555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 40

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

wow, wow, wow, Teo, hai ca sar si eu in ajutorul reputatiei matale !

Nu putem permite sa planeze nici o indoiala asupra unicului medic care-si rupe din timp si energie ca sa faca munca Pro Bono aici pe site pentru noi femeile mai ales

Sustin afirmatia ta corecta Teo, intradevar nu ne cunoastem personal, doar virtual, (ce-o mai fi si asta) si schimbam mesaje mai mult sau mai putin on topic; doar de amorul artei de a rosti replici; uite ca se nimereste sa fie si pe gustul publicului, ceea ce ma bucura, de ce nu? Buna dispozitie pica bine de tot la sanatate.

Cuvintele frumoase, rostite la adresa domniei mele nu merita mai putin decat un rever pe masura, cu riscul major de a ma repeta ca un papagal isteric: desi nu-l cunosc personal pot sustine, (acum pe bune !!!) fara urma de indoiala ca prin tot ceea ce spune si face aici si desigur ca medic in orasul lui, face dovada unui suflet mare, a unui caracter nobil, o persoana care nu o intalnesti pe toate gardurile, poate chiar o specie pe cale de disparitie.

Hai ca n-am laudat atat pe nimeni la viata mea pana acum, deja am depasit limita Doar n-o fi T-REX, ca daca ar fi i-ar trebui o foaaaarte solida.

Dar, chiar cred ce am scris.

Acum, pentru derutarea adversarului, am sa pun si o intrebare ON TOPIC care ma preocupa, din intamplare:

cand vine prima menstruatie dupa nastere, avand in vedere ca nu mai alaptez de 3 saptamani deloc ???

multumiri anticipate, lia


In scurtul interval de timp cat am lucrat intr-un spital din Bucuresti am avut o multime de paciente tiganci (nu inghit chestia cu "etnia rroma", asa ca nu o folosesc!). Una dintre ele mi-a multumit la externare (dupa nastere) intr-un mod cu totul si cu totul iesit din comun, printr-o formula pe care n-o mai intalnisem pana atunci, nu am mai intalnit-o de atunci si nici nu ma astept s-o mai intalnesc vreodata. Asa ca, Lia mama, pen'ca nimeni nu m-a laudat cu atata sarg ca tine, iti voi multumi la randu-mi cu aceeasi expresie irepetabila: "Pupa-te-as pe ceru' gurii!!!" Si-ti promit (in gluma!!!) ca voi tipari (color!!!) mesajul tau, il voi inrama si-l voi atarna in dormitorul maica-mii, sa se bucure si ea saraca de ce baiet destept, priceput si bun la suflet are!!! Nu de alta, da' am vaga impresie ca se cam indoieste de asta...

ON TOPIC, chiar ma miram cum de nu te mai preocupa nimic referitor la sanatatea ta, in ultima vreme! Menstruatia revine la 4 saptamani de la ablactatia completa, cu variatii individuale semnificative, atat in plus cat si in minus. Grija de tine (si de consecintele faptelor tale!) ma indeamna sa subliniez faptul ca asta mai inseamna si ca ti-ai redobandit probabil fertilitatea la 2 saptamani dupa incetarea alaptarii!!! Cum aratam intr-un mesaj precedent, prin "ablactatie completa" si "incetarea alaptarii" inteleg intreruperea oricaror activitati de stimulare mecanica a zonelor areolara si mamelonara (aria cu piele colorata a sanului - nu stiu de ce imi imaginez ca esti de rasa caucaziana): supt chiar neproductiv, mulgere manuala sau mecanica, etc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gabi3604

D-le Dr. Leonte,

Vinerea trecuta si respectiv ieri (20 septembrie) am facut niste perfuzii (instilatii) utero-tubare cu penicilina, hidrocortizon si xilina. In iunie a.c., HSG a revelat ca am trompe filiforme, iar proba Cotte era slab pozitiva pe 1 trompa, partial pozitiva pe cealalata. Tot atunci, in iunie, am facut 3 perfuzii la Giulesti. Dupa prima perfuzie (la 3 zile dupa HSG) am avut o usoara senzatie de frison, care a trecut destul de repede cu paracetamol. Dupa seria de 3 perfuzii am avut si o saptamana de bube pe piele (aratau si mancau ca piscaturile de tantar, au aparut pe membre si pe spate). POATE FI VORBA DE O REACTIE LA PERFUZII??

