POSTUL SF. MARIA

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

draga CATTY,
eu sunt alaturi de tine cu gindul chiar daca ai o problema delicata poti trece de ea cu o rugaciune care intotdeauna este binecuvintata si primita la D-zeu.Atunci simti moralul mult mai ridicat si primesti mult mai multa putere data de la D-zeu.
toti trecem prin necazuri si bucurii asa cum stim cu toti ca viata nu este asa de roz cum altii si-o inchipuie.Suntem bogati si saraci si sa nu crezi ca sunt diferente de probleme ,toti trecem prin apa si foc.
Eu, iti doresc sa ai putere si sa citesti rugaciuni si D-zeu sa te ajute in orice necaz.
dulce Moni


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Fetelor dragi :uite o rugaciune postata de AURICASS
si poate ar fi bine sa ne rugam asa cum a scris ea .Buna seara fetelor.
O prietena foarte buna mi-a dat o rugaciune care, se spune, este foarte puternica si ne ajuta in special sa ne indeplinim visul de a deveni mamici. Sper din tot sufletul sa va ajute. La mine au inceput sa se simta efectul tamaduitor.
Se citeste in fiecare marti, timp de 9 saptamani, aprinzand o lumanare sfintita.
" Sfanta Marta ma indrept plina de incredere catre tine cerandu-ti ajutor. Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.
Spre a-ti arata recunostinta mea iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune.
Te rog cu umilinta sa-mi aduci alinare in tristete si durerile mele.
In numele negraitei bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii, in casa ta din Betania, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inimi astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (......)/ se spune dorinta.
Te implor ajutorarea celor aflati in suferinta infrange orice necazuri si greutati precum ai infrant balaurul care zace la picioarele tale.
Tatal nostru. Bucura-te Marie. Slava Tatalui.
De 3 ori:
" Sfanta Marie roaga-te pentru noi."
Bucura-te Marie, cea plina de har, Domnul este cu tine; binecuvantata esti intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.
Sfanta Marie, maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in easul mortii noastre. Amin.

ar fi bine sa ne rugam , asa cum zice si ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by catty

Aaaaa, era sa uit. O intrebare: am gasit in portmoneu Braul Maicii Domnului. Pot citi rugaciunea si sa ma rog pt bebe? Este mai usor de citi si mai "micut" si imi fac timp si la serviciu atunci cand nu am asa de multa treaba.catalina

Braul Maicii Domnului nu e o rugaciune acceptata de Biserica.Insa referitor la braul Maicii Domnului(nu rugaciunea,ci chiar braul Ei),eu am primit de la cineva o cordeluta atinsa de braul Maicii Domnului(adusa din Grecia) si m-a ajutat tare mult la nastere,impreuna cu rugaciunile catre Maica Domnului.O prietena a scris la Muntele Athos si a primit prin posta una(n-a costat nimic).O sa caut adresa zilele astea,poate vrea cineva sa primeasca.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Irina. C, ti-as fi fffffffff recunoscatoare daca mi-ai da adresa respectiva. Am nevoie de toata credinta din lume ca sa nu ma las doborata de probleme. Nu stiu ce sa spun in legatura cu Braul Maicii Domnului. Daca nu ar fi acceptata de Biserica, nu s-ar tipari si nu s-ar putea cumparat tot din Biserica, nu crezi?
Chivuta, 2 intrebari: la inceputul Rugaciunii ai scris "Marta", si peste tot apare "Maria". Deci este Marta sau Maria? Este buna o lumanare de la Paste, sau trebuie sa ma duc si sa sfintesc una in Biserica? Daca este buna cea de la Paste, din seara asta incep sa o spun.

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Haideti fetelor ca eu sunt "batrana si senila" si ma prind mai greu . De abia acum am putut sa citesc toata Rugaciunea, si mai am inca o intrebare:
Chivuta, fii atenta aici: Spunem la sfarsit de 3 ori Tatal Nostru, de 3 ori Bucura-te Marie si de 3 ori Slava Tatalui? (adica o data Tatal Nostru + Bucura-te Marie + Slava Tatalui si le repetam in ordinea asta de 3 ori, nu?)

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

fetele ia uitati ce am gasit pe net despre Sfanta Marta(eu stateam putin in dubiu credeam ca e o sfanta a catolicilor... nu dati cu rosii..)
"Sfânta Marta (sec. I)
29 iulie (calendarul latin)

Marta este sora Mariei și a lui Lazăr din Betania, localitate situată la circa trei kilometri de Ierusalim. În casa lor primitoare venea cu plăcere Isus, în perioadele când se afla în Iudeea. Cu ocazia unei astfel de vizite apare pentru prima dată și Marta. Evanghelia ne-o arată ca pe o gospodină atentă și silitoare, preocupată să facă o primire vrednică oaspetelui drag, în timp ce sora ei Maria preferă să stea liniștită și să asculte cuvintele Învățătorului. Nu e de mirare deci reproșul pe care Marta îl face la adresa Mariei: "Doamne, nu crezi că sora mea m-a lăsat singură cu toate treburile? Spune-i să mă ajute". Răspunsul amabil al lui Isus ar putea suna ca o mustrare pentru harnica gospodină: "Marta, Marta, de multe te îngrijești și te frămânți, dar de trebuință este numai un singur lucru; Maria și-a ales partea cea mai bună, care nu se va lua de la dânsa". Nu este, totuși, o mustrare - comentează Sf. Augustin: "Marta, tu ai ales ceva bun; Maria însă a făcut o alegere mai bună decât tine". Cu toate acestea, Maria, considerată chiar de către Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Grigore cel Mare drept model evanghelic al sufletelor contemplative, nu pare să figureze în calendarul liturgic (cfr. 22 iulie), deși sfințenia acestei delicate figuri de femeie este în afară de orice discuție, deoarece a fost declarată de însuși Cristos. În schimb, Marta, nu Maria și nici Lazăr, apare în calendarul universal, poate ca o recunoștință pentru îngrijirile atente față de persoana Mântuitorului, și pentru a fi propusă femeilor creștine drept model de hărnicie.

Profesiunea de gospodină, neînțeleasă și adesea desconsiderată, este răscumpărată de această sfântă, cu numele Marta, care de fapt înseamnă "doamnă, stăpână" - Marta reapare în Evanghelie cu prilejul episodului dramatic al învierii lui Lazăr, când, în mod indirect, ea cere un miracol prin simpla și splendida mărturisire de credință în atotputernicia Mântuitorului, în învierea morților și în dumnezeirea lui Cristos. Este prezentă și la banchetul la care participa însuși Lazăr, fratele readus la viață de Isus; și aici se dovedește gospodina care are grijă de toate. Lecția dată de învățătorul nu privea, desigur, hărnicia ei lăudabilă, ci prea marea grijă pentru lucrurile materiale în dauna vieții interioare.

Despre restul vieții Sfintei Marta nu avem nici o dată istoric dovedită, deși povestirile legendare sunt foarte multe. Cei dintâi care au acordat o cinstire liturgică Sfintei Marta au fost călugării franciscani, în anul 1262. Ziua de 29 iulie era octava (a opta zi) a sărbătorii Sfintei Maria Magdalena, pe atunci considerată sora Martei.

* * *

În limba aramaică, cuvântul marta înseamnă "stăpână", "doamnă"; încă din vechime a devenit și nume de persoană. Marta tradus în limba greacă se spune Despina, iar în limba latină Domnica, toate exprimând înțelesul că respectiva persoană este fiică, soție, mamă dintr-o familie domnitoare. Persoanele care poartă aceste nume au prilej de a-și aminti mai des cântecul nou al celor răscumpărați de către Miel: "Cu sângele tău ai răscumpărat pentru Dumnezeu oameni din toate triburile, limbile, popoarele și națiunile și ai făcut din ei o împărăție pentru Dumnezeul nostru, și preoți, iar ei vor domni pe pâmânt" (Apocalipsa 5, 9-10).

Poze nunta..


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by catty

Irina. C, ti-as fi fffffffff recunoscatoare daca mi-ai da adresa respectiva. Am nevoie de toata credinta din lume ca sa nu ma las doborata de probleme. Nu stiu ce sa spun in legatura cu Braul Maicii Domnului. Daca nu ar fi acceptata de Biserica, nu s-ar tipari si nu s-ar putea cumparat tot din Biserica, nu crezi?
catalina

scuze,cred ca am confundat cu ,,visul Maicii Domnului,, care e o carticica apocrifa.Am gasit adresa,dar nu stiu cum sa reproduc cu tastatura caracterele grecesti.Ca sa primesti o cordeluta atinsa de Braul Maicii Domnului este de ajuns sa scrii in romaneste o scrisoare in limba romana pe adresa man.Vatopedu din.Sf. Munte.Adresa e :I.M.M. BATO-...(si aici e un cuvant in greceste care nu pot sa-l scriu cu tastatura mea,nu stiu cum sa fac)63086 Karyes,Grecia.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

CATTY draga si scumpa ,eu am citit rugaciunea care a scris-o Auricass,{o colega de pe forumm} si am zis sa o trec si aici,poti sa citesti si aceasta ca nimic nu face rau,este pentru a ne ruga sa ne ajute sa avem si noi un bb.La intrebare:se repeta in ordine de 3 ori.Imi cer scuze ca raspund acum ,am fost plecata intr-o mica excursie si este o dif. cu 10 ore inainte noastra,adica voi ,asa ca multi sa nu fi suparata.Este buna orice luminare cumparata din biserica,eu stiu ca atunci cind popa sfinteste biserica toate lucrurile sunt sfintite.Catty draga nu stiu ce prob ai tu dar crede-ma ca in orice necaz rugaciunea si credinta in D-zeu e mare si face minuni,te intareste ,iti ridica moralul si iti da putere de a merge inainte.Te rog din suflet fi tare ,citeste numai cit poti si o sa vezi ca te simti astfel. Sf. fecioara Maria si D-zeu ,nu obliga pe nimeni sa citeasca mult doar numai cit poate si e bine venita orice rugaciune.Aprinde o luminare de la biserica{chiar si cea de la Pasti}si in genunchi sa te rogi,ar fi bine.

Vad ca Carmen a gasit documentatia despre Marta si e foarte bine venita .Iti multumesc Carmen.
pe toate ,MONI


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Dragile mele,cum stati cu minacrea de post?
eu,am facut o supica cu toate legumele si ma gindesc sa fac o tocanita de ciuperci.
ce bunatate!
va doresc pofta buna si sanatate,[pupMONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Rugăciuni către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu

O, Maica lui Dumnezeu, sufăr! Cât sufăr de mult! Durerea mea tu o știi; ea a devenit hrana zilelor și nopților mele; ea chinuiește toată ființa mea și nici somnul nu se mai lipește de ochii mei, iar starea de slăbiciune în care mă găsesc, îmi ia puterea de a lupta contra desnădejdei care-mi tulbură duhul și-mi întristează sufletul.
Dar, cui să cer ajutor? Unde să mă duc să-mi găsesc liniștea, dacă nu la tine, o Maica lui Dumnezeu! În acest azil totdeauna deschis necăjiților, în acest adânc plin de blândețe și de mângâiere. Numai în brațele tale de Mamă cerească, îndrăznesc să-mi sprijin fruntea mea obosită și plină de durere, și numai la sânul Tău găsesc odihna care m-a părăsit.
O, bună Stăpână, mângâie-mă precum o mamă își mângâie copilașii; șterge cu dulcea Ta mână, lacrimile ce-mi izvorăsc din durere. Înțeleg că eu nu pot refuza să beau paharul du-rerii ce mi se întinde, când tu însăți ai golit acest pahar pe drumul Golgotei, privind chinu-rile și răstignirea Fiului Tău.
Ție, deci, cu toate suferințele ce mă zdrobesc, îți strig: da, Maică, și eu voi suferi fără să deznădăjduiesc, fiindcă și Tu ai suferit la picioarele crucii Fiului Tău. Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!



Tu, Maica lui Dumnezeu, ca o mamă bună, adună lacrimile și rugăciunile robilor tăi, și le du în brațe la Fiul Tău și Dumnezeul nostru, și-l roagă ca să potolească pornirile cele rele de deasupra noastră; de tot necazul și de toate durerile să ne scape pe noi; că noi credincio-șii creștini numai pe Tine te avem putere tare și nemișcată, și al tău folos și ajutor l-am do-bândit în toate zilele, din copilăria noastră și până astăzi.
Nu ne vom depărta de la tine, Stăpână, că Tu mântuiești pe robii tăi din toate nevoile.
Ajută-ne, Te rugăm, să trecem cu pas lesne puntea cea îngustă de pe înfuriatul val al tutu-ror durerilor, nevoilor și necazurilor care se luptă cu noi; căci dacă n-ai fi fost Tu, Maica lui Dumnezeu, cine ne-ar fi izbăvit pe noi din atâtea necazuri, și cine ne-ar fi păzit până astăzi să fim liberi?
Fie-ți milă de noi și ajută-ne la dorințele cele de folos, pentru slava Fiului Tău împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt. Amin.






Cântări către Maica Domnului


Apărătoare, Doamnă, pentru biruință mulțumiri,
Izbăvindu-ne din nevoi aducem Ție, Născătoare de Dumnezeu noi robii tăi.
Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăvește-ne din toate nevoile ca să strigăm Ție:
Bucură-te Mireasă, pururea fecioară!



Stăpâna noastră, Curată
Maică sfântă-a lui Iisus,
Regină prea lăudată
De toți îngerii de sus.
Pleacă-ți sfânta ta ureche
Către noi de pe pământ,
Deși răi și-n fire veche
Și ne-ascultă un cuvânt.
Suntem răi, prea Fericită
N-avem sfânt nimic în noi,
Viața ne e necăjită
Și ne zbatem în nevoi.
Tu ne ești milostivirea
Nu ne lași ca să pierim
Și-ți întorci privirea-ți tristă,
Către noi când ne smerim.
Ia-ne rugile, Curată,
Deși ele scoase sunt
Dintr-o inimă-ntinată
Și le du la Cel de sus.
Roagă-l tu, Maică Preasfântă
Pentru noi cei întinați,
Căci pe tine te ascultă
Și vom fi și noi curați.


Catty draga ,citeste aceasta rugaciune si Sf.Fecioara Maria, o sa te ajute.

,,Dragostea,sub toate formele ei, este drumul unic care duce spre puritatea morala.''- P.Lescot


la toate,MONI








Mergi la inceput