Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Cabinetul Psi - consultatii de psihologie

a dat cineva risatarun copilasului sau?

(1 vot)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 22

asteryaro4411 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiasteryaro Adauga semn de carte la raspuns Trimite asteryaro un Mesaj Privat
Buna seara mamici,
sunt Cristina, mamica lui Razvan, de 1,10 ani, diagnosticat de pr. dr. Sanda Magureanu cu hiperkinezie, ADHD, tulburari din sfera pervaziva, absenta vorbirii. A spus ma-ma pe la 8-9 luni (nu-mi mai amintesc exact), dar fara directie. Mai spunea un fel de lai-lai, si atat. Nimic altceva. Nici cand era bebe nu a gangurit... si instinctul meu mi-a spus inca de atunci ca ceva este in neregula...
Am facut tratament (prima etapa de 15 zile, dintr-un sir nu se stie cat de lung, inca...) cu Tonotil N, Cerebrolisyn, Haloperidol.
In paralel, mergem la cresa, din septembrie, si de curand am inceput sedinte de psiho-logopedie.
Suntem abia la inceput.
S-a nascut la 39 de spt., prin cezariana, fara probleme la nastere, apgar 10.
(va urma, nu ma mai lasa sa scriu piciul).


Cristina, mami de Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
Mergi la inceput
ramo35
ramo353 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Am o fetita de 2,4ani,a fost dianosticata cu retard psihomotor grav.Nu vorbeste si nu umbla.Acum este in trat.cu cerebrolysin 1 fi la 2 zile,10 fi pe luna si o luna pauza,dar nu vad rezultate.As vrea sa stiu daca cineva a vazut rezultate si dupa cate cure.Neurologul ne-a spus si de Risatarun,dar nu am pe nimeni care sa ma poata ajuta sa-l procur.Va rog din suflet,daca stie cineva de unde pot sa-l cumpar,va rog sa ma ajutati.Sunt disperata,poate acest medicament ar ajuta-o.
Multumesc!
www.ramona1f@yahoo.com" target="_blank">www.ramona1f@yahoo.com
Mergi la inceput

asteryaro4411 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiasteryaro Adauga semn de carte la raspuns Trimite asteryaro un Mesaj Privat
...so, revin.
Risatarun inca nu i-am dat, sunt pe cale sa-l procur. Pe 14 ian. avem control la Magureanu.
Efecte la Cerebrolisyn - in timp, nu imediat. Razvan l-a avut asociat cu Tonotil N. Trebuie speranta si credinta. Suna a cliseu? Nu, nu este, nici eu nu credeam.
Eu mi-am schimbat atitudinea si iata! copilul meu este altul, parca-parca pricepe cate ceva, nu mai face crize de manie la contrarieri minore, reusesc sa-i distrag atentia cu altceva.
Inca nu vorbeste deloc, dar eu am rabdare, rad mai mult, fac "misto" de tot necazul asta, ce, el (necazul) nu face de mine?? Mergem la cresa, cu toate racelile de rigoare, acum suntem in vacanta, bolnavi, dar... abia astept ziua de 7 ian. sa mergem iar la copii, cu toate riscurile bolilor...
Ramo, mai vezi si alti medici buni, in Bucuresti, poate e ceva care lipseste, doar cerebrolisyn nu ajunge, poate. Kinetoterapie, meloterapie (delfini), reflexoterapie, si alte terapii alternative... incearca... Are RMN facut, de unde aceste probleme, de la nastere?
Sanatate maxima tuturor copilasilor.

http://www.elfyourself.com/?id=1331694396Cristina, mami de Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
Mergi la inceput

columbiana5146 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite columbiana un Mesaj Privat

Cristina, copilul in afara de absenta vorbirii (care la virsta lui nu mi se pare foarte grava, sau foarte in retard) si hiperkinezie mai prezinta alte simptome grave^ care te-au determinat sa incepi atit de devreme o medicatie severa cu el ^
vad ca merge la gradinita, inseamna ca totusi e capabil sa aiba un comportament cit de cit spre normal!
Nu mai sunt alti specialisti in Romania care sa-l vada, mai retinuti in privinta medicamentelor (unele cu efecte secundare grave si ireversibile) si mai deschisi la terapii comportamentale^


