Ne lasam de fumat!

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sophy spune:

buna fumatori si nefumatori!
eu sunt o fumatoare convinsa dar nu dependenta 9 luni cat am fost gravida + 3 luni cat am alaptat nu m-am atins de tigari si nici nu am simtit nevoia
daca puteti sa va lasati de fumat o perioada mai mare de timp (cel putin 1 luna) fara sa apara fenomenul de sevraj e ok. atunci puteti sa mai trageti o tigare la o cafea (rarut)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui tamaryllis

eu am reusit sa ma las de fumat de trei ani si ...ceva.
nici acum nu imi dau seama cum am reusit. Eram fumatoare inraita, 1 pachet si ceva pe zi; fumam din liceu si acum cand m-am intalnit cu o colega mi-a spus ca isi aduce foarte bine aminte ca eu tot timpul aveam tigari la mine - asta a ramas in urma mea
Am mai avut o tentativa care m-a tinut cam 3 luni, dupa care am fumat ca si cand niciodata nu ma oprisem. De stari de vinovatie....ce sa va spun...si in ciuda senzatiei ciudate pe care o aveam in timpul zilei, cand tot timpul mi se punea ceva in gat si trebuia sa inghit si a altor stari pe care fumtorii le cunosc f bine, nu m-am lasat pana....intr-o zi, cand mi s-a pus brusc pata si m-am hotarat ca nu trebuie sa mai aman si sa ma las chiar din acel moment- la mijocul zilei. De obicei ma gandeam de maine, de la 1 ianuarie, dupa ziua mea, dupa ziua sotului...etc mereu gaseam evenimente.
De ingrasat nu m-am ingrasat pentru ca m-am "refugiat" in sport, gandindu-ma ca ma va ajuta sa uit si de tigari si sa imi "curat" organismul.Si e clar ca nu am rontait nimic atunci cand aveam pofta de o tigara...nimic in afara de guma si mere.
Cert e ca acum, cand ma intreaba cineva cum am reusit, nu stiu ce sa ii raspund. Au contribuit in timp mai multe elemente: frica de boala, sentimentul de vinovatie, faptul ca atunci aveam un grup de prieteni care nu fumau si ca atare ma cam izolam de prieteni in sensul ca eu trebuia sa ies pe scara singura sa fumez...etc.
Cand citesc aceste motive simt ca nu redau in totalitate starea pe care o aveam inaite sa ma las de tigari, dar din pacate nu gasesc alte cuvinte pentru a descrie starea aceea.
Timp de cateva luni, chiar un an, ajunsesem sa ma bucur ca ma gandeam la tigari din ce in ce mai putin in timpul unei zile.
Ma gandeam (amageam) ca la batranete o sa ma apuc iar, ca atunci nu o sa mai conteze f mult.
Acum ma deranjeaza f mult fumul de tigara, mi se pare ingrozitor mirosul emanat de un fumator si nu imi imaginez cum naiba nu "ma simteam" si eu pe vremea aia.
In ciuda acestui fapt, f f f rar, inca mi se mai face chef de o tigara in momentele cheie (la intalnirile cu prietenii), dar elemin imediat gandul, intrucat cred ca trebuie incercata doar o tigara pt a te reapuca.
Mi s-a parut de departe cel mai dificil lucru pe care l-am facut pana acum si cred ca daca vrei, poti sa te lasi, chiar daca suna a cliseu.
succes!
despre ce carte este vorba? titlul? cine a scris-o?

tot ce spui tu acolo e f adevarat. ma vad pe mine. si eu aveam acelesi stari de vinovatie si acelasi gand ca o sa ma reapuc la batranete. cred ca toti fumatorii au ceva in comun
mulutumim de imparasanie!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Bun gasit sau mai degraba regasit.
Am ramas la pag 14.... acu vreo 5 luni.... va amintiti de mine? Acu am citit vreo doua pagini si nu mai rezist sa citesc restul fara sa imi aprind o tigara....... DA DA DA.......astazi mi-am aruncat pachetul de tigari, cu bricheta cu tot am golit scrumiera din masina si mi-am asteptat husbandul fara sa fug sa-mi cumpar alte tigari. M-a enervat teribil, tocmai imi luasem masina de la reparat.... again.... m-am enervat ca nu porneste, m-am enervat de imi venea sa-l dau jos din masina, tot drumul m-a secat cu indicatiile lui pretiose de parca mi-am luat carnetul de ieri si conduc pentru prima oara.... nu dom`le eu trebuie prin oras sa gonesc cu 80 km/h ca asa e el obisnuit, trebuie sa sar peste "damburi" sa crape de tot masina...da-o amaru` e de masina.......pfuuui, in momentul asta il urasc, am ajuns acasa mandra a`mica a inceput sa dispere ca piscina ei era bagata in cada, blablabla. Si e de abia ora 11 am doar 4 ore de cand am aruncat pach de tigari ca asa mi s-a casunat si mai e o vesnicie pana dimineata.
Dar stiti ce am sa fac.... am sa vin sa-mi vars off-ul aici!
Va pup si-atat si sper sa vin aici de cate ori o sa simt nevoia sa imi aprind o tigara

