555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 54

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by piciulici

Arian, multumesc mult de raspuns.
Asta e... macar la sanatate sa nu fac economii! Cat despre paza buna... nu stiu exact cum as putea face un copil cu sotul meu (singurul meu partener sexual de pana acum) daca am folosi mereu prezervativul. Parca inseminarea artificiala e totusi o exagerare in cazul asta . Asa ca, asta e, daca de el mi-a placut, il iau si cu bube, ce sa-i fac. Si cand cresc bubele din nou... .

Nick-ul nu se refera la statura ci la minte care e de .


pici

toti suntem un pic copii


Pici,

Condilomatoza (vegetatiile veneriene) trebuie tratata la ambii parteneri simultan. Altfel "bubele" de care vorbesti (tu - la figurat, eu - la propriu) vor continua sa apara la nesfarsit. Pe parcursul tratamentului (daca se procedeaza la cauterizare chimica) si un timp dupa acesta ar fi preferabila folosirea prezervativului. Oricum, o sarcina nu convietuieste tocmai bine cu o vagina condilomatoasa, astfel incat tratamentul trebuie urmat pana la rezolutia completa a bolii inainte de obtinerea unei sarcini.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Gandacel

quote:
Originally posted by arian

[quote]Originally posted by Gandacel

Buna, Arian!
Imi cer scuze dinainte, ca o sa fie o scrisoare taaaare lunga. Am sa scriu si eu in cele ce urmeaza o multime de rezultate de analize pe care le-am facut, exact asa cum sunt trecute in buletinele pe care le-am primit de la laborator. Deci:
Ziua 3: Estradiol - 96
Hormon luteinizant - 5.34
Prolactina - 21.27
Tiroxina - 7.09
TSH - 1.773
Triiodotironina - 1.08
Hormon de stimulare foliculara - 5.98
Ziua 21: Progesteron - 8.55
Test de chlamydia - negativ (Ac. igG, Ac. IgA negative)
Sotul a facut spermograma, cu rezultat de "normograma" (sau normosperma, ar fi ma logic... nu mai tin minte)
Am facut si un test postcopulatoriu, unde mi s-a spus ca totul e in limite normale, doar ca "produsul" nu cristaliza suficient si ca miscatorii se cam plimbau, in loc sa alerge.
Am facut HSG, trompele sunt permeabile, insa dilatate (in special drepata, care mi s-a spus ca e teoretic distrusa si nefunctionala). Uterul este ok.
Am facut luna asta (octombrie) o stimulare cu Clostilbegyt (2 tb/zi) in zilele 2-6 de ciclu. Numai in ziua 12 am facut o ecografie, transvaginala, care a aratat 2 foliculi ovar drept (2.18/1.89; 1.91/1.29 cm) si doi foliculi ovar stang (2.08/1.65; 1.46/1.70 cm) si endometru 9.7 mm trilaminar.
Mi s-a dat sa iau Utrogestan (intravaginal, 3 cps/zi seara) din ziua 16, timp de doua saptamani.
Ca sa va faceti o idee si mai clara, sa spun si ca ciclul dureaza la mine intre 25-27 zile, iar femeile din familia mea intra la menopauza in jur de 40 de ani. La mama au inceput dereglerile imediat dupa ce a nascut-o pe sora mea, la 38 de ani... Era sa uit ce era mai important in context: fac 33 de ani in decembrie.
Astazi numar a 29 zi a ciclului, si inca nu am inceput un nou ciclu... Sarcina, dn nefericire, nu este, pentru ca mi-am facut pana acum 3 teste de sarcina, in zilele 22, 24 si 29 - azi, adica). Trebuie sa recunosc ca am avut contacte sexuale numai in zilele 8, 10, 12, 13, 14 in perioada fertila de luna asta). Deci am socotit ca cea mai probabila data a conceptiei, ziua de 14. Nu m-am zapacit eu de cap, prima zi a ultimei menstruatii a fost chiar data de 1 octombrie, ca sa imi usureze mie viata!
Ce vreau eu sa stiu suna cam asa:
1. Care ar fi problema, de nu putem sa concepem un copil?
2. Am socotit ca perioada cea mai fertila este (daca fac test de ovulatie) ziua in care testul imi iese pozitiv si inca o zi-o zi jumate dupa aceea. Am constatat ca dupa ce imi iese pozitiv testul intr-o zi, a doua zi e negativ, deci pare-se ca nu tine prea mult... Calculez corect zilele in care trebuie lasati liberi?
3. Doctora mi-a spus ca in timpul lunii de stimulare nu are rost sa-mi fac test de ovulatie, ca nu iese corect, si imi spune ea cand trebuie sa "muncim". Ne-a scris pe reteta s-o facem intre zilele 12-20 ale ciclului!!! Asta in conditiile in care in general in zilele 11-13 eu am ovulatie... Iar in dimineata zilei 12, inainte de a face ecografia, aparuse mucusul cervical, pe care eu il recunosc foarte usor. Eu si cu sotul n-am putut presta mai mult decat am facut-o... Am gresit?
4. Este posibil ca menstruatia sa intarzie din cauza tratamentului urmat?
5. Testele de sarcina pe care le-am facut detecteaza hormonul de sarcina de la o concentratie de 10 mIU... Nu cred sa fie fals rezultatul negativ. E posibil?
6. Cam ce ar trebui sa fac de aici inainte? Intreb, pentru ca am avut tulburari de vedere extrem de serioase cu Clostilbegyt si deja mi-a spus doctora ca nu o sa-mi mai dea, ca ar fi trebuit sa zic cand au inceput (i-am spus abia in ziua 12 despre asta). Insa si clomifenul are o multime de riscuri asociate, daca ma apuc de altele mai "serioase", imi e teama de urmari (asupra mea si asupra sarcinii). As putea oare sa continui sa incerc pe calea 100% naturala? Dureaza cam de 3 ani "munca" asta luna de luna, fara rezultat. Ce sfat imi dati?
Multumesc anticipat.
Nicoleta


