Fursecuri si alte dulciuri mici

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristicdt spune:

Fetele,o sa va scriu multe retete care le stiu ,si imi plac mult,dar din putinul timp pe care-l am in we ,fac si ceva dulce ,ca nu rezist fara.

Biscuiti cu alune.

Ingrediente:
10 cescute faina, 1 pachet margarina, 2 linguri zahar pudra, 50 gr alune sau nuci, zbrobite (nu foarte marunt), zahar pudra petru presarat(sau ,daca vreti injumatatiti cantitatile)


Mod de preparare
Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga alunele sau nucile si se face un aluat. Se iau bucatele cat o nuca, se modeleaza cu mana in forma dorita si se asaza in tava care merge la cuptor ( sau pe hartia de copt). Biscuiteii se coc 30 minute la 150 grade. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.




Fursecuri cu stafide.


Ingrediente:
200 g unt proaspat, 200 g zahar, 6 oua, 200 g faina, coaja rasa de la o lamiie, 1/2 pahar stafide,


Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja rasa de la lamiie, stafidele, iar la urma, putin cite putin, faina. In pasta obtinuta, se pun albusurile batute spuma, amestecind putin si foarte usor cu lingura. Se pune compozitia intr-o tava de copt unsa si presarata cu putina faina si se da la cuptor, la foc potrivit. Cind este gata se lasa sa se raceasca, citeva minute, apoi cu un cutit bine ascutit se taie in romburi sau patrate mici. Se lasa sa se raceasca complet in tava apoi se asaza pe o farfurie sau un platou si se presara cu putin zahar vanilat.


Limba de pisica.

Ingrediente:
130 g finetti, 250 g unt, un zahar vanilat, 100 g zahar, 300 g faina, 2 albuse spuma, 50 g ciocolata alba.


Mod de preparare
Pentru aluat se amesteca 80 g ciocolata cu untul si zaharul vanilat, pana avem o masa cremoasa. Se incorporeaza faina, albusurile batute spuma tare si un praf de copt. Se pun in sprit si se fac forme care se coc in tava tapetata cu hartie. Se lasa sa se racoreasca putin si se dau capetele prin ciocolata neagra sau alba.


Daca mai vreti retete va scriu ca stiu o gramada,retetele sunt testate de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Covrigei cu glazura de lamaie

Ingrediente: 300 g faina, 200 g zahar pudra, 1 galbenus, coaja rasa de la œ lamaie, 2-3 lg. suc de lamaie, 200 g margarina, 25 g fistic tocat

Se amesteca faina cu 100 g zahar pudra si sare. Se face o gropita si se aseaza galbenusul, coaja de lamaie si fulgi de margarina; se framanta aluatul. Se infasoara si se da la rece 60 de minute.
Se face un rulou din aluat, se taie bucati si se rasucesc covrigei. Se coc in tava cu hartie 10-12 minute (180°). Dupa ce se racesc, se ung cu o glazura din 100 g zahar pudra si suc de lamaie si se presara fistic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE
Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.
Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.
Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.
Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Bezele cu ciocolata si alune
Ingrediente: albus (4), zahar pudra (250 g), alune (250 g), ciocolata amaruie, scortisoara pisata (1 varf de cutit)

Albusul se bate spuma. Se adauga zaharul batand in continuare pana cand se intareste spuma. Se adauga apoi alunele date prin masina, ciocolata topita pe aburi si scortisoara, amestecand usor.

Se pun bezelele pe o tava presarata cu faina si se coc la foc mic. Se scot din tava numai dupa ce s-au racit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Bezele cu nuci
•3 albușuri, 200 g de zahăr pudră, 50 g de nuci, 2 pachete de zahăr vanilat, 1/2 linguriță cu zeamă de lămâie sau oțet.
•Se bat albușurile de câteva ori cu telul. Se adaugă treptat zahărul și praful de vanilie, bătând continuu 5 minute la cald, cu vasul în bain-marie, 10 minute la rece, până când albușurile se întăresc în așa fel încât să nu curgă de pe tel și să aibă un luciu sidefiu. Când sunt aproape gata, se adaugă 1/2 linguriță zeamă de lămâie sau oțet. Pe o tavă de la aragaz sau pe dosul unei tăvi de tablă se așază o hârtie albă care se unge cu un strat foarte subțire de unt. Pe deasupra se pun cu șpritul grămăjoare de albuș nu prea mari, cu distanță între ele. În fiecare se înfig câte 3-4 bucățele de nuci. Se coc la foc domol. Când albușul începe să se întărească, se acoperă cu o foaie de hârtie, ca să nu se rumenească. Bezelele trebuie să fie coapte astfel încât să nu se îngălbenească. După ce s-au copt, se scot cu un cuțit. Dacă se dezlipesc greu, se udă hârtia pe dos cu puțină apă rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Biscuiti cu forme
4 oua, 400 g zahar, 1 cana lapte cald, 200 g untura alba, 2 pliculete zahar vanilat, 2 pliculete amoniac de sodiu, coaja de portocala, esenta de rom, 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in laptele cald. Aluatul se lasa la rece pana a doua zi. Se intind foi pe planseta pe care am presarat putina faina (foile trebuie sa fie mai grosute ca sa nu iasa biscuitii prea uscati) si se taie biscuitii cu ajutorul formelor (acum se gasesc in comert forme din plastic si diverse culori). Se coc la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pe fiecare biscuite se poate presara bombonele mici viu colorate (gen "Cip-Cip"), mac sau zahar tos si astfel devin mult mai apetisante. Tava in care se coc biscuitii nu este nevoie sa fie unsa.
Biscuitii se depoziteaza intr-o cutie de plastic sau carton, iar dupa ce au stat vreo doua zile se fac mai gustosi. Cine doreste sa faca mai putini biscuitii poate injumatati ingredientele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Betisoare cu nuci si miere

