Vacanta in Grecia (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili78 spune:

Jasmmine, pt croaziera in Golful Toroneos, daca esti cazata in Sithonia, plecarea este din Neos Marmaras.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Skiatosul e la foarte mare departare. Trebuia sa mergem cu autocarul prin Paralia....si pe acolo in jos ajungeam de unde se lua vaporul, care facea cateva ore bune.
Golful Toroneus e foarte aproape de Hanioti (e intre bratul Kasanadra si Sithonia). Faci cam 1 ora cu vaporasul pana acolo. E aceeasi distanta din Neos Marmaras sau din Pefkohori.

Codruta &www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)

& Poze noi &

www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Am revenit si eu din mult asteptata vacanta.Am fost in Sithonia-Gerakina.
Am numai cuvinte de lauda.Camera super curata ,aproape de plaja.Peste tot numai verdeata ,curatenie maxima.
Restaurantul la fel ,curat ,civilizat ,mincare de toate felurile ,ptr toate gusturile .Chelnerii amabili si civilizati .
Tot complexul arata super ,partea de bungalow-ri(sper ca am scris bine)mi-a placut f mult.Hotelul arata bine dar incomparabil cu bongalow-ul.Aveai propria ta terasa ,cu masute ,scaune ,verdeata si spatiu suficient.In incina complexului se afla un supermarket cu marfuri de prima necesitate:alimente,bauturi,creme ,ziare ,articole de plaja,etc si cu preturi rezonabile.Toate acestea ne-au determinat sa mai prelungim sejurul ,chestie care s-a rezolvat f repede si elegant.
Am facut si ceva excursii la:Meteora si Muntele Athos .Ambele m-au impresionat.
Am vizitat si Salonic ,este super orasul ,e atit de curat si civilizat,nu-mi vine sa cred.
Este f aglomerat ,imposibil de gasit loc de parcare ,dar cu putin noroc ,se poate ajunge la parcarile subterane.Nu va pot spune cum aratau:impecabil,curate ,iti manevrau ei masina pe o platforma ,dupa care nu o mai vedeai ,nu stiu o duceau sus ,jos,nu mai conta.Primeai in schimb un tichet pe care il prezentai la intoarcere ,cind faceai plata .Daca stateai mai mult plateai mai putin.
magazine multe,haine de firma,preturi maricele.
Prin vama am trecut repede ,nu ne-a cerut nimeni nimic.
Prietenii nostri au dat ceva spaga la radarele bulgarilor,oricum nu functionau,te luau la ochi.
In schimb au soselele mult mai bune ca ale noastre,dar cu multe restrictii de viteza.
Deci o vacanta de vis!

Eve



"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Ne-am intors si noi azi dimineata. Drumul ok, o spaga de 10Eu data la bulgari... Drumurile foarte bune.

Noi am fost pe Kassandra, nu ne-a impresionat, in schimb Sithonia este un brat foarte frumos. Am mers cu masina pe toate bratele, inclusiv pe ultimul pana la Ouranopoulis. Niste peisaje... M-au impresionat.

Kassandra mi s-a parut foarte aglomerata, hoteluri unul langa celalalt, parca erau puse unul peste altul, cu gradini foarte mici... Spatiile din jurul hotelurilor erau neingrijite..., nu stiu, asta este impresia mea.

Mancarea a fost buna peste tot pe unde am incercat si preturlie mi s-au parut rezonabile. Prietenii nostri au fost cazati la Hanioti Palace hotel, cotat la 3 stele, dar care mai mult de 3 nu merita, cel putin din punct de vedere al camerelor.

Lesse, cel la care am stat noi, este cotat la 4 stele la noi, dar pe meniul lor sub sigla apar 3 stele jumatate, categorie pe care le-o acord si eu. Patronii hotelului nu au absolut nici un interes sa te faca sa te simti bine, se fac diferente intre turisti... turistii englezi erau pupati peste tot, ceilalti ignorati.
Interdictii la masa... nu aveam voie sa plecam cu un fruct macar de la masa, intr-o dimineata eram pe punctul de a ne certa cu ei, pentru ca Rebeca a vrut mar si ei nu ne lasau sa plecam cu el. Si nici sa stam 2 ceasuri pana termina Rebeca de mancat marul nu ne convenea... Vreo 3 dimineti a fost frigut si locul de luat masa era pus la umbra. Iar noi avem un tabiet (cafea + tigara) pe care vroiam sa il satisfacem la piscina, la soare. Pentru ca in interiorul restaurantului nu am vrut sa fumam, sa intoxicam oamenii la masa... Si asta a fost cu cantec, pentru ca nu au vrut sa ne permita sa luam cestile cu cafea la piscina... Ma rog, asta a fost problema lor, noi tot le-am luat si le-am dus inapoi cand am terminat. Doar nu le duceam in sacosa. Intr-o dimineata am plecat intr-o excursie si Rebeca nu a mai putut manca, pentru ca am trezit-o inainte de plecare cu cateva minute... Si, la propriu, am furat niste mancare pentru a-i da fetitei pe drum (am fost pe mare).

Dar trebuie sa revin la peisaj... ooo, asa frumos...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nunus spune:

Bine ai revenit Bebe Beca! Te asteptam cu impresii ca imi placuse hotelul- mi se paruse asa mic, cochet, primitor... Si uite ce citesc: nepasare,discriminare. Poate mai povestesti cate ceva, cand ai timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Nunus, Lesse arata intr-adevar foarte bine exterior..., si interior este ok, pe internet arata oricum mai bine... Chiar si un roman angajat la ei spunea ca s-a uitat pe pagina de internet a hotelului si a exclamat "asta este hotelul la care lucrez eu??!!"...
Camerele sunt destul de reci, cele situate la parter sunt foarte intunecoase, noi am cerut sa ne mute de acolo... Baile au o cadita de dus extrem de mica, paturile scartaie intr-un mare fel... Dar, in mare a fost bine, noi am reusit sa depasim neplacerile si ne-am distrat super. Mai ales ca am plecat in fiecare zi intr-un loc nou.

Mancarea a fost.... prea putin diversificata. Am vazut oameni care isi cumparau de la bar mancare pentru ca nu le placea nimic din ce era acolo. Intr-o seara am avut asa: miel, legume facute nu stiu cu ce alte legume, spaghete carbonara si musaca de legume. E, daca nu iti place mielul si nici dupa legume nu mori... ce mananci? Mai aveau cateva feluri de salate si un singur fel ca desert. Deci... prea multe optiuni nu existau. Si aici intra comparatiile facute cu alte tari: in Turcia, Bulgaria si Portugalia ameteam dand ocolul zonei de bufet suedez. Si gaseai de toate pentru toti.

Vis-a-vis de discriminare: au venit niste romani proaspat casatoriti, in luna de miere la Lesse. Si se asteptau ca hotelul sa fi pregatit ceva in sensul asta... macar o floare pusa pe pat... habar nu am. E, nu au avut nimic. Nici macar atentie din partea patronilor. In schimb, dupa cateva zile, a fost ziua de nastere a unui turist englez. In cursul noptii au facut un manunchi de baloane pe care le-au prins in fata usii, impreuna cu un Happy Birthday...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nunus spune:

Citisem un topic in care o tipa Anastasia era foarte draguta cu potentialii clienti ai hotelului. E englezoaica? Poate si de aici un tratament special pentru englezi? Bine ca in cele din urma v-ati facut zilele de concediu frumoase si i-a mers bine fetitei. Cum a rezistat la drumul lung?
Multam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Intradevar, englezii sunt foarte indragiti aoclo, fata de alte natii. Parca e statiunea lor, e plin de ei (ma refer la Hanioti, ca acolo am stat noi). Si tot asa, au sarbatorit ziua unei englezoaice.....ohohoooo.
Noi am fost la un bar englezesc viz-a-vis de hotelul nostru sa schimbam niste bani de hartie in marunti. ne-au zis ca nu ne schimba, sa mergem la hotelul nostru

Codruta &www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)

& Poze noi &

www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Anastasia este grecoaica. Anastasia Lesse este cea care se ocupa de hotel. Fiica patronului.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Buna tuturor!

Acum o sapt ne-am intors si noi din Grecia - Thassos, dar abia acum reusesc sa va scriu impresii. A fost foarte frumos in final desi am plecat cu stangul. Hai sa va povestesc....

DRUMUL: ce sa va spun a fost in acelasi timp si cosmar, si paplpitant si comic. Am plecat sambata dimineata la ora 3.30. Am luat-o pe Bucuresti spre giurgiu dar din cauza ca era bezna si ploua nasol am ratat intrarea spre Giurgiu. Am fost doua masini. Cei din fata noastra nu au vazut indicatorul si o luau grabit spre Alexandria. Noroc cu sotul meu care a vazut ca ceva nu e in regula si ne-am intors vreo 10 km. Cu greu, prin gropi, am reusit sa ajungem la 6.00 la vama Giurgiu...unde surpriza!!!! O coada lunguta de vreo 300 m zic eu. Ne asezam cuminti la rand, sperand ca in maxim o ora scapam. Cu cat ne apropiam mai mult cu atat constatam ca de fapt coada era mult mai lunga. Asa ca in final am stat in vama aproape 5 ore. Am prins si schimbul de tura si se pare ca se stricasera calculatoarele. Deci ATENTIE nu plecati niciodata sambata sa akjungeti pe la 6 - 7 ca e omor. Asta ne-a spus-o un angajat. Am plecat asadar spre Bulgaria unde am ratacit de la 10 dimineata pana la 6 seara. De ce? Din cauza indicatoarelor prost puse si a faptului ca nu scria nicaieri ca granita spre care ne indreptam era inchisa. Asa ca ne-am intors vreo 300 km spre alta granita. Noi trebuia sa fim pe insula in jurul orei 15, insa la 18 eram abia in vama la greci care apropo au fost f scarbosi fata de bulgari. Am intrat in grecia dispusi sa facem totul pt a prinde feriboatul spre thassos. Sansele erau minime, era deja f tarziu. Asa a si fost. Dupa un drum f obositor dar pe niste sosele adevarate ne-am oprit sa innoptam in Alexandropolis, un oras port f frumos. A doua zi duminica, infometati caci nu era nimik deschis la 10, am pornit spre Keramoti de unde trebuia sa luam ferry. Nici aici nu ne-am descurcat prea bine dar am gasit in final portul, am luat ferry si am ajuns pe insula.