Nicoleta,

Mesajul tau este intr-adevar lung, dar din pacate nu si complet. Nu inteleg din cele scrise de tine care este motivul pt care s-a stabilit necesitatea stimularii ovariene. Cu un singur set de dozari hormonale efectuate in ziua 3 a ciclului menstrual nu se poate trage nici o concluzie. Nu ovulezi niciodata? Ovulezi cu intermitente? Ovulezi in fiecare luna, dar aparent ineficient (nu obtii sarcini, in ciuda contactelor repetate in perioada fertila)? Din moment ce ciclurile sunt atat de fixa ca durata, inclin sa cred ca este vorba de ultima eventualitate, dar acesta nu este nici pe departe un argument infailibil...

Acum, raspunsurile propriu-zise:

1. Sincer, nu am idee care este problema in cazul tau. Desi se pare ca ati parcurs o buna parte a investigatiilor din infertilitate, din cele scrise de tine nu se prefigureaza nici o cauza probabila a absentei sarcinii. Aceasta nu inseamna ca expunerea ta nu este corecta. Chiar in urma efectuarii intregului set de investigatii, in aproape jumatate din cazurile de infertilitate a cuplului nu se poate stabili un diagnostic etiologic (adica al cauzei generatoare a infertilitatii). De acest lucru, ca si de absenta sau eficienta extrem de limitata a terapiei unora dintre cauzele diagnosticabile, ar fi trebuit sa fii informata inca de la inceputul demersurilor medicale pt obtinerea unei sarcini.

2. Conform unui calcul sumar, perioada contactelor fertilizante ar fi in cazul tau intre zilele 9-16 ale ciclului menstrual. Evident, aceasta perioada nu este matematic de fixa. Mai mult, interventia farmacologica din cadrul stimularii ovariene modifica modelul evolutiv al cicluui ovarian nestimulat. Drept care indicatia doctoritei tale de a avea contact in perioada precizata de ea a fost extrem de corecta.

3. Testul de ovulatie din saliva este intr-adevar inutil pe parcursul unui ciclu stimulat. In aceste conditii, imaginile monitorizarii ecografice precizeaza perioada cand trebuie avut contactul. Chiar daca tie ti s-a parut ca dopul mucos cervical se constituise in ziua 12, se pare ca te-ai inselat: imaginile detectate ecografic au aratat in aceeasi zi ca ovulatia nu avusese loc pana in momentul respectiv! Deci, partial cel putin, ati gresit prin faptul ca ati scurtat perioada contactelor. Nu ati anulat posibilitatea aparitiei unei sarcini, dar ati redus sansele unei asemenea eventualitati.

4. Da, este posibil si chiar probabil ca menstruatia sa apara cu oarecare intarziere in urma stimularii. Aceasta nu exclude posibilitatea unei sarcini incipiente insa.

5. Testele de sarcina din urina se pozitiveaza la CEL PUTIN 2 saptamani de la momentul conceptiei. Cum ultimul test a fost efectuat la 15 zile de la data cea mai probabila a fecundatiei, este posibil ca el sa fi fost negativ datorita precocitatii efectuarii lui. Restul testelor, din zilele 22 si 24, au fost inutile: nu aveau cum sa iasa altfel decat negative. O repetare (pe care banuiesc ca ai si facut-o pana acum) ar fi binevenita.

6. Aparitia tulburarilor de vedere pe care le mentionezi ar fi impus incetarea imediata a stimularii. Faptul ca nu ai comunicat medicului curant prezenta acestora nu a fost o idee tocmai stralucita. Evident, si celelalte modalitati de stimulare au efectele lor adverse si secundare, dar aparitia unor asemenea fenomene la clomifen nu impune neaparat consecinte similare ale altor tratamente. Personal cred ca sansele de a obtine o sarcina pe cale naturala sunt minime, in contextul celor povestite de tine. Cu toate acestea, inainte de a incerca alte modalitati de stimulare ovariana, daca stii ca ovulezi spontan, eu as mai incerca calea "semi-naturala", ca sa-i spun asa. Blocarea ovariana cu ajutorul unui contraceptiv oral pt 2-3 luni, urmata de intreruperea contraceptiei si instituirea unei noi "serii" de contacte (ghidate de testul de ovulatie) in luna imediat urmatoare ar fi o tentativa de ultima instanta.

