Viena

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

valentinag, uite si niste preturi de la mine:

- transportul in comun (cred ca) era 5 euro biletul/ zi, valabil pe toate mijloacele, dar nu si inafara Vienei (de exemplu nu si pana la Schönnbrunn).

- despre muzee: la Oberes Belvedere (unde e colectia lui Gustav Klimt - vreo 17 - 20 euro biletul);

- la Leopold Museum (cand am fost eu era o expozitie Hermann Hesse) din cadrul Museumsquartier, 7 euro.


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Copiloi scuza-ma ca intervin, dar biletul de o zi(24 Stunden Karte), costa acum 5.70 euro si este valabil in toata Viena, indiferent de mijlocul de transport, chiar si la Schönbrunn.Palatul nu este in afara Vienei, asa ca nu se taxeaza separat.Shopping City Süd este in afara, acolo trebuie bilet separat.

Valentinag daca stati 5 zile, luati Wochenkarte si nu 72 Stunden Karte, costa 14 euro prima, a doua 13.70.Nu va faceti grija de limba, engleza va ajuta, o vorbesc destui .

Pentu muzee, puneti in jur de 10 euro fiecare(unele sunt mai mult, alte mai putin).Maine este Noaptea muzeelor, 14 euro biletul si se poate intra la cate muzee doriti(asta daca ajunge cineva maine pe aici).

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Pentru ca am vazut ca nu in toate ghidurile turistice este mentionata, va recomand sa vizitati zona pietonala Spittelberg.

Se ajunge la ea de pe Burgggasse, situata intre Museumsquartier si Volkstheater.

Sunt mai multe stradute foarte cochete, care amintesc de "cartierul boem" de altadata!

Recent am revazut filmul Before Sunrise , tocmai pentru a revedea Viena, si am constatat ca niste scene au fost filmate si acolo !


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Babee, tu stii mai bine.....eu asa imi amintesc ca cu biletul nostru nu puteam ajunge si la Schönnbrunn, care nu e inafara Vienei, dar era inafara zonei acoperita de bilet.


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Noi ne-am luat un abonament pe 8 zile/27 de euro si l-am folosit in doi(adica 4 zile), in celelalte zile ori am platit bilete pentru un singur drum sau am umblat cu masina unor prieteni din Viena. Biletele lor sint valabile pentru orice mijloc de transport in comun, asa ca merita sa va luati abonament si sa va plimbati cit mai mult. Biletul e valabil oriunde in Viena, inclusiv la Schönbrunn. Daca vrei doar sa vizitezi muzee, sa maninci ceva decent si sa platesti transportul prin oras, atunci 700 de euro ajung. Muzeele sint scumpute, dar merita cu prisosinta, mai ales Kunsthistorisches Museum (daca mergeti inainte la Schönbrunn, vedeti ca o sa primiti un carnetel cu cupoane de reduceri si printre altele si ghidul audio gratis la Kunsthistorisches Museum, asta ca sa stiti in ce ordine o luati). Daca vreti sa intrati si prin magazine, atunci luati mai multi bani la voi pentru ca aveti de unde alege lucruri mai bune si mai ieftine decit la noi.
Noi am fost cu avionul, dar hotelul la care am stat avea parcarea lui (nu stiu cit costa, dar presupun ca gasiti pe site-ul lor). Noi deja ne facem planuri pentru o alta vizita la Viena :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Natasa stai ca eu nu pricep, v-ati luat UN abonamant de 8 zile si l-ati folosit doua persoane?Sau fiecare cate unul?.Nu vreau sa ma gandesc ce amenda ati fi dat daca erati prinsiSi abonamentul pe o saptamana costa doar 14 euro,deci mai ieftin.

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Am fost si eu la Viena acum un an, e minunata, imi doresc mult sa o revad, mai ales ca atunci cand am fost nu am avut prea mult timp la dispozitie. Am si cateva intrebari legate de cumparaturi: Shopping City Sud merita? sunt lucruri interesante acolo de cumparat? Mie Viena mi s-a parut destul de scumpa, dar eu prin magazine nu am fost decat in centru, poate si de asta...Am incercat Mariahilferstrasse, insa mi-am pierdut rabdarea la scurt timp (strada era in lucru, un zgomot de nesuportat si nici magazine interesante nu am vazut - doar chinezarii), prietenii mi-au spus apoi ca am pornit din capatul gresit (adica dinspre gara).Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

La cumparaturi e de mers la Parndorf, cam la 40 km de Viena, spre noi. Offff...ce lucruri si ce preturi....

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Babee, stai linistita ca nu eu am inventat asta, am vorbit cu niste controlori, de fapt ei au fost primii care ne-au ajutat sa folosim cartela in prima zi :) In plus, am acasa un ghid al Austriei in care scria acelasi lucru, deci lasa ciocanele, ca nu riscam sa luam amenda! Daca nu le-ai vazut, cartelele astea sint lungi si au 8 rinduri pe care le poti taxa. Daca esti intr-un grup de 8 persoane taxezi cartela aia de 8 ori si toate cele opt persoane pot merge in ziua aia pe orice mijloc de transport (evident, cu conditia sa stea impreuna). Noi taxam la fiecare intrare in metrou de doua ori si uite asa a fost valabil 4 zile. Capisci? Iar abonamentul pe o saptamina este intradevar mai ieftin, dar e valabil de luni pina luni si cum noi am ajuns vineri pentru noi nu era util. Cel pentru trei zile ne-ar fi costat cit am dat pe asta de 8 zile (4 zile/pers), deci am iesit mai bine cu o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana_sim spune:

Ce bine ca exista topicul asta, vin si eu sa intregesc iubitorilor Vienei.

Noi vrem sa mergem de Craciun, asa e in capul meu ca trebuie sa fie o experienta minunata, dar mi-ar prinde bine orice impresii ale celor care au fost deja. Unde sa mergem ca sa ne umplem inimile?

Cazarea vrem s-o facem prin yeego.com, hotel Altwienerhof pare foarte bun pentru noi.



Mergi la inceput