555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 123

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Arian,

lasa-ma te rog sa rad haha de gluma buna cu avionul care se izbeste de blocul turn.
Sigur ca merg la dr. chiar maine. Durerile acestea apar si dispar, sunt suportabile dar m-au ingrijorat putin. La mine lucrurile se precipita: dupa ce m-am vaicarit ca n-am sanse de sarcina, m-am pomenit cu un test pozitiv si am dat navala peste dr. care n-a vazut inca nimic la ecograf si m-a chemat vineri saptamana aceasta. Am uitat sa spun UM 13 august. Valoarea Beta-HCG este 7853 U/l valabila pt. data de ieri, 21 septembrie.
Aceasta valoare e normala pt. varsta sarcinii mele ?

Multumesc mult,
Maria



Maria,

Din moment de DUM este 13.08, este de presupus ca fecundatia a avut loc in 27-28.08. Aceasta inseamna ca acum embrionul are 4 saptamani, iar varsta gestationala este de 6 saptamani. In mod explicabil deci ginecologul tau nu a putut identifica semne ale sarcinii saptamana trecuta (presupun ca ai facut doar ecografie percutana, nu si intravaginala). Sincer, nu stiu valorile beta-HCG in functie de varsta sarcinii si ma indoiesc ca le stie cineva pe dinafara: exista tabele in acest sens. Oricum, valorile dozate sunt mari, deci la prima vedere ar parea ca sunt bune.

Gluma cu avionul izbindu-se de blocuri turn a fost o adaptare: din moment ce zbori doar 1,5 ore, este evident ca iesi din tara dar nu suficient de mult incat sa ai "sansa" de a da de zgarie-nori. Departe de a fi buna, gluma mea este macabra si de-a dreptul rautacioasa. Recunosc asta, dar chiar nu m-am putut abtine...


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre personalul medical calificat. De asemenea, ele nu reprezinta sub nici o forma o modalitate de initiere a unei relatii medic-pacient cu finalitate materiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flinta spune:

buna seara,
am si eu o problema,in urma unor analize mi sa spus ca am prolactina marita adica(26),aceasta poate fi o cauza de nu pot ramane insarcinata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

quote:
Originally posted by flinta

buna seara,
am si eu o problema,in urma unor analize mi sa spus ca am prolactina marita adica(26),aceasta poate fi o cauza de nu pot ramane insarcinata?



DA.este o cauza a imposibilitatii obtinerii unei sarcini pt ca acest hormon secretat in cantitate mare in sange inhiba ovulatia si deci nefiind ovualtie nu este nici posibilitatea fecundarii.trebuie un tratament ca sa scada valoarea acestui hormon.ai incercat Dostinex?se iau 4 tablete. in prima saptamana 2 tab,adica spre ex. una luni si una joi ,apoi a doaua sapt 1 tb. luni si a trei sapt 1 tb luni, si gata.apoi se repeta analiza.ea trebuie sa fi scazut si ovarele isi reiau deci functionarea normala si bebe poate veni oricand.

sanatate si bafta!!!

andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anima spune:

Buna ziua,
Cred ca anterior am postat gresit mesajul meu, este adresat lui Arian, cu multumiri din suflet pentru timp, rabdare si atentie!

As avea nevoie de cateva raspunsuri legate de o problema pe care am depistat-o intamplator:
La sf. lunii martie am avut o sangerare dubioasa la sf. actului sexual si a doua zi am fost la un control gineco.
Oricum, fac acest control gineco insotit de examenul babes/papanicolau, cu regularitate (adica o data.an) iar anul trecut, buletinul cu rezultate a fost ''CURAT".

Acum este pentru prima data cand sunt evidentiate probleme si sunt tare ingrijorata.

EXAMENUL citologic cervico-vaginal efectuat acum are urm.rezultate:
I.Valoarea diagnostica a frotiului - satisafacatoare
II.Caracterizare generala - modificari celulare benigne - mucus abundent cu frecvente polinucleare (nu sunt sigura asupra termenului) degradate
III.Diagnostic descriptiv
1.Modificaria celulare benigne
- cocobacili
- modificari reactive asociate cu - inflamatia;
- altele - relativ frecvente polinucleare (?)degradate, intricata (?) cu epiteliile exfoliate
IV.Evaluare hormonala
Pattern hormonal compatibil cu varsta si anamneza - E2: frecvente c.superficiale si c.intermediate mari, predominant etalate, grupate
CITODIAGNOSTIC BABES-PAPANICOLAU
- CLASA 2: a.colpita acuta bacteriana
b.endocervicita acuta, exudativa.

EXAMEN DE SECRETIE VAGINALA
- epitelii - frecvente
- leucocite - rel.frecvente
-hematii - aici nu apare nimic (?)
- flora - densa grad III, numerosi coci, frecventi bacili Gram+ si Gram- ; heteroliza bacteriana; detritus

Am urmat tratament 7 zile cu:
-LEMESIL 2ZI/INTR-O SINGURA PRIZA, de regula dupa masa
-DOXICICLINA 1cps la 12 ore
mentionez ca sunt alergica la antibiotice, insa de data astA doxiciclina nu a mai dus la aparitia urticariei

Dupa acest tratament mi-a venit CM si apoi, pe baza rez.babes/pap, intrucat colul si mucoasa colului erau inflamate, mi s-a prescris un tratament de 7 zile cu ovule Betadin si sa ma spal cu tantum Rosa.

