Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici 4

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Mamica Mariei

S-a suparat un pic ca am pus discutia noastra de aseara aici pe forum. Stiu , insa, ca o sa-i treaca. Ba nu. Deja i-a trecut. Fiindca ma iubeste foarte mult :))))))))))) Nu-i asa nebunici? :D:D:D
In seara asta am vesti mai bune. Maria nu a mai facut probleme. Saturatia e buna. Cordul e ok. In plus, e cam obeza. Acum are 690 grame. :))))
Si nebunicea mea scumpa si draga mi-a spus ca i se pare schimbata. In bine. O vede zilnic. E mai bine decat ieri.
Felicity , nu stiu de ce, dar eu simt ca personalul medical care o ingrijeste pe Maria face tot ceea ce depinde de el ca sa ii fie bine. Maria are deja 4 saptamani de cand a venit langa noi, pe lumea asta.
Noi nu am stiut ca va fi fata. Dar mereu am vorbit despre copilul nostru ca si despre o fetita. Maria e o luptatoare. A dorit sa traiasca de la inceput. Povestea e tare lunga. Maria a trecut pe langa cateva ganduri negre ale noastre. Acelea de a avorta-o. De vreo 3 ori. Multumesc lui Dumnezeu ca ne-a luminat.
Si mai trebuie sa multumesc cuiva. Fiicei mele , Maria , care m-a adus definitiv langa Dumnezeu. Desi stiam, acum sunt superconvins ca,copiii vin de la El. Maria nu a fost programata. Ba din contra, a venit intr-un moment aparent nu tocmai propice.
Mamaaaaaa! Ce mult e de povestit aici. Cat de mandru sunt de puiul meu nebunici si drag! Poate o sa o fac , candva.
citez: sunt fericit/si ma simt bine
ce sa mai spun? V-am innebunit destul, cred. Drept pentru care pun degetul si semnez:

insomniacul Lao Cezar , asa cum va spuneam aseara, cel mai fericit tatic din lume :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Sheanna, uitasem sa-ti spun, nu-si tine inca capul. Are doar 5 sapt. corectate, deci n-are cum sa-si tina capul. Face eforturi sa-l ridice, dar foarte primitive, mai e mult pana isi va tine capul bine.

Multumim de aprecieri tuturor fetelor.

Legat de apropierea nou-nascut mama ru cu amandoi am descoperit aceasta bucurie. La cateva minute dupa ce l-am nascut pe alex si plangea la mine-n brate l-am pupat pe frunte si a tacut instantaneu. Dupa cateva secunde a inceput sa planga iarasi si iar l-am pupat pe frunte si iar a tacut. De 3 ori am facut treaba asta.

Cu adrian, cand era in spital si facuse necrotizing si nu avea voie sa manance laptic, ci era hranit intravenos plangea de mama focului de foame. Eu ajungeam doar odata pe zi la spital, cateva ore din care nu pe toate le stateam cu el. Cand il luam in brate din incubator tacea si adormea instantaneu desi pana atunci urla cu disperare si cauta infrigurat sa suga.
Sa nu va-ndoiti nici o clipa de puternica relatie mama-fat.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Nu stiu nici pana acum de ce trebuie unii oameni sa treaca prin asa mari suferinte! Si nici numai incerc sa-mi explic!

Nu vreau sa fiu deplasata dar e tare frumos ce aveti voi acolo: doi oameni care se iubesc foarte mult in jurul unui miracol Dumnezeiesc.

Nimeni nu poate spune ce va fi, cum va fi. Dar pentru asta exista speranta si ... credinta in Dumnezeu.

In clipele cele mai grele minunatul meu sot si tata al baietilor mei era cel care reusea sa-mi stearga lacrimile. Ma bucur din suflet sa vad ca nu este singurul. Lao, tatic de minunata Marie, meriti pe deplin aceste doua minunate femei de langa tine. Si respectul nostru. Bine ai venit in clubul exclusivist al parintilor de esentze tari!

Flori de cires, vreau doar sa-ti spun ca sunt cu tot sufletul alaturi de tine. Te imbratisez cu drag si ma rog sa rasara soarele si in sufletul tau! Si nu uita un lucru, Maria trebuie sa stie, sa simta ca ai incredere in ea!