Ana

http://www.floriinro.ro/


Loue bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Mergi la inceput
rodikutza
rodikutza16 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Draga Cristina,eu ma numesc Rodica si am un baiat de 8 ani care este in tratament la d na prof.Magureanu de la 3 ani.De atunci i am dat cerebrolisin,encefabol si tonotil.Progresele sunt foarte mici.Am auzit si eu de risatarun si vreau sa stiu daca tie ti l a recomandat d na Magureanu.Eu am programare la dansa in februarie.Problema este ca n am reusit sa fac rost de un prospect ca sa vad si eu pentru ce boli este recomandat.Tu ai cumva un prospect?
daca da,atunci te rog frumos sa mi l trimiti si mie pe adresa mea de mail:i_rodicamaria@yahoo.com.Sa ma tii la curent cu consultatia la d na prof.Iti multumesc din suflet si astept vesti de la tine.
Mergi la inceput

anca_vlad3186 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luianca_vlad Adauga semn de carte la raspuns Trimite anca_vlad un Mesaj Privat
akella l-a tradus la pag 7. am copiat ce a scris ea.
Postez aici prospectul, tradus de o forumista sufletista:

Risatarun pentru copii

1. Risatarun pt. Copii
Substanta activa Deanol-L-aceglutamat
3.1 Substanta activa si prezentare: flaconul de 20 ml contine 1,0 g Deanol-L-aceglutamat (cutii a cate 30 flacoane)
3.2 Substante auxiliare :
4. Utilizare [lista prescurtata]:
Tulburari de performanta motivate cerebral, stari de oboseala si de esec patologice. Retardari psihosomatice (inclusiv performante scolare scazute cauzate de retardare). Dereglari de performanta si de coordinare motorie motivate cerebral.Dereglari de vigilenta si de luciditate.Efectele unei traume cerebrale la varsta infantila. Astenie, apatie, surmenaj.

5. Contraindicatii:
A nu se folosi in caz de:
Epilepsie
Vezi versiunea in engleza
Daca este cunoscuta o hipersensibilitate fata de preparat sau de elementele componente ale acestuia.

6. Efecte secundare: nu sunt cunoscute.

7. Reactii la alte medicamente: nu sunt cunoscute.

8. Avertizari: nu exista.

9.Incompatibilitati importante: nu sunt cunoscute.

10. Dozaj:
1-4 ori pe zi se bea cate jumate de flacon (ca. 10 ml); pentru copii cu o greutate intre 10 si 20 de kg se administreaza 1-2 pe zi.

11. Mod si duratie de aplicare:
A se bea simplu sau diluat cu jumate de pahar de apa, independent de mese. Doze mai mari se pot lua numai la indicatia medicului si cu monitorizare atenta. Medicamentul este adecvat pentru o utilizare indelungata.

