555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 46

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by nicole74

Buna!
Am si eu o nelamurire. Datorita unui numar redus de spermatozoizi (2,8 mil/ml), dar de calitate foarte buna din punct de vedere al formei si mobilitatii, majoritatea doctorilor ne-au trimis direct la FIV. Am vrut inainte sa incercam si inseminare. La prima facuta, pe un ciclu natural, fara stimulare si fara pregnyl, in ziua menstruatiei HCG-ul din sange a fost 10,67, care se incadreaza valori de sarcina. Apoi am inceput sa sangerez si dupa 2 zile HCG-ul a fost zero. Intrebarea mea este: credeti ca ovulul a fost fecundat si a avut loc un avort sau ca nu am fost insarcinata? Mentionez ca desi nu am probleme cu progesteronul, am luat utrogestan doar cateva zile, desi mi se prescrisese 14 zile si l-am intrerupt brusc. Asta sa fie cauza?
Asa de mult as vrea sa stiu, ca sa stiu daca mai continui cu inseminarile sau trec la FIV.
Multumesc din suflet.


Nicole,

Intreruperea brusca a administrarii anumitor derivati progestativi poate avea drept consecinta un dezechilibru hormonal de moment care sa duca la avort menstrual. Nu este cazul Utrogestanului, insa. Departe de a aproba atitudinea ta (intreruperea tratamentului hormonal indicat), nu cred ca este cazul sa te invinuiesti de cele petrecute.

Avortul menstrual este o forma de avort combatuta de multi ginecologi. Ea presupune eliminarea oului fecundat imediat dupa patrunderea lui in cavitatea uterina, printr-o sangerare similara ca aspect si moment de aparitie menstruatiei normale (de aici si numele). Se pare ca in cazul tau a fost vorba de asa ceva. Faptul ca titrurile serice ale HCG au crescut semnificativ dupa inseminare denota fara putere de tagada ca fecundatia a avut loc si oul s-a segmentat bine la inceput (s-a format trofoblastul, cel care secreta HCG in primele 3 luni). Oricum, avortul menstrual se produce doar in cazul in care oul nu este viabil (prezentand defecte genetice grave) sau cand, din diferite cauze, nidatia (cuibarirea in mucoasa uterina) nu se poate produce sau se produce defectuos. Administrarea Utrogestanului se adresa tocmai acestei a doua eventualitati: el era menit a pregati optim mucoasa uterina pt nidatie.

Daca vei continua cu inseminarile sau vei trece la fertilizare in vitro numai cei ce te au sub observatie directa pot stabili. Din cele povestite de tine aici nu vad de ce nu ar fi posibila obtinerea si mentinerea unei sarcini prin inseminare artificiala (in conditiile in care te decizi totusi sa urmezi tratamentele aferente indicate!).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by podarescu

Draga Teo,
Sper ca pot sa ma exprim asa...
Multumesc mult, mult pentru raspuns. Voi respecta ceea ce mi-ai
recomandat, asadar voi merge la o consultatie ginecologica si voi cauta si cartea recomandata. Voi reveni cand voi avea noutati.
P.S. Nu credeam ca voi primi un raspuns atat de repede.


Exprimarea de aici este alegerea fiecarei interlocutoare in parte. Nu ma deranjeaza nici una din modalitatile acceptabile de adresare (ba chiar nici cele considerate "inacceptabile"!). In general raspund in acelasi mod in care mi se adreseaza intrebarile, dpdv al stilului. In particular, a fost benefica in opinia mea discutia mai distanta, pe ton oficial, dat fiind caracterul semnificativ mai intim al problemei de cuplu.

Raspunsurile le concep, le scriu si le postez in functie de timpul liber disponibil. Intarzierile sunt inerente (sau regula, in ultima vreme ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by letizia

Buna dimineata,

"Nu vad nici o referire la umbrele nucleare (nu ai scris tot continutul buletinului de analiza?). "

Despre ce "umbre" vorbesti acum ca sa ma sperii, am scris tot, pe cuvant?!

"Ce am cautat in zadar a fost referirea la Candida. Atata timp cat nu se pomeneste nimic despre spori sau micelii, e de presupus ca acestea nu exista. Deci nici urma de candidoza vaginala!"

Stai un pic, eu ti-am scris rezultatul Pap, care inteleg ca se refera la probe recoltate de pe col. In paralel am facut si analiza secretiei vaginale, si acolo au iesit nenorocitii de spori (rari, ce-i drept, da' cu ce ma incalzeste...)impreuna cu flora microbiana gradul III (asta ce mai inseamna? am intrebat-o si pe doctorita si mi-a dat aceeasi explicatie cu virginele, cred ca-i expresia ei favorita, atunci cand nu stie ce sa spuna- azi sunt foarte rea!).

"Ce tratezi tu de fapt cu Nizoral, atunci??? (Si... err... de ce mi-am batut eu gura - sau degetele, ma rog - in mesajul precedent???). Asta ar fi "third opinion" la Pap test, cred :)"

Nu, nu, e foarte folositor ce mi-ai spus, si nu e third, e second opinion (si asta in ordine temporala, nu a importantei opiniei!). Recunosc, de obicei second opinion e a mea, pentru ca-mi cam place sa-mi dau cu parerea, dar numai unde ma pricep cat de cat, dar de data asta renunt fara sa cracnesc!

"Err... si chiar n-am reusit sa te pacalesc deloc-deloc?!?!?"

Ei, un pic, doar atat cat sa ma provoci sa nu renunt sa mai "lucrez la detalii"...

"Fara a dori sa supar pe nimeni, psihologia este o verisoara mai micuta si muuuuult mai saracuta a psihiatriei."

Pe mine in nici un caz, ca sunt tot atat de psiholoaga cum e tot romanul nascut poet. Si pe mine ma fascineaza psihiatria, am impresia insa ca la noi in tara se practica la un nivel rudimentar, ca-i un fel de cenusareasa a specializarilor medicale, poate ma insel, te-am prevenit ca am tendinta sa am pareri, sper sa nu te enervez prea rau.

Mai am o intrebare, nu e foarte serioasa, mi-am amintit pentru ca s-a discutat despre Jeanine. Am inceput sa folosesc acest anticonceptional acum o luna, prima oara in viata mea, am 34 de ani, poate-i cam tarziu pentru pills, dar pentru ca nu fumez si nu am probleme cardiovasculare, mi-a fost totusi recomandat. In prospect scrie ca unul dintre efectele secundare ar fi intoleranta fata de lentilele de contact, eu port lentile cu dioptrii mici si mi se pare ca simt o oarecare jena pe pleoape- poate sa fie doar paranoia mea - intrebarea mea este daca ai avut paciente purtatoare de lentile care au trebuit sa renunte la anticonceptionale (sau la lentile...). Multumesc mult de tot si ma opresc inainte sa ma trimiti la psihiatru.

Letizia
PS. Referitor la o posibila re-inrolare in randul studentimii, desi ideea cu avocatura este excelenta, cred ca ai glumit...


Letizia,

Nici un motiv de ingrijorare referitor la "umbrele nucleare" - ele reprezinta un parametru evolutiv (de gravitate) a leziunii cervicale. Daca nu se face nici o referire la ele, fie nu au fost urmarite, fie nu au fost observate. In primul caz se pierde o cantitate de informatie utila in special in cazurile in care este necesara urmarirea evolutiva sub tratament prin Pap-uri repetate. In al doilea caz, nu este nici o problema, cu exceptia faptului ca nu putem sti daca intr-adevar umbrele sunt absente sau nici macar nu au fost cautate.

Analiza secretiei vaginale constituie in mod clasic cea de-a treia lama a examenului Babes-Papanicolau. Din motive economice, banuiesc, majoritatea laboratoarelor considera Pap-testul drept examenul celor doua lame cervicale iar examenul secretiei vaginale este etichetat si evident facturat drept o analiza separata. Cum utilitatea Pap-testului in versiune noua, fara examenul citobacteriologic al secretiei cervicale, este cvasinula, nu-mi pot explica in termeni medicali separatia explicata mai sus.

"Flora microbiana de gradul III" presupune prezenta de coci, bacili si cocobacili atat Gram pozitivi cat si Gram negativi, cu dispozitie aparent extra- sau intracelulara. Unii ii spun ceva mai simplu "flora polimorfa". Cu alte cuvinte, o infectie vaginala cu multiple tulpini bacteriene.

Sunt pus intr-o dilema serioasa de referirile repetate ale doctoritei tale la virgine. Sau domnia sa a examinat numai virgine fericite dpdv genital, sau nu are contact cu virginele din ziua de astazi (cel putin). Flora vaginala normala apare uneori (nu tocmai des, ce-i drept) si la femei in plina activitate sexuala, iar infectiile vaginale mixte nu sunt nicidecum o raritate la virgine.

Jeanine il folosesc de relativ putina vreme si in cazuri selectionate. Il recomand aproape exclusiv ca medicament in tratarea ovarelor micropolichistice la femei fara fenomene de tip androgenic. Drpet care experienta mea in relatie cu acest contraceptiv este relativ limitata. Ca sa fiu sincer, nu stiu daca vreuna din pacientele mele care au primit indicatia de administrare de Jeanine poarta lentile de contact si implicit nici daca au avut vreun fel de probleme in relatie cu asociatia mentionata de tine. Oricum, bine ar fi sa te duci la un oftalmolog: daca prezinti fenomene iritative oculare sau palpebrale, chiar daca sunt determinate sau nu determinate de pilulele contraceptive, TREBUIE sa ceri parerea unui specialist.

La psihiatru nu te trimit orice-ai face, ii simpatizez mult prea mult pe specialistii din aceasta bransa medicala si n-as vrea sa le dau batai de cap LOL LOL LOL. Si pentru ca tot veni vorba, ce sa inteleg, ca prin prezentele mesaje "lucrezi la detalii"??? LOL

In legatura cu studentia la batranete, nu prea glumesc. Nu stiu daca voi gasi fondurile necesare pt a-mi plati spaga sine qua non pt efectuarea stagiaturii ca avocat, in rest nu vad nici o problema (deocamdata pe locul I se afla procurarea visului meu de-o viata: un BMW model 5xx preferabil bleumarin) . Dupa cum vezi, chestiunea e atat de serioasa incat m-am interesat deja si de mersul lucrurilor dupa absolvire :))




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ariel_7000

draga teo, am si eu o problema...ca mai toata lumea de pe aici:).
de 1 an iau Logest. in general m-am impacat bine cu acest contraceptiv, insa de 1 saptamana am inceput sa am o sangerare, mai redusa la inceput (aprox. 5 picaturi/zi), apoi mai accentuata (aprox. 1 lingurita/zi). folia am terminat-o sambata seara (09.10.2004), iar menstruatia trebuie sa-mi apara abia marti sau miercuri. am dureri destul de mari in zona uterului si a ovarelor, simt o tensiune in sani, am o senzatie de "umflare" a fetei si membrelor, plus o senzatie de oboseala accentuata si stare de nervi...
am mai avut un astfel de episod prin luna februarie (la 3 luni dupa ce am inceput sa iau pastilele) si am vorbit cu medicul meu ginecolog, care mi-a zis ca este din cauza adaptarii organismului.
as vrea sa iau si acum legatura cu medicul meu, insa este plecat din tara pentru o perioada nelimitata, iar eu sunt tare nelinistita.
am uitat sa mentionez ca am nascut acum 1 an si jumatate, pe cale naturala, iar inainte nu am luat anticonceptionale. am o rana pe col, congenitala, iar acum 3 ani am facut un examen citologic, pe care l-a interpretat medicul meu si a zis ca nu este caz de cauterizare si ca ar fi bine sa fac tratamente cu gynozol. la rezultat mi-au aparut coci gramm pozitiv, iar medicul a zis ca nu este nimic grav.
e posibil ca ceea ce am eu acum sa fie de la acea rana sau este din cauza contraceptivului? ce trebuie sa fac? trebuie schimbate pastilele si cu ce?
multumesc anticipat.

ariel


Ariel,

Sangerarile mentionate sunt destul de putin probabil rezultatul evolutiv al unei cervicite erozive. Daca ele apar dupa contact sau dupa lavaj vaginal, o asemenea eventualitate intra in discutie; daca nu, aproape sigur nu exista o legatura. Evident, un raspuns cert nu vei putea obtine decat in urma unui examen ginecologic. Concluzia se impune de la sine...

Manifestarile asociate ma determina sa te intreb daca ai administrat Logest-ul in mod continuu pe parcursul ultimului an. Nu de alta, dar este posibil sa apara astfel de fenomene neplacute in absenta pauzelor de "revigorare ovariana". Eu recomand pacientelor mele sa administreze contraceptivele (oricare ar fi ele) 10 luni pe an, in cele 2 luni ramase inserand o pauza. Pin urmare, ti-as recomanda intreruperea administrarii oricarei pilule contraceptive pt 2 luni, daca nu ai facut-o deja.

Unele dintre simptomele pe care le prezinti ma duc cu gandul la eventualitatea, redusa ca probabilitate, dar totusi prezenta, a unei sarcini incipiente, instalata peste contraceptia orala. Un test de sarcina nu ar fi tocmai inutil. O asemenea sarcina trebuie intrerupta fara alte discutii sau comentarii.

In fine, exista si posibilitatea unui sindrom inflamator pelvin (o metroanexita, de exemplu). Fara examen ginecologic diagnosticul este imposibil.

Prin urmare, oricum am intoarce-o, tot la ginecolog trebuie sa ajungi. Ca medicul tau este plecat in strainatate ("pentru o perioada nelimitata" - WOW!!!) este o chestiune secundara si de foarte mica relevanta in atitudinea pe care trebuie sa o abordezi. Sper ca nu ai de gand sa astepti "o perioada nelimitata" pt a te lamuri ce se intampla cu tine...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Sorina7

Buna Teo,
Multumesc mult pentru raspunsuri, pentru timpul acordat si pentru intelegere.
Sorina


Sorina,

Orgametrilul (sau Linestrenol) poate fi luat fara probleme timp indelungat, in administrare secventiala. Exluton-ul nu este altceva decat Linestrenol in doza foarte mica. Dupa cateva luni de Orgametril se poate trece la un alt progestativ mai apropiat de progesteronul natural, sau chiar bazat pe acesta.

In mod cert va trebui sa astepti o noua menstruatie, al carei moment in timp este destul de greu de precizat. Este de asteptat, daca imi amintesc bine ca ai luat doar 4-5 pilule de Triquilar, ca menstruatia sa vina la timp sau cu o intarziere de pana la o saptamana.

La restul intrebarii vad ca ai renuntat, deci am taiat si eu restul raspunsului :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Liana30

Buna ziua!
Am si eu o gramada de analize iata:
VSH-1h-9mm
-2h-20mm
TS-2'45''
TC-4'
IP-100%
TP-15
Fibrinogen-294
Glicemia-103mgl
Uree-30mgl
Hb-13,30
Ht-42%
creatinina-0.75
ac uric-7,3
Calcemie-9,6
Ionograma-K-4,8
-Na-139
GOT-22
GPT-21
tymol-3
test Post-Coital- pozitiv
uter AVF68/33,CONTUR REGULAT,OMOGEN,FARA CONTINUT,ENDOMETRU4,2
nereg,
deviat de noduli intramurali
ovar drept-26/19
ovar stang-36/22cu folicul 19/16
spermograma sotului:
nr spermatozoizi-32mil
leucocite -0,5%
celule seminale -f.rare
forme anormale-20%
Intrebarea mea este ce mai trebuie facut pentru a putea avea un bebe..
Va multumesc!!

Liana


Liana,

Nu vreau sa par prezumptios, dar... la contact sexual v-ati gandit??? LOL

Serios acum, nu prea inteleg care este directia de orientare a intrebarii. Ati hotarat acum sa aveti un copil si ati recurs la efectuarea unui set de analize pt ca nu cumva sa apara surprize dupa inceputul sarcinii, sau incercati de ceva timp fara succes sa obtineti o sarcina si ati inceput investigatiile unei infertilitati de cuplu? Lamureste-ma ca sa te lamuresc! :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gabi25

Multumesc Teo de raspuns.....vin cu o mica precizare nu am facut intreruperea de sarcina din proprie initiativa ci la recomandarea medicului......si cu multa durere in suflet, iar protectie am folosit, chiar cea mai sigura dupa capul meu, prezervativul. Acum am sa iau, tot la recomandarea medicului, pilule, Desorelle.
Vroiam sa stii ca sunt total contra chiuretajului si cum am simtit din mesajul tau un ton putin acid (crede-ma ca si eu reactionez la fel cand vad persoane care merg de n ori sa faca asa ceva din proprie initiativa)am vrut sa stii care au fost imprejurarile in care am ajuns in acesta situatie.

Multumesc din nou pentru raspuns, acum m-am mai linistit.


Gabi,

Eu reactionez ca atare si la persoane care vin pt prima oara sa intrerupa o sarcina nedorita prin chiuretaj uterin. Nu aveam de unde sti ca avortul tau a fost unul terapeutic, asa ca ti-am aplicat admonestarea care ar fi fost mai mult decat binemeritata in alte circumstante. Imi pare rau pt situatia prin care ai trecut si retrag partea "putin acida" din mesajul precedent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Yasmin

quote:
Originally posted by arian


In ceea ce priveste greselile de ortografie, nu am afirmat si nici n-am lasat a se intelege ca te-as "acuza" pe tine de asa ceva (asa cum imi pare ca ai interpretat).

Oricum, in mod evident exista cel putin o serioasa problema de comunicare intre noi.



draga Teo
hai sa las satira la o parte acum, pt ca nu vreau sa ramanem cu un gust amar din cauza unei glume. de data asta o sa vorbesc exact cum gandesc, adica senin si recunoscator:
chiar iti multumesc mult, este extraordinar ce faci aici, iti dedici timp pretios (atentie, nu e ironic) si cunostintele dobandite cu multa munca (iarasi perfect sincer). inteleg din mesajul tau (intr-adevar binevoitor, nu oricine are rabdarea sa explice atat de multe probleme atat de multor persoane, mai ales fara nici o remuneratie) ca ar fi bine sa consult medicul (inteleg asta in conditiile in care eu stiu ceva ce nu stii tu: nu vreau pilule!!!).
Intr-adevar, se pare ca a fost o problema de comunicare intre noi. Eu simt uneori, in exprimarea unor persoane, la un moment dat, o provocare. 'hai si ne-om bate in cuvinte', cu finalitatea unui hohot de ras.
Iar cu greselile de ortografie: , sunt absolut nesuferite. Ne referim desigur amandoi la greselile clare, facute din ignoranta, nu din neatentie, din graba sau pt ca avem teroristii (copiii) urcati in cap
Inca o data, ca sa citez si pe marcos (chiar asa, ce a vrut sa spuna, good job faci aici sau 'ce good job ai omule, vreau si eu'?): GOOD JOB (faci pe situl acesta)


Yasmin,

Ca provoc deseori prin ceea ce spun si ceea ce fac este indiscutabil. Ca imi place sa "ma bat in cuvinte" este iarasi adevarat. In ceea ce priveste topicul acesta insa, pornesc de la premisa ca "pacientele virtuale" asteapta in primul rand o clarificare a problemelor cu care se confrunta. Pt a evita plictiseala, oboseala si formalismul inutil introduc tot felul de comentarii nemedicale in ceea ce scriu. Cu alte cuvinte, un fel de terapie psihologica.

Daca insa te-ai simtit provocata, si te-ai considerat suficient de "tare" pt a te "bate in cuvinte" cu mine, trebuia sa arunci manusa intr-un mod mai... palpabil (cu atat mai mult cu cat nu ne-am cunoscut prin intermediul vreunui alt schimb de mesaje). Asa, m-am straduit (cu greu, recunosc) sa fiu condescendent in raspunsul returnat anterior.

Deh, oricum, nu e cazul de periaje ca sa indreptam discutia spre noile orizonturi conturate. Da-i bataie, acum am inteles ce vrei (si ce NU vrei: pilule - LOL).

Si inca o remarca: "teroristii" de pe capul scribilor de pe forum nu sunt neaparat copiii!!! De femei ai auzit??? LOL LOL LOL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by marios

Yasmin... Ma refeream la faptul ca Arian face treaba buna dand toate aceste sfaturi. Este o persoana foarte bine pregatita, atat din punct de vedere profesional cat si omenesc... Are rabdare, tact si mult, mult suflet. Dea ceea l-am felicitat cu toata sinceritatea.

Cat despre faptul ca mi-as dori un job ca al dumnealui... nu prea cred. Sunt multumit cu jobul meu, in plus cred ca m-ar strange cu farasul de pe jos la vederea unei picaturi de sange... Asa ca... "thanks, but no thanks" :-)))

Marios


Marios,

Dragule, scuze pt raspunsul initial, dat mai mult in gluma... Am crezut ca e vorba de o interventie "la mishto" (au fost cazuri pe alte forumuri, din cate am inteles) si am reactionat in consecinta. Revin acum si-ti raspund serios: multam fain!!!

In legatura cu jobul meu... Daca totusi te intereseaza si dai ceva atragator in schimb, eu nu spun nu... Cu sangele nu-ti face probleme, dupa primele picaturi s-ar putea sa inceapa sa-ti placa, si-atunci sa vezi belea adevarata!!! LOL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by anca tanasica

Saru' mana mult boierule...da' partenerul?



Parteneru' ia Tinidazol (Tinizol, Fasigyn), 4 tablete ODATA, de doua ori la interval de o saptamana si face tratament local cu lavaj penian (cu apa si sapun) urmat de aplicare de Macmiror complex crema pe glandul penian si in santul balanopreputial, zilnic macar 10 zile. Nu pune gura pe alcool cat timp ia tabletele si 3-4 zile dupa aceea (nu, nu e o pedeapsa, e o necesitate impusa de tratament - LOL).




Mergi la inceput