretii si am vrut sa-ti cer parerea mai intai.
In legatura cu pastilutzele..luna aceasta nu am mai luat deloc. Vreau sa reiau de luna viitoare.Stiu ca tu mi-ai recomandat sa revin la Mycrogynon, dar si atunci am avut sangerari (mai reduse cantitativ ce-i drept).Voiam sa te intreb daca nu cumva niste pastilutze cu o doza mai scazuta de hormoni ar fi mai bune din punctul asta de vedere.Am citit undeva ca Logest (tot de la Schering) ar fi un asemenea contraceptiv.Ce m-ai sfatui?
Stiu ca ar trebui sa merg si la un medic pt un consult...numai ca nu prea am tragere de inima...Sunt destul de timida(asta ca sa nu spun speriata de bombe) si nu stiu nici un medic in orasul meu-Brasov. Asa ajung la intrebarea nr. n ...Nu cumva imi poti recomanda un medic ginecolog bun?Cineva cu care sa pot discuta...destul de deschis si rabdator, cu intelegere ti-as fi recunoscatoare (asa ca tine ). La d-na doctor la care am fost, nu m-as mai prea duce...a fost foarte expeditiva si nu m-am simtit in largul meu...
Multumesc din suflet inca o data.
Maria


Maria,

Nu prea inteleg ce spui in legatura cu tratamentul anticandidozic exemplificat de mine in precedentul raspuns destinat tie. Faptul ca a aparut leucoreea abundenta este inca un semn ca ar exista o infectie vaginala sau poate chiar uterina sau anexiala. Dupa cum o descrii, pare a fi intr-adevar o candidoza vaginala. Diagnosticul de certitudine se obtine prin efectuarea unui examen microscopic simplu al secretiei vaginale.

Din punct de vedere logic, intr-adevar administrarea unui contraceptiv oral mai sarac in estorgeni, asa cum este Logest, ar putea suprima sangerarile minime de pe parcursul ciclului menstrual. Din pacate insa nu asa se intampla si in practica. Poti incerca administrarea de Logest si daca dupa 3 luni consecutive sangerarile persista, sa schimbi direct cu Microgynon.

Chiar daca ginecologul are asupra ta impactul unei bombe, trebuie sa mergi la unul (sau una) pt un examen de specialitate! Desi sunt eu insumi brasovean, am pierdut legatura cu cei de "acasa". Singurul ginecolog care cred ca mai este in activitate dintre cei pe care ii cunosteam este Dr. Marius Moga. Nu stiu prin ce spital mai lucreaza, dar stiu ca este asistent universitar la Facultatea de Medicina din Brasov. Nu il pot caracteriza nicicum dpdv al atitudinii fata de paciente, dat fiind faptul ca nu am pastrat legatura nici cu el. Stiu doar ca este toba de carte.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by dariana

Arian,
am si eu o nelamurire: am o dereglare hormonala care se manifesta in felul urmator:ciclu neregulat, lung (35-46 zile), maroniu la inceput si la sfarsit, dureaza cam 7 zile, ovare polichistice, progesteronul in ziua 21 0,67.Medicul endocrinolog mi-a recomandat utrogestan din ziua 15 pana in ziua 25.Dar, temperatura mea bazala creste dupa ziua 21 ( ultima data a crescut in ziua 24) si ramane ridicata ( CAM 37,3) cam 12-13 zile dupa care vine ciclul. Asta ma face sa cred ca am ovulatie dupa ziua 21. In cazul asta, daca as ramane insarcinata in timpul tratamentului cu utrogestan, este in regula sa opresc administrarea dupa ziua 25? Nu trebuie continuat acest tratament? Cum ar trebui sa procedez pt ca imi doresc un copil? Si nici nu stiu cate pastile sa iau pe zi. Am vazut ca utrogestanul se administreaza si pe cale orala dar si vaginal. Cum e mai bine?
Multumesc anticipat.