INSULA: Prima impresie f placuta. Multe stanci cu copaci verzi, multi maslini si o mare extrem de albastra. In drum spre vila ne-am oprit un moment intr-o zona pustie "sa incercam marea cu degetele". Era calda, limpede si albastra. Am mers destul de mult, sau asa ni se parea noua dupa atatea ore. Multe serpentine, orasele mici dar dragute.

VILA: Vila se numeste Elsa Haus. E minunata si "plina de romani" asa cum ne-a spus si patronul, un tip tanar (26 ani) insa extrem de cald, primitor, cu zambetul pe buze si gata oricand sa ne satisfaca dorintele. Prima impresie a fost una excelenta. Camerele f frumos aranjate, cu bun gust, nimic luxos sau extravagant doar placut de stat in ele. Fiecare avea balcon iar eu am avut unul chiar fff mare, cu flori si cu vedere frumoasa spre mare. In camera aveam are conditionat, plita, frigider, uscator. Curtea frumos amenajata, cu un palmier mare, cu rigole de flori, cu o fantana draguta. Masa se lua afara sub un fel de cort plin de verdeata.

PLAJELE si RESTUL....plaja San Antonio era la 150 m de vila si era una dintre cele mai bine dotate. Era f lata si f lunga comparativ cu altele, era mai mult nisip decat pietre, terase multe. Sezlongul era 2.50E dar la unele terase daca consumai nu mai plateai sezolongul si umbrela. Am gasit un mic golfulet mai pustiu, f frumos cu apa extrem de limpede dar tare pietros, am fost la Paradise beach unde intr-adevar este un nisip fff fin insa am prins o zi cu valuri mari (spre bucuria prietenilor mei dar nu si a mea). Iar de Aliki...nu stiu ce sa zic. Am coborat pana pe plaja ca sa mancam insa ni s-a parut cam nasoala - fff mica, galagioasa, plina ochi de lume, nu aveai unde sa arunci un ac. Iar taverna Beautiful Alice si nu numai ar trebui inchise imediat. Sincer!!! era o mizerie acolo....Si totusi am mancat ca eram morti. Nu stiu ce au vazut multi la Aliki noua nu ne-a placut deloc.

Am vizitat manastirea Arhangelului Mihail. Dragut insa biserica era in constructie. Privelistea minunata, este asezata pe o stanca si vezi marea albastra...Frumos! Acolo se afla unul din cuiele cu care a fost crucificat Iisus. In rest de vizitat nu prea ai ce. Cel putin noi nu am gasit. Sunt multe ruine si drumul greu de parcurs.

CE NU MI-A PLACUT: Era plin de viespi si la vila dar si pe plaja. Erau inofensve ce-i drept dar deranjau tare mai ales la masa de dimineata. La vila era multa verdeata si de-asta veneau. Le placeau in special cremvustii si orice era carne si mozarella. Nu prea mi-a placut mancarea si nici celorlalti din grup. Avea un gust tare ciudat si diferit de al nostru. Cel putin la vila unde se gatea cu ulei de masline preparat de ei din cultura proprie. Si cel mai nasol e ca si eu si sotul meu suntem "ciorbari" iar ei nu fac ciorba . Am gasit la o terasa dar era la plic . De aemnea nu aveau mujdei de usturoi spre disperarea mea si salatele erau tare ciudate din cauza uleiului. Plus ca ei manaca salata ca si felul 1.

De mancat am mancat bine la Taverna IRENE pe care vi-o recomand cu caldura. Acolo chiar avea gust mancarea si erau niste sosuri!!!!

Si pentru ca am pierdut o zi prin Bulgaria (apropo f urata tara, fara oameni in ea, pustie) am prelungit vacanta cu o zin si am plecat duminica. Am tranzitat jum din Bulgaria noaptea, exact portiunea cu muntii. Ne asteptam sa intalnim asa zisi "haiduci" dar nu, doar tiruri multe si dementii de soferi de pe ele.

Daca plecati acum spre Grecia sau oricare alta tara eu va sfatuiesc sa aveti o harta buna la voi si un traseu bine stabilit dinainte. Si multa mancare....

Sunt multe de povestit...Asa ca daca aveti intrebari despre insula, preturi, mancaruri si altele va raspund cu drag. Sper ca nu v-am plictisit. O sa incerc sa pun ceva poze cand o sa stiu cum.
pa pa

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput