Clubul cititoarelor (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Rayuela,

eu imi comand cartile de la Polirom pe Internet; daca vrei sa economisesti timp si chiar bani, poti sa le comanzi cu 10 zile inainte de a ajunge, dand o adresa din tara, acolo de unde le poti ridica. Ei trimit cartile la cel mai apropiat Oficiul Postal; plata se face la ridicare. De obicei iti dau discount pentru marea majoritate a cartilor cumparate. De la Polirom eu mi-am luat cateva cari superbe - Amelie Nothomb, Murakami, Jeffery Eugeneides, Cortazar, David Lodge si multe altele.

Pentu carti/poze din perioada interbelica iti recomand in Bucuresti, pe Mahgeru, anticariatul de la libraria Noi si anticariatul (fara nume) de vis-a-vis de Noi (la parterul blocului unde scrie PNL). Preturi insa nu prea stiu... sau stiu, dar depinde ce anume vrei sa-ti iei.

Carturesti.... o poveste; mai ales cel de pe Magheru e ca o calatorie intr-o tara fermecata.


Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

quote:
Originally posted by smillaraaq

Am citit a patra carte din seria Ender a lui Orson Scott Card. Se numeste Copiii mintii si a aparut de curand in romaneste, la Nemira sau la Corint. Mi s-a parut mai buna chiar si decat Xenocidul, care era preferata mea! Mor de ciuda ca seria se termina aici

Mai exista, in paralel, Ender's Shadow, dar nu stiu daca ma atrage. Ati citit?


Come to the dark side: we have cookies!!



Da, eu am citit Ender's Shadow (vezi ca si in aceasta serie sunt 4 carti - Ender's Shadow, Shadow of the Hegemon, Shadow Puppets si Shadow of the Giant) - citeste-le ca nu ai sa fii dezamagita, mai ales ca ai sa intilnesti personaje din prima serie (Ender) pentru ca seria aceasta se desfasoara cumva in paralel. Mie una mi-au placut tare mult!

Gabriela si Stefan David
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Rayu, despre bucurestiul interbelic iti recomand:
Povesti ale domnilor din bucuresti de Victoria dragu dumitriu
Vlaicu Barsa:Intre Capsa si Corso (despre scriitorimea interbelica, o sa-ti placa)
Amintiri din pribegie - Neagu Djuvara - ma rog, mai putin despre Bucuresti
Jurnalul lui Jeni Acterian, nu stiu la ce editura a aparut, am auzit ca este excelent....nu-i stiu nici titlul din pacate.
Si bineinteled celebra Intoarcere in Bucurestiul interbelic a lui Ioana Parvuleasa. Tot de ea a aparut recent "In intimitatea secolului 19".
Ah, si mai este o carticica tare draguta, "Muzica inghitita" de christian Haller, eu am citit-o in germana, este scrisa de un elvetian a carui mama a copilarit in Bucuresti, mai multe nu-ti spun , te las sa descoperi singurica:)
Preturile...eh, sunt destul de mari, pune o suma frumusica deoparte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Īntreba cineva de Andrei Makine:
eu am citit cu ani īn urma Testamentul francez si tin minte ca n-am putut sa las cartea din mīna, cu toate ca ma ambitionasem s-o citesc īn franceza si pe-alocuri ma cam depasea. E vorba despre puterea fictiunii īntr-o lume totalitara, despre Occidentul imaginar, lumea mai buna, care-i da eroului puterea de a supravietui īn Rusia sovietica.
Lectura placuta!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Gabrielama Iarina!
Chiar de anticariatul ala nu stiam,anul asta nu il ratez!
Iarina,am citit din ce metionai tu "Povesti ale Doamnelor din Bucuresti"(deci nu domnii,cred ca a aparut ulterior) si "Intoarcere in Bucurestiul interbelic",dar Jurnalul lui Jeni Acterian nuuu...mi-ai bagat un microb:))
Abia astept sa dau iama in carti,multam frumos fetelor,si spor la citit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Am ramas in pana de carti. Nu mai stiu ce sa-mi comand si oricum nu mai am timp, saptamana viitoare intru in concediu...

Am ramas cu gandul la Ted Dekker si trilogia lui... cineva mi-a facut cadou prima carte Black si apoi as fi vrut sa cumpar Red si White dar nu am gasit pe cineva din America dispus sa mi le trimita contra cost

Si nu mai stiu ce sa mai citesc. Ultima carte pe care mi-am cumparat-o descrie experiente terapeutice ale psihanalistilor "Mumia de la masa din sufragerie" si am gasit-o interesanta dar nu exceleaza.



If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Enn, eu intrebam de Makine, sar'mana de informatie, o sa caut Testamentul, caci m-a fermecat Makine. Rayu, sper sa gasesti jurnalul lui Jeni Acterian, cred ca am citit o recenzie in Dilema Veche sau formula As, nu stiu de ce nu mi-am cumparat cartea atunci, acum imi pare rau si...nici n-am mai vazut-o. Ii drept ca n-am cautat-o in mod special. Eu o sa lecturez saptamana viitoare Kundera, inca nu stiu ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Am trecut azi pe la librarie si, intre noutati, am gasit o carticica-www.edituraparalela45.ro/fictiune/detalii_carte.php?titluID=1050" target="_blank">"MAHALAUA BIRJARII VECHI. IN DOCUMENTE, IMAGINI si CONFESIUNI", structurata in capitole care pornesc de la un eveniment/fapt divers din 2005, dupa care povestirea se muta in perioada interbelica, autoarea-nascuta in 1922-depanand amintiri cu prieteni si colegi, un fel de "povestile batranilor" :). sunt si o multime de fotografii din epoca respectiva.cartulia costa 99.000lei vechi, cred ca e cea mai ieftina din librarie.
bineinteles ca nu am rezistat sa nu o iau, si la fel am patit cu "anticarul din kabul", o carte despre care am citit, dar am hotarat sa nu o cumpar...pana cand am rasfoit-o; face parte din seria "carti adevarate" a editurii all, in care a aparut si "indragostita de un masai", doar ca aceasta e scrisa de o jurnalista norvegiana,asne seierstad(probabil si stilul e mai bun decat cel al sotiei masaiului), care a locuit o perioada la o familie afgana si povesteste ce a trait/vazut acolo . revin si eu cu pareri dupa ce o citesc.

Iarina, "Testamentul francez" l-am citit si eu mai demult, am inteles ca e capodopera lui Makine; e o poveste despre Rusia, o bunica frantuzoaica si despre prevalenta educatiei fata de mostenirea genetica.Are descrieri frumoase, ca si cartea de care ai povestit tu, cred ca iti va placea!


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Tocmai am terminat o carte foarte bulversanta, Never Let Me Go de Kazuo Ishiguro, si trebuie sa marturisesc ca mie nu-mi prea plac autorii japonezi, ma sperie predilectia lor pentru aspectele sumbre ale existentei. Singura pe care o citesc cu placere e Banana Yoshimoto.

Īn alta ordine de idei: Anticarul din Kabul mi-a placut, ofera o imagine complexa asupra realitatii din Afganistan. Stilul e nepretentios, ca de reportaj/jurnal de calatorie. Aminteste de Lieve Joris.

Lectura placuta!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragutele, cum se numeste autoarea anticarului? ca nu gasesc cartea.
(Am coada de carti oricum, si de saptamana viitoare ma duc la scoala, nu mai apuc sa citesc ; si nici nu mai pot merge cu metroul, naveta aavea si ea o parte buna: minim o ora de citit, zilnic).

Mergi la inceput