555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 45

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Yasmin

Draga Teo (arian, desigur, cum altfel?...)

Iti multumesc mult pt raspuns. Voi merge la dr chiar sambata pt ca am inteles din binevoitorul tau mesaj ca e imperios.

Si nu-i asa ca ai glumit in chiar prima ta fraza? De fapt esti foarte magulit, doar reiese clar din exprimarea mea ca tu esti 'de incredere'... altfel as fi cautat mai mult un cabinet bun, fara sa risc o intrebare atat de nesemnificativa in aceasta clinica virtuala (), unde se discut probleme mult mai stringente...

iar cu greselile de ortografie, ...


Yasmin,

Fundamentele medicale ale necesitatii examenului de specialitate a fost expusa destul de clar (zic eu) in mesajul precedent. Daca a fost binevoitor sau nu, nu stiu. Nu caut cu tot dinadinsul sa fiu categorisit pozitiv pentru simplul motiv ca nu ma afecteaza catusi de putin latura opusa (ba chiar ma incita...). Ca e imperios necesar sa mergi la ginecolog nu am vrut a lasa sa se inteleaga, ba chiar am sugerat (mai voalat, ce-i drept) ca un test terapeutic cu contraceptive ar putea lamuri problema expusa de tine.

Ca am glumit in prima fraza era (destul de) evident: am vrut sa reliefez un alt mod perfect posibil in care puteau fi intelese vorbele tale. Ca in "Clinica Virtuala" nu se discuta numai probleme sringente nu mi se pare catusi de putin rau; desi "stringenta" poate deveni orice prolema banala, pentru cea care are de furca cu ea.

In ceea ce priveste greselile de ortografie, nu am afirmat si nici n-am lasat a se intelege ca te-as "acuza" pe tine de asa ceva (asa cum imi pare ca ai interpretat).

Oricum, in mod evident exista cel putin o serioasa problema de comunicare intre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by claucia

Buna ziua,

Nu stiu sigur daca mai exista intrebarea pe care urmeaza sa v-o adresez dar daca exista imi cer scuze in avans. Intrebarea mea se refera la anticonceptionale
As dori sa stiu daca se poate ca dupa ce am luat timp de 1 an si jumatate MARVELON sa le schimb cu Jasmine. Am auzit ca tipul acesta de anticonceptional are cele mai mici concentratii de "ceva" pentru ca nu stiu exact care sunt acele substante/hormoni. Mentionez ca iau Marvelon la sfatul unui medic in planificare familiala de la o clinica privata din Bucuresti; dupa cateva intrebari d-na doctor a decis sa-mi dea [citez] "Sa-ti dau Mercilon...ah, ba nu, sa-ti dau Marvelon"
Nu am facut nici o analiza pentru asta si de aceea sper ca si d-nul doctor (tare dragut de altfel :-) )imi poate spune daca este bine sa schimb anticonceptionalele.
Ulterior am facut si un pap (gr I), o lama pe care nu a iesit nimic nelalocul sau; am avut o rana pe col care a disparut cu Cerviron (dupa aceea am facut Papanicolau si era I). Nu am avut antecedente de cancer pe linie materna 3 generatii, doar din partea tatlui - bunicul - cancer la stomac operat acum 12 ani. Am 25 ani, nici un avort.
Va multumesc mult si o zi/toamna superbe



Schimbarea mentionata este posibila.

Jasmine NU contine cantitati reduse de estrogeni - acestia reprezinta componentul la care te referi. Estrogenii din Jasmine sunt in aceeasi cantitate ca si in Marvelon si mai mult decat in Mercilon.

In general inceperea administrarii unui anumit contraceptiv oral este stabilita pe baza unui dialog care contureaza profilul hormonal al pacientei (impreuna cu aspectul ei fizic). Nu inteleg care este motivul dorintei de a schimba contraceptivul, pt a-mi putea da cu parerea. Faptul ca in mod eronat stiai ca Jasmine contine mai putini estrogeni nu poate fi un motiv in sine - indiferent de compozitie, pilulele au cam aceeasi dimensiune si acelasi gust; deci scopul final al schimbarii dorite trebuie sa fie altul. Daca vrei sa impaci fumatul cu pilula contraceptiva (merg aici la nimereala, aceasta este problema cea mai frecventa in practica), nu exista cale de mijloc: indiscutabi, pt binele pe termen lung, ai de ales intre cele doua.

Producatorul Jasmine, Schering (Germania) pretinde ca acest contraceptiv nu determina crestere in greutate. Oricum retentia de apa determinata de contraceptive nu depaseste decat in cazuri de exceptie 2-3kg, astfel incat acesta ar fi un motiv superflu si mai mult de ordin psihic pt schimbarea pilulei. Este drept, pe alta parte, ca TOATE pretentiile enuntate de Schering referitoare la produsele lor hormonale se dovedesc ADEVARATE in practica. Data fiind experienta mea extrem de pozitiva cu aceste medicamente eu sunt inclinat a sprijini utilizarea lor de catre pacientele mele. Acesta este insa un punct de vedere ultra-subiectiv.

Si daca tot iti doresti un preparat cu o cantitate mica de estrogeni (ramane sa imi explici de ce...), Schering are un contraceptiv oral combinat numit Logest care corespunde acestei conditii.

In alta ordine de idei, este absolut imposibil sa existe o eroziune cervicala ("rana pe col") si Pap-testul sa returneze un rezultat de tip I. Fie nu a existat eroziunea, fie recoltarea pt test a fost efectuata defectuos, fie interpretarea lamelor a fost necorespunzatoare.

Felicitari (sincer!!!) pt cei 25 ani fara avorturi!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by marios

Arian, good job!
Marios


I know...

Thanks, anyway!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by podarescu

Draga Dle Doctor
Ma bucur sa aflu ca mai exista si astfel de oameni. Sunteti extraordinar, nu imi vine sa cred ca aveti puterea si bunatatea, ca dupa zile grele de munca mai va faceti timp si pt. noi, femeile. Eu sunt noua pe aici si as avea si eu doua probleme cu care ma confrunt cam de mult timp. Am 36 ani si acum 2 ani am facut un ex.citologic si o secretie, din care a reiesit urmatoarele :
a. endocervicita acuta exudativa
b. colpita acuta bacteriana ,
iar rezultatul secretiei vaginale : rari spori Candida, numerosi coci si bacili Gram pozitivi.
Am facut imediat o cauterizare la spit.Sf.Pantelimon, dupa care am repetat testul PAP., care a iesit gr. II, iar secretia cu acelasi rezultat: Candida si coci si bacili gram poz. Am urmat diverse tratamente cu Doxiciclina, Poligynax, Atrican, Macmiror, dar fara rezultate . Mentionez ca sotul meu nu a luat nimic. In luna August 2004 am repetat analizele si nu este nici o schimbare. Ce ne sfatuiti
ce tratament am putea urma, ca sa scap de mirosul urat si scurgerea destul de cantitativa pe care o am, senzatia de mancarime si arsura, pe care nu le mai suport ?
A doua problema ar fi ca dupa cea de a doua nastere, de acum 1o luni nu mai pot avea o relatie intima normala, intrucat nu mai exista nici un gram de apetit pt. asa ceva. Nu au fost certuri sau probleme in familie, care sa afecteze casnicia , nu a intervenit nimic rau, doar ca a disparut toata placerea, care ar fi trebuit sa existe.
In speranta ca voi primi si eu un raspuns, va doresc numai bine si putere de munca sa ajutati cat mai multi oameni, caci sunteti tare de de treaba. Multumesc mult.


Sunt extraordinar, ce-i drept (asta ca sa fiu modest...), dar nu fac ceea ce fac aici pt Dvs, femeile, ci pt mine, doftorul.

Raman uimit de vorbele "am facut imediat cauterizare" dupa sumarul rezultatului examenului citobacteriologic al secretiei vaginale. Sursa uimirii mele o gasiti intr-unul din mesajele precedente, in care am aratat inutilitatea unui asemenea demers intr-o vagina infectata.

Tratamente "la distanta" nu se pot prescrie, mai ales ca, dat fiind faptul ca stiu o buna parte din ginecologii de la Sf. Pantelimon, ma indoiesc ca situatia locala se rezuma la cele scrise de Dvs. Trebuie sa gasiti un medic in care aveti incredere, sa preia cazul Dvs asa cum este in momentul de fata, sa ia contact cu investigatiile si tratamentele urmate de-a lungul timpului, sa va examineze fizic si in consecinta sa indice investigatiile care trebuie sa conduca la un diagnostic final complet. Un singur lucru pot spune cu certitudine: atata vreme cat partenerul sexual nu a urmat nici un tratament, nu ati avut nici o sansa reala de vindecare. Prin urmare, tratamentele va trebui sa fie urmate SIMULTAN de Dvs si de sot. Daca ginecologul refuza sa prescrie un tratament adresat partenerului (unii au rezerve in a trata partea masculina a cuplului), sotul va trebui sa mearga la dermato-venerolog sau la urolog.

Problemele de libido si orgasm sunt destul de rar de ordin strict fizic. In majoritatea cazurilor ele intra in domeniul de activitate al psihiatriei. Unele, minore, pot fi rezolvate chiar mai usor, prin consiliere psihologica. In cazul Dvs, aparitia unui al doilea copil (din cat inteleg), cu stressul ultimei parti a sarcinii, cu efortul (pe toate planurile) generat de nastere, cu oboseala determinata de necesitatea ingrijirii copiilor, la care s-au adaugat probelemele cervico-vaginale (examinari, investigatii si tratamente repetate, fara rezultat real) generatoare probabil si de disconfort in timpul contactului (dispareunie) reprezinta o multime de motive care ar putea explica absenta libidoului. Ginecologul poate rezolva infectia cervico-vaginala, dar este foarte probabil ca aceasta nu va dizolva instantaneu problema orgasmica.

Mai este un aspect pe care, din lipsa de timp, nu il pot dezvolta in masura in care ar merita sa fie facut. Atractia sexuala in esenta ei si placerea copulatorie se reduc IN MOD NORMAL dramatic pe parcursul primelor luni ale existentei unui cuplu, iar apoi isi continua rata descendenta, mult mai lent, pe parcursul anilor. Daca in mintea Dvs a incoltit inaintea sarcinii si s-a dezvoltat pe parcursul ei ideea ca aceasta noua "realizare" a cuplului va constitui un imbold in imbunatatirea calitatii vietii sexuale, ati pornit de la premise cumplit de false. Greseala mentionata aici este atat de frecventa incat poate deveni o regina a conceptiilor eronate care conduc la dorinta unui (nou) copil. Este drept, initial ideea pare exceptionala pt ca implica aparitia unor contacte repetate si cu un alt sens emotional: cel al "productivitatii", al "materializarii iubirii". Acest sens emotional inedit este confundat cu "a doua indragostire". Realitatea se evidentiaza insa foarte curand dupa nastere. Eu obisnuiesc sa recomand pacientelor cu un inalt grad de educatie, dar care au reticente in a consulta un psihiatru pt probleme intime de cuplu sa studieze o carte si sa ia doar ulterior o decizie in acest sens. Voi face acest lucru si cu Dvs: Dr. M. Scott Peck - "Drumul catre tine insuti", Ed. "Curtea Veche", Bucuresti, 2001. Repet, este o carte de STUDIAT, adica de inteles, de acceptat si de asimilat, nu doar de lecturat!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gabi25

Am si eu ceva nelamuriri:mi s-a facut un chiuretaj pe 30.09, in timpul interventiei mi-a scazut tensiunea si am facut si reactie alergica la anestezic si peste toate am simtit tot. Asta ma rog a trecut; de sangerat am sangerat doar putin in acea seara, trei zile cat am stat acasa nu am avut absolut nimic (doar o durere usoara de burta in partea dreapta). De luni cand am revenit la servici, dupa o zi de umblat am avut usoare scurgeri sangerii (scurgeri care in fiecare zi au devenit mai slabe cantitativ dar mai maronii), initial am crezut ca poate e ciclul dar am intele ca ar trebui sa vina abia peste o luna. La o saptamana am fost la control medicul mi-a spus ca totul e in regula si mi-a spus ca in prima zi de ciclu sa incep sa iau Desorelle si dupa o luna sa vin iar la control.
Azi, la 10 zile de la interventie de dimineata a inceput brusc o sangerare rosiatica si cand am fost la baie am eliminat un cheag destul de marisor......... este normal? cand ar fi normal sa am ciclu, ca nu mai stiu nimic sigur si vreau sa incep sa iau pilulele si in situatia asta nu mai stiu ce sa fac!!!???
Multumesc

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````


De simtit nu ati simtit in mod cert nici macar 1% din durerea generata de manevrele de dilatatie cervicala si indepartare a continutului cavitatii uterine. Anestezicele au proprietatea de a bloca impulsurile dureroase, nu si pe cele tactile normale. Ati simtit ca se lucreaza si o infima parte a durerii aferente operatiunilor mai sus mentionate. Un lucru bun, as spune eu (fara vreo urma de cinism): pe viitor poate veti urma demersurile necesare pt a PREVENI o sarcina nedorita in loc de a o elimina prin intreruperea evolutiei ei.