Dariana


Dariana,

Intr-adevar din aspectul descris al curbei menotermice se pare ca ovulezi dupa ziua 21. Aceasta ar explica si durata prelugita a ciclurilor menstruale. Si mai explica valorile infime ale progesteronului in ziua 21. In astfel de conditii, administrarea Utrogestanului (sau a oricarui alt progestativ) este ilogic a fi facuta in intervalul clasic 16-25, care a fost stabilit pt cicluri normale ca durata (28 zile), cu ovulatia in ziua 14-15.

Problema este ca administrand un progestativ din ziua 15 in conditiile in care ovulatia survine de obicei dupa ziua 21, cel mai probabil este ca ovulatia sa nu mai aiba loc. Fara ovulatie nu poate exista sarcina. Daca temperatura bazala a fost masurata si sub administrare de Utrogestan (demers inutil, dealfel), cresterea termica este determinata de medicament si deci masuratorile nu au nici o semnificatie. Daca a fost masurata in afara tratamentului mentionat, lucrurile stau asa cum ai intuit, iar terapia progestagena in zilele 16-25 nu este corect pozitionata temporal. In atare conditii, administrarea hormonului ar trebui sa inceapa in ziua 22 (sau ziua urmatoare cresterii termice naturale) pt a fi mentinuta 15 zile. In cazul unei sarcini normale, chiar daca se intrerupe adminstrarea progestagenului dupa instalarea sarcinii, nu se intampla nimic.

Utrogestanul se administreaza atat oral, cat si vaginal, ce-i drept. Preferabila este administrarea orala, datorita biodisponibilitatii sporite si mult mai constante decat in cazul administrarii vaginale. Dar in conditiile in care pt efecte terapeutice trebuie administrat un numar mare de pilule, se practica administrarea simultana orala si vaginala.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Miriam Dum

Buna ziua!
Sunt Miriam Dum, o noua pacienta a clinicii virtuale.De multa vreme consult acest site si , in sfarsit, m-am decis sa va cer si eu opinia. E tare dificil sa vorbesti despre tine, dar despre problemele cu care te confrunti?
Am 30 de ani si sunt casatorita de 8 ani. Am pierdut doua sarcini in ultimii doi ani, prima avort spontan la doua luni, a doua - sarcina molara ( chiuretaj sub anestezie generala la 3 luni si jumatate). Ambele sarcini au survenit dupa stimularea cu Clostylbegit. Din iunie ,anul acesta , medicul mi-a recomandat sa efectuez dozarea BHCG in fiecare luna pana ce coeficientul va ajunge sub 1. Exolutia rezultatelor a fost urmatoarea: 7, 84; 1,12; 1,44;,1,29;,0,1.
Am fost atat de fericita de ultimul rezultat!!!
Sunt si sub tratament cu Duphaston de trei luni.
Sunt tare nerabdatoare sa aflu si opinia dvs! Sunt sanse pentru o noua sarcina sanatoasa?
Va multumim pentru rabdarea cu care oferiti raspunsuri la problemele cu care ne confruntam!
Miriam Dum


Miriam Dum,

Sincer sa fiu nu prea inteleg in legatura cu ce sa-mi exprim opinia... Daca mai poti avea o sarcina normala in urma uneia molare? Bieinteles ca DA! Banuiesc insa ca lucrul asta ti-a fost spus pe nerasuflate de toti ginecologii pe care i-ai intrebat. Daca evolutia titrurilor beta-HCG a fost buna? Da, a fost buna, desi cam lenta. Oricum, atata vreme cat lucrurile au revenit la normal in mai putin de 6 luni, totul este OK. Eu ti-as recomanda sa mai faci o dozare macar luna viitoare: scaderea abrupta dintre ultimele doua masuratori nu respecta tendinta trasata de celelalte. Este posibil ca ultima dozare sa fie corecta si situatia sa fie rezolvata definitiv, dar ar putea exista si posibilitatea (redusa, e drept) a unei dozari eronate. Oricum, repet, evolutia titrurilor a fost buna deci nu te poti gandi la surprize neplacute, ci cel mult la necesitatea continuarii inca 1-2 luni a analizelor de laborator.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by asteryaro

Draga Arian,
Mai intai, cu mare intarziere (pentru care imi cer scuze) iti multumesc pentru raspuns.
Azi vin cu precizari suplimentare. Am fost la o dr. la mine in oras (Buzau), care vazuse filmul de la HSG. (era vorba despre regiune cervicoistmica largita cu defect de umplere persistent situat central si uter laterodeviat stanga). Astazi este ziua 3 de CM. Mi-a prescris urmatoarele:
- biseptol 2 tb./12 ore (incepand imediat de azi)
- vit. A 1+2+1 din ziua 10 pana in ziua 19;
- vit. E forte 1/zi din ziua 10 pana in ziua 19;
- progesteron 2 fiole la 2 zile din ziua 16 pana in ziua 25;
- diclofenac tb. 2/zi incepand cu ziua 10 (n-a precizat pana cand);
- polidin din ziua 11 pana in ziua 20 2 fiole la 2 zile;
- Rigevidon din ziua 5 a CM (mi-a prescris 3 blistere, pe care le-am si cumparat, constiincioasa cum sunt).
M-am fastacit si n-am mai putut s-o intreb nimic. Mi-a spus ca, atunci cand ajung la tabletele maro ale Rigevidonului, s-o caut musai.
Nu inteleg mecanismul tratamentului. Te rog, daca ma poti ajuta, da-mi niste lamuriri.
Eu am 32 de ani, diagnostic sterilitate secundara (adica am facut 2 avorturi la cerere in tinerete, pe atunci nu eram casatorita, deci cu alt partener). Sotul are un copil din prima casatorie.
Iti multumesc din suflet.

Astery


Astery,

Nu pot decat incerca sa intuiesc ce vrea sa faca medicul tau curant, deci opinia mea poate fi fundamental eronata. Vad ca ai primit un tratament antibiotic-antiinflamtor si de stimulare a imunitatii generale, deci banuiesc ca s-a gandit la eventualitatea unui sindrom inflamator pelvin. Vad ca a indicat administrarea Polidinului in raport cu zilele ciclului menstrual, deci probabil face parte dintre cei ce cred in influenta acestui medicament asupra ciclurilor sexuale, aspect in care intra in dezacord total cu mine.

Administrarea vitaminelor se refera aproape sigur la dorinta obtinerii unei metabolism epitelial optim (in relatie cu endometrul si epiteliul germinativ ovarian).

Nu stiu ce doreste de la asocierea Rigevidon - Progesteron. Nu pot intelege nicicum de ce a preferat progesteronul injectabil celorlalte progestagene cu administrare orala. Din moment ce te-a chemat in momentul cand ajungi la pilulele maron ale contraceptivului, s-ar putea sa vrea sa le inlocuiasca cu progesteronul injectabil. Practic trebuie sa ajungi la prima pilula maron in ziua cand trebuie sa incepi administrarea progesteronului. Din nou nu pot intelege procedura, exista estrogeni administrabili in prima jumatate a ciclului si prin urmare utilizarea primei jumatati din blisterul contraceptivului nu se prea justifica. Probabil ca gresesc, asa ca vom vedea ce se mai intampla in cadrul vizitei din preajma pilulelor maron...

Una peste alta, cred ca doctorita ta se gandeste la o endometrita aparuta peste (probabil) un polip endometrial sesil. Nu ar fi rau sa citesti totusi diagnosticul pus pe ultima reteta... poate este mai explicativ decat "infertilitate secundara".




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ema1122

As vrea sa adresez o intrebare dnului dr. Teo Leonte . Am inteles ca pe acest forum se poate....

Am un ciclu normal de 28-30 zile iar luna trecuta a intirziat 14 zile. Dupa citeva teste de sarcina negative, un control medical am avut "menstruatia" cu chisturi foarte mari, si un chist mic rotund in forma de bila, separat in doua foarte mic (cit o unghie mica). As vrea sa va intreb daca se poate pune problema de avort spontan. Dupa acest control medical am avut dureri f mari o zi iar apoi dupa 4 zile s-a intimplat asta. Poate ma puteti ajuta cu un raspuns, ce ar putea fi, si ce ar trebui sa fac in continuare. Am fost la diferite controale si nimeni nu a putut sa imi zica exact ce a fost, daca e fost sarcina sau altceva. Oricum in ultima luna nu am fost racita, nu am avut nici un fel de dureri, iar zilele in care am incercat au fost 12 , 14 si 19 .....
Multumesc


Ema,

Cele povestite de tine nu se potrivesc cu nici un diagnostic rapid imaginabil - de aceea nu ai putut obtine raspunsuri de la ceilalti ginecologi pe care i-ai intrebat in legatura cu cele petrecute. Descrierea ultimei "menstruatii" avute, cu "chisturi" multe, seamana cu ceea ce se numeste avort molar. Asa se intampla cand se instaleaza o sarcina care evolueaza anormal dpdv al dezvoltarii acelei parti a oului care in mod normal ar trebui sa genereze placenta. Nepotrivirea cu un atare diagnostic deriva din afirmatia ta cum ca pana la aparitia presupusului avost molar ai efectuat repetate teste de sarcina care au fost negative. Ori in sarcina molara HCG e mult crescut si prin urmare testele de sarcina se pozitiveaza precoce si sunt intotdeauna foarte intens pozitive.

In context, nici eu nu ma pot pronunta. Sau ai efectuat gresit testele de sarcina (destul de putin probabil) si a fost intr-adevar un avort molar, sau ai identificat gresit unele cheaguri de sange sau fragmente de endometru eliminate cu ocazia menstruatiei drept "chisturi". In acest din urma caz, eventualitatile generatoare ale unei intarzieri de menstruatie urmata de un flux menstrual abundent si zgomotos dpdv clinic sunt foarte numeroase pt a putea fi luate individual in discutie. Oricum, se poate afla si in momentul de fata daca a fost o sarcina molara sau nu (presupun ca nu a trecut nici o luna de la cele intamplate), efectuand dozarea beta-HCG in sange. Daca acesta va avea valori mari, a fost mola; daca nu - nu.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by July

Buna seara,d-nule dr.

Din lunga d-voastra experienta,ce inseamna un rezultat al CA-125 de 44U/ml si care sunt urmatorii pasi ptr.o investigare completa?

Cu mult respect ptr.munca depusa,July


July,

Experienta mea nu este lunga si nici excesiv de bogata, dar CA-125 a constituit o mare dezamagire pt mine, asa ca are locul sau aparte in memoria subsemnatului.

Ca sa-ti raspund de la inceput la intrebare, titrul CA-125 de 440u/ml NU ARE ABSOLUT NICI O SEMNIFICATIE.

Si acum, sa incerc sa te fac sa intelegi ceva, pt ca intuiesc agitatia in care te afli. CA-125 a fost considerat acum cativa ani o mare "gaselnita" americana (ei lanseaza astfel de "mari descoperiri" de obicei, pt a le nega la scurta vreme dupa aceea) in ceea ce priveste screening-ul cancerului ovarian (adica o metoda de a descoperi prin control in masa existenta bolii). Foarte curand dupa anuntarea "marii vesti" s-a dovedit ca rolul mentionat nu poate exista, datorita rezultatelor fals negative foarte multe (mai mult de 20% din pacientele CU cancer ovarian NU aveau vlori crescute ale CA-125) ca si a rezultatelor fals pozitive inacceptabil de numeroase (femei premenopauzale fara leziuni ovariene pot prezenta valori mari ale CA-125). Prin urmare, valoarea absoluta masurata nu are absolut nici o semnificatie clinica, mai ales la femeile in activitate sexuala.

Al doilea aspect discutabil este valoarea in sine. Kit-urle de dozare au fost produse de numeroase firme, fiecare cu particularitatile sale. Aceasta a facut ca domeniul valorilor considerate normale sa varieze foarte mult de la un kit la altul, in functie de producator. O valoare a CA-125 neinsotita de domeniul de normalitate inscris pe cutia kit-ului de dozare utilizat este astfel absolut inutila.

Al treilea aspect de precizat ar fi faptul ca primele kit-uri produce aveau o specificitate foarte redusa referitor la CA-125 produs la nivel ovarian. Aceasta situatie a fost oarecum corectata prin aparitia asa-numitelor kit-uri CA-125 tip II. Atata vreme cat dozarea nu a fost efectuata cu un astfel de kit, valorile nu au practic specificitate ovariana.

La ce e bun totusi CA-125? La o eventuala completare a unui diagnostic clinic si paraclinic incert. Adica in conditiile in care palpatoriu (adica clinic) si ecografic (adica paraclinic) se identifica formatiuni tumorale solide sau semisolide ovariene, efectuarea uei dozari a CA-125 ar fi utila. Valori mari intaresc suspiciunea de neoplasm, dar nu reprezinta confirmarea diagnosticului. De ce s-ar mai face atunci dozarea mentionata? Pentru ca in cazul in care diagnosticul de cancer ovarian este confirmat cu certitudine si pacienta ajunge in faza chimioterapica, dozarile repetate ale CA-125 indica foarte bine raspunsul tumorii la tratamentul aplicat. Prin urmare, atunci cand este vorba de una si aceeasi pacienta cu cancer ovarian confirmat, CA-125 poate fi utilizat cu succes ca marker al evolutiei tumorale.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Flavia_Hurducas

Draga Arian,

Am cateva intrebari la tine, dar trebuie sa scriu si o scurta istorie a diagnosticului meu de sterilitate secundara.
La o prima investigatie – echo vaginala in ziua a 16-a mi s-a spus ca nu se vede ca as avea ovulatie. Dupa ce ma spus ca am avut si un avort la cerere acum 3 ani, mi s-a dat trimitere la HSG.
Rezultatul HSG este urmatorul: uter de talie normala, normal situat, intens si omogen opacifiat. Trompele se opacifiaza bilateral. La 30 Cotte – pozitivă.
Prea multe nu înțeleg din acest rezultat, dar mi s-a spus ca totul este OK, mai putin o inflamatie a uneia din trompe, adica o anexita.
Intrucat nici luna asta (dupa HSG) nu am ramas insarcinata mi s-a recomandat reinternarea pentru instilatii cu hidrocortizon acetat timp de trei zile.

1.Instilatiile trebuie facute pentru a trata anexita?
2.Anexita a produs sterilitatea? In ce mod? Daca da, exista tratament pentru a putea ramane insarcinata, deci pentru a scapa de sterilitate?

Multuemsc!


Flavia


Flavia,

Fie modul in care expui tu lucrurile nu este conform cu realitatea, fie ai dat de un ginecolog hiperactiv. Din rezultatul HSG nu reiese nicidecum ca ar fi vorba de vreo obstructie tubara, nici de natura inflamatorie, nici altfel. Cavitatea uterina comunica prin lumenul tubar cu cea peritoneala, aspect probat de pozitivarea probei Cotte. Nu scrii daca se face mentiunea ca aceasta proba a fost pozitiva bilateral, insa.

Instilatiile utero-tubare se practica in cazuri selectionate, cu obstructii tubare sau macar stenoze (ingustari) ale lumenului tubar. Altfel, a proceda la asemenea metode terapeutice intr-o simpla anexita este un fel medical de a fi mai catolic decat papa. Exista o multime de antibiotice si aniinflamatoare care pot fi utilizate cu succes in anexite, cu cale de administrare orala, rectala sau intramusculara - de departe preferabile unei instilatii.

Chiar daca intr-adevar ar exista o salpingita unilaterala, presupun ca dispui de inca o anexa care pare a fi indemna. Deci o sarcina se putea obtine chiar si in conditiile unei tube inflamate. Dificultati pot aparea in asemenea conditii, dar nu sterilitate propriu-zisa.