Va pupam pe toti trei!
Anna si viteji ei Gabriel si Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davia spune:

Flori de cires , trebuie sa aveti nadejde in Dumnezeu si sa va hasiti puterea de a merge mai departe .Maria este un copil deosebit tocmai prin dorinta ei de a trai si voi trebuie sa o ajutati ,sa ii trasmiteti toata dragostea voastra (care este foarte puternica dupa cum mi-am dat seama) Este un copil norocos ca va are pe voi ca parinti si voi niste norocosi ca o aveti pe ea. Aveti multa grija de voi si sa va iubiti mereu ca acum . Muta sanatate atat Mariei cat si voua parintilor

Davia si Ioana ,scumpa mea de 3 luni jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davia spune:

Draga Sheanna, Sigur ca o sa va povestesc cand o sa incep. Azi am vorbit cu o mamica cu care am stat eu in spital .Ea a nascut la 32 de saptamani tot pe 1 august ca si mine (eu am nascut la 29 de sapt) deci fetita ei ar avea 2 luni corectate, si mi-a zis ca ea a inceput diversificarea ........a zis ca ii da supa de legume si cereale . A zis ca ii da de 2 saptamani. Acum nu stiu ce sa zic ..........fetita ei nu are 4 luni de camd s-a nascut dar a recuperat bine in greutate ca are 5 500gr.

Pupici la bb .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Offf, nu va avantati asa repede cu diversificarea. Totusi nu inteleg un lucru, de ce asa graba? Vi se par slabuti? Vreti sa recupereze ca fat-frumos intr-o luna cat altii in 3? Nu grabiti niste procese, fetelor. Mai ales ca prematurii au sistemul digestiv poate mai sensibil ca al nascutilor la termen.
Dati-le timp, fetelor, nu le fortati stomacelele. Asteptati macar 5 luni corectate (depinde si de cat de prematur a fost fiecare bebelus).

La alex am inceput diversificarea la 5 luni jumate, dar doar din doritna de a-l vedea ca doarme mai bine noaptea. Credeam ca daca mananca mai consistent seara o sa doarma mai multe ore legate. Pacaleala de 1 aprilie, nu a fost nici o schimbare. Plus ca sincera sa fiu m-au si mancat degete un pic, vroaim sa vad cu mreactioneaza, sa vad daca papa, eram curioasa, ma saturasem doar de alaptat, alaptat, alaptat, in sensul ca era monotonie.

Eu nici nu ma gandesc sa incep mai devreme de 5 luni corectate la Adrian. Mai ales ca el mi-a avut si probleme cu inflamarea colonului la o luna de la nastere, mai ales ca are predispozitie spre gaze (pediatra la care am fost ieri mi-a zis sa evit eu sa beau lapte) si daca il vedeti cum plange de burtica si se framanta cand il apuca gazutele. Asta-i mai trebuie sistemului lui digestiv, sa-i dau eu de lucru si mai tare cu diversificarea. La primavara o sa-ncep diversificarea. Sa dea Domnu' sa-mi pot mentine laptele pana atunci si el sa se sature numai de la mine.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_oprea spune:

Si eu am incercat sa-i diversific lui Sebi, dar am ajuns la concluzia ca el, desi are 8kg, nu este inca pregatit pentru asta. Si se pare ca nici nu doreste deocamdata, ii este suficient lapticul si cate putin suculet (de mar, morcov). El are acum 4 luni si jumatate ( 3 luni corectate). Mai avem timp destul, plus ca el doarme f bine noaptea si ziua este satul si cuminte. Nu plange de foame, ii ajunge intre 160-200ml, 5 biberoane in 24 ore. Seara ii mai pun cam 2 lingurite de cereale de la Milupa cu mar si morcov, dar tot in biberon.

Am incercat sa-i fac o paginutza pe net, pentru a ne cunoaste mai bine. Sper sa reusesc sa vi-o arat si voua!

http://www.totsites.com/tot/sebastian_oprea

Dana si bb Sebastian-30iunie 2006
Sa fii mic e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, cata dreptate ai!
Din pacate aici sa te lupti cu diversificarea precoce e ca si cum ai incerca sa inoti contra curentului. Pana la urma te inneci.
Aici avem mai multa incredere in "vox populi" decat in cea a specialistilor si, din pacate, nici acesti nu sunt mai breji. Oare chiar atat de greu e sa deschizi o revista sau sa citesti un articol pe net din cand in cand!!!

Eu sunt o infocata adepta a alaptatului si a diversificarii tardive, si asta ca urmare a formatiei din facultate si a ceea ce am gasit pe site-urile stiintifice. Si asta inainte sa nasc prematur.
Stiu sigur ca o parte insemnata din recuperarea lor a avut-o lapticul meu. Si de altfel sa suga e lucrul care le place cel mai mult, inca de cand aveau -2 luni.

