Desprecopii... altfel (grup de suport pt parinti)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

milena, felicitari !!! ma bucur din suflet pentru voi ! (v'am mai citit de'a lungul timpului, si tare mi'ati intrat la suflet )
mult succes in continuare !

edit: fetelor, sunt alaturi de voi si de lupta voastra. dupa cum scriam si la celalalt subiect, si noi cunoastem ce inseamna discriminarea, cu toate ca singurul lucru deosebit la noi e faptul ca fiica'mea e adoptata. clar, prin ce trecem noi este nesemnificativ pe langa stradaniile voastre.
oricum, ca sa nu ma lungesc, ideea este ca, daca se concretizeaza ceva cu fundatia, puteti conta pe mine. va fi mai dificil, eu fiind in cluj, dar, daca va voi putea ajuta cu ceva, sa nu ezitati sa'mi spuneti.
milena, poate facem o filiala la cluj .
va pup si sunt alaturi de voi (daca ma primiti )

alexa si mami

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

am citit ceea ce ati scris si mi a fost rusine-rusine pt ca am gandit ca tb sa mi tin copilul departe de copiii altfel,rusine ca sunt plina de prejudecati,rusine ca am fost egoista.poate daca nu intram pe forumul asta si nu citeam despre voi si despre copiii vostri,as fi ramas pt totdeauna cu impresia ca cei cu autism sunt violenti,sau ca cei cu sindromul dawn sunt ciudati.am vazut si clipul cu copiii cu dawn,mi s au parut adorabili ..din pacate,multi copii cu probleme sunt abandonati,la scoala unde preda sotul meu sunt f multi copii cu probleme care provin fie din familii dezorganizate,fie din orfelinate.din pacate,acestia chiar sunt violenti,au un comportament deviant,fura,cersesc,violeaza si asta m a facut sa spun acele lucruri vizavi de lasatul la gradinita sau la scoala al copilului meu in compania acestor copii.din pacate,am ranit multe mamici,din nestiinta.ma gandesc acum ca nu handicapul a fost de vina pt felul in care se comporta copiii de care v am vb,ci mediul in care au crescut,lipsiti de caldura parinteasca,agresati probabil fizic si psihic.e pacat ca traim intr o tara in care copiii sunt abandonati cu miile,altii traiesc la limita subzistentei,rabdand de foame si de frig,pusi sa cerseasca...asta in timp ce parlamentarii au masini de serviciu luxoase si salarii de 20 ori mai mari ca ale unui roman obisnuit.e pacat ca din cauza unor doctori incompetenti,o fetita asa de frumoasa ca a akellei,sufera...am citit povestea voastra in mami,nu aveam at net si cumparam revista lunar si am plans,gandindu ma cat de frustrant,de nedrept,poate fi sa ti vezi copilul acolo,la spital,abia nascut,suferind,si sa nu poti face nimic sa l ajuti.intotdeauna cand citesc o poveste dramatica,nu stiu de ce,imi imaginez cum ar fi fost daca as fi fost mai putin norocoasa....de cand am citit povestile voastre,ii multumesc lui dumnezeu ca m a ajutat...a fost o vreme cand si eu am crezut ca am un copil cu probleme,din cauza unui dr incompetent,care mi a spus ca e posibil ca baiatul meu sa aiba spina bifida.avea pe atunci 2 luni si plangeam zilnic...acum baiatul are 1 an si 8 luni,merge,vorbeste,e perfect sanatos...chiar acum a venit de afara si ma cheama,dar o sa revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

monalac daca am reusit sa schimbam perceptia unui om, am atins inca 6-7 care reprezinta mediul lui apropiat.
Asa ca eu una o trec la succese.

Pace

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisa-77 spune:

Azi am fost tare intoarsa pe dos.De ce?Sa va spun ca aseara am primit telefon de la alta mamica cu care am fost colega de salon la Tg.Mures.Plangea si mi-a spus ca atunci cand a plecat i s-a spus sa vina acum la control.Iar acum Dr i-a spus ca e prea tarziu pt copilul ei pt operatie.Cum se poate sa-i spuna asa ceva prin telefon?Nici n-a revazut copilul!!!De unde stie ca e prea tarziu???Saraca femeie se ducea cu salvarea.Era foarte debusolata si nu stia ce sa faca :daca sa mai plece sau nu.Va imaginati ce era in sufletul acelei femei???Pai eu nu mai sunt om de aseara.Dar ea???Am imbarbatat-o.Se pare ca toata lumea suna la mine.Sau mai bine zis si la mine.Numai ca pe mine fiecare caz in parte ma deprima si ma darama psihic putin cate putin.... weinen Dupa operatia lui Andrei am aflat de 3 copii cel putin care au decedat dupa operatie.O adaug pe lista si pe cea care am gasit-o in spital(e pocaita-nu mai stiu cum o cheama) cand am fost la controlul de o luna a lui Andrei ,care astepta sa-i moara fetita.Pe toti acesti copii eu i-am tinut in brate,m-am jucat cu ei ,si mamele lor au facut la fel cu Andrei.Asa ca ma afecteaza tot ce aflu despre acesti oameni.
In alta ordine de idei ii multumesc Annei pentru filmulet.Sper sa va placa
http://www.onetruemedia.com/shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
Va pup.

Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)

"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)

http://community.webshots.com/user/krysadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milena Surdu spune:

Monalac, iti multumesc ca ai revenit. Faptul ca ai admis ca lucrurile pot sta si altfel decat ai crezut initial demonstreaza, cel putin in ochii mei, ca nu esti o persoana superficiala, ca stii sa vezi adevarul chiar dincolo de replicile uneori dure pe care le-ai primit, sa treci mai departe fara resentimente. Poate fi o lectie pentru multi dintre noi.#13;#10;#13;#10;Alexa Ioana, exista la Cj si un grup de suport pentru fetele care sunt asistenti maternali. Stiu ca nu e acelasi lucru, insa o parte din problemele cu care va confruntati sunt comune. Daca doresti, pot sa te pun in legatura cu una dintre ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Hai ca poate nu toate mamicile au bani de cafenele cu spatii de joaca penru copii. Mai bine la cate un parinte pe rand acasa sau va dau eu garajul meu la bataie(are 18 m patreti si avem loc destul..)
Cu bani strans de pe forum nu am nimic impotriva dar sa ajunga acolo unde sunt destinati. E o mamica printre noi care a avut nevoie de bani si s-au strans si nu au ajuns niciodata la ea. Stiu sigur de asta.
Nu am nimic impotriva unei asociatii dar vreau transparenta totala, ce intra si ce iese sa stie tot benefeciarul. Bine ca nu se poate multumi tot omul dar se poate.
Hai ca mai vorbim si la telefon si poate mai gasim si niste sponsori.
Eu sunt dispusa sa ma reprofilez daca ii va fi bine fetitei mele si altor copii.
Va pupic ca am copii in fata blocului si nu am timp.



Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Paula

Eu zic ca am aflat mai multe prin intermediul ONG-urilor si grupurilor de discutii/sau citind decat de la specialisti. In US sun mai multe organizatii ale celor cu ADD-eu m-am inscris in CHADD-copii si adulti cu ADD.Ofera printre altele o conferinta lunara +grup de suport-da' eu nu prea ajung pe acolo din cauza celor mici.

De aceea zic eu ca o organizatie pentru copii si parintii speciali ar fi binevenita.

Cat despre educatie speciala - de aceea se numeste "plan de educatie individualizat", pt. ca ar trebui sa tina cont de copil si nu de tipul de deficienta. Si aici e bataie mare pentru a obtine un plan individualizat-cunosc cazuri in care a trebuit angajat un avocat, si multe deistricte scolare nu au fonduri samd.(banuiesc ca sunt cele din zonele cu toalete in curte :) ) Dar totusi cu efort se poate obtine unul, real, bazat pe evaluarea complexa a copilului -cel putin in zona in care locuiesc eu. In cazul ca se decide ca nu poate face fata sistemului normal de invatamant se recomanda o scoala speciala, in cazul in care poate face fata in sistemul normal se evalueaza adaptarile necesare. De la cursuri speciale,umbra, pana la chestii relativ simple cum ar fi pusul in prima banca, repetarea instructiilor, explicarea detaliata a cerintelor unui text, simplificarea testului prin reducerea numarului de intrebari, meditarea de catre colegi, prelungirea timpului de testare sau testarea intr-o camera separata in cazul testelor majore/dificile(eliminarea surselor de distractie), ...
Cat despre profesori -nu stiu cum dar pana acum majoritatea profesorilor lui Alex si-au facut timp pentru nevoile lui speciale desi au si ei 20-25 de copii intr-o clasa.


anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

just my 2 cents

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Noroc ca am coborat, s-a starnit o ploie....
Pa.

Nu mai am net daca ploua.



Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

"Vladut si arta seductiei

Lui Vladut ii plac fetele frumoase, adolescentele, nu fetitele de gradi. I se pare o prostie sa te retii daca iti place un lucru cu adevarat!

Ajungem intr-o zi in parculetul nostru. Pe o banca, o fata frumoasa, singura, citeste o revista. Vladut se uita la mine. Cunoasteti privirea aia speciala, care te avertizeaza ca orice ai face, el nu va renunta? Spune "Pleaca, mami!", ma resemnez, ma asez pe o alta banca si-mi zic: acu’, fie ce-o fi! In felul lui, are dreptate, daca voia sa citeasca putea sa stea acasa!

Se aseaza lânga ea pe banca, n-au trecut nici 3 secunde de când a vazut-o! E o regula a seductiei moderne, pe vremuri se cauta o cunostinta comuna. Se uita la ea, zâmbeste, nimeni nu rezista, fata lasa revista, il intreaba câti ani are, cum il cheama, el raspunde, iar zâmbeste, se arata interesat de revista ei, ii spune ca merge la gradi, si asa incepe vrajeala.

Un tatic care a urmarit scena imi spune "Vai, ce baiat dragut! Si ce dezinvolt e! Fetita mea e tare rusinoasa, nu stiu ce sa fac!” Zâmbesc, ma uit la fetita lui, “E frumoasa foc!”, ii spun, e mândru. Trag cu urechea, Vladut ii spune poezii (asta e punctul lui forte!) A aflat ca o cheama Georgiana, ii repeta numele, ea e topita! Taticul imi povesteste de fetita lui, Vladut a ajuns la reclame (E prea bun sa fie lights,capisci?), Georgiana râde. Il intreaba daca ii place sa se dea pe tobogan, sigur ca da, se duce. Mie mi-e frica, e cam neindemânatic, ma apropii, zice “Pleaca, mami!”. Reuseste. Georgiana: “Bravo,Vladut!”, el e mândru. Se uita victorios spre mine: Ce trista trebuie sa fi fost Georgiana fara mine, ce fericita e acum! E frumoasa când râde! Se arata interesat de lantisorul ei, ea il ia in brate, ii zice: “Imi dai un pupic?” Asa da, meritam si eu o recompensa, te-am facut sa râzi! Vladut nu da pupic, dar intinde obrazul in marinimia lui fara margini, ne da sansa noua, bietilor muritori, sa depunem ofranda! Se aude telefonul, Georgiana: “Da,vin imediat, bine, pa! Pa, Vladut!”

Cum, “pa”? Incepe sa plânga sfâsietor, Georgiana da sa se intoarca, ii fac semn, du-te, du-te!
Asa fac, mama, Georgianele pe lumea asta, vin si pleaca! Intre timp, taticul l-a luat in brate, n-am avut timp sa-i explic ca in situatia asta eu aplic ignorul… Si oricum n-ar fi inteles! Il da in leagan.

S-a potolit greu! Il priveste induiosat, se gândeste probabil la Georgianele din viata lui! Eu ma gândesc la viitoare Georgiane, la georgiana care am fost! Plecam, Vladut suspina. Veniti si maine? Cu siguranta, da! Vladut intreaba: “Vine si Georgiana?” “Sa speram ca da!” Vladut se uita la mine: Mami e vesela!

Asa facem cu totii: venim, seducem si plecam. In diferite locuri, in diferite moduri, sub diferite nume!"


Vladut a facut ABA la Horia Motoi si acasa, impreuna cu mamica lui. Tatal lui Vlad a refuzat mult timp sa accepte ideea ca baietelul are o problema. In decembrie 2003 mama lui Vladut scria pe un forum de specialitate: "Banuiesc ca baietelul meu are autism:nu vorbeste, nu reactioneaza cand e strigat. Se joaca cu rotile masinutelor, cu sticle,merge pe varfuri, se invarte, evita contactul vizual. Se uita fascinat la videoclipuri si reclame. Are 1an si 11 luni si nu imita nici sunete, nici actiuni,cred ca e si hiperactiv." Astazi Vlad merge la o gradinita normala, unde nimeni nu stie ca Vlad a muncit enorm pentru fiecare sunet, pentru fiecare pas, pentru fiecare gand exprimat coerent.

Mama lui Vladut este una dintre putinele persoane care ajuta neconditionat parintii aflati in aceeasi situatie.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

caveat

cand spuneam ca nu am invatat multe de la specialisti- ma refeream la medicii care ma trateaza- care nu sunt specializati in ADD-deci stiu ceva nu stiu la fel de multe ca cineva implicat direct. specialisti exista-chiar si la mine in zona , dar nu accepta asigurarea mea medicala -yak!!

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

just my 2 cents

Mergi la inceput