Biblia (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Adela,

recunosc ca lucrurile astea sunt mai greu de inteles si "digerat" la prima vedere - gandeste-te ca noi incercam sa intelegem lucrurile in contextul de azi si cu mintea noastra de acum. E foarte dificil de inteles uneori ce au facut si ce au gandit oamenii de acum 100-200 de ani in contextul lor cultural de atunci, ca sa nu mai vorbim de acum 1000-2000 de ani. Istoricii stiu ca atunci cand vrei sa intelegi faptele si actiunile unor oameni din trecut, prmul lucru de facut este sa intelegi contextul socio-cultural, istoric, politic, etc - altfel sansele sa descifrezi ce s-a intamplat sunt minime.
Noi aici vorbim despre niste lucruri care s-au intamplat acum vreo 6000 de ani, intr-un context cum nu se poate mai diferit fata de cel de azi sau chiar de cel de acum 2000 de ani: oamenii abia fusesera creati pe pamant, fusesera in prezenta directa a lui Dumnezeu mult timp, pacatul era abia incipient, chiar si pamantul, vegetatia, geografia erau complet diferite de ce cunoastem azi.
Vorbind despre Abel si Cain, ei au fost primii doi copii ai lui Adam si Eva (in paranteza fie spus, Adam si Eva au mai avut apoi multi alti copii care nu sunt mentionati pe nume). Intrucat aici vorbim despre evenimente care s-au petrecut la putin timp dupa alungarea lor din Eden, este evident ca atat Cain cat si Abel cunosteau de la parintii lor modul cum trebuie aduse jertfele lui Dumnezeu si ca Dumnezeu ii invatase ca jerfele pe care le vor aduce vor trebui sa constea in sacrificarea unui animal nevinovat, in felul acesta indicand spre moartea ispasitoare a lui Hristos. Dumnezeu nu este arbitrar si nedrept, ci asa se explica faptul ca "Domnul a privit cu placere spre Abel si spre jertfa lui; dar spre Cain si spre jertfa lui, n'a privit cu placere". Cain pur si simplu a ignorat cerinta lui Dumnezeu si a adus o jertfa pe care a considerat-o el potrivita, impotriva faptului ca Dumnezeu le spusese ca "plata pacatului este moartea" (deci sangele inlocuitor al unui animal nevinovat, ca simbol al lui Isus, asa cum am spus).
Vazand ca Dumnezeu s-a suparat si ca a privit cu placere spre Abel (care adusese jertfa conform cerintelor lui Dumnezeu), Cain "s-a maniat foarte tare" - si aici vedem cum incolteste pentru prima data in mintea omului un gand criminal - deja pacatul care intrase in lume prin algerea lui Adam si a Evei incepea sa isi faca vazute efectele din ce in ce mai puternic.
Iarasi revin la ce spuneam mai sus despre context: vorbim despre oameni creati de Dumnezeu perfecti, dupa chipul si asemanarea Lui - si care, prin alegerea lor, incep sa fie degradati de pacat; totusi, aici este vorba despre oameni in care pacatul incepuse sa actioneze doar de putin timp si degradarea lor era mult mai mica decat a oamenilor care traiesc la mii de ani de actionare a pacatului in vietile lor. Cu toate acestea, este prima dovada ca ceea ce a spus Dumnezeu este adevarat: "plata pacatului este moartea" si ca Satana a mintit cand le-a spus "hotarat ca nu veti muri"; Abel este primul om care gusta moartea, si inca din mana fratelui sau - ce mod dureros pentru Adam si Eva sa vada cine a avut dreptate!

Cat despre pomul vietii: acela era sursa de hrana divina facuta de Dumnezeu pentru oameni - era modul cum oamenii se puteau pastra nemuritori, atata timp cat ascultau de Dumnezeu. Doar Dumnezeu este nemuritor prin sine Insusi, toate celelalte fiinte create aveau nevoie de un mijloc prin care sa isi primeasca viata de la Singura sursa a vietii. Pomul vietii va exista si pe noul pamant, dupa refacerea tuturor lucrurilor de catre Dumnezeu, si el va fi din nou sursa vietii si a vindecarii celor mantuiti: http://www.biblegateway.com/passage/?search=Apocalipsa%2022:2;&version=14;

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by Adela99

... io pot sa admit ca omul incepe sa se schimbe deja in stadiul initial de planificare a crimei, dar chiar si inainte de a planifica "crima", inainte de a avea motivul?


O da, EL poate sa vada ce va fi in om, inainte ca persoana singura s-o constientizeze = inainte sa se cristalizeze gandul in Iuda iscarioteanul asupra a ce are de facut, EL l-a stiut ! l-a shi avertizat de fapt shi nu o singura data ...e scris in Sfanta Evanghelie.


quote:
daca secventa ADN nu mai poate fi schimbata ci doar se poate scapa de ea prin "moartea si invierea impreuna cu Hristos" .... aici vorbesti despre mantuire?

De fapt e vorba depre o "prefacere"=transformare-vindecare (curatzire oarecumva )


quote:
si pentru a obtine mantuirea noi trebuie sa fim cum trebuie, sa jertfim ce trebuie si sa stapanim fapta ... pai io cred ca noi tocmai asta vrem controlul faptei cand ne punem o sumedenie de intrebari ...

Ba nu e neaparat, ca putem shi ..."sa vorbim vorbe", caci nu ceea ce sti(u) te ajuta sau ma ajuta, ci ceea ce cunoastem! adica ceea ce exercitam, ce posedam teoretic imbinat cu practica,altfel...in zadar e oricata stiintza/teologie am acumula/memora! (io asha stiu!)


quote:
ce e "daca faci rau" si ce e pacat? care e diferenta dintre ele? "dar daca faci rau, pacatul pindeste la usa" raul in cazul asta a fost jertfa (ce si cum) iar pacatul crima ? crima pe care Cain n-a putut s-o stapaneasca?

Io crez ca-s diferite faze ale aceluiash lucru! N-ash amesteca absolut deloc "jertfa" in toata treaba aia!
Atata cat stiu eu despre lucrurile astea, nimeni nu se ridica din prima sa omoare pe cineva ...ca i s-a nazarit ceva...ci persoanele care ajung la crima premeditata, de fapt se "pregatesc" o gramada inainte de a comite...adica declara ca o sa omoare, amenintza,lovesc, incep a manui viitoarea "scula"...fac fel de fel de fapte rele premargatoare crimei...astea tzinaind mult timp,ani shi ani chiar shi agravandu-se din ce in ce ..pe masura ce duhul rau il instapaneste tot mai "bine" pe "bidiviu" si-l struneste catre fapta placuta lui
Prima faza ar fi cea in care te mai potzi opri, iar cea de-a doua venind cam ca bolovanul rostogolit de Nica pe coasta muntelui shi care a rupt caprele raioase ale Irinucai lui Creanga (parca!)...adica ceva ce nu mai poate fi stavilit.


quote:
asta o fost baiguiala mea :-)

(maaaaai pana shi la asta ma luatzi )


quote:
si parca n-ar fi fost de ajuns mai vin cu o intrebare tot din Geneza
... pomul vietii e de fapt mantuirea in sine, adica o viata fara sa faci rau, si in care reusesti sa stapanesti pacatul? si revin: ce e sa faci rau? ce e pacat?

Faci rau cand te indreptzi spre pacat.
Pacat este ceva facut invers,ceva contra vietzii shi Vietzii.

(de pomu ala uite ca tzi-a raspuns Denizel deja, mai sunt shi alte variante cumva asemenatoare, 'da_nizel' diferite nu mai pun shi io altceva sa ametzesti, da un lucru as spune totushi,chiar in afara parantezei l-as spune...)

Nu pomul ala sau orice altceva aflat in afara ta, undeva departe, intangibil... itzi va ajuta la ceva shi are rost sa cautzi, ci in cele care deja sunt la indemana ta se poate afla TOT ce ai nevoie pentru a nu te duce pe calea cea fara de intoarcere !


...preventiv iau shi io + inca una de rezerva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by Adela99

... de aceea l-a scos Domnul din Eden, pentru a se putea implini "caci pamant esti si in pamant te vei intoarce" , ramanand in Eden exista riscul "sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietii, sa manance si sa traiasca in veci!..." ... pomul vietii e de fapt mantuirea in sine, adica o viata fara sa faci rau, si in care reusesti sa stapanesti pacatul? si revin: ce e sa faci rau? ce e pacat?




Caci pamant esti... se refera la moartea naturala a omului. Pacatul este mai mult decat o fapta rea sau un cuvant rau. El merge direct pana la natura umana. Este o boala a sufletului, o contaminare a caracterului. Pacatul este tendinta fireasca a omului, care, daca este lasat sa strice natura noastra, in final rezulta in moartea fizica si in distrugerea vesnica.

O sa revin cu amanunte daca e necesar, acum sunt pe fuga.



It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Am cumparat ieri Noi marturii supuse dreptei judecati, de Josh McDowell. Inainte de a pune un pasaj din Cuvantul inainte, vreau sa scriu cate ceva despre autor.
Josh McDowell, fondator al Organizatiei Campus Crusade for Christ este un cunoscut teolog contemporan, autor a peste 40 de volume, insa prezent in memoria cititorilor sai mai ales prin cartea care l-a consacrat: Marturii care cer un verdict. Absolvent al renumitelor universitati teologice Wheaton College si Talbot Theological seminary, Josh McDowell este un neobosit cruciat modern care lupta exclusiv pe taramul ideilor, in aparea Adevarului ascuns in spatele traditiilor crestinismului istoric. discursul sau original este pe cat de academic, pe ataat de personal, acoperind un auditoriu larg, incepand cu studenti in teologie si terminand cu laici pasionati de intrebari existentiale.

Asadar, am gasit in Cuvantul inainte al lucrarii, un pasaj care m-a impresionat:

"Pe parcursul unei activitati de 55 de ani de impartasire a vestii celei bune a Mantuitorului in mediul academic, am intalnit extrem de putine persoane care sa fi cercetat cu atentie probele si, totusi, sa fi tagaduit, in urma acestora, ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu si Mantuitorul oamenilor. Din punctul meu de vedere, pt. orice minte obiectiva si onesta aflata in cautarea adevarului, dovezile care confirma divinitatea Domnului Isus Hristos sunt extrem de graitoare. Cu toate acestea, nu toti - si nici macar majoritatea- dintre cei cu care am vorbit l-au acceptat ca Mantuitor si Domn al vietii lor. Si nu pentru ca erau incapabili sa creada - ci pentru ca, pur si simplu, nu voiau sa creada.
De pilda, un stralucit psihiatru, nelamurit insa in anumite privinte, a considerat de cuviinta sa caute indrumare la Arrowhead Springs. Mi-a marturisit sincer ca nu fusese niciodata dispus sa ia cu seriozitate ceea ce ii ceruse Hristos, de teama ca se va lasa convins si, ca urmare, va trebui sa-si schimbe intregul mod de viata. Alti atei declarati binecunoscuti, precum Aldous Huxley si Bertrand Russell au refuzat in mod sistematic sa ia cunostinta de faptele istorice elementare cu privire la nasterea, viata, invataturile, minunile, moartea si invierea lui Isus din Nazaret. Pe de alta parte, cei care au manifestat o atitudine contrara - C.S. Lewis, C.E.M. Joad si Malcolm Muggerige, de pilda - au constat ca toate aceste dovezi sunt atat de limpezi incat au acceptat verdictul unei judecati potrivit careia Isus Hristos este cu adevarat acela care pretinde a fi - anume, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitor si Domn al lor."

Atat!:) ma apuc sa o citesc avand in minte cuvintele lui Toma de Aquino: "Sufletul fiecarui om inseteaza dupa fericire si intelegerea celor ce i-au fost menite".

Maine am botezul si sunt atat de emotionata...si fericita...si multe altele pe care nici macar nu pot sa le descriu...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Denizelule, am citit si eu o carte de Josh McDowell, ii zice "Mai mult decat un simplu tamplar", si cel mai mult m-a impresionat marturia lui, cum a schimbat credinta in Isus Hristos viata lui si a tatalui lui.


quote:
Maine am botezul si sunt atat de emotionata...si fericita...si multe altele pe care nici macar nu pot sa le descriu...


Cred si eu ca esti emotionata !! pentru mine, botezul e "pecetea" pe care o pui pe legamantul de credinta si dragoste pe care l-ai facut intre tine si Dumnezeu ! si bucuria de a spune lumii intregi ca ai ales Viatza, L-ai ales pe El ca Domn al vietii tale !! CelInviat sa te tzina mereu pe Calea Lui !