Acum , in spetembrie, am facut inca doua perfuzii. Ieri, la cateva ore dupa perfuzie, am avut un frison puternic si cred c-am avut peste 39 grade Celsius. Febra a trecut total in cateva ore, doar cu un biet paracetamol, iar de aseara ma simt perfect, ca si cum episodul de cateva ore de febra galopanta nici nu s-a r fi produs vreodata.

CARE AR PUTEA FI CAUZA FEBREI USOARE DIN IUNIE, SAU A CELEI CEVA MAI SERIOASE DE ACUM, DIN SEPTEMBRIE?? AR PUTEA FI DE LA PERFUZII?

Va multumesc mult de tot si astept...

Gabi



Gabi,

Instilatiile utero-tubare se insotesc relativ frecvent de manifestari ca cele descrise de tine. Ma refer aici la senzatia de frig si la ascensiunea termica marcata, dar de scurta durata. Prin urmare acestea nu trebuie sa te alarmeze. In ceea ce priveste "bubele pe piele" (ceva mai stilat, "urticarie"; sau doct - ca sa ma pot da mare - "eruptie cutanata maculo-eritematoasa" - LOL), suspectez o reactie alergica la una din componentele fluidului instilat. Atat penicilina cat si xilina au antigenicitate semnificativa si sunt bine cunoscute ca generatoare alergii. Hidrocortizonul diminua semnificativ frecventa reactiilor de acest gen, iar atunci cand acestea totusi apar au intensitate redusa. Daca reaplicarea procedurii se va dovedi necesara si in viitor, ar fi recomandabil sa faci in prealabil o serie de teste alergologice care sa probeze sau sa infirme eventuala ta sensibilitate la vreuna din substantele instilate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Arian,

in prima luna de sarcina sunt normale durerile in partea de jos a abdomenului, sub forma de junghiuri suportabile care apar la fiecare 30 sec si dureaza o zi, dupa care se muta in partea cealalta pt. cateva ore si apoi dispar ? In plus, mai apar dureri usoare ca de menstruatie sau tot ca un fel de junghiuri inghinale. In toate cazurile fara sangerari si fara sa existe nici un fel de alte probleme ginelocogice.

A doua intrebare: de principiu este ok ca cineva in 12 saptamani de sarcina (calculate de la data ultimei menstruatii) sa calatoreasca cu avionul (1 1/2 ora) daca nu a avut nici o problema pana atunci ?

Multumesc,
Maria


Maria,

In principiu sarcina normala evolueaza fara vreun fel de dureri. Abaterile de la acest "principiu" sunt atat de frecvente incat sincer sa fiu nu stiu de ce mai exista. Poate pentru a sublinia faptul ca orice durere abdominala pe parcursul unei sarcini trebuie investigata cu seriozitate. Prin urmare iti recomand sa te adresezi unui ginecolog in vederea efecturii unui examen de specialitate complet. Oricum, nu reusesc sa identific in descrierea ta elemente obstetricale alarmante; este chiar foarte posibil ca durerile tale, tranzitorii si recurente, sa nu aiba origine genitala. S-ar putea sa ma insel insa, deci nu lua afirmatia precedenta drept una cu valoare diagnostica.

Da, poti folosi avionul. O sarcina de 10 saptamani nu poate fi influentata negativ semnificativ de un zbor, chiar daca acesta depaseste 1 1/2 ore. Ceea ce poate influenta intens negativ starea intregului tau organism este folosirea accidentala a unui avion care, mai mult sau mai putin accidental, se izbeste frontal de un bloc turn.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Arian,

lasa-ma te rog sa rad haha de gluma buna cu avionul care se izbeste de blocul turn.
Sigur ca merg la dr. chiar maine. Durerile acestea apar si dispar, sunt suportabile dar m-au ingrijorat putin. La mine lucrurile se precipita: dupa ce m-am vaicarit ca n-am sanse de sarcina, m-am pomenit cu un test pozitiv si am dat navala peste dr. care n-a vazut inca nimic la ecograf si m-a chemat vineri saptamana aceasta. Am uitat sa spun UM 13 august. Valoarea Beta-HCG este 7853 U/l valabila pt. data de ieri, 21 septembrie.
Aceasta valoare e normala pt. varsta sarcinii mele ?

Multumesc mult,
Maria



Maria,

Din moment de DUM este 13.08, este de presupus ca fecundatia a avut loc in 27-28.08. Aceasta inseamna ca acum embrionul are 4 saptamani, iar varsta gestationala este de 6 saptamani. In mod explicabil deci ginecologul tau nu a putut identifica semne ale sarcinii saptamana trecuta (presupun ca ai facut doar ecografie percutana, nu si intravaginala). Sincer, nu stiu valorile beta-HCG in functie de varsta sarcinii si ma indoiesc ca le stie cineva pe dinafara: exista tabele in acest sens. Oricum, valorile dozate sunt mari, deci la prima vedere ar parea ca sunt bune.

Gluma cu avionul izbindu-se de blocuri turn a fost o adaptare: din moment ce zbori doar 1,5 ore, este evident ca iesi din tara dar nu suficient de mult incat sa ai "sansa" de a da de zgarie-nori. Departe de a fi buna, gluma mea este macabra si de-a dreptul rautacioasa. Recunosc asta, dar chiar nu m-am putut abtine...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gen68

stimate dle. dr., am reusit sa stau si sa citesc in paginile de pana acum, ce de probleme au fetele. sa fie oare la modul general? sau au si barbatii probleme? (bineinteles nu de sarcina)
oare cum cataloghezi o femeie care de 4 ani de la nastere nu a mai trecut pe la ginecolog, singurul ''''ginecolog''''(hihi) fiind sotul ei?
best rgds, gen68, o ct-ca.


gen68,

Din cate stiam eu, exista doar doua genuri ale speciei umane; care o fi al 68-lea este un mare mister!

Daca barbatii au probleme de ordin genital este o intrebare pe care ar fi trebuit s-o adresezi unui urolog, acesta este specialistul care se ocupa de problemele andrologice (echivalentul ginecologului, dar pt barbati). Daca iti doresti sa-ti impartasesc experienta personala in acest sens, tot ce-ti pot spune este ca prostata e o pacoste dupa 35 ani...

In legatura cu absenta examenului ginecologic in ultimii 4 ani, ce i-as spune depinde de natura pacientei careia ma adresez. Daca ar fi o persoana echilibrata si care accepta criticile cu stoicism, si le insuseste si ia atitudini constructive in urma lor, i-as spune ca e inconstienta. Si pentru un efect sporit, i-as explica macar 15 minute in ce consta inconstienta. Atunci cand volumul lacrimilor varsate a atins cote suficiente si ochii mai au doar cativa milimetri pana sa iasa complet din orbite, as concluziona ca totusi este mai bine mai tarziu decat niciodata si as lasa-o sa plece cu convingerea ca va reveni pentru investigatii si tratamente. Pe de alta parte, daca am de-a face cu o persoana complet dezinteresata de problema, care se bazeaza pe principiul "mie nu mi se poate intampla", sau care este excesiv de suparacioasa si nu accepta vreo forma de vinovatie, m-as limita a-i arunca in treacat zicala "fiecare pasare pe limba ei piere". Unele (cam 10%) inteleg si isi corecteaza atitudinea, cel putin temporar. Identifica deci categoria din care faci parte si alege astfel raspunsul corespunzator.

Err... in legatura cu activitatile "ginecologice" ale sotului... m-as putea intreba unde ai fost tu la ginecolog pana acum 4 ani, de ai "beneficiat" de "tratamente" echivalente celor aplicate de sot, acasa?!?!?! Dar, evident, n-o fac!

Iar faptul ca esti constanteanca ti-a adus din start 3 bile negre!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gabi3604

Din nou Gabi3604, cea cu febra scurta (dar hotarata) imediat dupa instilatii utero-tubare. Scuzati daca plictisesc. Recunosc ca sunt cam ipohondra si prapastioasa.

Asadar, doctore, pot sa ma linistesc, apropo de febra aceea? Imi puteti spune in 2 vorbe care ar putea fi cauza (mai degraba mecanismul)? Am citit pe internet de m-am capiat astazi. Pana la urma inclin sa cred ca e una din reactiile mai rare ale penicilinei (xilina pare a iesi din discutie ca piretric). Totusi, mi-ar prinde bine o explicatie din partea Dvs.

Haideti sa va explic de ce sunt atat de speriata si insistenta: initial m-am gandit - cu un tremur launtric - ca ar putea fi vorba de vreun microb, germene, ciuperca sau - Doamne fereste - virus care s-a inserat (aerian sau nu ...?!) odata cu instilatia. Stiti prea bine ca in zilele noastre exista o adevarata fobie/isterie in randul acelora mai fricosi, asa cum sunt si eu, legata de epidemiile virale. Mai ales treaba cu febra mare, insotita de altfel si de oarecari dureri musculare si de articulatii, urmata in iunie si de o urticarie (aici nu sunt prea sigura ca n-a fost vreo coincidenta, intrucat am mai avut urticarii similare la viata mea, fara vreun motiv aparent si in mod sigur fara vreo medicatie pe care sa dau vina).

Ar putea fi vorba de vreunul dintre astia, si de care anume?

Daca febra aceea e doar o reactie de moment (nu as spune nici macar "alergica", ci as categorisi-o drept "hipersensibilitate la una din componentele cocktailului), nu-i bai. Mie mi-era teama practic sa nu fie ceva care sa se manifeste dupa multa vreme ...

O zi buna,
Gabi


... probabil ca "generator de temperatura mare" nu se numeste "piretric", ci "termogenic" sau ceva pe-aproape. Desi cel de-al doilea termen imi suna cam a "termotehnica" :-)
Dar si primul termen imi aduce aminte de "piretroizi", clasa de substante in care se regasesc si o suma intreaga de pesticide. Parca si de tip "porfirine", daca nu ma insel.




Gabi,

Evident ca este posibil ca, absolut intamplator (deci nu neaparat datorita procedurilor la care ai fost supusa) sa fi fost "victima" unui atac microbian. O infenctie intercurenta nu poate fi exclusa, dar, repet, nici pusa in legatura cu instilatiile. Cum asemenea infectii au existat de cand lumea si pamantul, nu este nicidecum cazul de a face o tragedie antica din ele... Este drept, in ultima vreme pe de o parte s-au selectat tulpini bacteriene foarte rezistente la antibioticele uzuale, iar pe de alta parte tehnicile avansate de diagnostic au facut posibila identificarea unor infectii chiar inaparente. Cu toate acestea, maladiile infectioase sunt tratate si in momentul de fata cu cea mai mare eficienta (nu imi da exemplul SIDA sau al hepatitelor, bolile virale sunt inca insuficient descifrate... dar la fel era si lepra acum 75 ani, si tuberculoza acum 100 ani, si holera acum 150...).

De ce apar reactiile termogenetice dupa instilatii utero-tubare? Raspunsul e relativ complicat, dar intr-o forma simplificata, substanta instilata trece prin cavitatea uterina si lumenul tubelor (sau tubei...) pana in cavitatea peritoneala. Tuba uterina este SINGURUL organ din organismul uman care se deschide efectiv IN cavitatea peritoneala (adaptare necesara eficientizarii captarii ovocitului expulzat prin ovulatie de catre ovar). Contactul oricaei substante chimice "non-self" (adica ce nu este proprie organismului) determina stimularea receptorilor nervosi de la acest nivel (extrem de abundenti). Pe cale nervoasa se produce indirect stimularea centrului termogenetic hipotalamic, care are drept urmare declansarea reactiilor termogenetice in discutie. Acestea se pot prezenta sub forma unei oarecare subfebrilitati, sau mici frisonete, sau (mai rar) chiar frisoane in toata regula, cu stare febrila consecutiva. Administrarea unor mici cantitati de antipiretice (cum a fost Paracetamolul in cazul tau) restabileste in general echilibrul centrilor termoreglatori hipotalamici si totul revine la normal. Nu stiu cat de explicit am reusit a fi, dar sper sa fi priceput totusi cate ceva din cele scrise de mine.

Problema de investigat ar aparea daca starea febrila se mentine timp mai indelungat, caz in care se poate pune intrebarea preexistentei unei colectii infectate tubare, care a fost "deschisa" si "spalata" sub actiunea presiunii lichidului de instilatie. Situatie putin probabila, dat fiind faptul ca in mod sigur ai fost investigata macar ecografic inaintea luarii deciziei aplicarii procedurii. Fapt pt care eu raman la opinia initiala, ca nu ai de ce sa-ti faci griji.

In mod secundar, ai fi folosit corect cuvantul "piretic" in textul initial, daca l-ai fi scris asa. "Piretric" este un cuvant acceptat doar in discursurile politicienilor romani!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by RO ANA

Draga dommnule doctor,
Problema mea medicala este urmatoarea: am fost diagnosticata cu endocervicita exulcerativa, in urma biopsiei - displazie usoara, rezultatul PAP's - clasa II , foarte numeroase leucocite polinucleare, fibrina frecventa.Au trecut 4 saptamani de la cauterizare,dar doamna asistenta care ma panseaza de 2 ori pe saptamana mi-a spus ca rana nu arata foarte bine deoarece este cam rosie, nu stie cauza si mi-a mai dat o serie de 10 ovule(terminasem o serie de 10). Credeti ca ar fi bine sa ma duc din nou la medic sau sa astept sa treaca cele 6 saptamani de la cauterizare?
Multumesc mult.
Ana


Ana,

Daca este vorba de o ENDOcervicita, esti tu sigura ca s-a procedat la o simpla cauterizare? Nu cumva ai fost subiect al unei interventii de conizatie? Si apoi, care sunt acele ovule pe care le-ai folosit? Oricum, asistenta si-a depasit (ca de obicei) atributiile si (evident) cunostintele profesionale permitandu-si sa prescrie tratamente, chiar si locale. Chiar daca opinia medicala a unei asistente are valoare nula prin definitie, daca individa respectiva este suficient de inaintata in varsta si a lucrat timp indelungat in domeniul ginecologiei este posibil sa fi dobandit ceva experienta in ceea ce priveste evoutia normala si aspectul plagilor postoperatorii. Drept care faptul ca a observat "ceva altfel" decat normalul ar fi un indiciu ca o vizita la medicul care a efectuat interventia nu ar fi deloc pierdere de vreme. Pe scurt, da, mergi la medic. Nu la oricare, ci la cel care a aplicat procedura.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by dedi

Buna Teo,
am revenit cu intrebari pt tine.
La unele scrise in PM de ieri am aflat raspuns.
Deoarece am programare la dr. numai in 29, poate ma ajuti cu un sfat.
Am o trompa infundata (care nu s-a desfundat la HSG). Dupa cum de vede pe radiografie, ea este infundata din capatul ei (inspre uter) chiar din locul in care ea devine foarte subtire. Cam ce variante de proceduri. Te rog!!! Instalatiile ar putea fi folosite?


