bulversare mare

bulversare mare | Autor: pepsica

Link direct la acest mesaj

Sint SUPER bulversata si as vrea, daca stiti mai multe, sa ma lamuriti si pe mine... tocmai am aflat ca se poate ca un copil sa aibe hiv pozitiv la nastere si in jur de 1,6 luni sa se negativizeze analiza resepctiva.. cine mi-a povestit acest lucru a spus ca este un lucru des intilnit la copiii abandonati pt ca provin din mame sieropozitive.. acum nn stiu cum sa formulez, dar eu nu sint pregatita emotioanl pt asa ceva.. stiu ca unora li s-ar putea parea egoism sau imaturitate, doar si copilului tau biologic i s-ar putea intimpla sa aibe o boala grea.. insa... simt cu adevarat ravasita.. nu ajungea ca nusitu incotro sa o aapuc ca sa iau copilul....acum si asta!. e adevarat ca majoritatea micutilor abandonati provin din mame care au hiv? si mai ales, ce se intimpal daca acea analiza nu se negativizeaza dupa 1 an si jumatate? maore? sint distrusa.... mersi de ajutor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Zic din prima ca sper sa nu te superi pentru ce scriu:
Cred ca esti intr-o stare de agitatie care nu te lasa sa judeci clar. Mi se pare o mare aiureala ce ai auzit si eu zic sa respiri adanc, sa numeri pana la 10 si sa te calmezi.
Gandeste logic si cauta statistici daca or exista despre procente de mama HIV+ care abandoneaza, in loc sa cauti copilul tau care va fi perfect sanatos.
Plus de asta ii faci HIV cand il iei/gasesti si il vezi daca e negativ si atunci nu ai ce sa astepti sa se negativizeze daca o exista o asemnea aberatie dpdv medical in mod real. Sau nu inteleg eu ce Dumnezeu spui....

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Pepsica ,copilului esti obligata sa ii faci analize inainte de a-ti fi incredintat ,sau cel putin era asa anul trecut.Un minim de analize trebuie sa ii faci si daca nu ai fi obligata .Cred ca nu vrea nimeni sa adopte un copil cu o boala potential letala si incurabila sau cel putin eu nu as putea sa fac asta (m-ar termina psihic sa ma atasez de el ,sa-l consider al meu si sa stiu ca moare ) .
Cum zicea si Aissa ,linisteste-te intai .Nu stiu de unde ai scos chestia asta ,ca majoritatea copiilor provin din mame cu hiv.Ma indoiesc ca a facut careva o statistica .Si uite nu stiu exact(dar o sa ma informez) ,dar cred ca negativarea analizelor se face mai repede ,nu la un an si jumate ,pentru ca e vorba de anticorpii transmisi de mama si cred ca ar trebui sa dispara cam pe la 6 luni ,evident daca nu are si copilul infectia hiv( caz in care bineinteles nu se mai negativeaza)

IN fine ,sper ca am fost cat de cat coerenta la ora asta .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Pepsica, nu asculta toate aberatiile. Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar de unde stie persoana respectiva cat de des intalnite sunt cazurile de copii abandonati si care provin din mame HIV pozitive? Sigur ca pot sa existe si astfel de cazuri dar de aici si pana la "majoritate" e cale lunga. Mai mult decat atat, cum ti s-a spus si mai inainte, ii faci ce fel de analize vrei copilului(pe banii tai), insa HIV, hepatitele si sifilisul cred ca sunt obligatorii, apoi vei da o declaratie la notar ca ai luat cunostinta de starea de sanatate a copilului.
In legatura cu negativarea, probabil ca nu stii povestea noastra, am mai scris pe-aici, cand am adus-o noi pe Laura acasa(aproape 9 luni) nici macar nu-i vazusem fisa medicala, nu stiam ce analize are facute si care nu, asa ca ne-am dus frumos si-am facut hepatite, HIV si sifilis. Ei bine, cand am primit rezultatele, la hepatita C ii iesea nu stiu ce pozitiv(anticorpi-nu ma pricep). Cert e ca am inebunit, m-am pus pe bocit ca atata am stiut sa fac in momentul ala. Stiu ca prietena mea care dusese sangele copilului la Babes pt. c-o cunostea bine pe sefa de laborator, s-a dus din nou acolo si-a rugat-o pe femeie sa ma linisteasca, la telefon. M-a asigurat ca totul o sa fie bine, ca sunt anticorpii de la mama care se pastreaza pana in jurul varstei de un an, dupa care dispar si chiar imi amintesc ca spunea ca au avut si cazuri de copii fals HIV pozitiv(din cauza acelorasi anticorpi) si care s-au negativat( nu stiu cat de stiintifica e explicatia, dar asta era ideea). Mi-a zis c-o sa repetam analiza dupa cateva luni si-o sa ma conving ca are dreptate. I-am refacut analizele la 15-16 luni(nu mai tin minte exact) si intradevar avusese dreptate, erau negative.
Eu zic sa te linistesti, sa-ti vezi mai departe de drum si lasa-i pe atoatestiutori sa vorbeasca, nimeni nu te obliga sa iei un copilas bolnav daca nu vrei.

Briantis, noi avem niste prieteni, care au adoptat doua fetite, marisoare, 6 si 8 ani si una din ele avea leucemie. Au stiut asta, au vorbit cu doctorii de la Cluj care-i dadeau maxim 6 luni dar au zis ca incearca tot ce le sta in puteri, altfel fetita n-avea chiar nici o sansa. Deja de 5 ani jumate se lupta cu nenorocita asta de boala, la un moment dat toata lumea era fericita ca-i bine dar in primavara trecuta a recidivat din nou si iar sunt in tratament. E o luptatoare si noi toti speram c-o sa fie bine pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

E chiar un caz la umanitare cu o familie care a adoptat un copil bolnav, se banuia ca HIV dar s-a dovedit altceva, saracutul. Pusese link zilele trecute Carmens. Deci sunt si oameni care isi asuma aceasta raspundere enorma de a lua un copil despre care stiu din prima ca e bolnav grav.
Ca despre analize, eu am mai zis ca noua nu ne-au cerut, a trebuit sa dau acea declaratie si ma simteam cu musca pe caciula. Si singurica, fara sa ma trimita nimeni, m-am dus cu fata si am testat HIV. Mama ma tot intreba de ce fac asta? In ideea ca stia ca si daca ar fi iesit pozitiv fata nu o dadeam inapoi. Dar vroiam doar sa STIU. A iesit negativ si m-am calmat. Uite ca de hepatita C nici nu am mai testat-o, dar am prietena care a avut hepatita C si a nascut iar fata nu are, desi a si alaptat-o. Asa ca prea multe ganduri strica, ai sa vezi ca in momentul cand iti vei gasi copilul nu vei mai fi asa bulversata.

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Tot respectul pentru prietenii tai Liliana .
Aissa ,la fel si familiei de care povestesti !
Eu recunosc ca astea imi sunt limitele .Nu am vrut neaparat un copil perfect ,asa ca Andreiul meu a avut niste probleme de sanatate ,pe unele le mai are inca ,dar am stiut din start ca sunt curabile .


Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu rezist sa nu ma dau si eu nitel mare in apa mica , spunandu-va ce stiu eu despre analize (explic cu cuvintele mele, ca altfel nu ma pricep).
Rezultatele la o astfel de analiza (toxoplasma de exemplu) pot fi doua: IgG si IgM. Fiecare din ele poate fi negativ sau pozitiv. Daca afli ca a iesit pozitiv, fara sa stii care din ele, te poti panica. Dar daca stii ca IgG pozitiv inseamna prezenta anticorpilor in sange (adica a facut boala in trecut sau are anticorpi de la mama sau poate si de la vaccin, nu stiu), iar IgM pozitiv inseamna ca are ACUM, in momentul asta, boala, atunci poti interpreta mai usor.
De unde stiu asta: o prietena isi dorea foarte mult un bb. A ramas insarcinata, si-a facut analizele de sange si ma suna disperata ca i-a iesit toxoplasma pozitiv si ca medicii i-au recomandat intrerupere de sarcina, pe care ea nu vroia s-o faca. Am cautat pe net si am intrebat medici specialisti, apoi am rugat-o sa-mi citeasca de pe buletinul de analiza. Scria "IgG pozitiv, IgM negativ". Adica fusese in contact cu boala, avea anticorpi, dar nu avea boala in prezent, adica nu era nici un pericol pt bb. Trebuie sa spun aici ca a intalnit si medici care stiau asta si au contrazis recomandarile predecesorilor, de intrerupere a sarcinii. Si ea are acum un baietel de 3 ani, frumos si destept si perfect sanatos.

Asa ca - Pepsica, intereseaza-te care din cele doua .... (nu stiu cum se numesc) IgG si IgM, este pozitiv. Probleme sunt daca IgM este pozitiv, acela cred ca nu mai are cum sa se negativeze.

Va pup cu dor, dragelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Pepsica, eu cred ca tu esti in faza drobului de sare! Stai si te gandesti la tot ce e mai rau, si te apuca disperarea! Incearca sa indepartezi gandurile negative, in viata pe ce te axezi, aia primesti, asa ca daca reusesti sa vezi binele, vei avea parte de bine! Eu asa am incercat sa fac toata viata mea, si lumea spunea ca am caine cuminte pt ca am avut noroc ca l-am gasit asa, acum mi se spune ca am avut noroc si cu Patricia, ca e sanatoasa si foarte cuminte! O fi noroc, sau m-am rugat la Dumnezeu sa fie asa, si am avut incredere ca ma va ajuta sa-mi gasesc copilul, si va fi linga mine daca v-a avea probleme, si increderea asta o am in continuare! As putea sa ma gandesc ca nimeni nu-ti garanteaza cum va fi copilul peste o zi, o luna, un an, problemele apar fara sa stii cand, dar eu am incredere ca ce-mi da Dumnezeu voi fi in stare sa duc, asa am simtit si la baieti, desi cel mare mi-a fost foarte bolnavicios cand a fost mic, si mi-au spus medicii ca voi trage toata viata, dar n-am disperat si nu a fost asa, de pe la 5 ani nici macar raceala n-a mai facut, si acum e ditamai flacaul! Eu cred ca tu trebuie sa capeti increderea in tine, si o mama simte asta, ca orice s-ar intampla cu puiul ei, ea va fi in stare sa treaca peste, sa infrunte, sa lupte pt el! nu te obliga nimeni sa infiezi un copil daca nu esti pregatita, si cand vei fi, abia vei astepta, si vei simti ca nimic nu conteaza! Eu am cunoscut-o pe Patricia in spital, era plina de bube, si muci, cu ochii umflati! Stiam ca acest copil a stat numai in spital, si ma gandeam ca poate fi inapoiat in dezvoltarea psihico-motorie, dar n-a contat, am simtit f repede ca ea e! Ca apoi am vazut ca ea e defapt altfel, ca e mai sanatoasa decat mi-as fi putut doe-ri, ca deja umbla si e o smecherica si jumatate, si e mai mult decat mi-as fi putut imagina, desi eu am stiut de la inceput ca va fi bine! Asa ca sfatul meu e sa ai incredere in tine, si in Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Da, si eu stiu - am vazut chiar un documentar pe tema asta. Daca mama e doar HIV pozitiva, nu bolnava de SIDA, copilul are mari sanse sa fie sanatos daca nu il alapteaza.

Are si mai mari sanse daca se naste prin cezariana.
Dar si la o nastere normala, e foarte probabil sa nu se infecteze.

O perioada (dar cred ca mai putin de un an) poarta stigmatul HIV. Apoi, anticorpii mamei dispar.

In ce priveste "majoritatea copiilor sint din mame HIV" - te asigur ca nu-i asa, du-te prin maternitati sa vezi bebeii abandonati care sint grasi, frumosi, sanatosi si blonzi cu ochii albastri...
Majoritatea, tocmai, sint abandonati pentru ca provin din mame foarte tinere si sint "beton" la capitolul sanatate.

Elise

PS: in plus, e grav daca iti e frica sa lupti.
Crezi ca un copil nascut de tine e perfect? Crezi ca stii ca are toate mainile si picioarele si n-are vreo malformatie crunta inainte sa il nasti?
Daca s-ar intimpla, ce ai face? L-ai abandona?
Macar atunci cind infiezi il vezi.
Cind nasti, nici macar atit nu poti.
Eu, de exemplu, am fost considerata 2 luni avorton de 900 de grame.
Nu mi-au facut certificat de nastere si cu indulgentza m-au bagat intr-un incubator...la "insistentele" maica-mii, pe care au asigurat-o ca oricum o sa ramin "cu sechele grave".
Si-a asumat riscul si uite ca sint ok, desteapta, frumoasa si modesta mai ales .
Daca maica-mea nu m-ar fi vrut, si toata lumea care ma vedea zicea "cah - copil bolnav" ?! Cum era?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepsica spune:

Multumesc fetelor de sfaturi, sinteti asa de saritoare mereu...sa va detaliez putin acum, ca m-am mai calmat-

Prietenii de care v-am spus au fost chiar ei in situatia asta, au luat o fetita cu analiza aia cum i-o fi zicind, pozitiva, si apoi s-a negativizat... ea e cea care mi-a spus ca majoritatea copiilor provin din mame prostituate cu hiv, nu stiu ce statistica o fi citit ea....acum nu vreau sa par moralista sau cine stie ce, insa.....si eu sper ca majoritatea de aici cred, sa am un copil al unei fete tinere care nu il poate creste.. sa il iau STIIND clar ca acestea sint conditiile si ca e posibil sa aibe aceste boli, eu NU POT.. e drept, cum spunea cineva aici, ca nu poti stii nici cu al tau, asta e, eu atita pot, si nu cred ca ma poate judeca cineva ca nu am posibilitatea afectiva de a aface sau nu ceva in acest sens... nu am cerut ceva aberant cum ar fi neaparat un copil blond, sau super sanatos neaparat, dar acest lucru mi se pare ca e elementar, sa stiu de la inceput la ce ma pot astepta.. evident, daca il vezi si il indragesti il iei stiind si ca - Doamne fereste_ mai are de trait o zi...in cazul meu se discuta la RECE. Adica fata imi spunea ca majoritatea sint asa..ceea ce eu SPER sa nu fie adevarat! mi s-a parut o chestie ciudata sa ma dezarmeze de la bun inceput ca nu am prea mari sanse sa gasesc altceva, prob ca stie ca la ea asa a fost, de aceea am vrut sa va itnreb pe voi, ca v-ati intilnit sau nu cu aceste lucrrui.. pin ala urma si noua cind ne facem atestatul ne cere sa avem analiza hiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu am multi prieteni care au adoptat copii - n-am auzit sa fi avut problema asta cu HIV, sau macar sa fi dat peste vreun copil pe care sa il vrea si sa il "refuze" din cauza asta.
Nu te poate judeca nimeni, desigur.
Desi, daca te indragostesti de copilul respectiv, nu cred ca poti sa traiesti linistita in continuare, fara sa iti reprosezi ca l-ai lasat acolo si macar nu i-ai facut mai buna bruma de viata care i-a mai ramas.

Elise

Mergi la inceput