Concluzia este ca din cele scrise de tine nu ar exista necesitatea efectuarii instilatiilor utero-tubare, dar este foarte proabil ca tu sa omiti elemente esentiale din diagnostic, elemente care ar putea constitui indicatii ale unei astfel de proceduri.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by amary19

Draga arian,

Dupa ce am fost la eco 3d au aparut o serie de intrebari in mintea mea, la care din pacate nu le stiu raspunsul.

Cind mi-a facut eco eram in 30s3z, iar dupa masuratori a rezultat ca, copilul este dezvoltat de 34s. Mie mi s-a parut enorm.
La fiecare ecografie numarul de saptamini era mai mare decit cel real. Astfel:
-la 16s copilul era dezvoltat de 17s
-la 21s era de 22s3z
- la 26s era de 28s
- iar acum la 30s3z este dezvoltat de 34s.
Mi-a mai spus ca gradul placentei este III si AFI 19,22cm.

Sincer nu stiu ce sa mai cred. Am facut si glicemia si este in limite (un pic peste limita inferioara) si a variat f putin fata de inceputul sarcinii. Am luat cam 9,5Kg in greutate de la inceputul sarcinii.
Este vreo problema daca copilul este asa mare? Sau daca poate apare vreo problema dupa nastere?

Multumesc.

amary


Amary,

Macrosomia fetala (copilul mare inca din burta mamei) este in general specifica mamelor diabetice, chiar daca diabetul nu a fost evident (si deci nici diagnosticat) inaintea sarcinii. Inteleg insa din cele scrise de tine ca glicemia este in valori normale la masuratori repetate. In aceste conditii, daca nu au fost decelate anomalii morfologice fetale cu ocazia ecografiilor efectuate, se poate presupune ca dimensiunile mari ale fatului sunt codate genetic: probabil ca tatal este foarte inalt, sau chiar tu insati. Inclin sa cred ca este vorba despre o astfel de situatie si din gradul de maturare al placentei.

Probleme pe parcursul sarcinii in cazul unui macrosom genetic nu apar de obicei. Pot aparea in cazul mamelor mai micute de statura in momentul nasterii: este posibil ca dimensiunile bazinului sa fie prea mici pt un copil mare. Acest lucru se poate constata cu usurinta in ultimele 1-2 saptamani inaintea nasterii, prin efectuarea unei radiografii a abdomenului si pelvisului (care este permisa la finele sarcinii). Cu aceasta ocazie se pot aprecia dimensiunile craniului fetal si cele ale bazinului osos si o eventuala disproportie intre ele devine evidenta. Dupa nastere nu apar probleme decat daca au existat dificultati de expulzie in timpul nasterii.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Tink


Buna ziua,

Am si eu 2 mari probleme si va rog sa ma ajutati! (Imi cer scuze daca au mai fost ridicate aceste probleme, dar marturisesc ca nu am avut rabdare sa citesc 37 de pagini!)
Asadar,
1. Dupa o nastere normala, dar cu multe peripetii am ajuns sa am urinari dese si schiar mici scapari de urina. Am fost la un ginecolog care mi-a precizat ca am ruptura de perineu, dar nu mi-a dat nici un tratament. Am 29 ani, am nascut acum 4 ani si jumatate. Ce pot sa fac? Trebuie sa ma operez din nou sau exista tratament medicamentos?
2. De cateva luni am sesizat in regiunea laterala a sanilor niste noduli! Uneori ma doare si cand pun sutienul! Poate fi cancer?

Va multumesc anticipat


Tink,

Se poate ca membrele forumului sa nu aiba rabdarea necesara de a parcurge cele 37 pagini de raspunsuri acumulate pe acest forum, dar in mod absolut similar as putea replica la randu-mi ca nu am timpul necesar disponibil pt a raspunde de mai multe ori aceleiasi intrebari...