Draga Arian,
Intai, multumesc mult pentru raspuns.
Intre timp, am intrat intr-un nou ciclu... Nu numai ca menstruatia a fost intarziata, dar a fost si foarte diferita de cea cu care eram eu obisnuita, adica foarte redusa cantitativ, dar tine deja de o saptamana.
Inteleg din raspunsul tau ca am facut numai o parte din investigatiile care ar putea sa identifice cauza infertilitatii.
Am sa incerc sa imi pun iar ordine in cap si in intrebari. Deci:
1. Ce alte investigatii ar mai trebui facute? De ce nu ar fi fost necesara stimularea ovariana in cazul meu? (Mi s-a spus ca nivelul progesteronului e cam scazut si ca probabil ovulatia nu este "de calitate".)
2. Cat de frecvente ar trebui sa fie contactele sexuale, in zilele 9-16, care ar fi fertile in cazul meu? Noi am decis sa mai incercam macar trei luni pe calea naturala. Din cate stiu eu, am ovulatie in fiecare luna, deci e probabil sa fii dedus corect si sa fie vorba de o "ineficienta" a ovulatiei. Ce ar trebui sa facem ca sa ne marim sansele?
3. In cazul in care fac test de ovulatie (si am sa fac!), perioada cea mai fertila este intr-adevar ziua pozitivarii testului si cea imediat urmatoare? Poate e bine ca in acea perioada sa incercam sa avem contacte si dimineata si seara.
4. Eu nu prea iau nici un fel de pastile, in general, din cauza ca pot fi folosita cu succes pe post de cobai, in sensul ca am un talent deosebit de a avea aproape toate efectele secundare care sunt trecute in prospect. E posibil sa fii fost de vina Clostilbegyt-ul, sau pur si simplu clomifenul (indiferent de firma) e cel responsabil de tulburarile de vedere?
Stiu ca astea sunt probabil intrebari putin cam puerile, insa exact in legatura cu perioada fertila si cu frecventa raporturilor sexuale am vazut ca sunt cele mai contradictorii pareri. Tare as vrea s-o aflu pe a ta, pentru ca am incredere in bunul simt si logica de care ai dat dovada pana acum, din ce am citit pana sa ma apuc si eu sa intreb direct. Intr-adevar nu am fost informata de posibilele cauze de infertilitate si de eficienta sau ineficienta diverselor tratamente. Aici, in Bucuresti, e coada cam mare la ginecologie si suntem luate cam pe banda. Nu e timp de o consultatie in toata legea! :-(
Asa ca incerc sa umplu niste goluri cu sfaturile tale.
Nicoleta


Nicoleta,

Din lipsa de timp voi raspunde pe scurt si pe puncte, asa cum ai intrebat:

1. Ca varietate de investigatii ai facut cam tot ce era de facut in etapa aceasta. Aveam in gand faptul ca nu ai facut explorari hormonale seriate, adica de 3 ori in cadrul aceluiasi ciclu, mai ales daca spui ca ai 33 ani si ca in familia ta femeile intra in menopauza pana la 38. S-ar putea evidentia o insuficienta ovariana globala sau alte semne care ar pune la indoiala calitatea ovocitelor. In acelasi context, ma gandeam si la eventuala efectuare a cariotipului, pt a se exclude in masura posibililului eventualitatea unor avorturi menstruale. Progesteronul, daca titrul sau a fost determinat in ziua 21-22, are valori bune. Valori peste 10 sunt necesare pt o sarcina incipienta. In afara acesteia, peste 5 este OK. Oricum, stimularea a avut loc, conform explicatiei pe care ai primit-o, pt eficientizarea unei eventuale ponte ovulare ineficiente. Chiar daca nu ar fi fost cazul, se poate considera ca a fost facuta o proba terapeutica.

2. In mod clasic, la intrebarea "cat de des?" se raspunde cu "atat cat este posibil". Foarte adevarat, dar am constatat ca asemena indicatii duc cuplurile la extenuare fizica inutila. Practic, in functie de varsta partii masculine a cuplului, sperma devine incapabila de a duce la fecundatie (datorita numarului redus de spermatozoizi si a deficitelor lor de maturitate, morfologice si functionale) dupa 3-4 contacte desfasurate pe parcursul a 24 ore. Fapt pt care nu vad utilitatea unui numar mai mare de "incercari" zilnice. Atentie, am spus ca nu vad UTILITATEA: daca alte criterii determina contacte mai numeroase, ele nu sunt (evident!) contraindicate! ;)

3. Perioada fertila DUPA ovulatie este dictata de viata ovocitului. Cum aceasta este de maxim 72 ore, rezulta ca si perioada fertila se intinde pe parcursul zilei cand testul de ovulatie s-a pozitivat si inca doua zile dupa aceea.

4. Subsanta activa din Clostylbegyt, clomifenul, este responsabila de tulburarile de vedere. Bineinteles, poate fi vorba de o coincidenta nefericita iar nu de un efect secundar, mai ales daca ai avut probleme similare in antecedente. Dar cine are curajul sa incerce???

Coada la ginecologie e mai peste tot, fapt care nu trebue sa duca la scaderea calitatii actului medical. Numarul mare de cazuri diagnosticate si tratate duce la sporirea experientei ginecologului si prin urmare la scurtarea considerabila a timpului de examinare si de decizie. De aici aparenta de "lucru pe banda". De fapt fiecare pacienta primeste intreaga atentie necesara. Aspectele psihice si educative nu sunt parte integranta a obligatiilor profesionale ale ginecologului - de aici deriva diferenta intre consultatia de la cabinet si cea de pe DC.com...





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

buna!

ziceam ca-s profund nemultumita de posibilitatile actuale de contraceptie, asa ca pot sa zic ca o sa fie cam cum o vrea Cel de Sus pt ca deocamdata inca mai cuget si sper la iventarea unor mijloace de contraceptie daca e posibil controlabile de mintea fiecaruia, prin vointa, sau si mai si cum e la anumite specii de animale care aleg ele momentul cand sa aduca pe lume urmasii.

Io dansez cu lupii de la o varsta frageda asa ca Otto-Toto in mod cert nu m-ar composta taman pe mine. Am si io 2 perechi de canini de cojocu lui daca tot ar fi tentat


intrebare ON TOPIC (m-astept la laude pt asta)
- cand se regleaza menstruatia dupa nastere, e cumva posibil sa durere luni de zile pana cand pot sti si eu cand, cat si cum? ca acum nu mai am simptome PM, nu stiu cat o sa dureze, ce cantitate, totul e vraiste. Sper ca nu se pastreaza debitul actual, nu?

lia






Lia,

Ignorand tentatia aproape irezistibila de a te chestiona cand si cu ce dumnezeu esti tu multumita vreodata, am totusi o intreabre: care-i, mama draga, animalutu' ala asa de fericit de-si poate alege prin vointa proprie momentul cand sa-si aduca pe lume urmasii??? Si, ca ntrebare secundara: ce se face animalutu' in cauza daca se razgandeste dupa ce a hotarat ca ar fi momentul si a purces la... fapte??? LOL

Cred ca ti-am mai spus treaba asta sub diferite forme de cateva ori pana acum: atata vreme cat alaptezi sau mulgi sanul sau... esti pe post de suzeta gigantica (cum spuneai parca la un moment dat), menstruatiile pot imbraca orice forma posibila dpdv al frecventei, fluxului menstrual, manifestarilor asociate. Ai rabdare, sansele maxime sunt ca totul sa revina la normal dupa incetarea stimularilor din regiunea mamelonara.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by letizia

Teo, multumesc foarte mult pentru reteta, ma apuc azi de tratament fara sa cracnesc, desi tare as cracni macar un pic, in legatura cu lavajele vaginale, pe care pur si simplu le urasc (as putea sa jur ca irigatorul e o inventie a unui barbat diabolic, misogin, introvertit, vesnic tinut sub papuc si umilit de consoarta …).
Multumesc si ca ai dat atata atentie detaliilor, sper ca din meticulozitate profesionala si nu pentru ca ti-as fi lasat impresia ca sunt posesoarea unui IQ indoielnic. Glumesc, dar chiar m-ai facut sa zambesc la un moment dat, si asta inseamna ca trebuie sa dublez cantitatea de multumiri, pentru ca mi-ai facut si terapie psihica intr-un moment in care chiar aveam nevoie.
Intorcandu-ma la infectia mea, ma deruteaza lipsa simptomelor, exista cel putin o ameliorare dupa tratament, inainte aveam niste senzatii de arsura care au diparut intre timp. De asemenea, am uitat sa adaug ca tratamentul antimicotic a coincis cu inceperea primei folii de Jeanine, poate-i un amanunt nerelevant, doar ca am citit in prospect ca tratamentele hormonale pot influenta negativ infectiile vaginale. In sfarsit, mi-e greu sa cred ca se pot vedea micelii la microscop, acolo unde nu sunt, asa ca o s-o iau de la capat cu tratamentul indicat de tine, pentru care iti multumesc inca o data.