Sangerarile mentionate sunt normale in urma unei intreruperi de sarcina prin chiuretaj uterin, chiar asa, cu intreruperi si sange modificat. Astfel de sangerari pot continua pana la doua saptamani dupa intreruperea cursului sarcinii, uneori si mai mult, in functie de varsta gestationala la care s-a intervenit si particularitatile organismului Dvs.

Menstruatia trebuie sa apara in mod standard la 4 saptamani de la chiuretaj. Daca ciclurile Dvs menstruale erau mai lungi de 28 zile inaintea sarcinii intrerupte, este de asteptat ca intervalul specificat sa creasca corespunzator.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Sorina7

Draga Teo,
iti multumesc foarte mult pentru raspuns, mai ales ca l-am citit fix acum cand ma hotarasem sa renunt la Triquilar. Am apucat sa iau doar 4 pastilute, si sper ca nu mi-am nenorocit definitiv ficatul, pentru ca am avut o manifestare foarte ciudata, de scaun deschis cu cheag parca de sange. M-am speriat rau si m-am gandit ca mai bine cu chist, dar cu ficat normal. Si in plus de asta, la mine fiind lipsa de progesteron, poate am si estrogen destul de mult, ca de cand le iau parca m-am dereglat cu nervii, ca un adolescent la pubertate, sunt foarte nervoasa si m-am certat cu toata casa. Asa ca pauza la anticonceptionale.
Te-as ruga mult de tot sa imi spui cam ce tratament ai prescrie tu, ceva care sa fie bun si pentru chist si pentru fibrom, ca acum m-am oprit din toate si nu stiu incotro sa o iau. Si am mare incredere in tine, pentru ca mi se pare logic tot ce spui si incep sa inteleg si eu cate ceva. Din toate raspunsurile pe care le-ai dat aici pe forum, la toate problemele, am facut un document cu tot ce ma intereseaza, sa mi se faca si mie putina lumina in domeniul asta asa vast. Pacat ca esti tocmai in capatul celalalt al tarii (eu sunt din Baia Mare).
Imi vine sa trec la steriletul acela Mirena de care ziceai, dar parca totusi mi-as mai da o sansa de cateva luni cu sarcina.
Mii de multumiri si un weekend cat mai placut !
Sorina


Sorina,

Repet: Triquilar este un contraceptiv de o calitate exceptionala! Nici macar nu poate intra in discutie vreo leziune hepatica determinata de administrarea lui un timp rezonabil, si cu desavarsire nu dupa numai 4 pilule! Nu neg faptul ca este posibil sa se fi suprapus prin pura coincidenta o tulburare digestiva, dar a face relatia cu inceperea administrarii pilulei contraceptive este mult fortat!

Eu nu te pot indemna sa abandonezi tratamentul prescris de medicul care te-a examinat direct; dealtfel cosider ca intreruperea Triquilar-ului nu este o decizie catusi de putin inteleapta, dat fiind faptul ca aceasta va avea drept consecinta tulburarea ciclurilor hormonale sexuale.

In ceea ce ma priveste, nu sunt de acord cu asumarea vreunui risc de catre pacientele mele, daca exista posibilitatea eliminarii acestuia. In aceasta conduita se inscriu si recomandarile mele in ceea ce priveste blocajul ovarian (pt chisturi) necesar in cazuri cu fibromatoza uterina sau mastoza fibrochistica. Fapt pt care nu recomand nici un fel de contraceptiv cu estrogeni. Raman doua solutii. Una, mai complicata pt pacienta, prezinta dezavantajul necesitatii numararii zilelor ciclului menstrual si administrarea de Linestrenol (Orgametril), 2cp/zi, in zilele 11-25 ale acestuia; avantajul deriva din prezenta unor menstruatii ritmice, predictibile, in principiu nedureroase si moderate cantitativ si ca durata. A doua solutie, semnificativ mai simpla pt pacienta, prezinta avantajul ca se administreaza o pilula contraceptiva fara estrogeni (eu folosesc Exluton) in fiecare zi, non-stop, fara pauza intre foliile de pilule; dezavantajul major consta in faptul ca aparitia menstruatiei este impredictibila, iar fluxul menstrual este semnificativ redus cantitativ si ca durata - uneori este redus la cateva picaturi de sange, sau ocazional menstruatia poate lipsi cu desavarsire. Personal inclin spre prima dintre cele doua variante, dar decizia depinde si de gradul de educatie si capacitatea de intelegere ale pacientei cu care am de-a face. In cazul tau nu pot decide nimic atata timp cat nu te-am examinat si nu am vazut direct rezultatele investigatiilor efectuate. Singurul lucru pe care ti-l pot recomanda este sa te duci fie la ginecologul care te-a vazut prima data, fie la altul (in ambele cazuri, cu rezultatele investigatiilor la indemana) pt reevaluarea cazului si stabilirea unei noi terapii.