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Pfffuuuui...... cand o sa ma trezesc va fi jumate de zi, am trecut si de masa si am rezistat eroic.... si mi s-a facut si somn.

Noapte buna!


Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Hellooooooo..............toata lumea doarme? Sper sa nu va deranjeze prea tare ca-mi plang neputinta. So...... azi noapte nu m-am putut duce la culcare fara sa fumez totusi o tigara, le caut, le gasesc nu mi-e clar de ce a desfacut al meu pch de tigari (imi cumparase tigarile fara sa stie ca eu le aruncasem), in sfarsit vin cu ele la bucatarie, numar tigarile, le pun pe birou, iar le iau iar le las, pana ma hotarasc sa le iau cu mine la culcare nu cumva viata mea sa depinda de ele si eu sa nu am vreuna prin preajma. Am dormit bine, tigarile erau la locul lor cand m-am trezit chiar daca in vis am fumat deja, am stat cu sotul meu la o cafea si chiar l-am rugat sa nu stea pe geam cat fumeaza.........imi verific limitele acu cand am arncat pachetul de tigari l-am aruncat si pe al prietenei mele, asa ca de dimineata inainte sa ma vait aici, i-am trimis ei un msg poate poate am cu cine vb de cafea mea care cre` ca s-a plictist deja singura si o sa o ia pe urma tigarilor

Ma duc sa va mai ctesc din urma, sa vad daca sunt singura ori ba pe baricade,

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Cred ca bag tostusi o tigara ca tot sunt singura pe aici..... doar una, una mica

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze


Edit.... ca sa nu ma lungesc pe toate paginile cu vaicareala mea, nu stiu cat a trecut de cand am zis ca imi aprind o tigara, acu ma credeti ori ba am uitat de ea si mi-am adus amine acu ca ma apuca o tuse de ia seaca ca iar am tentatii:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

NU!NU!NU! NU am vointa sa ma las de fumat !Si ce bine mi-ar fi !De banii aia as manca prajituri si m-as face "cat malul" cum mi-a zis o doamna nemultumita !Da' iote ca nu pot... Macar am o satisfactie:io fumez tigari care face rau la impotenta ...alea cu cancer si ptr gravide le las la altii!

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

draga marami, nu e nicio problema daca te plangi pe aici din 5 in 5 minute. Iti garantez ca nu esti singura si ca te citeste multa lume. Eu una te sustin sa fumezi doar in vis!\
Chiar daca ai calcat stramb,nu te descuraja si ia-o de la capat! E normal sa se intample asa, dar nu inseamna ca daca ai fumat o tigara tot efortul tau este egal cu zero.
Azi dimineata stateam langa un coleg fumator. Era liniste in camera si auzeam cum ii "suiera" nasul, sau gatul si mi-am adus aminte cum eram si eu, dar nu am vrut sa il mai bat la cap. Treaba e ca te simti mult mai usor dupa ce te lasi de tutun.
hai ca iti fac galerie


asta e si pt tine, Gabi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

tamaryllis, mersi pentru galerie uite inca un motiv sa ma bucur ca nu mi-am aprins pana la urma acea tigara.... acu o tai la balta pana duminica seara., suntem o gasca de vreo douazeci si se pare ca fumatori vor mai ramane doar 3... asa ca o rezist ispitei, am si acolo sustinere.

Almo, avem nevoiede tine, Laura.........si celelate fete avem nevoie si de voi.

Gabriela, hai amandoua sa ne facem galerie.

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Eu nu pot sa-mi fac mie,iti fac doar tie,galerie.EU N-AM VOINTA!Si cand vad ca iar mi-a dat nenea din colt tigari cu impotenta...mai aprind una... ca deh... nu se transmite la barbat-meu!
Da' tie, iti doresc multa putere si te felicit ptr decizia luata!

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput