Amenajare balcoane - sfaturi pretioase

Amenajare balcoane - sfaturi pretioase | Autor: grati.ela

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor! Desi avem doua balcoane ele sunt practic nefolosite: unul este deschis si eu am rau de inaltime, iar in celalalt desi inchis simplu de fostii proprietari ploua (stam la et.7 si cel de deasupra are balconul deschis). Cum vrem sa mai avem un bebe ne-am tot gandit daca merita sa ne mutam intr-un apartament cu 4 camere sau ne amenajam balcoanele: cel de la sufragerie pe post de minibirou iar cel de la dormitorul mare cu rol de loc de joaca pt copii. La dormitor nu vrem sa renuntam la geam+usa ci doar le inlocuim cu unele din lemn lacuit, dar la sufragerie vrem sa deschidem spatiul. Avem centrala termica si nu ne ramane decat sa reusim cu ajutorul unor firme care fac treaba sa izolam cum se cuvine balcoanele si sa montam tamplarie PVC sau aluminiu. Tare mult ne-ar folosi sfaturile voastre...poate ne spuneti si punctul de vedere cu privire la alternativa apt. cu 4 camere. Gratiela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Si noi am amenajat de curind balconul ca stam prost cu spatiul si ne-am inmultit. Ne-am gindit si noi sa mai depozitam din lucruri acolo, sa mutam biroul poate si deja am dus si masina de spalat. Sau il transformam intr-o bucatarie si bucataria intr-un dormitor. Oricum balconul nostru e foarte mare si se preteaza la multe solutii. Noi am pus termopane, am izolat toti peretii, am zidit cel care era cu tabla si niste gratii, am pus gresie pe jos, dar inainte de asta am pus si jos ceva termoizolant special pt pardoseli, si am zugravit cu o vopsea pt exterior, ceva cu modele, nu stiu cum se cheama ca nu ma pricep exact. Ne-a costat ceva dar eu zic ca a meritat, toti l-au admirat. Lucrarile le-a facut sotul meu ca se pricepe si cu ceva ajutoare. A, si a montat si un calorifer. Solutii sint, fonduri sa fie :-)Si cred ca merita investitia.

Ioana - de 3 x mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Si noi am amenajat balconul de la sufra..este pe toata latimea sufrageriei asa ca am desfiintat usa si geamul dintre ele , l-am inchis cu termopan si acum acolo troneaza biroul meu..in felul asta am din plin lumina si este si cat de cat izolat si linistit.

Deea si Alex
poze si www.dropshots.com/andreeatitza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Si eu vreau sa mut aragazul si chiuveta in balcon(e la bucatarie),iar in actuala bucatarie sa pun parchet si sa fie loc de luat masa.
Daca dispuneti de bani mai degraba va mutati la 4 camere.Un balcon,oricat de amenajat,tot balcon ramane.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Chiar daca achizitionati un apart. cu 4 camere tot trebuie amenjat.
Dupa parerea mea daca dispuneti de bani mai bine luati un apartament mai mare, si-l puteti amenaja pe acela.
Prin amenajarea balconului nu poti decit sa largesti o camera, sa muti bucataria in el sau sa pui in el "acareturi" pe care intr-un balcon neamenajat nu le poti tine, dar nu obtii efectiv o noua camera.

Deci sint pentru schimbarea apartamentului cu unul mai mare.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Si eu as dori 4 camere numai ca in aceeasi zona mi s-a cerut pt schimb 20000E diferenta. Daca si apartamentul meu ar fi fost la fel de demolat poate nu era mult, dar eu am totusi multe imbunatatiri incontestabile (nu iau in calcul G+F sau zugraveala, dar am parchet de fag montat pe dusumea in toate camerele, usi de interior din lemn lacuit tare frumusele, camerele remodelate cu autorizatie de constructie, centrala termica, apartamentul este complet gleduit, nu am pereti de BCA ci sunt schimbati cu caramida, toate tevile din apartament schimbate, 3 aparate de AC...). E f. greu...mi s-a sugerat sa vand si apoi sa cumpar numai ca e tare stresant si eu iau in calcul doar o zona f. restransa: CityMall- metrou Brancoveanu.
Va multumesc pt mesaje!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

noi am inclus balconul in living - de fapt, am amenajat tot ce tinea de "bucatarie" - aragaz, frigider, chiuveta etc pe fostul balcon care e destul de mare si despartit prin bar de restul apt.

A fost oarecum complicat cu instalatile de apa si gaz pentru care ne-au trebuit nspe specialisti sa-si dea cu parerea ca sa nu riscam sa aruncam blocul in aer sau sa-i inundam fatzada.... pentru ca apa nu avea "cadere" suficienta (tzeava comuna de scurgere a apei de la bucatarie era in coltul celalalt al casei) .... dar in final s-a rezolvat.

A mai fost o problema cu termopanele - pentru ca n-am vrut decit 2 geamuri f. mari, ca sa intre lumina si sa nu arate a gratii, si initial ni s-a spus ca nu se poate, ca nu e practic.... ca trebe 4.... pina la urma s-a putut, dar "le manipulam" cu grija.

Apartamentul nostru era in asa fel conceput incit, cind intrai in casa, dadeai fix cu nasul in bucatarie , si asta ma calca pe nervi.
Bine ca am scapat de aspectul asta.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Fetelor, aveti niste poze cu amenajarile astea? Ar fi tare utile.

Daniella, mama lu' Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Elise,chiar te rog ,daca poti pune o poza cu bucataria in balcon,sa vad si eu cam cum arata.Mersic.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Gratiela, mie una mi se pare foarte buna ideea ta. Pt un ap cu 4 cam, tb sa mai cheltuiesti cel putin 10.000 euro, iar cu amenajarea balcoanelor cred ca ajungi la 5.000 euro max. Deci pt moment ( 2-3 ani ) mi se pare ok.
Eu am insa o treaba cu uscatul rufelor. Daca le inchzi pe amindoua, unde mai usuci ?
Iar ideea cu mariarea spatiului in sufragerie mi se pare ok, atita timp cit acel spatiu este folosit intr-un fel: un birou, niste dulapuri, sau la altii chiar mini-bucatarie. Ca am vazut atitea balcoane darimate iar in acel spatiu numai flori sau nimic. Pe asta zau daca o inteleg.
Iar pe balconul de la dormitor ai putea sa pui 1-2 dulapuri ( frumos facute ) si ai spatiu in plus de depozitare. Sau pui chiar jucariile. Iar gemul si usa cred ca ar fi bune de termopan, de sus pina jos, ca sa mareasca spatiul din dormitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

irina, incerc sa fac niste poze in seara asta - ti le trimit pe PM, sa nu-mi public cratitzele pe aici.

Elise

Mergi la inceput