Dupa acest tratament am fost iar la control si de aceasta data, tocmai cand intelesesem ca acum colul este curat si nu mai sunt probleme, m-a examinat inca o data si mi-a spus ca exista un polip endocervical care tb. chiuretat. Am facut si interventia asta pe data de 7 Mai si astazi am luat si rezultatul de la anatomopatologie, pe care va rog sa ma ajutati sa il inteleg. Deci rezultatul examenului este: "cheag fibrino-hematic si mucus continand minuscule fragmente endometriale cu glande in faza proliferativa"

Inteleg ca de obiecei polipii astia sunt de natura benigna, dar mai departe ce fac pt a preveni reaparitia? cum aflu cauza, pentru ca degeaba elimin simptomul, daca nu descopar cauza si mi-e teama ca pot sa reapara polipi pe viitor. deci, as vrea sa stiu ce sa fac in continuare?

Inainte de extirparea polipului am facut si analizele de sange, cele uzuale, si singura problemuta se refera la limfocite, care au valoarea 41,5%, iar limita maxima este de 40% Credeti ca acest polip ar fi putut sa influenteze acest procent - stiu ca nu e mare diferenta, insa am aceasta intrebare.
Examenul de urina, facut tot inainte de chiuretarea polipului, are urm. rezultate(sumar si sediment, desi ar fi tb sa faca si urocultura, dar au uitat):
-proteine - nor foarte fin (aici stiu ca nu e bine)
- flora microbiana - relativ frecventa
- epitelii plate - rare
- leucocite - rare (si asta ma ingrijoreaza, inteleg ca e o infectie, ceva)
- celelalte sunt ok (adica glucoza-absenta, urobilinogen - normal, corpi cetonici- absenta,pigmenti biliari - absenta, densitate 1023,nitiriti - absenta)
Prezenta leucocitelor si prezenta acelui nor foarte fin de proteine prezente in urina ar putea fi cauzate tot de acel polip?
De asemenea, nu mi s-a spus nimic ref. acei coci, frecventi bacili Gram+ si Gram- ; heteroliza bacteriana; detritus - daca se iau masuri si pt aceste probleme?

Imi cer scuze pentru atatea intrebari, ajung insa la control probabil doar miercuri, sapta.viitoare, si m-ar interesa opinia specialistului, e destul de frustranta perioada asta pana ajung la medic.

Multumesc foarte mult, va doresc o zi buna in continuare.

... esen#355;a unei ore nu st#259; în orologiul care d#259; semnalul trecerii ei #351;i nici în nisipul clepsidrei; ci în intensitatea timpului scurs...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo2rina spune:

marushka,normal trebuie sa vina pana in 45 de zile.daca nu,si conform calculului,ai depasit deja,mergi la doctor.daca e sarcina nu e o problema,dar sa nu fie sinechie.

http://t2.lilypie.com/MqTkp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Mendi tratamentul pe care ti l-a dat e f bun, cu diferenta ca mie mi s-a dat atunci cand a fost cazul. Utrogestan in loc de Duphaston.

Este acelasi lucru insa natural (tot progesteron). Si probabil ca ti-a dat sa iei clostybegit (clomid, ovamit)in zilele 2-5 sau 5-9, si dupa ovulatie duphaston. Insa ar fi foarte bine sa mergi la un ecograf cam in zilele 10-12-14 sa vada un dr ca ovulatia are loc.

Mai ales sub tratament pt ovulatie cu clomifen e necesara ecografia.
Se fac in multe locuri monitorizari ale ovulatiei - asa se numesc, adica la un eco sa vada cum se dezvolta folicului si se desprinde (adica ovulatia).

Si eu dupa pastile am avut exact la fel CM-ul. La 22-33 zile si foarte putin cantitativ, ba chiar si modificata culoarea, parca abia abia se vedea ceva...era o dereglare hormonala (la mine dupa anticonceptionale, la tine in urma unei suparari - e foarte posibil).

Insa m-am reglat, tot cu stimulare de genul celei pe care o faci tu si acum...sunt in 31 saptamani

Te pup si bafta

Clau

30+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Despre antibiotic nu stiu ce sa-ti spun dar analize hormonale iti va da probabil sa faci daca se constata ca tot nu ai ovulatie. In mod normal, dereglarile hormonale impiedica o ovulatie (dar daca se restabileste si fara...). Eu am facut si analize hormonale in z2 (unii recomanda in zilele 2-14 si eventual 28) dar astea sunt pentru a vedea daca este sau nu prezenta ovulatia. daca o monitorizezi ecografic nu vad de ce le-ai face dupa schema aceasta.

Eu am facut in ziua 2, si sincer valorile chiar si bune (sau f apropiate de cele normale) nu prea mi-au spus nimic pana nu am vazut ovulatia pe monitor (ca sa zic asa :-))


Pupici


30+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mendi spune:

meris mult de ajutor....ma mai luminat...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iaurt spune:

Buna ziua.Va rog s-a ma ajutati si pe mine.Sant insarcinata in 20 sapt.acum oluna de zile am facut testul de singe iar rezultatele sint acestea;
WBCH 10.2
RBC 4.39
Hgb 12.1
Hct 37.6
MCH 27.6
MCV 86
MCHC 32.2
plt 30.7
Mentionez faptul ca acum sant in japonia,doctorul zice ca totul este ok nu mi-a recomandat nici un fel de trat.La prima sarcina am in2005 a-m avut o usoara anemie pe care a-m tratat-o cu Fe 2luni.
Mutumesc mult.


elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis2002 spune:

Buna ziua!problema mea e urmatoarea:de cca 6 luni am intrerupt administrarea de anticonceptionale si ciclul menstrual a luat-o razna in sensul ca in a doua zi are loc o hemoragie f puternica(folosesc o intreaga cutie de absorbante),singele este f viscos,insotit de cheaguri.nu am dureri.saptamina viitoare voi merge la ginecolog ptr control si papa nicolau dar pina atunci nu mai am rabdare.ce probleme implica un uter retrovers?va multumesc.

Mergi la inceput