Mirena ar fi o alegere foarte inteleapta in ceea ce te priveste, dar sunt de acord ca ar fi bine sa mai incerci cateva luni de zile (dupa rezolutia chistului de care vorbeai) obtinerea unei sarcini.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by dariana

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce se intampla si mai degraba ce trebuie sa fac sa-mi vina ciclul normal.
Acum vreo 10 luni, dupa ce mi-a venit menstruatia cu intarziere de (la 43 de zile)si cu o culoare neobisnuita, maro, am facut un control ( echo. transvaginala)si doctorul mi-a spus sa iau anticonceptionale ( harmonet)timp de 6 luni(februarie-iulie) pt ca am ovare micropolichistice, ceea ce am si facut, cu exceptia ultimelor 3 pastile pe care nu le-am mai luat deoarece mi-a iesit un nodul la san de la ele( asa a spus doctorul oncolog si dr. endocrinolog la examinarea prin palpare si dupa o echografie).Pt. nodul mi s-a dat vitamina e, vitamina a (pe care nu am luat-o ca mi-a fost frica sa nu dauneze in cazul in care as ramane insarcinata)si progestogel.Dupa intreruperea anticonceptionalelor, am facut alta echo si nu-mi trecusera chisturile.Ciclul in prima luna mi-a venit la 36 de zile si cand rosu, cand maro;a doua luna mi-a venit la 47 de zile( luna aceasta), primele 3 zile rosu, acum, a 4-a, maro iar. Mentionez ca nici inainte nu avea ciclu regulat, dar nici asa mari intarzieri si nu una dupa alta.

Problema e ca imi doresc un si nu reusesc sa raman insarcinata, cu toate ca mi s-a mai intamplat, dar acum, nu si nu.Doctorul a spus ca s-ar putea sa raman mai greu.Ce as mai putea sa fac?


Dariana,

Pana una-alta nu ati facut mai nimic dpdv al eficacitatii tratamentelor urmate (sau cel putin asa inteleg eu din cele scrise de Dvs). Regularizarea si normalizara cantitativa si ca aspect a menstruatiilor va veni odata cu rezolutia chisturilor ovariene diagnosticate. Pentru aceasta va trebui sa urmati un tratament de blocare a ovarelor timp indelungat (minim 3 luni). Modalitatea de a bloca functional ovarele in cazul mastopatiei nodulare care s-a relevat pe parcursul tratamentului cu contraceptive orale combinate (COC) este cea de administrare secvantiala a unui progestagen, sau de administrare continua a unui contraceptiv fara estrogeni. Mai la obiect, cele doua eventualitati sunt prezentate in raspunsul precedent, adresat Sorinei. Pe parcursul tratamentului, evident, nu veti putea obtine o sarcina. Tratamentul local cu Progestagel trebuie continuat. Am rezerve privind eficienta vitaminelor A si E in terapia mastopatiei nodulare, dar oncologul trebuie sa stie mai multe decat mine in domeniu. Oricum, decizia de a nu administra vitamina A pt ca asteptati o sarcina este mult exagerata si in fapt lipsita de obiect.

In cazul ovarelor micropolichistice este posibil sa nu puteti obtine deloc o sarcina. Daca insa medicul care va urmareste a decis ca o sarcina poate aparea, dar mai greu, inseamna ca a identificat semne ale ovulatiei.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by anca tanasica

Hop si eu cu...doua problemute....

Prima e ca am nascut de 11 luni si sunt prea "mica" adica primele 6 luni vai de viata mea sexuala ca nu intra deloc, iar acum intra tare greu si cu multe dureri, oricata "incalzire" as avea (dr.ginecoloaga cu care am nascut si la care merg in continuare mi-a zis-mai in gluma mai in serios- ca trebuia sa vin cu "masura" cand mi-a facut epiziotomia...si mi-a recomandat lubrifiante si multa practica...ca se lasa...dar nu prea s-a lasat...si la 5 luni de la nastere am mers la ea sa ma faca putin mai larga....a refuzat spunandu-mi ca oricum mai vreau un copil si apoi se lasa muschiul prea rau....dar totusi vreau si eu sex fara dureri la penetrare......)