Multumiri
Adela


Adela,

Portiunea ingustata despre care vorbesti se numeste "segment intramural". Procedurile aplicabile depind extrem de mult de tipul de obstructie tubara. Instilatiile vor fi aplicate aproape sigur ca masura terapeutica destul de facila si cu sanse de reusita. Indicatii suplimentare referitor la o eventuala interventie de microchirurgie tubara vor fi date de medicul tau curant dupa eventualul esec al instilatiilor si probabil dupa o laparoscopie exploratorie. Data fiind localizarea obstructiei, nu ar fi rau sa faci un test de identificare a Chlamydiilor in secretia cervicala si o IDR la tuberculina. S-ar putea ca "cheia" problemei sa se afle in acest mod.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

SUPERCOOL TEO, asa urare zau ca n-am auzit, si m-a traznit mintea sa-mi imaginez cum s-ar produce asa un act ;
Eu imi imaginez ca mama ta e extrem de mandra de tine dar dintr-un motiv care, in fond, chiar nici nu conteaza pentru tine, nu stie cum sa ti-o arate. Crede-ma stiu si eu cum e, am si eu o mama. Lauda mea sincera si dezinteresata o poti folosi in orice scop consideri a-ti fi de ajutor.
Da de ce dai cu capul in zid referitor la redobandirea fertilitatii mele ? par eu omul care nu-l preocupa propria sanatate fizica si mentala (chiar tu ai remarcat ca ma preocupa cam prea mult, parca) By the way, la ce leziuni buco...te referi, ca eu leziuni am avut doar cand m-am prezentat cuminte la extragerea maselei de minte (saraca), si am parasit scaunul stomatologic dupa o ora, secondata de stomatolog care a parasit si el cabinetul cu mana in banduliera, amortita la maxim (saracul) reprogramandu-si restul pacientilor aflati in sala de asteptare. Cica am masele de oltean

Oricum grija ta si raspunsul mai mult decat complet la intrebarea mea on topic, ma duce cu gandul la intrebarea what`s wrong with me ?stiu ca nu esti urolog dar poate ma poti sfatui in privinta unui tratament pentru uretrita cu care m-am ales dupa sondarea de la nastere. Oare de ce mi-o fi infipt sonda aia nenorocita, chiar nu se putea fara interventia asta? Sau e ceva ce bineinteles numai mie mi se putea intampla...
Fac acum o paranteza extrem de offtopic, imi asum raspunderea pentru sutul in dos ce o sa-l iau pentru aceasta tentativa
- uneori am impresia ca numai mie mi se intampla lucruri nasoale cu toate ca toata viata, "de cand am putut decide pentru mine si pana acum" - vorba preferata a maica-mii - am avut "un stil de viata mai mult decat sanatos si riguros organizat". Uneori ma intreb daca nu era mai sanatos sa ma indop cu tigari, in loc de mancare supernaturala, cu alcool in loc de apa plata si sucuri naturale, sa fac sex la colt de strada de la 14 ani, sa dorm 2 ore pe noapte dupa ce ma taraiam anevoie de prin prin cluburi si discoteci, sa termin cu greu 4 clase primare si sa devin taranca profesionista, in loc sa-mi tocesc mintea si sa-mi obosesc ochii tintind spre .... Hai ca devin patetica si chiar nu ma suport fiind patetica, fir-ar sa fie. Nu sunt eu daca nu despic firu-n patru. Am facut cum am crezut ca e mai bine, am mai si luat-o peste nas, mi-am corectat directia si acum o sa vad mai departe ce si cum.
Inchid paranteza.

So, mai am vreo scapare doctore?

lia

"There will be an answer, let it be.
Whisper words of wisdom...."


Lia,

Despre maica-mea nu discut cu strainii (si nici macar cu apropiatii, BTW...).

Chestiunea cu "leziunile oro-bucale" era o conditie pt a te putea pupa. Ce inteleg prin expresia asta? Ce se intelege in general: herpes, bube dulci, afte, mai-stiu-eu-ce-bube!!! Nu am presupus ca le-ai avea, ci am precizat ca nu te-as putea pupa, chiar in eventualitatea ca ai fi frumoasa, daca ai "dispune" de asa ceva. Hehehe... acum mi-a picat fisa: nu te arati intrigata catusi de putin de conditia de a fi frumoasa... deci ar trebui sa inteleg (sa intelegem, caci banuiesc ca si Nadina citeste...) ca te consideri intr-adevar a corespunde din acest punct de vedere!!! Nu stiu de ce imi amintesc acum ultimele vorbe ale lui Al Pacino (diavolul) in "The Devil's Advocate": "Vanity - deffinately my favourite sin!". Cum ziceai ca stai cu pacatele????

Buuun, revenim ON TOPIC. Admirabil de repede, tinand cont ca, totusi, este un dialog CU TINE!!! In primul rand, afectiunile urinare joase de natura inflamatorie si de statica SUNT de domeniul ginecologiei. Adicatelea si infectiile urinare joase, in care se includ uretritele si cistitele. In al doilea rand, nu mai inteleg nimic: parca acum vreo doua saptamani ai decretat ca orice simptomatologie in relatie cu sondajul vezical efectuat intrapartum a disparut cu desavarsire! Acum a reaparut? Sau nu a disparut de fapt niciodata??? Daca alaptezi catusi de putin, nu prea ai mari posibilitati de tratament. Daca nu (cum pretindeai acum cateva mesaje - dar cine sa te mai inteleaga?!?!) poti incerca 7-10 zile de ciprofloxacina (Cifran, Ciprocin, Ciprinol, Cuminol) 0,500g de 2 ori pe zi, alaturi de gelule de Urinex de 4 ori pe zi si un antiinflamator la alegerea ta (eu as recomanda cate un Flamexin de doua ori pe zi - nu o data, cum scrie in prospect). Dar mai inainte nu ar fi rau sa-mi spui si mie cat se poate de clar ce anume te supara si care e istoricul complet al evolutiei bolii.

Sincer sa fiu, nu prea inteleg motivul debuseului din finalul mesajului tau. Am citit tot acel paragraf de vreo 3-4 ori si nu-ti pot spune decat atat: daca faceai toate chestiile de acolo, mai mult ca sigur acum erai nevasta-mea!!! Cu alte cuvinte, "Don't worry, be happy!" Cu asta cred ca am raspuns si intrebarii cu care glorios iti inchei mesajul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by sanziana

Stimate domnule doctor, am si eu o intrebare (la care nu am gasit raspuns) si pe care m-am rusinat sa o adresez unui medic (ma adresez dvs. acum stiind ca nu ma cunoaste nimeni).
As dori sa stiu urmatorul lucru: cum considera un medic ginecolog ca este bine sa se prezinte o pacienta la control (cum este considerat igienic) - epilata in zona genitala sau nu?
Multumesc pentru eventualul raspuns si sper ca nu am fost riddicola cu intrebarea mea.



Sanziana,

La ginecolog mergi cum iti place, in ceea ce priveste "coafura" pubiana. In mod garantat nu se uita nimeni la asta. Daca s-ar identifica ceva leziuni perineale care sa necesite indepartarea pilozitatii locale, ti se va spune. Nici intr-o atare situatie nu ai absolut nici un motiv sa te simti rusinata in vreun fel: ar fi pur si simplu o indicatie medicala, absolut similara celei de a lua o pastila de doua ori pe zi (de exemplu). Igiena locala perineala nu presupune atitudini radicale referitoare la par, ci utilizarea cu reguaritate a apei si sapunului. Nimic mai mult, nimic mai putin.

Mergi la inceput