Sper din tot sufletul sa ii alaptez cat mai mult, macar pana la 6 luni corectate, si sa nu fie nevoie pana atunci sa deschid cutia de lapte praf pe care am luat-o acum 1 luna si jumatate.

Dana, ce baiat zdravan ai tu acolo! Sa-ti traiasca si sa se faca mare si voinic!
Iar tu arati super! Nici nu se zice ca ai nascut! Cum ai reusit sa slabesti asa repede?
Apropo, tu o stii pe mamica cu tripleti de la Polizu, era internata inca din perioada in care erai si tu, nu? Ei bine, a nascut trei fetitze frumoase si sanatoase si care merg foarte bine!

Flori de cires, mamica de minunata Marie, ce am putea face ca sa te ajutam sa treci mai usor prin aceast perioada dificia?





Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_oprea spune:

Sheannamp, nu o stiu pe mamica cu tripleti. Eu am plecat pe 6 iulie din maternitate si nu-mi aduc aminte de tripleti. Poate a fost dupa ce m-a externat pe mine.

De slabit eu am slabit mult in prima luna si jumatate (chiar am fost mai slaba decat inainte de a ramane insarcinata, eu fiind mereu un pic mai plinuta) si asta pentru ca eram tare ingrijorata pentru Sebi, mi-a fost greu cu alaptatul, mai bine spus cu mulsul si cu biberonul, nereusind sa-l fac pe micut sa suga (dar recunosc ca si eu am fost de vina pentru ca mi-am luat de lucru de la servici acasa si pentru a avea timp scapam mai repede cu biberonul, altfel tb sa stau cu Sebi la san foarte mult si cu rabdare pentru a se obisnui, iar eu eram mereu pe fuga. Nici nu stii ce rau imi pare acum, dar e tardiv. Am avut mult lapte si imi pare rau pt Sebi ca nu a avut parte de el, fiindca imi aduc aminte ce bine manca in maternitate lapticul meu (care era mereu in cantitate suficienta pt cat ii trebuia lui, chiar din a treia zi de cezariana) pe cand alti copii se chinuiau cu lapticul ala praf preparat cu apa rece.
Mai mult decat atat eram singura cu Sebi sotul fiind mai mult plecat si venea f tarziu. Noaptea aproape nu dormeam deloc, tineam becul aprins pt ca mi-era frica ca poate Sebi nu mai respira. Nici nu vreau sa mai ma gandesc. Atunci spuneam ca nu mai mi-ar tb alt copil, insa acum abia astept sa vina si bb 2, poate si 3.

Acum insa m-am obisnuit, ii inteleg orice "doleanta" micutului si mai mult decat atat e un copil extrem de cuminte. El daca este mancat, sta si gangureste singur cu jucariile, se joaca cu manutele, adoarme singur, noaptea doarme f bine, in concluzie este asa cum am mai spus o minune de copil. Si, ca urmare, am mai luat si in greutate din pacate, caci s-a dus stresul si a venit pofta de mancare.

Flori de cires iti tnem si noi pumnii ca fetita ta sa fie bine si sa creasca mare si sanatoasa.

Asteptam numai vesti bune de la mamicile de esentze si mai asteptam si alte mamici sa ne impartaseasca din experienta lor. Eu mai citesc la mamici de ciresele si piersicutze dar nu postez acolo pt ca desi la greutate suntem chiar mai mari decat unii bebelusi de acolo la progrese nu stam chiar asa bine. Insa le urmaresc zi de zi si le citesc cu interes.
Totusi aici simt ca e locul nostru alaturi de esentele tari!

Va pupam!


Dana si bb Sebastian-30iunie 2006
Sa fii mic e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Si noi am inceput diversificarea tarziu, intre 5 luni jumate-6 luni (ajustate) adica 8 -9 luni reale. pana atunci doar lapte de mama.
si am luat-o americaneste cu cereale cu lapte, apoi cu piure de dovlecel, etc.
fara sucuri. Paul a avut mereu reflux si orice era mai lichid, era imediat afara.
Din Ro eram criticati ca nu incepem odata, ca poate s-a plictisit copilul de lapte.
Al meu Paul a fost foarte dificil, din spital facand doar skin-to-skin, kangaroo care, acasa vroia doar in brate, sa-i vorbesc, sa-l plimb, nu puteam sa-l las sa planga ca ma gadeam ca poate nu mai respira.
si noi l-am pazit zi si noapte ca poate nu respira.
a fost groaznic de greu, dar ce bine ca uitam.
eu tot sunt hotarata pt bb2.

sanatate multa la esente si la paritii lor.

Mergi la inceput