Redau mai jos fragmentul din cartea lui McDowell:
“Exista un domeniu din viata mea cu care nu ma puteam lauda. Acest domeniu era acela al urii. Viata mea a fost plina de ura. Aceasta nu se manifesta in mod necesar afara, dar ma macina dinauntru. Eram in conflict permanent cu oamenii, cu lucrurile, cu ideile..ori de cate ori intalneam o persoana ce avea vederi diferite de ale mele, aceasta imi devenea dusman.
Dar a existat un om pe care l-am urit mai mult decat orice pe lume: tatal meu. Pentru mine el nu era decat betivul satului. Aceia dintre voi care aveti un tata alcoolic, veti intelege ceea ce va voi spune. Toata lumea il cunoasteau. Colegii mei veneau la scoala si incepeau sa faca glume pe seama lui. Ei nu se gandeau ca acest lucru ma afecta, caci in aparenta eram si eu unul din ei-radeam, facand haz de necaz. Dar inauntrul meu urlam de durere. Cand aveam prieteni in vizita il luam pe tata, il legam in hambar, si parcam masina in fatza intrarii. Apoi le spuneam prietenilor ca nu este acasa..Nu cred ca vreun om sa fi urit pe cineva mai mult decat l-am urit eu pe tata.
Dupa ce am devenit credincios –poate la vreo 5 luni-dragostea lui Dumnezeu prin Isus Cristos care a intrat in fiinta mea era atat de puternica, incat mi-a rasturnat toata aceasta ura. Ea m-a facut in stare sa-mi privesc tatal in ochi si sa-i spun : “Tata, te iubesc !si sa i-o spun din toata inima. Dupa toate ce i le facusem, acest lucru l-a socat de-a dreptul.
Dupa ce m-am transferat la o unversitate privata am avut un accident foarte serios de masina. Am fost dus acasa cu gitul in ghips. NU voi uita niciodata cum tata a intrat in camera si m-a intrebat: “Fiule, cum poti sa iubesti un tata ca mine ?" Iar eu I-am spus: “tata, cu 6 luni in urma te detestam." Apoi i-am povestit cum am devenit credincios si cum am ajuns sa-L cunosc pe Isus Cristos: “L-am primit in viata mea..Nu pot sa-ti explic tot ce s-a intamplat, dar ca rezultat al acestei relatii am primit puterea sa-i accept pe toti ceilalti oameni asa cum sunt."
45 de minute mai tarziu am vazut intamplandu-se sub ochii mei cea mai mare minune care mi-a fost dat s-o vad. Cineva din familia mea, unul care ma cunostea atat de bine incat nu puteam sa-l duc cu vorba, imi spunse: “Fiule, daca Dumnezeu poate face in viata mea ceea ce L-am vazut facand in tine, vreau sa-I dau ocazia. Chiar atunci, acolo, tatal meu se ruga cu mine, predindu-si viata lui Isus Cristos.
De obicei schimbarile apar in decurs de cateva zile, saptamani, uneori cateva luni sau chiar ani. Viata mea s-a transformat in mod progresiv, in decursul primelor 6-12 luni de cand am devenit credincios. Viata tatalui meu s-a schimbat chiar acolo, sub ochii mei. A fost ca si cum cineva ar fi rasucit brusc intrerupatorul, aprinzand lumina. Nu mi-a fost dat sa vad niciodata o schimbare atat de radicala. De atunci tatal meu a mai atins bautura o singura data. Si atunci a dus-o la buze si apoi a aruncat-o la o parte.Concluzia ferma la care am ajuns este ca o relatie vie cu Isus transforma vietile.
Poti sa rizi de crestinism, poti sa-l batjocoresti si sa-l ridiculizezi, dar el functioneaza. El transforma vietile oamenilor. Cand iti pui increderea in Cristos, trebuie sa ai grija de atitudinile si de obiceiurile tale, caci Isus Cristos este specialist in schimbarea lor.
Dar crestinismul nu este un lucru pe care sa-l torni pe gat cuiva, sau sa-l impui vreunui om. Fiecare om isi are viata lui s-o traiasca. Tot ce pot face este sa iti spun ce am aflat eu. Dupa aceea, decizia iti apartine.


_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

e ora 1 noaptea (aproape) cand scriu aceste randuri ... Cat ma bucur ca discutiile sunt din nou placute.
denizel, imi pare rau ca inca nu am aflat la ce biserica te botezi, n-am mai intrat asa des pe forum pt. ca mi-am schimbat locul de munca si o data cu asta si obiceiurile (vrand - nevrand, dar mai mult varianta "b"). Eu te felicit pentru alegerea facuta, am inteles ca ai cercetat mult pana ai ajuns la anumite concluzii. Iti doresc ca Dumnezeu sa te poarte pe brate si sa te ajute sa treci cu bine peste orice incercari care vor veni .... caci vor veni, sigur.
Si acuma ma duc si eu


DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Denizelule, nu mai zici nimic ? Cum ti se pare cartea, mai ai de citit la ea ?