Oricum, nu imi amintesc ca probleme similare celor ridicate de Dvs sa mai fi existat, asa ca:

1. Nasterea chiar aparent normala, si cu atat mai mult in cazul in care a decurs "cu multe peripetii", lasa in urma un perineu semnificativ mai relaxat decat era anterior. Efectuarea unei epiziotomii prea mici, efectuarea epiziotomiei prea tarziu sau chiar neefectuarea ei cand este necesara duc invariabil la rupturi de perineu. Dintre acestea, cele mai multe sunt inaparente in timpul si imediat dupa nastere, dat fiind faptul ca mucoasa uterina si tegumentul de deasupra rupturii raman indemne. Tulburarile mictionale descrise sunt specifice rupturilor vechi de perineu cu incontinenta urinara la efort (RVP cu IUE). Fiind vorba de modificari de pozitie si consistenta ale muschilor si fasciilor perineului, nu se poate pune problema unui tratament medicamentos. Singura solutie este cura chirurgicala.

2. Nodulii mamari durerosi sunt in majoritatea cazurilor o forma de manifestare a mastozei fibrochistice. Oricum, orice formatiune nodulara mamara identificabila prin palpare trebuie supusa imediat atentiei medicale, indiferent daca este insotita de dureri sau nu. Raspunsul la intrebarea adresata ar fi, deci: da, poate fi cancer, desi este putin probabil sa fie asa.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Svetli

Buna ziua Arian!
Asa am facut ; rezultat:
-rare leucocite;prezente trichomonas vaginalis; prezente celule de descuamare. Acelasi rezultat ca la prima analiza;scurgerea vaginala s-a diminuat cantitativ in sensul ca nu mai este vizibila pe tamponul zilnic... cel putin ptr. cateva zile.Dupa ce-am refacut analiza am verificat si in vagin exista suficienta secretie.
Multumesc ,
Svetli-Pitesti


Svetli,

Fir-ar sa fie!!! Am o buba mare cu geografia Romaniei, buba care se manifesta (printre multe, multe altele) cu confuzia cronica pe care o fac intre Buzau/Bacau si Pitesti/Ploiesti! Stiindu-ma cu musca pe caciula in legatura cu aspectul asta, chiar am stat indelung si am gandit care dintre cele doua P-uri este cel de care faceam bancuri pe vremea cand lucram in Bucuresti. Si am ajuns la concluzia ca era cel cu fabrica de Dacii (aveam o colega de acolo, foarte mandra de Dacia ei ultra-dotata cu tot felul de tinichele si briz-brizuri). Morala a fost de scurta durata, tot Ploiesti am scris pana la urma! Asta nu-i nimic, confuzia Buzau/Bacau m-a costat de 1001 ori mai mult... dar despre asta intr-un eventual alt raspuns.

Bun, acum referitor la afurisita de trichomoniaza: tratament general si tratament local.

TRATAMENT GENERAL: si tu, si sotul, luati cate 8cp de Metronidazol (Flagyl) a 0,250g TOATE ODATA, de doua ori la interval de o saptamana (de ex. in zilele 1 si 8 de tratament). Fara alcool pe parcursul tratamentului si inca 3-4 zile dupa incheierea lui!!!

TRATAMENT LOCAL PT TINE: lavaje vaginale cu solutie de Septovag (1 pliculet la 0,5l apa calduta) la care adaugi 2-3 linguri de otet alimentar, la fiecare 2 zile (adica o zi da, una ba). In fiecare seara, imediat dupa lavaj, introduci in vagina uda cate un ovul de Flagyl de 0,500g. Repeti pana cand termini cutia cu ovule vaginale.

TRATAMENT LOCAL PT SOT: lavaje peniene cu apa si sapun din abundenta, urmate de aplicarea unui strat consistent de Macmiror complex crema pe glandul penian (capul penisului) si santul care il inconjoara. Repeta cel putin 10 zile.

La o zi dupa ultimul ovul introdus in vagina, un ultim lavaj vaginal urmat de repaus vaginal complet 2-3 zile. La finele acestui interval, examen miroscopic al secretiei vaginale. Revii cu rezultatul.

Supravegheaza efectuarea intocmai a tratamentului de catre sot!!!



Mergi la inceput