12. Masuri de urgenta, simptome si antidot: nu exista.

13.1 13.3 descrie experimente de laborator facute pe soareci si iepuri.
13.4
Mod de actiune
Dimetilaminoetanolul (Deanol) este considerat atat o treapta premergatoare a Colinei cat si un produs als Procainei. Prin metilare (Metionina este folosit ca donator al grupei metilelor), dimetilaminoetanolul se transfera in colina, care se regaseste, printre altele ca acetilcolina in toate segmentele creierului iar concentratia cea mai mare a acesteia se gaseste in zona cortexului motric si a talamusului. Acetilcolina are aici o insemnatate deosebita pentru transferul de stimuli. Dimetilaminoetanolul este astfel o treapta premergatoare directa pentru biosinteza de la acetilcolina din colina, care rezulta la nivelul creierului din actiunea fermentului colinacetilase. Ca legatura cuaternara a amoniului, colina ajunge cu greutate in sistemul nervos central, in timp ce dimetilaminoetanolul folosit in Risatarun, ca amin tert, depaseste bariera de sange- lichid si preia rolul de treapta premergatoare a sintezei de acetilcolina in creier in mod medicamentos.
Astfel aceasta este usurata, si in cazul unui deficit, de exemplu tulburari de functionare sau o prelungire a perioadei de odihna la nivelul celulelor nervoase, functionarea celulelor nervoase se poate normaliza printr-o sinteza rapida a acetilcolinei.
In continuare, deanolul are efect asupra aparatului circulator, vasele de sange modificate spastic sunt largite, inima este influentata inotrop si se poate observa o actiune stimulativa asupra sistemului nervos central.
Deanol-L-aceglutamatul este folosit terapeutic pentru cresterea performantelor intelectuale.. Totusi sunt necesare doze foarte mari, pentru a putea avea o actiune suficienta asupra performantelor creierului, intrucat o mare parte a deanol-L-aceglutamatului se epuizeaza inainte sa depaseasca bariera sange-lichid. La combinarea cu dimetilaminoetanolul sunt necesare doze mai mici, pentru ca prin legatura cu dimetilaminoetanolul bariera sange-lichid este depasita mai usor si astfel deanol-L-aceglutamatul ajunge la locul actiunii terapeutice, creierul.

14. Indicatii:
Medicamentul nu contine zahar si este prin urmare adecvat si pentru diabetici.
15. Termen de garantie: Risatarun are termen de garantie de trei ani.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.POZE VLADUT"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Mergi la inceput

asteryaro4411 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiasteryaro Adauga semn de carte la raspuns Trimite asteryaro un Mesaj Privat
Azi am inceput cura de Risatarun.
Luni am fost la control, imbunatatirea conditiei lui Razvan este evidenta, pana si dr. a fost incantata de ceea ce vede.
O sa ia 3 luni continuu de Risatarun, 1 fiola/zi, o zi da si una nu. Am inceput si a doua tura de Cerebrolisyne, de ieri, 15 zile.
O sa mai revin, din pacate stau rau cu timpul.
Sanatate tuturor.

Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
Mergi la inceput
rodikutza
rodikutza16 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Draga Cristina,as vrea sa mi spui si mie daca ai fost la "SANADOR"la Magureanu? ca eu am incercat sa ma programez la "BATISTEI" si mi au spus ca s a mutat.Si te rog spune mi d na Magureanu ti a recomandat risatarun sau ai auzit tu de el si ai intrebat o?
Pentru ca mie nu mi a recomandat dar am auzit de el ca ar face minuni pentru copilasi cu retard de limbaj,in special,si as vrea sa l cer si eu.Pentru ca Tiberiu face progrese foarte mici cu tratamentul actua.Are 8 ani pe 1 martie si nu sunt sanse ca el sa mearga la scoala in toamna aceasta.Va pup pe tine si pe puiul tau si sa auzim numai vesti care sa ne bucure.PA
Mergi la inceput
rodikutza
rodikutza16 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
P.S.Multumesc din suflet pentru prospect.Ma va ajuta cu siguranta.
Mergi la inceput

asteryaro4411 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiasteryaro Adauga semn de carte la raspuns Trimite asteryaro un Mesaj Privat
Draga Rodikutza, eu i-am cerut parerea d-nei Magureanu cu privire la Risatarun. Mi-a spus ca-i un medicament vechi de 40 de ani... ceea ce nu stiu daca-i adevarat.
Initial am avut Tonotil N + Cerebrolisyn, acum avem Risatarun + Cerebrolysin.
Eu i-am cerut recomandare si pt. RMN, o voi face inainte sa merg la ea, asta fiind imediat dupa Pasti. Sper ca pana atunci sa inregistram in continuare succese si progrese.
Noi am fost la Sanador Victoriei. Daca vrei uite nr. de programare: 3102009/2012.
Deocamdata, astept si eu minunea sa se intample, desi am citit pe autism.ro ca nici la 7 nu e sigur ca va vorbi...
Doamne ajuta tuturor copilasilor, si multa tarie mamicilor, caci avem mare nevoie...

Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
Mergi la inceput
Pag. din 22 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com