555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Initial creeata de Dorsilia

Multumesc pentru raspunsuri, in primul rand.
In al doilea rand recunosc ca mesajul meu a fost cam nervos insa asa cum am spus sunt satula pana in gat de perindari inutile pe la usile d-rului. Ca sa afli ceva trebuie sa faci 10 drumuri. In fine...cred ca tine de politica de care vorbeai- 10 drumuri=10 taxe si rezulta rentabilitate bunicica, nu pot sa suport acest spirit mercantil, a te juca cu viata unui om nu e demn de postura de medic in nici un caz, dar cui ii pasa de ce cuget eu la urma urmei, tot medicul detine "cutitul si painea", nu eu.
-- Sunt foarte dezamagita ca nu stiu din ce cauza poate aparea aceasta afectiune "corp galben persistent" si cum poate fi tratata, evitata o recidiva. Determina infertilitatea am inteles.
-- Alta intrebare care ma framanta este: este posibil sa se greseasca testul papanicolau? e greu de interpretat, trebuie sa fii un biolog foarte bun ca sa interpretezi corect? Imi pun acesta intrebare ca sa stiu daca as fi mai in siguranta consultand un alt medic.
-- tratamentul cu polidin ajuta la cresterea fertilitatii?
In speranta ca imi veti raspunde ca si pana acum, va multumesc din suflet, pentru ca existati.
L



Dorsilia,

Pe puncte:
0. In primul rand, te-am rugat (cred) sa postezi orice intrebari vei fi avand, carora vrei sa le dau eu raspuns, in topicul meu, care se numeste "555-OB-GYN". Nu ma uit in radacina Clinicii Virtuale decat ocazional, eu accesand topicul mentionat printr-un link direct. In al doilea rand, te rog renunta la chestiunea oficiala cu "pt.dl.dr.Leonte", aici sunt Arian si atat. Daca nu-ti place Arian (nu te intreb de ce ), poti sa mi te adresezi folosind prenumele meu, care este Teo.
1. Nu ar trebui sa fii dezamagita, ci dimpotriva, fericita: rezolvarea corpului galben persisitent este, dupa cum ti-am spus in doua randuri, facila. De ce apare, Dumnezeu s-ar putea sa stie. Oricum, aparitia lui este ocazionala, cu alte cuvinte nu inseamna ca daca s-a intamplat o data neaparat se va repeta si in viitor. Sau daca totusi situatia se va repeta, aceasta nu se va intampla deseori. Ca provoaca infertilitate este clar, dar omiti elementele esentiale: pe de o parte inferitilitatea este tranzitorie si dureaza doar atata timp cat persista corpul galben, iar pe de alta parte persistenta mentionata poate fi intrerupta printr-un tratament simplu si scurt (pentru a patra oara!!!)
2. Greseala este omeneasca. Evident ca se poate gresi in interpretarea testului Pap. Dar asta se intampla cu totul si cu totul accidental. In principiu, nu biologul ci medicul specialist de laborator este cel ce interpreteaza Pap-testul. Si da, el ar trebui sa urmeze un curs special destinat acestei investigatii.
3. Polidinul este un stimulator al imunitatii generale a organismului. Nu are legatura directa cu fertilitatea femeii. Evident, poate contribui la restabilirea fertilitatii afectate in cadrul unei forme de sindrom inflamator pelvin (endometrita, metrita, metroanexita, anexita, salpingita, ovarita), ca tratament adjuvant al afectiunii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by aime

Arian,

iti multumesc mult ptr sinceritatea raspunsului tau, e trist sa crezi ca nu prea mai ai nici o sansa sau daca exista, e relativa si dpendenta de multi factori.Bneinteles ca voi tine cont de "curajul si succesul" insuflat de tine si voi continua sa lupt. Cineva trebuie sa-mi spuna cand trebuie sa ma opresc...si atunci voi vedea ce-o sa fac. In unul din raspunsurile tale ai recomandat un medic din Iasi, unde este de gasit, mai exact? Poate ca aici voi gasi raspunsul...
Multumesc inca o data si poate o sa ai timp sa te uiti si peste dozarile mele hormonale de luna asta.
Cea mai optimista aspiranta

aime


Aime,

"Nici dracu' nu e asa negru precum pare", incearca sa-ti repeti asta pana cand o vei crede 100%. Nu am spus ca nu ai sanse in a obtine o sarcina. Ca sansele existente sunt mai reduse decat in conditii normale si mai ales ca sunt dependente de o multitudine de factori, multi dintre ei necunoscuti, este adevarat. Dar gandeste-te ca oricum ai semnificativ mai multe sanse decat a avut castigatorul marelui premiu la Loteria Nationala, acum cateva luni... Nimeni nu poate spune ca vei castiga, dar nici ca vei pierde.

Am fost intrebat de un medic ginecolog in Iasi si l-am recomandat pe Prof.Dr. Dragos Dragomir. Ultima data cand l-am intalnit era medic sef al Clinicii II Ginecologie, dar asta se intampla acum 2 ani... Oricum, in mod sigur il vei putea "dibui", este un nume (si un medic si un om) mult prea mare pt a fi greu de gasit...

Asteptam cu interes dozarile hormonale


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by corinaghenoiu

Buna as vrea daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata saptamina 38 ,sarcina decurge normal.Acum 5 ani am nascut un baietel superb,dar la nastere am avut probleme cu dilatatia am nascut cu dilatatie 8 cm ,am avut ruptura bilaterala de col uterin si mi-au aparut hemoroizi imensi care au disparut foarte greu in timp,si au reaparut acum in ultima luna.Sincer nu stiu ce sa fac sa nasc normal sau sa nasc prin cezariana. corina@mia.ro


Corina,

Daca ai fi avut idee (adica daca ti s-ar fi spus) si care a fost cauza dilatatiei incomplete din cursul nasterii precedente, as fi avut mai mult sanse a-ti da un raspuns mai transant. Asa, nu pot face altceva decat sa-mi dau cu presupusul...

Daca a fost vorba (la nasterea baietelului) de un travaliu nu tocmai corect dirijat farmacodinamic, in mod cert acum poti naste pe cai naturale. Acelasi lucru pot spune in cazul in care baietelul a fost mare (craniu la limita pt diametrele bazinului tau), iar fatul actual nu repeta istoria. Daca insa a fost vorba de un col inextensibil, cu margini "sarmoase" (adica groase si tari), este posibil ca problema sa se repete.

Leziunea cervicala pe care spui ca ai suferit-o la nasterea precedenta pune de asemenea problema rezistentei cicatricilor rezultate prin sutura colului rupt.

Ceea ce incerc sa te fac sa intelegi este ca sunt prea multi factori care pot contribui la luarea deciziei de nastere prin operatie cezariana sau pe cai naturale pt a-mi putea permite sa-ti dau un raspuns fara echivoc.

Singurul capabil a face aprecierea (prin examen clinic si investigatii paraclinice) este medicul tau obstetrician. El va urmari cu certitudine toate aspectele esentiale in vederea acestei decizii si daca va constata ca exista indicatie pt operatia cezariana ti-o va spune fara indoiala. Daca (putin probabil, dar totusi daca) iti va da sa alegi, eu te-as sfatui sa optezi pt cezariana, mai ales daca fatul este mare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Helen

Teo, inca o data iti multumesc! De data sta chiar un singur aspect il mai ating: ce imi sugerezi sa iau ptr. contractiile B-H, mai ales ca de cateva zile iar s-au inmultit simtitor? Mie mi s-a spus sa iau doar la nevoie (dar nici nu mai stiu cand este la nevoie ca mai mereu am astfel de contractii) diazepam si scobutil (dar acesta cu mare precautie ca ar relaxa si colul) si poate chiar si papaverina. Sincer, daca iau numai scobutil nu se schimba nimic iar daca il iau impreuna cu o jum de diazepam cat de cat se mai imbunatateste situatia dar nu dispar de tot contactiile. In plus am inceput ca in timpul acestor contractii nedurerose sa simt usoare intepaturi undeva in vagin sus si la ce ma pot gandi in afara de col?

Da-mi te rog mult un sfat daca poti, ce sa iau si ce sa fac in afara sa ma internez din nou in spital, unde tot acelasi lucru am primit dar injectabil? Recunosc ca l-am stresat si pe medicul meu destul cu astfel de intrebari ptr ca am inteles ca ar fi si alte meicamnet cu efect tocolitic dar nu am primit alt raspuns in afara de ,,diazepam'' si nu cred ca trebuie sa mai repet ca ptr. toate problemele pe care le-am avut cu sarcina mi s-a dat diazepam si deci am luat o gramada pana acum si s-ar intrevede sa iau in continuare... (stiu, ai dat o multime de raspunsuri legate de diazepam si tocmai de aceea mi-e teama ca se potriveste din nou vorba din popor amintita de tine ,, strop cu strop iese un potop'')

Helen - sapt 32

http://community.webshots.com/user/phelens


Helen,

In opinia mea tratamentul este corect indicat si complet. Atata vreme cat nu exista modificari ale colului nu este necesara administrarea vreunei alte medicatii. Eu te intrebasem in mesajul precedent de ce nu urmezi nici un tratament pt aceste contractii, dat fiind faptul ca nu ai mentionat (sau am trecut eu cu vederea???) ca ti-ar fi fost instituit vreunul...

Eu unul prefer in loc de Scobutilul romanesc Buscopanul nemtesc. Desi contin aceeasi substanta activa in aceeasi cantitate, am impresia ca eficacitatea ultimului este mai buna. S-ar putea insa sa fiu subiectiv, data fiind admiratia mea pt germani si produsele lor. In plus, Buscopan este semnificativ mai scump decat Scobutil, Scopantil, Buscovital si altele asemenea de productie indigena.

De asemenea, am inlocuit in ultima vreme aproape in totalitate Papaverina cu No-Spa. Cea din urma este declarat mai activa decat prima. In general folosesc pilulele mici (deci preparatul standard - 40mg, nu cel cu "Forte" in coada - 80mg). De data aceasta, pretul este comparabil intre cele doua medicamente.

In legatura cu asa-zisa "relaxare a colului" sub actiunea medicamentelor mentionate, aceasta este doar o teorie. Structura histologica a colului uterin contine in cea mai mare masura fibre conjunctive, neafectate de antispasticele de tipul Papaverina/NoSpa sau Scobutil/Buscopan. Stergerea colului si dilatarea orificiului uterin sunt procese complexe, cu implicare neuro-hormonala si finalitate prin intermediul contractiilor uterine dureroase eficiente.

Oricum, te sfatuiesc foarte serios sa NU schimbi medicatia prescrisa de obstetricianul tau sub influenta celor scrise de mine. Poti eventual sa-l intrebi ce parere are despre o atare combinatie. In nici un caz nu iti administra alte medicamente decat cele prescrise de cel care te examineaza direct!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Poate Duphastonul sa influenteze rezultatul unui test de sarcina, daca acesta a fost administrat 5 zile a cate 2 capsule pe zi iar testul a fost realizat in a 5-a zi de la intreruperea administrarii ?
L


Nu, Duphastonul nu are cum sa influenteze rezultatele unui test de sarcina. Testele de sarcina pun in evidenta prezenta in urina femeii gravide a unui hormon sintetizat de zona periferica a oului, notat prescurtat HCG (Hormon Corionic Gonadotrop). Duphastonul este un progestativ de sinteza, adica o substanta oarecum similara unui hormon natural, progesteronul, complet diferit de HCG.

HCG are o parte a moleculei sale similara imunologic LH-ului (Hormon Luteinizant), parte numita "fractiune alfa". Tocmai pt a nu se ajunge la confuzii prin falsa pozitivare a testelor de sarcina de niveluri crescute ale LH, kit-urile de testare existente acum in comert sunt de tip selectiv, adica pun in evidenta cealalta parte a moleculei HCG, "fractiunea beta" (sau beta-HCG).

Sa nu-mi zici ca testul este pozitiv, deci esti gravida!!! Ar fi o veste grozava, in cazul presupus persistenta corpului galben este cat se poate de normala (corp galben de sarcina - se va mentine pana aproape in saptamana 12). Vesti, URGENT!!!

PS: Presupun ca stiu care va fi urmatoarea intrebare ce te va "munci", daca intr-adevar esti gravida. Asa ca iti spun in avans ca administrarea Duphastonului in doza si pe perioada mentionate de tine NU influenteaza catusi de putin negativ produsul de conceptie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ileden

Teo, am mare nevoie sa imi dai un sfat.
Am facut trei tratamente pentru Chlamydia(50 de zile de atibiotic in 6 luni) si rezultatul a iesit tot Chlamydia pozitiva. Mi-am facut si Chlamydia serologie IGg si IGa si sunt negative.
Imi doresc tare mult un bebe si as vrea sa incerc sa raman insarcinata.
Te rog spune-mi:
-care sunt riscurile pentru copil?
-crezi ca daca mai fac un alt tratament ma voi vindeca?
-sa mai astept?
Nu stiu ce sa fac, sunt disperata!
Multumesc,
Ile


Ile,

Cred ca faci o greseala de calcul: trei "ture" de tratament anti-Chlamydia nu pot dura 50 zile... Oricum, tratamentele repetate sunt adesea necesare in chlamidiazele genitale vechi, deci ceea ce ti se intampla nu constituie nicidecum un caz disperat.

Ceea ce trebuie luat in seama in cadrul investigatiilor paraclinice din infectia genitala cu Chlamydia este identificarea germenului in secretia endocervicala. Imunologia nu are nici o relevanta aici. Daca tot ai facut testele imunologice (care au iesit, spui, negative), macar poti fi sigura ca nu ai o infectie chlamydiana cu alta localizare decat cea genitala.

Riscurile chlamydiazei genitale in sarcina au fost tratate pe larg in cateva dintre raspunsurile anterioare din acest topic. In linii mari, creste riscul nasterii premature si exista posibilitatea infectarii fatului.

Deocamdata nu stiu care sunt antibioticele ce au fost utilizate in cazul tau. Eu unul cunosc vreo 5 asemenea substante, dar probabil ca sunt mai multe. Din moment ce nu ai urmat decat trei scheme de tratament, inseamna ca inca mai sunt resurse disponibile. Deci sfatul meu ar fi sa mai incerci.

Pentru a te vindeca insa este nevoie sa urmeze tratamentul si sotul/partenerul tau. Terapia adresata tie in exclusivitate nu are nici o sansa de izbanda atata vreme cat sotul/partenerul este la randul sau aproape sigur infectat, si continuati sa aveti contact.

Vad ca tu iti pui problema complicatiilor ce pot apare pe parcursul sarcinii... De fapt, prima complicatie a infectiei genitale vechi cu Chlamydia cu care te-ai putea confrunta (cronologic) ar fi infertilitatea. Prin urmare, tratamentul infectiei in sine este obligatoriu, iar mai apoi poate exista posibilitatea necesitatii tratamentului consecintelor acesteia.

Chlamydiaza genitala se poate trata cu succes (dar mai dificil, e drept) si pe parcursul sarcinii. Daca "arde", poti trece la fapte si sa ramai gravida. Daca nu, eu te-as sfatui sa astepti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Marcelle

Stimate dl Doctor,
Sunt insarcinata in 10 saptamani.
Am fost la doctor si mi-a dat acid folic 3 x1 pe zi.Vitamine prenatalle care contin viamina A;
Printre altele eu sunt urmarita si de o doctorita din Franta care mi-a spus ca vitamina A este toxica in primul trimestru. Deci nu am luat Prenatalele.
In schimb acid folic am luat 3X1 pe zi si am luat si vitamine OliGOBS GROSSESS care nu contin vitamina A, dar contine 20mg de acid folic si iau doua tablete de vitamine pe zi.
Credeti ca am luat prea mult acid folic? Poate avea vreo influenta negativa asupra sarcinii?

Va mutumesc anticipat,
Marcela


Marcelle,

Acidul folic este extrem de util dezvoltarii celulare, atat inainte de sarcina (pt viitoarea mama), cat si pe parcursul ei (pt gravida si mai ales pt produsul de conceptie). Desi, fiind o vitamina ce se dizolva in apa (hidrosolubila), nu se stocheaza sub forma de depozite in organism, acidul folic nu trebuie administrat in cantitati exagerate. Americanii spun ca necesarul zilnic de acid folic al unei gravide nu depaseste 1mg (un miligram), iar doza maxima ce poate fi administrata zilnic nu poate depasi 2mg (doua miligrame).

Nu stiu cat acid folic contin pilulele comercializate in Fr pe care le iei tu, dar in general am observat ca preparatele medicale ce contin numai aceasta substanta sunt dozate la niveluri inalte, ele fiind de fapt destinate corectarii dezechilibrelor produse de carenta acestei vitamine, in afara sarcinii. Fapt pt care ma intreb daca trei comprimate pe zi nu este mult prea mult. Daca te referi cumva la "Acidul Folic" romanesc, atunci doza administrata este ENORMA si mult peste maximul admis (un comprimat contine 5mg ac. folic, deci 3cp vor fi 15mg, de 15 ori mai mult decat necesarul maxim!).

In ceea ce priveste pilulele prenatale frantuzesti ce ti-au fost prescrise, cred ca interpretezi gresit cele scrise in prospect: banuiesc ca doza de ac. folic continuta de o astfel de pilula este de 0,2mg (miligrame = 1000 micrograme). In aceste conditii, 2cp pe zi plus aportul alimentar iti asigura necesarul.

Oricum, excesul de acid folic nu determina efecte negative cunoscute asupra produsului de conceptie, iar asupra gravidei ele se reduc la rare tulburari digestive si exceptional nervoase.

In legatura cu vitamina A, este adevarat ca prezinta pericol pt embrion in special pe parcursul primului trimestru, dar numai daca este administrata in exces. Altfel, este la fel de necesara ca si celelalte vitamine. Necesarul de vitamina A pt o gravida nu depaseste 2.500ui (unitati internationale), iar doza maxima de administrat este de 5.000ui. De aceasta data insa, spre deosebire de ac. folic, depasirea unei doze zilnice de 10.000ui determina un risc imens de aparitie a malformatiilor sistemului nervos central.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Teo, ieri dupa 2 teste de sarcina pozitive m-am dus si la medicul ginecolog din cadrul centrului medical unde sunt inscrisa la medicul de familie, si in urma ecografiei mi-a spus ca sunt gravida - 6 saptamani- spunea el, avand in vedere ca ultima menstruatie a fost in 25 octombrie...oare cum a calculat? sau de ce se calculeaza din ziua ultimului ciclu ca doar nu aveam cum sa fiu gravida de atunci :). In fine... mi-a recomandat acid folic- i comprimat pe zi...am citit ca un comprimat romanesc contine 5 mg (parca asa scriai tu Marcellei), iar doza necesara este de 1mg - maxim 2/zi. Deci cat sa iau? In plus mi-a mai dat si Utrogestan cate 2 ovule vaginale pe zi..."ca sa-l ajutam putin" zicea el. Ma intreb daca nu ii face rau Utrogestanul.Ti-am spus ca am mers la medicul asta pt. ca era foarte la indemana aseara si pt. ca nu e coada la el, iar eu vroiam o ecografie...Tu ce spui? Ce sa fac? Ideea e ca nu am pofta de mancare si nu stiu daca ma hranesc destul, sunt bulversata inca si dorm prost noaptea, simt si un gol in stomac...iar ziua dorm pe birou, in jur am numai colegi gripati...si in plus, trebuie sa fac o tona de analize. Asa ca am mare nevoie de tine sa ma indrumi putin. Ce sa fac sa fie bine? Multumesc, L


Dorsilia,

In primul rand felicitari pt realizare! (sincer, n-am priceput niciodata de ce trebuie felicitate femeile ca au ramas gravide, in timp ce barbatii sunt ignorati cu desavarsire...)

Varsta unei sarcini se poate exprima in doua moduri: fie ca durata a amenoreei (absenta menstruatiei - caz in care se calculeaza perioada scursa de la ultima menstruatie, iar durata sarcinii va fi de 40 saptamani de amenoree), fie ca "varsta gestationala" propriu-zisa (calculata din momentul fecundatiei, ce se produce in principiu cam la 2 saptamani dupa ultima menstruatie, deci sarcina va avea o durata de 38 saptamani). Deci ceea ce ti-a spus (corect) medicul care te-a consultat este ca ai 6 saptamani de la ultima menstruatie (apreciate foarte probabil dupa dimensiunile ecografice ale sacului ovular). Calendaristic iti pot spune ca astazi ai 6 saptamani si 4 zile, iar DPN (data probabila a nasterii) este 31.07.2004 (in miezul verii - vai de tine, calduri insuportabile, medici plecati in concedii prelungite, eventual peste hotare... ).

In primul rand multumeste cui vrei tu ca medicul care a incercat declansarea menstruatiei ti-a recomandat Duphaston si nu un alt progestagen utilizabil in acest sens. Duphastonul a "sprijinit" dezvoltarea sarcinii fara a avea efecte nocive asupra produsului de conceptie, ceea ce nu se poate spune despre marea majoritate a celorlalte progestagene.

In legatura cu acidul folic, cantitatea administrata este intr-adevar exagerata, dar dupa cum am aratat intr-un raspuns ieri, nu se cunosc efecte nocive asupra sarcinii (in timp ce efectele pozitive ale asigurarii aportului necesar sunt demonstrate - de aici si marele "succes la public" al acidului folic in ultima vreme). Eu recomand gravidelor sa ia "Prenatale", o combinatie de vitamine si oligoelemente in cantitati ideale pt gravida (si mai sunt si ieftine!). Cu alte cuvinte, poti lua Acidul folic sau Prenatalele, care din ele iti este mai la indemana, oricare va avea efecte benefice asupra evolutiei sarcinii. Prenatalele au in plus avantajul aportului multivitaminic, ceea ce ar putea rezolva intr-o oarecare masura problema lipsei apetitului pe care o acuzi.

Utrogestanul este tot un preparat progestativ, similar Duphastonului. Continand progesteron, nu are decat efecte pozitive asupra sarcinii, deci recomandarea medicului tau mi se pare din nou binevenita.

O referire la problema alimentatiei am facut ceva mai sus. Poti sti daca te hranesti suficient foarte simplu: masoara-ti greutatea saptamanal. Daca nu scade, este binisor. Daca creste, este minunat.

Gripa nu e binevenita la inceput de sarcina. Incearca pe cat posibil sa te feresti de colegii bolnavi. Eu unul (daca as fi gravid ) mi-as lua concediu (chair si fara plata) macar pana la inceputul zilelor libere de Craciun si Anul Nou.

Nu inteleg de ce TREBUIE sa faci "o tona de analize". Obligatorii la inceput de sarcina sunt 5 investigatii de laborator: hemoleucograma, grupul AB0 si Rh, testele imunologice pt sifilis si infectie cu HIV, sumarul de urina si bacteriologia secretiei vaginale. In majoritatea covarsitoare a cazurilor acestea sunt si suficiente. Daca tu vrei insa sa fii super-investigata, se pot intr-adevar aduna "o tona de analize", dar nu mai ai dreptul sa te plangi...

Mai poti trage o morala din cele intamplate: nu coada de la usa ginecologului defineste calitatile lui profesionale, ci atentia si grija cu care investigheaza fiecare caz in parte si evident nivelul de cunostinte. Personal imi place cum s-a comportat ultimul medic care te-a consultat (a pus un diagnostic corect, a instituit un tratament bun, ti-a dat explicatii privind rolul medicamentelor prescrise). Eu as sta aproape de el...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

tot eu -(continuare)-
ce ma fac daca racesc si fac febra ??!??


Tocmai ti-am raspuns la intrebarea asta: incearca sa nu racesti si sa nu faci febra. Medicatia posibil a fi administrata in primul trimestru de sarcina este EXTREM de restransa. Daca totusi se intampla, nu lua nici un medicament de capul tau sau dupa sfaturile auzite prin vecini/prieteni/rude. Mergi imediat la doctor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

si intepaturile astea care le mai am in zona ovarelor ce inseamna?


In intreg organismul tau si cu precadere in regiunea pelvina se petrec in momentul de fata modificari deosebit de ample. Stari de discomfort, senzatii de tractiune, de apasare sau chiar usoare intepaturi pot aparea fara a avea semnificatie patologica. Dupa toate investigatiile efectuate si dupa atati ginecologi care te-au consultat, este greu de crezut ca ar fi vorba de vreun proces patologic. Eu as zice sa stai linistita si sa incerci sa te relaxezi. Agitatia nu are sens si nici finalitate pozitiva.


Mergi la inceput