555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 47

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by country girl

Draga Teo, vin si eu cu o nelamurire: la controlul ginecologic periodic, in urma examenului bacteriologic:
- celule superficiale relativ frecvente izolate si in placarde
- celule intermediare relativ frecvente izolate si in placarde
- celule parabazale absente
- celule bazale absente
- leucocite relativ frecvente
- hematii absente
- cocobacili gram negativi frecventi
- bacili gram negativi fini drepti si incurbati frecventi (aspect de flora anaeroba)
- coci gram pozitivi in perechi relativ frecventi
- levuri absente
- filamente miceliene relativ frecvente
- trichomonas absent
- chlamidia negativ.
Doctorita mi-a pus diagonisticul unei vaginoze si mi-a dat un preparat pe baza de amoxicilina, un antiinflamator si ovule.
Am intrebat-o anume pe doctorita daca si partenerul meu trebuie s aurmeze un tratament si mi-a spus ca nu este cazul.
Eu am urmat intocmai tratamentul, pe durata caruia am sistat contactele sexuale.
La reluarea relatiilor sexuale dupa primele contacte am inceput sa simt o senzatie de jena, arsura, usturime in zona vaginala.
Temerea mea este ca am reluat ceva de la partenerul meu netratat si mi-e groaza sa reiau toate analizele si sa refac un tratament de la inceput, eventual si el in paralel.


Ina


Ina,

De fapt nu vad (si nici nu intuiesc) vreo intrebare. Tratamentul a fost in principiu corect, daca l-ai urmat intocmai ar trebui sa fi dat rezultate. Singura mea rezerva deriva din faptul ca nu precizezi ce ovule vaginale ti-au fost prescrise. Partenerul nu avea nevoie de tratament, dar trebuia sa aplice masuri de igiena locala peniana mai stricte (lavaje peniene cu apa si sapun din abundenta, zilnic).

Pe de alta parte, simptomatologia descrisa care a aparut dupa reluarea contactelor sexuale duce la ideea unei candidoze vaginale acute. Daca acest lucru va fi confirmat de u nou examen al secretiei vaginale, exista doua explicatii posibile. Prima, ca ciuperca a gasit teren favorabil de dezvoltare in vagina datorita tratamentului urmat (amoxicilina). A doua, ca partenerul privat de contacte sexuale in directia ta a gasit un substitut in alta directie. Evident, existenta celor doua eventualitati prezentate face imposibila enuntarea oricaror acuze la adresa lui.

Concluzia? Cu sau fara tragere de inima, va trebui sa te prezinti la ginecolog pt repetarea examenului bacteriologic al secretiei vaginale.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by GeorgianaI

Draga Teo, indraznesc si eu sa intreb ceva.
Care este diferenta si daca este vreo diferenta intre trompe infundate si trompe obstruate? Am o mare nelamurire si pana la sfarsitul lunii, cand ma intalnesc cu dr mea, nu mai am rabdare.
Iti multumesc anticipat pentru raspuns.

Georgiana


Georgiana,

Cel putin in medicina, "infundat" este sinonim cu "obstruat". Ca are trompele infundate i se spune pacientei, astfel incat sa priceapa si ea ceva (si cu aceleasi scop, pt multi dintre membrii mai recenti ai corpului medical - LOL). Ca exista obstructie tubara (cu eventuala precizare a sediului, dimensiunii si etiologiei) se scrie in documentele medicale (pt ca un eventual lector cunoscator in domeniu sa nu-si inchipuie ca cel care a scris diagnosticul a terminat scoala medicala dupa 1999 - LOL).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marios spune:

quote:
Originally posted by arian

Dragule, scuze pt raspunsul initial, dat mai mult in gluma... Am crezut ca e vorba de o interventie "la mishto" (au fost cazuri pe alte forumuri, din cate am inteles) si am reactionat in consecinta. Revin acum si-ti raspund serios: multam fain!!!

In legatura cu jobul meu... Daca totusi te intereseaza si dai ceva atragator in schimb, eu nu spun nu... Cu sangele nu-ti face probleme, dupa primele picaturi s-ar putea sa inceapa sa-ti placa, si-atunci sa vezi belea adevarata!!! LOL




Arian, multumesc frumos. Ma bucur ca ti-ai dat seama ca nu intru in categoria celor care "fac mishto", cu toate ca stiu ca se mai raspunde la modul asta pe alte forumuri, este inclusiv cazul unor persoane care ar trebui sa vegheze cu adevarat la pastrarea pertinentei in respectivul forum si nu o fac... Asa ca si din acest punct de vedere esti de felicitat!

Cat despre nelamurirea Yasminei referitoare la prezenta mea aici... e simplu: am si eu sotie, care la randul ei are si ea mici probleme specific femeiesti... Raspunsurile lui Arian ii sunt transmise ei, pentru ca ea nu are acces direct la internet. Multumita acum?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by irina27

draga teo....iti multumesc din suflet pt raspuns si pt faptul ca ai fost sincer. Cred ca am inceput sa devin putin mai optimista....Cu privire la intrebarea ta daca sotul a facut spermograma raspunsul e afirmativ iar rezultatul a fost bun....celalalt test nu l-am facut...nici nu stiu in ce consta...dar am sa intreb medicul daca nu ar fi bine sa-l fac....In orice caz, nu-mi ramane acum decat sa ma rog la D-zeu sa raman insarcinata cat mai curand si sa pot duce sarcina la bun sfarsit!!!
Sper ca daca voi mai avea nelamuriri voi putea apela in continuare la tine fara sa devin cicalitoare.....oricum te voi tine la curent cu ce mi se va intampla dupa tratament.....Poate data viitoare cand vorbim voi avea o veste buna....
multumesc inca o data...ca existi!!!!

irina


Irina,

Poti reveni oricand fara pericolul de a deveni cicalitoare.
In rest... bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Merci Teo, stiu ca esti ocupat dar sa stii ca, de asemenea, a fi in concediu de cresterea copilului nu inseamna a fi crai pe plai, dimpotriva, am un program care aduce cu garda din armata. Dorm la comanda, spal, mananc la comanda si altele cam la fel. Nu ma plang deloc, sa nu intelegi asta.:))

oricum raspunsul tau, ca de fiecare data a fost complet, complex, perfect, ca sa zic asa, in masura in care poate exista perfect in lumea asta.

Daca pot sa-mi exprim o parere pur personala si deplasata de la topic, as usual, - profesia de medic psihiatru ti-ar veni ca o manusa, pe cand avocatura nu te "prinde" asa bine. Nu vreau sa-mi expun argumententele aici, nu e locul.

chipintaci

Lia

http://community.webshots.com/user/alias4444


Dorsilia,

In primul rand, garda din armata iti este impusa, ca intreg serviciul militar; programul de proaspata mamica este, tin sa-ti amintesc, alegerea ta proprie si personala :) Si, oricum, este pefect ca trebuie sa faci, macar temporar, o multime de lucruri la comanda: vei intelege in fine chinurile zilnice si perpetue ale sotului tau - LOL LOL LOL

In al doilea rand (nu ca importanta!!!), daca te mai indoiesti de existenta perfectiunii pe aceasta lume chiar dupa ce m-ai cunoscut pe mine, inseamna ca ceva nu functioneaza bine in dialogul nostru - LOL LOL LOL

In al treilea rand, in virtutea efectelor precedentului paragraf, pe mine ma "prinde" orice (inclusiv flama, uneori) - LOL

In al patrulea rand, concediu vreau SA-MI POT LUA LA LIBERA ALEGERE timp de 6 luni pe an, iar nu impus de circumstante!!!

Si in al cincelea rand, ai putea scrie si tu macar doua vorbe ON TOPIC, vezi-doamne ca preambul la restul... :-P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by kittutza

Draga Teo, te rog frumos sa-mi spui si mie daca o sa primesc sau nu raspuns la intrebarea mea cu embolia... Este totusi un subiect interesant si pe care lumea ar trebui sa-l cunoasca. Multumesc mult!

Kittutza


Kittutza,

Absolut sincer, am stat mult sa ma gandesc care ar fi atitudinea cea mai potrivita pe care ar trebui sa o abordez in ceea ce te priveste. Nu imi plac cei care privesc ca la un drept ce li se cuvine la darurile care li se ofera. Si in principiu nu dau atata vreme cat nu primesc un minim raspuns corespunzator. Ori de cate ori am incalcat acest principiu am ajuns sa regret. In fine, sunt convins ca nu teoriile filosofiei mele de viata te intereseaza pe tine. Inteleg ca vrei sa afli cat mai multe despre embolie. Cu relativ putine cunostinte de limba engleza, folosind cu rabdare link-urile de mai jos, dorinta ta de cunoastere va fi satisfacuta in mod cert.


http://www.emedicine.com/EMERG/topic490.htm
http://www.emedicine.com/med/topic1958.htm
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/pulmonaryembolism.html
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001102.htm
http://www.lung.ca/diseases/pulmonary_embolus.html
http://www.vh.org/adult/provider/radiology/ElectricPE/ElectricPE.html
http://www.meddean.luc.edu/lumen/MedEd/medicine/pulmonar/mdl/emb.htm
http://www.merck.com/mrkshared/mmanual/section6/chapter72/72a.jsp
http://chorus.rad.mcw.edu/doc/00797.html
http://www.mayoclinic.com/invoke.cfm?id=DS00429
http://www.nhsdirect.nhs.uk/en.asp?TopicID=13
http://www.emedicinehealth.com/articles/17711-1.asp
http://www.cnn.com/HEALTH/library/DS/00429.html
http://www.cmaj.ca/cgi/content/full/168/2/183
http://chorus.rad.mcw.edu/doc/00982.html
http://www.vh.org/adult/provider/internalmedicine/PulmonaryCoreCurric/PE/PE.html
http://tn.essortment.com/pulmonaryemboli_rvax.htm
http://www.heartcenteronline.com/Embolism.html
http://www.ilpi.com/msds/ref/embolism.html
http://www.netdoctor.co.uk/diseases/facts/pulmonaryembolism.htm
http://www.amershamhealth.com/medcyclopaedia/medical/Volume%20V%201/PULMONARY%20EMBOLISM.ASP
http://www.hosppract.com/issues/1998/09/ceperr.htm
http://www.healthsquare.com/mc/fgmc0401.htm
http://www.nhsdirect.nhs.uk/en.asp?TopicID=377
http://www.orthoteers.co.uk/Nrujp~ij33lm/Orthfatembolism.htm
http://my.webmd.com/hw/health_guide_atoz/ue4085.asp
http://www.medicinenet.com/deep_vein_thrombosis/article.htm
http://www.merck.com/mmhe/sec04/ch046/ch046a.html
http://www.wrongdiagnosis.com/p/pulmonary_embolism/intro.htm
http://brighamrad.harvard.edu/Cases/bwh/hcache/22/full.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Pulmonary_embolism
http://www.bhf.org.uk/questions/index.asp?secondlevel=370&thirdlevel=891
http://www.jeffersonhealth.org/diseases/pulmonary/disease.htm
http://www.postgradmed.com/issues/2002/03_02/gossage1.htm
http://www.mayoclinic.org/arterialembolism-jax/
http://www.hmc.psu.edu/healthinfo/e/embolism.htm
http://www.thefreedictionary.com/gas%20embolism
http://www.massgeneralimaging.org/newsletter/july_2003/
http://www.drkoop.com/ency/article/001102.htm
http://www.medterms.com/script/main/art.asp?articlekey=13918
http://www.physsportsmed.com/issues/1998/12dec/harmon.htm
http://www.fact-index.com/e/em/embolism.html
http://gamma.wustl.edu/vq019te167.html
http://www.medbroadcast.com/condition_info_details.asp?disease_id=50
http://www.ctsnet.org/doc/5595
http://omni.ac.uk/browse/mesh/C0034065L0034065.html
http://www.irishhealth.com/?level=4&con=326
http://www.drkoop.com/ency/article/000735.htm
http://health.allrefer.com/health/arterial-embolism-info.html
http://www.amershamhealth.com/public/organs/thorax5.shtml

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Racaru

Draga Teo,
Am si eu o problema.
Luna trecuta am facut un chiuretaj pentru ca sarcina s-a oprit in evolutie la 6 saptamini.
Toate analizele le-am refacut exact in perioada cind eram insarcinata, sunt OK. Doctorita mea mi-a spus sa astept 3 luni si sa o i-au de la capat.
Problema mea este urmatoarea: Pot incerca sa ramin din nou dupa primul ciclu de la chiuretaj?

Valeria


Valeria,

La intrebari absolut similare am raspuns in repetate randuri. Forumul este conceput ca un spatiu de discutii publice tocmai pt a se evita redundanta dialogurilor. Cu alte cuvinte, pe viitor te rog sa ai bunavointa sa cauti in paginiledestul de stufoase ale acestui topic daca intrebarile tale isi gasesc raspuns si doar in caz contrar sa ridici o noua problema.

In principiu nu exista bariere functionale care sa te impiedice a ramane gravida pe parcursul primului ciclu dupa un chiuretaj uterin. Deci obtinerea unei sarcini este posibila. Nu este insa si recomandabila. Eu imi sfatuiesc pacientele sa se protejeze contra unei sarcini pana la prima menstruatie de dupa chiuretaj. Motivele acestei atitudini le vei gasi cu siguranta explicate cvasidetaliat daca vei cauta prin raspunsurile deja postate in acest topic.

Eu unul as insista insa semnificativ mai mult pe identificarea cauzei care a dus la intreruperea spontana in evolutie a sarcinii precedente.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by tanti

Draga Teo
Am fost operata in iulie de chist endometriozic, in spital mi sa descoperit o rana pe col (tot colul este afectat), dupa internare in septemb.am facut un papanicolau si rezultatele au fost urmatoarele:frotiul satisfacatoare pt.interpretare,frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii,prezente celule clilindrice endocervicale si metaplazice normale. Concluzie:frotiu negativ pt.o leziune intraepiteliala sau maligna .Dr.mi-a prescris niste ovule preparate in farmacie si cerviron si recomandarea sa raman cat mai repede insarcinata nu vrea sa ma cauterizeze.Imi doresc un copil dar nu trebuie sa ma cauterizez inainte de a avea un copil?Ce imi recomanda-ti? sa mai consult si alt medic? Va multumesc


Tanti,

Atitudinea medicului tau curant este, in opinia mea, ideala. Nu vad din cele descrise de tine si din rezultatul Pap-testului vreun motiv pt o cauterizare imediata. Este adevarat, ar fi ideal sa tratezi pana la vindecare eroziunea cervicala si abia apoi sa obtii o sarcina. Este insa posibil ca situatia locala sa nu fie chiar asa dramatica precum o prezinti tu. Sincer, altfel nu pot interpreta indemnul de a obtine o sarcina cat mai repede posibil. In context, opinia inca unui ginecolog (care sa te examineze direct) ar fi intr-adevar utila.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by romaniaau

Teo, luna asta nu pot sa iti dau vestea cea buna, dar revin cu intrebari (eu sint fosta "posesoare" de polip, posibil dezechilibru hormonal, Pregnyl).

Deoarece nu mai sper sa primesc trimitere pentru analize hormonale care sa puna in evidenta sau sa infirme dezechilibrul hormonal, te intreb daca ciclul devenit neregulat (28-29 zile inainte de polipectomie,24 dupa polipectomie,32 dupa prima perioada fertila), ovulatie, menstra abundenta dar cu perioada luteala constanta de 14 zile au vre-o semnificatie in cazul meu.

Multumesc.
Florina


Florina,

Ceea ce are semnificatie in demersurile tale de a obtine o sarcina este faptul ca ovulezi si ca in urma ovulatiei se formeaza un corp galben functional si aparent suficient. Evident, ambele aspecte mentionate sunt pozitive in vederea atingerii scopului ce ti l-ai propus. Inca o data, urmeaza indicatiile doctoritei tale si incearca sa incetezi a fi atat de inchizitoare referitor la propriile functii genitale, ca cea mai buna metoda de a evita o nevroza! Iti repet: sau ai incredere deplina in cea care te trateaza si te indruma, sau schimbi medicul curant cu unul care sa indeplineasca intru totul acest citeriu.

Descreteste fruntea, priveste spre viitor cu realism si urmeaza intocmai indicatiile medicale!

Bafta!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by dariana

Multumesc mult pt. raspuns.Mai indraznesc cu o intrebare, va rog mult de tot sa-mi spuneti si mie in ce consta tratamentul chirurgical in cazul adenocarcinomului endometrial bine diferentiat.Am o matusa cu acest diagnostic, care trebuie sa se interneze.Imi puteti recomanda pe cineva din Bucuresti?


Dariana,

Tratamentul chirurgical trebuie sa aiba indicatie in cazul care te intereseaza. Cu alte cuvinte, trebuie ca stadiul evolutiv al carcinomulu sa fie compatibil cu o interventie chirurgicala. Daca deja s-a stabilit indicatia, operatia va consta in histerectomie totala cu anexectomie bilaterala. Cu alte cuvinte, se indeparteaza uterul in totalitate (inclusiv colul) si ambele anexe (tube uterine si ovare). Interventia este ceva mai ampla decat cele scrise mai sus, in sensul ca vor fi indepartati si o serie de ganglioni limfatici pelvini, precum si portiunea profunda a vaginei. In linii mari insa, organele care vor disparea postoperator vor fi uterul si anexele sale.

In Bucuresti este un adevarat artist in astfel de interventii Prof. Dr. Ancar Virgiliu (Spitalul "Sf. Pantelimon"). Un medic pe care te poti baza oricand este Conf. Dr. Vladareanu Radu (Spitalul "Elias"). Si un foarte priceput maestru in chirurgia ginecologica este Dr. Urleteanu Emil (Spitalul "Sf. Pantelimon"). Parerea mea...



Mergi la inceput