200 g zahar, o lingura de miere, 4 oua, 200 g faina, 200 g miez de nuca, o lamaie
Zaharul se freaca impreuna cu mierea, apoi se adauga, pe rand, ouale batute, zeama si coaja rasa de lamaie, continuand frecarea timp de trei sferturi de ora. Se adauga, treptat, faina dupa care se presara si miezul de nuca pisat sau dat prin masina. Se omogenizeaza compozitia si se intinde intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor, la foc moderat, pana se rumeneste putin, apoi se scoate si se taie in forma de betisoare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Biscuiti cu alune si caramel

Pt. aluat : 200 gr. faina alba, un galbenus de ou, 75 gr. zahar praf,125 gr. unt rece, un pachetel de zahar vanilat, puntina sare, coaja de la o lamaie, 1/2 lingurita de praf de copt.
Pt. ornat: 350 gr. alune nesarate, 2 linguri de jeleu de coacaze, 300 gr. zahar, 25 gr. unt.
Faina, galbenusul, zaharul pudra, untul in cubulete, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si praful de copt se amesteca si se framanta ca sa devina un aluat. Apoi, aluatul acoperit se pune ca. 1 ora la rece.
Pt. ornat, alunele se pun intr-o tigaie uscata la prajit. Aluatul se intinde pe o suprafata acoperita cu faina cam la o grosime de 3mm si se taie in forme rotunde (4 cm diam.)
Cercurile se pun intr-o tava acoperita cu hartie de pergament si pe a doua sina de jos din cuptor se pun la copt la(175C sau la cuptorul cu gaz la treapta 3) ca. 15 min. Apoi se lasa biscuitii sa se raceasca.
Jeleul se incalzeste si se ung biscuitii cu el. Alunele se impart pe biscuiti. Zaharul se caramelizeaza , se pune apoi untul peste el si cu 6 linguri de apa se amesteca pana cand caramelul se topeste. Se picura cate o lingurita de caramel peste alune si se lasa sa se intareasca. Intre timp se mai infierbanta caramelul ca sa ramana in forma lichida.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Caise

1 pahar de zahar, 1 pahar de ulei, 3 oua, un praf de copt, faina cat cuprinde, mirodenii. Crema: caisele sfaramate se amesteca cu gem acrisor si nuca macinata si mirodenii

Se fac bile din ingredientele de aluat, care se pun in tava la cuptor, apoi se scobesc cu un cutit cu varf si se umplu cu crema, lipindu-se cate doua. Se dau prin vopsea alimentara, apoi prin zahar tos.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)
Ingrediente:
pt fursecuri: 175 g unt, 150 g faina, 2 galbenusuri, zahar vanilat, 3 linguri zahar pudra
pt bezea: 2 albusuri, 175 g zahar tos, 4 picaturi de lamiie, zahar vanilat
crema: 1 galbenus, 50 g zahar, 1 lingura ness, 125 g unt, 100 g zahar pudra
Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un pahar mic)
Bezeaua: Se bat bine albusurile, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana la topirea lor, apoi se aduga si zeama de lamaie Peste rondele se pune bezeaua( cu ajutorul posului sau a unei seringi de bucatarie) si se dau la cuptor pt 10-15 minute(intr-o tava unsa si tapeteta cu faina).
Dupa ce fursecurile s-au copt si s-au racit, se umplu cu crema de ness (sau orice alta crema_
Crema: Se freaca galbenusul cu zaharul, se pune la fiert pe baie de aburi, apoi se adauga ness-ul.
Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat cu zaharul pudra.
Se lipesc fursecurile intre ele cu crema si se tavalesc prin nuca macinata.

Mergi la inceput