A doua problema mi-am facut-o eu cu mana mea...adica primul ciclu dupa nastere (la 6,5 luni pt.ca alaptez inca) a fost OK (inainte aveam ciclul ceas si tinea 2 zile cu sangereri cam de 8 OB-uri), al doilea a venit cu sangerare mare si cheaguri multe...dr.era plecata din tara si am mers la urgente la maternitatea din Ploiesti (celebra...) unde am dat peste un dobitoc (scuze, dar citeste mai departe si daca nu zici acelasi lucru despre el atunci poti modifica mesajul) care in primul rand m-a facut cu ou si cu otet ca de ce mai alaptez inca (ca nenorocesc copilul si pe mine), a vrut sa ma interneze ca sa termin cu alaptatul si sa-mi faca un chiuretaj!!! bineinteles ca am refuzat internarea si am fugit de acolo (zicandu-mi in mintea mea ca am dat peste unul mai nebun ca mine)...la sfatul dr.de familie (pe care am sunat-o imediat dupa fuga din maternitate...) mi-am facut un ergomet si un adenostazin in ziua aia (de fapt mi le-a facut o vecina, medic si ea generalist, careia i s-a parut normal tratamentul...doar ca a trebuit sa nu mai alaptez in ziua aia) si apoi am inceput sa iau exluton...care m-a ajutat tare, ciclul s-a remediat si vine iar bine...dar am luat tricomonas, descoperit de mine cam dupa 1 sapt.dupa "descinderea" in maternitate, ca am inceput sa am scurgeri "nasoale" si mancarimi...mi-am facut testul si da...e tricomonas...si flotiu inflamator din cauza lui...problema e ca dr.mea e plecata din tara...dar inainte de a pleca mi-a zis ca pt orice problema asa avea (legata de mancarimi sau alte "alea") sa-mi bag un Lomexin 1 sapt sa-l tin acolo si apoi sa mai fac 1 sapt.tratament cu bai in fiecare seara cu tantum rosa si apoi crema de galbenele din belsug inauntru (tratamentul asta l-am facut si am scapat dupa nastere de candida de sarcina)...chestia e ca nu stiu daca se potriveste cu tricomonasul acest tratament...ca ea saraca nu cred ca-si inchipuia ca eu umblu aiurea sa iau tricomonas...Treaba e ca daca sunt pe exluton am facut si sex neprotejat si sotul cred ca e si el plin de tricomonas...si eu inca alaptez...Deci help...cum scap...ca nu mai pot sa stau inca 2 luni sa se intoarca dr.mea....HELP!!!!! ca nu ma duc la alt medic ca cine stie ce imi mai zice....

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana



Anca,

Prima chestiune nu prea are o rezolvare simpla. Aparent medicul care a refacut perineul dupa epiziotomie a exagerat putintel cu ceea ce popular se numeste "inaltarea pragului". Drept consecinta, limita dintre vestibulul vaginal si corpul vaginei (asa-numitul "prag") a devenit prea ingusta pt dimensiunile organului copulator masculin. Este drept ca in timp rezistenta mecanica a "pragului" diminueaza si durerea la intromisiune dispare, dar daca la un an de la interventie, cu o viata sexuala regulata (cel putin asa inteleg eu), progresul nu este suficient, ar trebui administrat macar un tratament local adjuvant. O crema sau ovule cu estrogeni (Colpotrophine, de exemplu) administrate 3 saptamani pe luna de la inceputul ciclului menstrual, asociate cu un lubrifiant vaginal (oricare, sunt disponibile la sex-shop-uri) utilizat in timpul copulatiei ar putea da rezultate multumitoare in 2-3 luni de zile.

A doua chestiune este destul de simplu de transat. Trecand peste "aprecierile" pline de entuziasm referitor la prestatiile ginecologilor ploiesteni (cu care nu pot fi de acord din principiu datorita provenientei, din partea unui profan intr-ale medicinei), trichomoniaza vaginala se poate rezolva, ceva mai greu, si in timpul alaptarii. Tratamentul se adreseaza atat pacientei, cat si partenerului. Diferenta este ca pacienta nu va urma un tratament sistemic (pastile pe gura), ci numai unul local. Metronidazol comprimate vaginale 2/zi sau Flagyl ovule vaginale 1/zi timp de 7-10 zile ar putea avea rezultate bune. Inainte de introducerea preparatelor vaginale, lavaj cu Septovag sau Tantum Rosa, la care se pot adauga 1-2 linguri de otet alimentar. Tratamentul simultan al partenerului este obligatoriu. Si Lomexinul are efect trichomonicid, dar nu in cantitatea si ritmul de administrare prezentate in mesajul tau.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Teo,


cat de abundenta e normal sa fie prima menstruatie dupa nastere, deoarece pe mine zau ca ma dispera debitul asta. A-nceput de ieri (nu sa cada cate-un fulg) dimineata si continua si azi la fel de abundent, adica foarte abundent, nu pare indicat nici macar sa stranut, sau rad in hohote, ca e jaleee. Daca asa vor continua ciclurile mele.....Ce e de facut?