Intrebarea nr. 2, pe scurt si iarta-ma daca abuzez, vine de fapt de la vecina mea care are 51 de ani si trece prin chinurile menopauzei (frisoane, greata, dureri abdominale, bad mood). Cum toate c-o menopauza suntem datoare la un moment dat, iata si intrebarea, care ar putea sa fie de interes mai general: exista "tratamente" moderne care sa faca trecerea asta spre "moartea" functionala a organelor genitale, mai usor de suportat de femei, si daca da, care-ar fi acestea (si nu ma refer la cele naturiste, ceaiuri si vitamine…) ?
Mii de multumiri!
Sper ca te simti mai bine.
Letizia
PS. Mi-am intors neuronul upside down si tot n-am priceput: care e legatura intre fiertul/nefiertul apei si domiciliul intr-un oras
mare???


Letizia,

Bineinteles ca exista tratamente ale sindromului neurovegetativ premenopauzal (cam asa s-ar numi ceea ce ai descris la vecina de 51 ani)! In mod evident educatia sanitara nu functioneaza catusi de putin in tara asta: s-au infiintat centre de lupta contra efectelor menopauzei, care se ocupa si de neplacerile premenopauzale. In fine, ca sa nu ma lungesc, toate fenomenele neplacute dinaintea si dupa instalarea menoapuzei se datoreaza incetarii din functiune a ovarelor si implicit deficitului de estrogeni in organism. Exista terapii hormonale destinate femeilor premenopauzale cu si fara uter. Pt cele care au inca uterul intact (nu a fost extras datorita vreunei patologii preexistente menopauzei) exista unele pilule care determina menstruatii cvasinormale ca aspect, sau altele care dimpotriva suspenda menstruatiile. Pt cele care nu se impaca cu pilulele, s-au creat asa-numite "implanturi": granule estrogenice injectate in fesa in principiu odata la 3 luni. Personal nu sunt de acord cu aceasta cale de administrare, datorita lipsei de control asupra eventualelor fenomene neplacute ulterioare. Eu unul prefer sa recomand plasturii estrogenici, mici petice de plastic autoadeziv care se lipesc pe fesa, coapsa, flanc abdominal, etc (de fapt, oriunde numai pe sani nu) si se mentin teoretic o saptamana iar practic un timp reglabil in functie de raspunsul organismului fiecarei paciente in parte.

Recomandarea unuia sau altuia dintre extraordinar de numeroasele preparate existente nu se poate insa face decat dupa o discutie prelungia cu pacienta si dupa efectuarea unor analize de laborator care sa certifica ca tratamentul estrogenic nu este contraindicat. Prin urmare, sfatuieste-ti vecina sa afle adresa si programul unui centru de lupta contra efectelor menopauzei, sa-si faca o programare samd... Daca nu resuseste sa gaseasca un astfel de centru, orice ginecolog este capabil sa parcurga etapele premergatoare prescrierii unui tratament si ulterior sa recomande un anumit preparat.

Nu am inteles care este intrebarea nr.1, dar in compensatie iti raspund celei din PS: apa de la robinet in orase in general este tratata in centre special destinate acestui scop. Rareori intr-un oras cineva scoate apa dintr-o fantana sau din panza freatica direct (cu pompe de apa). Prin urmare, apa respectiva este buna de a fi folosita pt lavajele vaginale fara a fi fiarta si racita in prealabil (procedura care are drept scop distrugerea germenilor inerenti chiar si in apa potabila). Pe la periferia oraselor mici si in mediul rural apa nu este tratata si poate contine germeni capabili a produce infectii vaginale si nu numai. In aceste circumstante fierberea apei este recomandabila. Sper ca neuronul stressat de problema apei fierte se va linisti acum... LOL




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by oanaDo

Dl. Dr.
acum 1 luna am facut o conizatie.
Inca sangerez iar dr. meu spune ca asa e normal ("se formeaza coaja,iar cade...iar si iar...pana la 3 luni dupa interventie,cand colul se reface" asa mi-a spus...).In provincie se merge (vad) pe refacerea naturala,fara pansamente,badijonare,etc......
Problema e ca m-am saturat si nu vad cum pot opri odata sangerarea....care nu e abundenta ca la menstruatie dar ....incomoda de atata vreme.
Am incercat vitamina k, nimic.
Ce ma sfatuiti sa fac?


Oana


Oana,

Evolutia postconizatie poate fi buna si in absenta pansamentelor daca anterior conizatiei s-a procedat la un tratament riguros al infectiilor vaginale. Intr-o vagina perfect curata dpdv bacteriologic (nu sterila, asa ceva nu exista!, ci cu o flora bacetriana normala) nu exista pericolul infectarii plagii operatorii.

Daca nu ai urmat astfel de tratamente inaintea conizatiei, alta posibilitate in afara repetarii dezinfectiei locale si a pansarii pt prevenirea unei infectii de proportii nu ai. Raspunsul primit de la ginecologul tau este perfect: in maxim 3 luni situatia va reveni la normal. Pana atunci trebuie sa ai rabdare si sa te prezinti cu regularitate la controale, asa cum ti s-a indicat.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by natalia26

Buna Teo,
As vrea sa ma lamuresti si pe mine in cateva probleme. Am facut o Hsg si rezultatul este trompe uterine orientate in sus, dilatate, serpinginoase, proba cotte negativa,. Dr. mea mi-a dat un tratament cu antibiotice dar a spus ca in general nu sunt probleme; interventia nu m-a durut deloc. Mentionez ca am uter retrovers, am facut la cabinet un trest de glera cervicala si, desi am ovare micropolichistice, rezultatul a fost "glera cervicala cristalizata in forma de feriga. As mai vrea sa stiu ce inseamna estradiolul, a iesit 31,30. Dr. mi-a sugerat ca nu am motive sa ma impacientez, dar ma chinui de 1 an si bebe nu apare...
Multumesc anticipat
Natalia


Natalia,

Cred ca ai inteles gresit ceea ce ti-a spus doctorita ta. Proba Cotte negativa inseamna ca fluidul radioopac NU a iesit prin orificiul abdominal al tubelor uterine. Cu alte cuvinte, acestea sunt undeva obstruate (posibil de aici si dilatatia observata a acestora, dar nu neaparat). Trompele obstruate sunt cauza majora de infertilitate, pe motive mai mult decat lesne de intuit. Proba Cotte este aparent negativa si in cazul efectuarii incorecte a HSG: o presiune prea redusa sau o cantitate prea mica de fluid injectata pot fi cauze de rezultate fals negative. Tubele dilatate indica necesitatea unei cantitati mai mari de lichid injectata, iar faptul ca nu ai simtit nici o durere ma determina sa ma intreb daca presiunea aplicata a fost suficienta.

Chestiunea legata de cristalizarea glerei cervicale este foarte relativa si si-a pierdut mult din semnificatia care ii era conferita destul de mult timp in urma. Estradiolul este cel mai important hormon estrogen eliberat in sange de la nivelul ovarului, pe parcursul aproape intregului ciclu menstrual. Valoarea pe care o mentionezi nu poate avea absolut nici o relevanta atata timp cat nu specifici ziua ciclului menstrual in care s-a efectuat dozarea si unitatea de masura utilizata.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Svetli

Daca n-ai fi atat de departe de orasul asta bezmetic si brambur zau ca as dao fuga ptr. un consult si un tratament corect si complet... asa, trebuie sa ma multumesc cu consultatiile pe care le oferi pe forum. Si continui sa te plictisesc cu problemele mele ptr. ca , asa cum am mai spus, am incredere in ceea ce spui.

Crede-ma ca nici eu nu mai inteleg nimic din ceea ce se intampla si a inceput sa-mi fie frica de fiecare drum pe care-l fac la vreun cabinet medical. Si chiar daca pare greu de crezut, lucrurile s-au intamplat exact asa cum ti-am spus: in "apararea" mea pot sa folosesc toate foile de analiza si diagnosticare pe care medicii respectivi si-au pus parafele si semnaturile.O alta dovada este tratamentul pe care cei 2 medici mi l-au prescris ptr. vaginita. De ce unii medici prescriu tratamente incomplete n-am sa inteleg niciodata?!Orasul cu pricina este renumit printre medicii din Bucuresti. Ca o paranteza: lucrez in mediu radioactiv si multi dintre colegii mei au probleme de sanatate f.grave pe care merg sa le trateze in capitala dar pleaca de acasa cu un minimum de analize si cu diagnosticul pus aici,pe plan local. E, nu pot sa-ti spun ce reactii au medicii din capitala cand aud raspunsul la prima intrebare: de unde sunteti? Imi cer scuze daca am vorbit f. urat despre colegii tai de breasla... Cu toate astea sunt convinsa ca exista si multi SPECIALISTI printre ei!
M-am lungit cam mult cu subiectul asta.

Acum ca stii ce tratament am urmat (azi este ultima zi din cele 10)te rog din suflet sa-mi spui ce am de facut in continuare, ce tratament imi recomanzi ca sa scap de parazitii astia ca nu am de gand s-o lungesc asa la infinit.Am sa merg in continuare la medicul ce ma trateaza de fibrom(multumesc ptr. informatiile despre necrozarea fibroamelor si ptr. sfat), dar sunt hotarata sa urmez numai tratamentul pe care mi-l vei recomanda tu ptr. vaginita sau cum s-o mai chema...
Svetli


Svetli,

Inteleg ca locuiesti in Ploiesti... LOL

Ce ai de facut? Deocamdata nu mare lucru. Dupa ultimul ovul vaginal (seara urmatoare) speli vagina si apoi o lasi neatinsa 48 ore. Te prezinti la un cabinet ginecologic apoi (sau la un laborator, daca efectueaza recoltari de secretie vaginala) si soliciti un examen microscopic al secretiei vaginale. Cand ai rezultatul de la laborator, imi dai de stire.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Cristine1

Text
36 ani
RH(-),sotul RH(+)
AB –IV
Oct 1998 avort spontan,chiuretaj(sarcina oprita in evolutie 6 saptamani)
-toxoplasmoza:IgM 0,803(pozitiv)
IgG200,700(pozitiv)
Tratament Rovamycine

Ian 1999:IgM 0,33(negativ) IgG 71,5(pozitiv)
Ian 2002:IgM 0,600(neconcludent) IgG 33,900(pozitiv)
agglutinines irregulieres:test de Combs indirect si test enzymatique=Reaction negative.

Feb 2002 laparoscopie-multiple focare endometrioza,
-decorticare ovariana bilaterala
-liza aderentelor
-proba cu albastru de metilen pozitiva bilateral
-IgA negative(Franta)
-injectii Diphereline:martie,aprilie,mai 2002
Iun 2002:IgM 0,37(negativ) IgG 19,2(pozitiv)
Mart 2003 inseminare nereusita
Ian 2004 cauterizare col(nebanuind ca dupa 6 ani eram insarcinata)

Feb 2004 sarcina oprita in evolutie 6 sapt(eu cred ca 7-8 saptamani)
-Injectie Rho-GAM
-toxoplasmoza:subiect neinfestat(nu am primit si valorile)
Spermograma sotului:buna

Va rog sa-mi spuneti daca,excluzand ultimul rezultat pt toxoplasmoza,cel din spital,in care nu am incredere,valorile pozitive ale IgG sant "semne rele" in dorinta de a avea un copil.
Am auzit ca cineva a pierdut mai multe sarcini pana cand a "rezolvat"
problema toxoplasmozei.
Am pierdut multi ani cu toate tratamentele si incercarile.Ce ne sfatuiti sa facem in continuare? Va rog sa ne dati un sfat.Nu am enumerat toate analizele facute.Daca trebuie i-mi veti spune.

Va multumesc. Cristine1
Text

Cristine1


Cristine1,

Nu vad motive reale de neincredere in ultimul test serologic pt toxoplasmoza (cel din spital). El spune de fapt ce au spus toate celelalte dupa tratamentul din 1998. IgG pozitiv semnifica faptul ca a existat contact cu Toxoplasma. IgM negativ indica faptul ca in momentul efectuarii testului Toxoplasma nu mai este prezenta in organism (echivalent cu "subiect neinfestat"). Deci din 1999 NU mai ai probleme cu Toxoplasma! Capacitatea Toxoplasmei de a genera avorturi habituale (repetate) in luna mica este redutabila, dar nu este cazul la tine!

Vad ca in 2002 nu erai izoimunizata in sistemul Rh, iar dupa avortul din 2004 ti-au fost administrati anticorpi anti-Rh, deci foarte probabil ca ai fost protejata. Si aici stai bne.

Referitor la spermograma buna nu am ce comenta, decat ca ea trebuie refacuta cel putin anual: situatia se poate schimba dramatic intr-un interval de timp foarte scurt!

Endometrioza este alta cauza majora de infertilitate. Nu inteleg daca este o problema rezolvata, dar banuiesc ca da. Atunci este OK si din acest punct de vedere. Trompele erau permeabile in 2002, deci si aici e bine. Nu mentionezi insa cauza are a dus la necesitatea decorticarii ovariene, si nici pe cea a cauterizarii cervicale.

Cum nu stiu care a fost mersul investigatiilor de pana acum si rezultatele lor, nu imi pot da cu presupusul referitor la ce-ar mai fi de facut. Fara a vrea sa descurajez, trebuie sa-ti subliniez faptul ca in cca jumatate din cazuri cauza infertilitatii nu poate fi stabilita. Iar din jumatatea calalta, numai in cca 50% din cazuri exista tratamente cu eficienta mare. Sunt lucruri pe care trebuie sa le stii, de asa natura incat sa fii constienta de faptul ca obtinerea unei sarcini in conditiile unei infertilitati este in mare masura o chestiune de sansa.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by magicEye

Ceea ce doresc eu sa va intreb este legat de pilule.
AM inteles ca organismului ii sunt necesare 3-6 luni ca sa revina la normal dupa incetarea administrarii pilulelor. Totul clar pana aici.
Ceea ce nu inteleg este urmatorul fapt: daca uiti sa iei pilula o zi, cresc foarte mult sansele de a ramane insarcinata. De ce? De ce devine atat de importanta o singura pastiluta? Ce anume se intampla de fapt?
In conditiile astea, pentru cele care isi doresc sa ramana insarcinate imediat dupa pilule, nu ar fi mai sigur 'sa uite' sa ia pilua intr-o zi decat sa duca folia la bun sfarsit si sa astepte poate 3 sau 6 luni ca sa reintre in ritmul normal?
Multumesc anticipat.


Pilulele contracepive sunt combinatii de hormoni. Ele simuleaza o anumita stare hormonala a organismului, care impiedica aparitia ovulatiei. Aceasta stare este insa, tranzitoriu, una din starile normale prin care trece oganismul feminin in cadrul fiecarui ciclu menstrual. Prin urmare, nu este nimic "anormal", pt a fi necesar ca organismul sa revina la normal.Revenirea la parametrii initiali hormonali se face intr-adevar in mai mult de 3 luni, dar starea existenta intre timp reprezinta un avantaj in incercarile de a obtine o sarcina, in anumite dezechilibre hormonale sexuale. Deci departe de a-ti putea fi clar, din cele scrise de tine reiese ca intrepretezi gresit evolutia echilibrului hormonal sexual in conditiile administrarii de pilule contraceptive.

Omiterea administrarii pilulei contraceptive intr-o zi poate scoate ovarul din starea de inactivitate in care se gaseste in urma administrarii hormonilor. Posibilitatea producerii unei asemenea deblocari este mica, dar suficient de importanta pt a putea duce la instalarea unei sarcini nedorite.

Nu ese necesar ca o pacienta care doreste sa obtina o sarcina sa "uite" sa ia o pilula contraceptiva. Administrarea timp de 2-3 luni a unui contraceptiv oral, urmata de incercari de a obtine sarcina in luna imediat urmatoare intreruperii contraceptivului reprezinta o metoda de lupta impotriva unor forme de infertilitate feminina.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by carmenus

Domnule doctor,
Apreciez meticulozitatea raspunsurilor dvs., de aceea, chiar mai inainte de a ajunge la medicul ginecolog care ma trateaza - pe care, de altfel, nu-l cunosc prea bine si nu stiu cat de bine se face inteles - , va adresez dvs. rugamintea de a interpreta rezultatul ultimului examen ecografic pe care l-am facut la un reputat medic din Bucuresti:
"Fara lichid liber in fundul de sac.
Uter: pozitie intermediara; marit de volum printr-un fibrom intramural perete lateral dr., ce comprima si deplaseaza uterul si cavitatea uterina spre lateral stg.; fibromul ajunge subendometrial; dimensiunea fibromului 92,5 mm diam. sagital, 60 mm diam.T, 56 mm AP, ecostructura neomogena, cu zone hipo- si hiperecogene si cateva zone transonice (necroza); vascularizatie relativ abundenta, cu flux predominant venos, cu mai multi pediculi vasculari localizati antero-lateral dr. si stg., cranial si caudal si postero-lateral dr.-fluxul arterial cu IR 0,71-0,75;
- cavitate inchisa;
- endometru 7,6 grosime - faza secretorie.
Ovar dr.- situat lateral de uter, superficial;
- dimensiuni:34/16,6 mm;
- stroma hipoecogena miometrului, cu 3-4 foliculi atretici pe suprafata de sectiune.
Ovar stg. - situat cranial, lateral de uter si superficial;
-dimensiuni:31,4/15 mm;
- stroma izoecogena miometrului, cu 2 foliculi cu diametrul 5,4 si 6,3 mm.
Fara adenopatie pelvina vizibila ecografic.

Precizez faptul ca am 42 de ani, nu am avut nasteri si avorturi si doresc sa aflu daca in opinia dvs, date fiind cele de mai sus, mai am vreo sansa sa raman insarcinata si sa pastrez sarcina si, eventual, cum vedeti rezolvarea problemei.
Va multumesc.


Carmenus,

Intr-adevar descrierea ecografica este de exceptie!

Ceea ce este de retinut este faptul ca ai un fibrom uterin cu tendinta la complicare (necrobioza miomatoasa), de dimensiuni mari (9x6 cm!) cu situatie in peretele uterin, dar proeminand inspre cavitatea uterului.

Asocierea fibrom-sarcina nu este catusi de putin fericita. In sarcina fibromul creste semnificativ, ceea ce poate avea consecinte negative serioase asupra produsului de conceptie. Totdata, cresterea masiva in volum poate duce la evolutia fibromului spre diferite forme de degenerescenta. Cum in cazul tau fibromul este deja semnificativ de mare, cu tendinta clara de extindere spre cavitatea uterina, si mai este si necrobiozat partial, riscul ca fenomenele posibile de mai sus sa devina si reale este mult crescut.

Tinand seama de varsta ta si de cele spuse mai sus, nu cred ca o sarcina ar fi o idee stralucita. O sarcina este posibil a se obtine daca nu exista alte probleme genitale. Ca aceasta va putea fi dusa la termen si ca produsul va fi normal dpdv morfologic si functional este dubitabil.

O miomectomie (extragerea miomului) urmata de o sarcina ar putea fi o solutie. Sansele de a duce o sarcina la termen vor fi insa net inferioare celor ale unui uter intact. La asemenea dimensiuni ale unui fibrom, peretele uterin ramane mult slabit in zona in care acesta s-a gasit, expunand la ruptura uterina in luna mare de sarcina sau in timpul travaliului. In plus, vindecarea dupa operatie va impinge momentul posibilitatii instalarii unei sarcini cam peste un an, in conditiile in care nici varsta nu este un element favorabil... Nu as lua-o pe calea descrisa decat daca obtinerea unei sarcini ar fi o chestiune extrem de serioasa...




Mergi la inceput