a dat cineva risatarun copilasului sau?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliadiana spune:

Buna.
M-am gandit sa intru iar sa vorbesc cu voi, sa spun si eu parerea mea despre Risatarun, mai mult urmaresc forumul. Vreau sa va spun ca de doua luni dau Risatarun fetitei mele si deja apar rezultate. Am hotarat sa luam doar 20 de fiole pe luna deocamdata, apoi o sa mai vedem cum evoluam. Cum vam mai spus fetita mea are retard neuromotor, intelege ce spun dar nu executa nici o comanda. De doua saptamani incepem sa ne intelegem una cu cealalta, de ex. aprinde lumina, aduce diferite obiecte pe care le cer, i-si ridica pantaloni, etc. lucru care in urma cu catva timp nu le facea. Dupa parerea mea, sper sa nu fiu dezamagita, acest medicament ajuta mai mult decat credeam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unchesul spune:

Buna,

Sunt si eu nou aparut pe forumul acesta. Am dat peste acest forum in urma unor cautari referitoare la acest "miraculos" medicament. Pe scurt, a fost recomandat de catre un doctor specialist din Sibiu, pentru nepotul meu, diagnosticat cu ADHD (tulburare cu deficit de atentie si hiperactivitate). Problemele identificate la acest minunat copilas sunt localizate la vorbire. Calitatea limbajului (vocabularul) pare sa fie destul de evoluat, dar exista o retinere in vorbire (dialog scazut). In rest, din punct de vedere al factorului de inteligenta, il are destul de ridicat, spre exemplu citeste cursiv de la varsta de 4 ani, scrie foarte repede si fara greseli. Construieste Lego pentru varsta mai mare destul de repede. In schimb, cum spuneam exista o retinere in vorbire. Are si momente de agresivitate usoara. Oarecum prin descrieriile facute pe ADHD despre acest diagnostic, l-am cam identificat.

Cat despre acest medicament, la inceput am fost sceptic, si mai ales cand am intrebat la un medic de familie din Munchen, care nu stia multe despre acest medicamet, si la o scurta cautare in programele lor a gasit acest medicament dar la indicatii nu era scris nimic (spunea ca nici nu stie daca poate sa il scrie). A gasit doar ca sunt fiole de 20 ml si costa 30 euro la privat (se poate prescrie si graturit, dar procedura e mai complicata si nu prea se face). A fost mirata totusi de faptul ca sunt fiole si mai ales ca sunt asa de mari (20 ml). Mi-a spus ca pentru nepotul meu in varsta de 7 ani este cam mult, dar ma gandeam ca se poate face administrare treeptata. De asemenea nu stiu care e modul de administrare? e oral, injectabil? Ramane totusi sa primim toate aceste raspunsuri de la medicul care a recomandat acest medicament.
Acum doresc sa intreb daca a administrat cumva cineva acest medicament pentru acest diagnostic, si cam care au fost efectele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

daca ai citit cam tot ce s-a scris in acest subiect sigur ai aflat mai multe despre medicament,si mai ales raspunsurile celor care folosec de mult timp acest medicament,si bineinteles ca sunt rezultate bune in urma administrarii lui,intr-adevar fiolele sunt de 20 ml,se beau,sunt foarte bune la gust,baietelul meu de trei ani il ia fara nici o problema,cate o fiola pe zi,....nu te astepta ca rezultatele sa apara peste noapte,dar vor aparea,asa ca daca e sa ma intrebi pe mine,incepeti cu toata increderea tratamentul....bafta si sanatate!

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liloanta spune:

Salut'ma numesc LILOANTA si sunt noua. Acest medicament[RISATARUN]ma facut sa caut pe net si sa ma inscriu pe acest forum.Am o fetita de 1,5ani; si la 8 luni a fost diagnosticata cu SINDROM HIPOTON,asta pana i-am facut RMN si rezultatul a fost de INTARZIEREA MIELINIZARII SAU MAI DEGRABA GLIOZA SUBCORTICALA TEMPORO-OCCIPITALA BILATERALA . Facem tratament cu cerebrolizin , tonotil-n si kinetoterapie [la greu]. Doamna de la kineto mi-a spus de acest medicament pe care l-am si cerut medicului neurolog DR.TAMAS din constanta stiti care a fost parerea ei--- f. bun , da rezultate mai rapide dar FFFF.GREU DE PROCURAT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evitan spune:

in legatura cu acest medicament, eu ii dau baietelului meu, diagnosticat ca avand elemente autiste ,deja de 7 luni, cate 20 de fiole cate una pe zi, cu pauza de 10 zile intre cure.Am incheiat 6 cure...Ce sa zic, nu am observat o inrautatire a starii lui de sanatate, nici insomnie, nici nu e mai agitat decit era inainte..Si despre rezultate bune, acum nu pot sa zic de la ce sunt progresele lui...de la terapie, de la Risatarun..Cat despre procurarea medicamentului, daca aveti o reteta de la medicul specialist, si pe cineva care ajunge in Germania,gata, ati reusit sa intrati in posesia medicamentului.Acum , mi s-a dat si o explicatie de catre un medic neuropsihiatru de ce parintii prefera Risatarunul ,Tonotilului...Faptul ca e mai greu de procurat, si ca parintii fac eforturi mai deosebite in procurarea lui, da senzatia ca este mult mai bun...dar de fapt e o varianta mai vitaminizata a tonotilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana2000 spune:

buna ziua,despre acest medicament am dat si eu cateva informatii mai sus. eu il folosesc de cva timp si sunt f. multumita de el si daca ati traduce prospectul ati vedea ca da informatii si despre doza zilnica,o sa citez putin din prospect ,nu am prea mult timp la dispozitie ca va trimeteam tot prospectul
:daca medicul nu va prescris acest medicament se va administra astfel:pt copii cu greutate 10-20kg 1-2 flacoane pe zi,continutul se poate lua cu apa sau se poate administra ca atare,nu conteaza daca sa mancat sau nu .singura contraindicatie este :a nu se utiliza in epilepsie
va urez sanatate si sper sa va fie de folos ce am scris
o zi buna va urez

Loredana mama lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_a spune:

buna seara
sunt si eu mama unui copil hipoton. mi s-a recomandat de catre medicul NPI, risatarun C fur kinder. l-am procurat, insa nu stiu in ce perioada a zilei se administreaza. ni s-a spus dozajul 20 ml /zi, acum dr e in concediu.

daca i-ati administrat copilului d-vs , spuneti-mi si mie cand si cum
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

simo a,20 ml pe zi inseamna o fiola,si nu are importanta in ce moment al zilei il dai,inainte eu ii dadeam baietelului meu,dimineata,dar acum pt ca dimineata ii dai alte medicamente,care musai trebuie sa i le dau dimineata,ii dau risatarunul dupa amiaza,adica in jur de ora 17!multa sanatate!


mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2007 spune:

buna
sunt ,
am si eu o fetita de 3 ani, diagnosticata cu tulburare pervaziva de dezvoltare, diagnosticarea a fost facuta cand fetita avea 2 ani si 7 luni, acum urmam tratament cu risatarun 10 zile /luna, 1/2 fiola/zi, dupa aceea 10 zile tanakan 10 picaturi de 2 ori/zi dimineata si la pranz, si 10 zil;e Bcomplex 5ml/zi, iar seara in fiecare zi primeste 2,5 ml de timonil suspensie.
ma intreb ca mama, ca sunt tare suparata oare acest copil isi va mai reveni?
sa nu uit ca fetita mea a avut asfixie de gradul 1 la nastere
nu vorbeste nimic, nu face deloc pe olita are repulsie pt. olita etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramira spune:

Salut pe toata lumea, eu sunt nou membru si am o pb f imp vis a vis de risatarun,si anume am facut comanda la o d-na pe net si am primit flacoanele pline cu substanta ,dar neuniform,adica unele pline ochi,altele mai golute.Cand am incercat capacelul am constatat ca acela se desfacea f usor ,asa incat iti dadea impresia ca sta sa cada.Va rog din suflet sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca intr-adevar flacoanele nu sunt sigilate individual si daca v-ati confruntat cu aceasta situatie.Risatarum-ul este ptr copilul meu ,la recomandarea medicului npi.Va multumesc mult de tot si astept raspunsurile la aceasta pb a mea.

Mergi la inceput