Op. de varice....in sfarsit, am facut-o!!!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vencam spune:

Draga mea, nu mai amana. Eu am amanat crezand ca varicele sunt doar inestetice ( desi mari, nu ma dureau de loc) si m-am ales cu tromboflebita ( superficiala din fericire, nu profunda) , cu dureri la mers, tratament si frica de a nu-mi pierde piciorul( primele 2 luni de medical din viata mea). Dupa ce mi-a trecut , n-am mai stat pe ganduri si am facut operatia la Clinica din Washington- dr. Zamfir. Intr-adevar, stripingul este o metoda invaziva, dar metoda Angelescu practicata de dr. Zamfir e super. Nu simti nimic la operatie ( anestezia e generala dar cu injectie in vena, nu rahie la coloana), dar nu te doare nici dupa, asa cum am inteles ca se intampla la striping. Mai dureros pentru mine a fost scoaterea clemelor.Si ce-i mai important..cred ca-i cea mai ieftina operatie de varice( maxim 1000 lei noi). Nu mi-as fi putut permite in oricare alta parte.
Mult succes si nu mai astepta... dar nu prin striping

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Vencam, multumesc pt raspuns.
Nu mi-e foarte clar in ce consta metoda Angelesc cu nu stiu daca in cazul meu ar functiona - din pacate la mine majoritatea varicelor (cele mai nasoale in orice caz) sunt exact pe vena safena, nu pe alte vane mici sau ramificatii.
Clar inainte de interventie o sa mai am cel putin o discutie (luuunga) cu dr., dar pana atunci incerc sa stang cat mai multe informatii.

Pot sa te intreb cand ai facut interventia, si cum e acum comparativ cu cum era? vreo urma de recidiva?
...ca in final asta ma streseaza rau pe mine, ideea de recidiva: clar am factori genetici, jobul nu ma apuc sa-l schimb si e sedentar ... si chiar daca schimb in rest complet stilul de viata si elimin alti factori, acestia raman; si mi-e sa nu fie o solutie minunata pentru cativa ani si apoi sa o iau de la capat cu probleme similare (sau mai grave) pe alte vene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vencam spune:

Draga dia_tm, daca ai rabdarea sa citesti forumul acesta , afli lucruri foarte interesante care pe mine m-au ajutat mult( vezi comentarii nicoki, cu diferenta ca acum nu mai au voie sa faca anestezie locala ci doar generala si nu simti absolut nimic- e foarte bine). Pe scurt,despre metoda Angelescu:
"Prof. dr Hora#355;iu Angelescu, acum 40 de ani, a inventat o metod#259; blând#259; de scoatere a varicelor. El nu smulge în întregime vena, ci o scoate pe buc#259;#355;ele. Face ni#351;te incizii mici, ascunse în ridurile pielii, #351;i trage afar#259; un segment de ven#259; varicoas#259; pe care o leag#259;, izolând-o de restul vecin#259;t#259;#355;ilor, #351;i apoi o scoate. Sco#355;ând pe segmente vena varicoas#259;, opera#355;ia este blând#259;. Nu exist#259; cicatrice vizibile, iar pacientul poate pleca acas#259; în numai câteva ore. Numai c#259; este o procedur#259; minu#539;ioas#259; #537;i nu to#539;i medicii au r#259;bdarea necesar#259;. „Trebuie s#259; te cobori în genunchi, la nivelul afec#539;iunii, Unii medici fac aceast#259; procedur#259; incomplet”, a precizat prof. dr. Angelescu
Iti dau si linkul din care am scos fragmentul - e util
http://www.dcnews.ro/2011/01/cinci-gre%C8%99eli-capitale-in-tratarea-varicelor/
Si eu am avut varicele tot de-a lungul venei safene, chiar umflate in partea de sus a piciorului. Am facut operatia de curand, pe 10 sept. , a treia zi am scos clemele dar nu am mai facut drumul pana la Bucuresti ci am mers la urgenta in orasul meu . Azi am scos si pansamentele si vad ca taieturile arata foarte bine.
In legatura cu recidiva, aceasta apare , din cate m-am informat, indiferent de metoda, la majoritatea celor operati. Daca n-as fi facut tromboflebia, as fi stat si eu mult si bine cu varicele ( mentionez ca mi-au aparut inainte de 18 ani, fiind ereditare, iar acum am 50 ), dar , chiar daca recidiveaza , prefer sa ma operez si a doua oara dupa niste ani , decat sa mai fac o data tromboflebita , cu injectii de Clexane ( o heparina)in jurul buricului ca sa nu ajunga , Doamne fereste, vreun cheag la cap, inima sau plamani.Ne-am speriat foarte tare eu si sotul si am asteptat cu nerabdare sa-mi treaca tromboflebita cat de cat ca sa mi se poata face operatia .
Sa stii ca am ramas uimita ca de cate ori am asteptat sa intru la dr. Zamfir ( mai exact de 2 ori) , erau si persoane cu recidiva dupa 5 sau 7 ani ,care veneau sa faca iar operatia , de parca era un lucru foarte simplu. Acum mi-a trecut mirarea cand am vazut ce simplu e , intr-adevar...si, dupa cum ti-am mai spus, foarte avantajos din punct de vedere financiar. A...si mai e ceva...am citit mult pe net si un medic spunea ca dupa operatie n-ar mai exista riscul de a face tromboflebita.
Daca te hotarasti si mai ai nevoie de lamuriri, iti stau la dispozitie.Pentru tine m-am inregistrat pe acest forum fiindca m-am vazut pe mine inainte de a face tromboflebita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

merci mult!
intre timp am mai citit si eu...si cu cat citesc mai mult cu atat am mai multe intrebari in loc sa-mi fie mai clar.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

si eu m-am operat prin metoda angelescu, la dr zamfir. daca ai varice mostenite genetic, exista sanse marica dupa operatie sa apara altele noi, pt ca factorul genetic isi spune cuvantul. cele operate nu recidiveaza pt ca nu au cum, ele nu mai exista. metoda consta in 'inchiderea' venei pe portiuni. eu am avut in total 27 copci, pornind din zona inghinala pana jos la oul piciorului. vena era mare si voluminoasa, pornind din zona inghinala pana mai jos de genunchi. vena operata la mine nu mai exista, copcile s-au vindecat frumos, dar pt ca sunt mostenite, vad ca au aparut altele, dar incipient. daca venele cu probleme sunt voluminoase, inseamna ca in ele balteste o gramada de sange, iar celelalte organe sunt private de el. parerea mea ca in cazul acestor vene voluminoase operatia este absolut necesara. se pot forma si trombi ..........grija mare.



"Munca in exces dezumanizeaza si de aceea e imperativ sa vedem munca cel mult ca pe un rau necesar, ce trebuie evitat sau scurtat ori de cate ori avem ocazia, daca vrem sa ne pastram integritatea fizica si sanatatea mintala. !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

...stripingul mi se pare o metoda mult prea barbara.



"Munca in exces dezumanizeaza si de aceea e imperativ sa vedem munca cel mult ca pe un rau necesar, ce trebuie evitat sau scurtat ori de cate ori avem ocazia, daca vrem sa ne pastram integritatea fizica si sanatatea mintala. !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beeatrixx spune:

Eu am auzit numai lucruri bune in legatura cu clinica d-lui dr Abu-Baker si matusa mea a scapat de uratele varice la clinica respectiva... Cine vrea detalii poate intra si pe pagina clinicii, si anume tulkarem.ro . E groaznic sa ai varice, sper sa nu am niciodata, dar macar bine ca exista remediu sa putem scapa de ele ...

Mergi la inceput