555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 134

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreuk spune:

Domnule doctor,
eu si sotul meu, de 2 ani incercam sa concepem un copil. Am 27 ani si sotul meu 29. El a facut 2 spermograme rezultatele fiind:la prima normospermie iar la a doua oligospermie.Eu am facut monitorizari ale ovulatiei (ovulez lunar in z14-15)analize hormonale(toti hormonii facuti in z2, z14, z21 sunt in parametrii normali)chlamidya, micoplasma, ureaplasma, papanicolau(toate negative)si recent o laparoscopie la care mi s-au gasit aderente pe ovarul si trompa dreapta.
Intrebarile mele:de ce nu am ramas insarcinata pana acum pe trompa stanga?Credeti ca mai e cazul sa mai fac vreo investigatie?De fapt, cat de mult influenteaza factorul psihologic fertilitatea?(Toata lumea spune ca la noi problema e de fapt stresul)
Va multumesc anticipat si va rog sa ma scuzati daca intrebarile mele sunt nelalocul lor:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi34 spune:

Buna Ziua
Sunt intr-o situatie aproape disperata si cine stie...poate cineva va gasi o modalitate de a ma linisti macar putin. Sunt insarcinata in 12 saptamani, dar din pacate nu ma pot bucura de acest lucru asa cum ar vrea orice femeie. La testul Papanicolau am primit rezultatul ASC-H (celule scuamoase atipice care nu pot exclude o leziune intrepiteliala de grad inalt). Am facut colposcopia, iar la coloratie s-a observat o mica zona alba. Cu ocazia colposcopiei am facut si biopsie. Astept acum infrigurata rezultatul la biopsie si-mi pun speranta ca undeva-cumva rezultatul de la test ar fi putut fi fals sau se dovedeste cumva ca este mai putin grav decat ma tem eu. Daca ati trecut printr-o astfel de situatie sau aveti informatii despre astfel de situatii.........orice fel de informatie mi-ar fi de folos. Am 34 de ani si este prima sarcina si simt ca innebunesc.
Multumiri anticipate.
Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1751 spune:

Dragele mele,

ma confrunt si eu cu o problema. acum 3 ani, in urma unor serii repetate de stres, m-am ingrasat mult. niciodata nu am fost slaba, dar atunci am luat enorm in greutate. la niste analize mi-a iesit TSH-ul aproape 8. nu am luat nimic. timpul a trecut, am luat o vreme spirulina, nu stiu daca a avut sau nu legatura dar am reusit intr-un an sa dau jos aproape 25 de kg. mai am inca de dat, dar e foarte bine si sunt multumita. iar tshul meu, surpriza a ajuns la 1,59. T3 - 0,98, T4 - 96,85, FSH - 6,74, LH-10,01, estradiol - 42,63, anti tpo - mai mici de 5, testosteron 0,82, progesteron - 0,73, prolactina 417,4.
am fost la un endocrinolog care mi a prescirs euthyrox, jumate de tb de 25, cinci zile pe saptamana. desi recunoaste ca analizele de tiroida sunt bune. iar tshul foarte bun.
sincer mi-e teama sa nu trec in hipertiroidism. in plus, mi a mai dat duphaston dat fiind ca nu am ciclu menstrual decat extrem de rar.
ma poate sfatui cineva ? la o ecografie mi-au fost descoperite niste chsituri pe ovare, am si hirsutism ... nu mai stiu incotro s-o apuc

si nici ce sa fac... pls help!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1751 spune:

am uitat sa adaug ca nu am nici ciclu... am avut in perioada in care luam rigevidon, un ciclu "ceas" si am slabit... din pacate pe fond de stres s-a oprit si de atunci n-am mai luat anticonceptionale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ ioana1751

Seamana bine cu boala Stein-Leventhal sau sindromul ovarelor polichistice. In favoarea ideii vin obezitatea, hirsutismul, chisturile ovariene evidentiate ecografic, amenoreea/spaniomenoreea, valorile la limita superioara ale testosteronului. Cum inteleg ca analizele au fost facute in stare de amenoree prelungita, raportul LH/FSH>1 si valoarea PRL sustin si ele intrucatva diagnosticul. Ar trebui dozat si DHEAS (DeHidroEpiAndrosteron) si observate ovarele prin ecografie transvaginala. Bineinteles, este doar o opinie superficiala -- este foarte posibil sa ma insel. Oricum, adresati-va unui ginecolog: adesea indivizii astia, pe langa faptul ca sunt frumosi, destepti, simpatici si altruisti, stiu mai multe despre endocrinologia ovariana decat endocrinologii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ lavi34

Agitatia descrisa nu este justificata in cazul Dvs. Nu este necesara speranta ca rezultatul Pap-testului a fost gresit. De fapt, el NU va spune ca ar fi ceva rau, ci doar ca nu poate exclude o asemenea eventualitate. Daca nu-i poti spune cuiva ca este urat, nu inseamna neaparat ca este frumos... cam asa si cu rezultatul in discutie. In plus, evaluarea frotiului obtinut pe parcursul sarcinii necesita pe langa un ochi bun si multe cunostinte teoretice o experienta apreciabila in domeniu. In majoritatea cazurilor biopsia tintita dupa ASC-H duce la negarea leziunii maligne sau premaligne, si in plus poate da oportunitatea depistarii unei infectii cervicale inaparente macroscopic cu HPV (papilom "inversat").


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibra spune:

Stimate Domnule Doctor,
va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am 29 ani si as dori un copil. problema mea este ca de cativa ani ma chinuie un herpes genital aproape lunar. am fost la medic, am luat diverse tratamente, dar nu i-am acordat prea mare atentie pana cand nu am inceput sa citesc mai multe informatii pe aceasta tema si m-am ingrozit. de curand am fost la un control si l-am intrebat pe medic daca este cazul sa fac un tratament prelungit pentru a evita eventualele probleme pe parcursul sarcinii, iar acesta mi-a spus ca singura problema ar fi doar ca imi va aparea mai des. si daca vreau neaparat sa aflu ce tulpina de herpes am, sa imi fac o analiza de genotipare a hpv-ului. dar altfel sa stau linistita, ca nu este nici o problema. daca acum herpesul apare aproape lunar, nici nu vreau sa ma gandesc cat de des ar putea sa apara in timpul sarcinii. ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc Paste Fericit alaturi de cei dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi34 spune:

Multumesc Arian pentru incurajare. Insa tocmai am primit rezultatul biopsiei si se confirma displazia moderata si severa. In urmatoarele zile medicul meu se va consulta cu specialistii anatomo-patologi pentru a stabili impreuna cum este cel mai bine de procedat in cazul meu (avand in vedere ca sunt insarcinata). Nu stiu daca am mentionat in mesajul anterior, dar mi se facuse si colposcopie, unde se observase o pata alba pe col. Se pare ca n-am fost prea norocoasa, dar probabil ca nici foarte ghinionista. Sper sa fie totul in regula, desi inteleg ca de acum riscurile pentru sarcina sunt foarte mari.
Multumesc inca odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ alibra

In opinia mea, in momentul de fata elementul asupra caruia trebuie orientat interesul medical nu este reprezentat de infectia herpetica (asupra careia oricum nu se poate face mare lucru). Faptul ca de vreme indelungata frecventa eruptiilor specifice a crescut denota o stare fie cronica fie persistenta, fie recurenta, de reducere a capacitatii de aparare generala a organismului. Acesta ar fi aspectul de lamurit inaintea instalarii unei sarcini. Cum cauzele posibile sunt cate in luna si stele, cred ca ar trebui sa va adresati pt inceput unui internist. In absenta vreunor acuze subiective din partea Dvs, si acesta va proceda la a pescui in ape tulburi, deci probabil va va supune unui set amplu de investigatii paraclinice si de laborator. Subliniez faptul ca, in contextul dorintei declarate de a obtine o sarcina, un simplu tratament imunostimulator nu este solutia cea mai fericita decat in cazul imposibilitatii depistarii unei cauze fizice sau functionale a starii in discutie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ lavi34

Privind jumatatea plina a paharului, putem afirma ca totusi displaziile cervicale nu sunt cancer. Tocmai de aceea ginecologul Dvs vrea sa se consulte cu anatomopatologii. Acestia nu-i pot spune care este atitudinea clinica de abordat, dar il pot lamuri in ce masura leziunile tisulare constatate sunt influentate de sarcina si mai ales care sunt eventualitatile evolutive si dinamica lor. In functie de aceste date, ginecologul va aprecia raportul dintre riscurile implicate de metodele terapeutice disponibile si beneficiile obtinute prin aplicarea lor in cazul Dvs particular. Finalmente va alege terapia optima in conditiile date. Deci o rezolvare se va gasi pana la urma. Oricum, agitatia psihica nu poate avea vreun efect benefic. Desi pare dificil sau chiar imposibil, faceti totusi efortul a va autolamuri ca dracu' nu-i chiar atat de negru precum pare la prima vedere...


Mergi la inceput