Iti tin pumnii sa reusesti la facultatea aia de drept de care vorbeai. De fapt acum se face concurs de dosare, deci fiorul competitiei n-o sa te strabata. Mai frate da ai ambitie sa ataci un domeniu nou ! Cred eu ca avocatura o sa te pliciseasca la maxim dupa maxim un an si tot medic vei ramane, sau poate le vei face pe amandoua si atunci chiar ca nu vei mai avea timp nici sa-l hranesti pe Otto.

Oricum, supces maxim si vorba ta "chipintaci"
lia


Stiu ca esti ocupat Teo, poate de aceea nu mi-ai raspuns. Sper ca n-am scris ceva ofensator la adresa domniei tale, doar stii ca-mi sta in fire sa glumesc :)

numai bine
lia


Raspunsul la intrebare inca ma intereseaza, multumesc

lia


Lia,

Deseori primele menstruatii dupa nastere si alaptare sunt foarte abundente. Uneori debutul este mai "calm" (primele 1-2 menstruatii), alteori "valul" vine de la inceput. Debitul revine la normal dupa 2-3 luni.

Desi nu este recomandat decat daca apar manifestari de serioase de anemie (ameteli, lipotimii la ridicarea din pat, cefalee recurenta, etc), poti limita volumul fluxului menstrual cu antihemoragice (Fitomenadiona luata pe gura), miotrope uterine (Ergomet, tot pe gura) si progestagene de sinteza (Medroxiprogesteron 3-4cp/zi, 5 zile - acesta pt ca stiu ca nu mai alaptezi).

Concrs de dosare, zici? Hmmm... si ce-ar trebui sa contina un asemenea dosar? Oricum, al meu o sa contina date cam vechi... :) Amandoua (avocatura si medicina) nu se pot face. Dar sper sa nu am nevoie de o asemenea "tentativa". Cu medicii formati acum, in 5-6 ani ar trebui sa pot castiga ca avocat suficient incat sa-mi pot permite concedii de 6 luni pe an :))

Cum zici, chipintaci!

PS: Lia mama, tu crezi ca si eu sunt in concediu de ingrijirea copilului?!? De la o anumita varsta, faci treburile atunci cand poti, nu cand ai vrea!!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by irina27

draga teo...iti multumesc ca ai revenit printre noi si sper ca ma poti ajuta si pe mine chiar daca problema mea nu o sa ti se para asa de grava...desi eu sunt foarte disperata.....
Povestea mea incepe cam asa :in urma cu 2 ani am ramas insarcinata dar din pacate am pierdut sarcina la aprox. 2 luni.Evident am inceput investigatiile necesare pt a vedea ce anume a dus la pierderea sarcinii. Intrucat medicii din orasul meu nu ma puteau lamuri am ajuns la Bucuresti.Initial, primul medic la care am fost m-a diagnosticat cu uter retrovers si polifibromatos si mi-a recomandat o histeroscopie diagnostic , lucru pe care l-am facut.Dr insa dupa aceasta analiza mi-a spus ca nu am nik si ca pot face copii si sa ma duc linistita acasa.Bineinteles ca am ascultat sfatul lui dar din pacate tot nu am ramas insarcinata. Dupa ce am apelat la alti diversi medici care imi puneau diverse diagnostice am gasit in cele din urma un medic care mie una mi s-a parut unul dintre cei mai corecti intrucat nu mi-a fixat un diagnostic pana nu am facut un set de analize. In fine , in urma analizelor efectuate a rezultat faptul ca posibil la prima sarcina sa fi fost infectata cu CMV, fapt ce ar fi putut conduce la pierderea sarcinii. Ulterior , am facut O HSG si rezultatul a fost bun- nu am trompele infundate , multumesc lui D-zeu!!!! S-a constata insa totodata ca am intr-adevar un uter fibromatos ( 3 fibroame subseroase , cel mai mare avand 3 cm).Acum am facut niste analize hormonale in ziua 21 a ciclului care au iesit astfel : TSH 0,842 microIU/ml , FSH 3,67 mIU/ml , LH 1,04 m IU/ml, esdtradiol 105 pg/ml, progesteron 17,49 ng/ml , prolactina 7.81 ng/ml). In urma interpretarii acestor analize a reiesit faptul ca as avea o disovulatie si medicul mi-a recomandat urmatorul tratament : Clostylbegyt(nu stiu daca am inteles bine scrisul de pe reteta) , Pregnyl-injectabil si Utrogestant.
Problema mea principala esta daca fibroamele pe care le "posed" pot fi o cauza a imposibilitatii mele de a ramane insarcinata...de asemenea imi este si foarte frica ca in cazul in care reusesc sa raman sa nu pot duce sarcina tocami datorita acestor fibroame....Imi este teama totodata ca acest tratament hormonal sa nu "deregleze" evolutia fibroamelor. Ideea e ca imi doresc ata de mult macar un copil incat am cam intrat in panica si sper ca tu sa ma poti face sa devin putin mai optimista!! Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii sincer!!
multumesc din suflet...anticipat....


irina


Irina,

In general in medicina sunt considerate "grave" cazurile care pun in pericol viata pacientului. In mod evident in ceea ce te priveste o asemenea posibilitate nici nu intra in discutie. Chiar daca nu este grava, o suferinta de lunga durata poate avea impact negativ deosebit de puternc asupra pacientului. Deci iti inteleg disperarea. Oricum, nu cred ca am lasat pana acum impresia ca as raspunde numai intrebarilor referitoare la cazuri grave. Eu as zice ca dimpotriva.

Fibromatoza de care suferi, in forma nodulara subseroasa (asa cum a fost identificata ecografic), fara modificari ale cavitatii uterine (dupa cum a reiesit din histeroscopie) si fara impact asupra continuitatii canalului genital (fapt evidentiat de histerosalpingografie) este de-a dreptul improbabil sa reprezinte prin ea insasi cauza a unei infertilitati. Hiperestrogenismul cronic pe care il tradeaza prezenta nodulilor fibromatosi insa POATE fi generator de infertilitate.

De fapt, aceasta ar fi singura explicatie a diagnosticului de "disovulatie" care ti-a fost pus. Valorile peste 10 ale progesteronului in ziua 21 denota faptul ca, cel putin in cadrul respectivului ciclu ovarian, ai ovulat si s-a format un corp galben eficient. Suplimentarea secretiei progesteronice cu Utrogestan este de asemenea de inteles in contextul avortului spontan in luna mica si a conceptului ca "paza buna trece primejdia rea". Stimularea ovulatiei cu Clostylbegyt si Pregnyl mi se pare insa inutila. Este posibil sa fi omis tu ceva in prezentarea facuta.

Stimularea mentionata are potential de "imboldire" a dezvoltarii fibroamelor, dar faptul ca ea nu se poate intinde pe mai mult de 3 luni o face destul de putin periculoasa din acest punct de vedere. Oricum, pe parcursul unei eventuale sarcini fibroamele in cauza se vor dezvolta semnificativ, asa incat "biciuirea" din cadrul stimularii ovariene va deveni absolut nesemnificativa. Utrogestanul (progesteron, de fapt) are si rol de "tamponare" a actiunii estrogenice asupra miometrului (muschiului uterin, care este cel afectat de fibromatoza), asa incat poti urma tratamentul indicat fara griji deosebite in directia fibromatozei existente.

In concluzie, cu privire la fertilitatea ta in general nu imi pot da cu presupusul, iar de ghicit nu ma incumet, nefiind o versiune moderna a Mafaldei. Referitor strict la fibromatoza, nu cred ca are vreun rol in dificultatile intampinate de tine in a obtine o sarcina; sunt rezervat in ceea ce priveste impactul lor asupra evolutiei unei eventuale sarcini. Referitor la tratamentul indicat, nu cred ca va influenta semnificativ evolutia fibromatozei, dar mi se pare exagerat in componenta lui de stimulare a ovulatiei.

Cred, asadar, ca ar trebui sa fii rezervat (sau "inarmat") optimista. Daca alte cauze de infertilitate nu au fost evidentiate (a propos, partenerul a facut o spermograma? dar test postcoital ati facut?), ai in opinia mea mai mult de 50% sanse sa ramai gravida. Am fost suficient de sincer?



Mergi la inceput