De C.S. Lewis ai citit ceva ? are cateva carti teologice foarte bune si am inteles ca o multime de oameni au devenit credinciosi citind cartile lui. Cartea de referinta este "Crestinismul redus la esenta" si apoi alta foarte apreciata este "Scrisorile lui Zgandarila", care surprinde unele chestii ATIIT de bine !
Uite, am gasit pe internet cateva cuvinte despre aceasta carte:

Un drac mai tinar, proaspat absolvent al Colegiului de Instruire a Ispititorilor, este trimis pe Pamint. Primeste o serie de scrisori de la unchiul sau Zgindarila, un drac batrin, foarte versat, cu o bogata experienta in ispitirea oamenilor si bun cunoscator al tehnicilor ce trebuie folosite. Aceste scrisori sint reproduse in carte, dezvaluind sfaturile primite de nepot de la unchiul sau, impreuna cu laudele sau mustrarile primite pentru reusitele, respectiv esecurile reportate in misiunea de ispitire a oamenilor. Aceasta tehnica de prezentare face cartea extrem de captivanta, chiar amuzanta, daca cele descrise in ea n-ar fi atit de reale in viata noastra de zi cu zi. Astfel cititorul este invitat la reflectie, este surprins de demascarea propriilor caderi in plasa tesuta de demoni in jurul nostru si, implicit, este invitat la pocainta si alegerea binelui, la infringerea ispitei, fiind inarmat sa-i faca mai bine fata prin demascarea stratagemelor reale folosite de Diavol in viata de zi cu zi. Scrisorile lui Zgindarila este cea mai cunoscuta carte a lui C.S. Lewis, de la aparitia ei, in 1941, fiind retiparita de nenumarate ori in limba engleza si tradusa in foarte multe limbi, in intreaga lume.

Apropo de lucrurile rele care ni se intampla sau gandurile rele care le avem, cam in ce masura credeti ca vin de la , cat sunt din intamplare sau pur si simplu sunt gandurile noastre ??
Eu personal cred ca lumea pune cam prea multe lucruri pe seama impielitatului, cand de fapt o multime de gandurile vin din firea noastra pamanteasca, la fel si multe fapte rele, vin din interiorul nostru si nu neaparat de la cel-ce-ispiteste...

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by dianette

Cat ma bucur ca discutiile sunt din nou placute.


Da mai, asta am vrut si eu sa remarc mai inainte "cu voce", da m-am retzinut sa nu se mai considere ca voi a provoca nu stiu ce shi pe nu stiu cine...da practic mi-am amintit de ceva scris in Pilde legat de cearta.... intre cine se duce, cum apare shi in ce conditzii inceteaza... scrie acolo... shi nu m-am putut opri sa nu observ shi sa nu ma intreb...
Insa, paradoxal o data cu pacificarea discutziilor, (de care ma bucur foarte mult) am constatat ca ele de fapt aproape au disparut... adica singurul ferment al discutziilor sa fie numai contra-zicerea?

Tema chiar sa nu conteze la lumea ce participa?
Subiectul chiar sa nu atraga la participare?
Daca nu are "grafitti", inseamna ca nu are ce cauta la "zona artelor"?
shi nu da nimeni doi bani pe o discutzie intr-un cadru curat?
Un "spectacol" fara ciomagala nu merita urmarit oare pentru "spectoatoarele-actritze" de pe DC ?

Ciudat

... da greu sa afli pe lumea asta ceva neamestecat!



quote:
Originally posted by Elena

Eu personal cred ca lumea pune cam prea multe lucruri pe seama impielitatului, cand de fapt o multime de gandurile vin din firea noastra pamanteasca, la fel si multe fapte rele, vin din interiorul nostru si nu neaparat de la cel-ce-ispiteste...


Idem ! ()

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:


quote:
Denizelule, nu mai zici nimic ? Cum ti se pare cartea, mai ai de citit la ea ?


Vai de capul meu, nu am terminat-o ca are vreo mie si ceva de pagini si se citeste destul de greu. E foarte densa si cred ca o sa cam sar peste anumite parti in care se demonstreaza diverse chestii in maniera filosofica. Adica sunt pt. filosofii care neaga adevarrurile Bibliei si pe Dumnezeu. Cum eu nu ma pricep nici la filosofie, nici nu neg pe Dumnezeu, nu am mustrari de constiinta ca le ignor .

quote:
De C.S. Lewis ai citit ceva ? are cateva carti teologice foarte bune si am inteles ca o multime de oameni au devenit credinciosi citind cartile lui.


N-am citit nimic de C.S. Lewis. Am vazut doar Cronicile din Narnia, facut dupa o carte de-a lui. Mi-a placut tare mult, dar chiar ma intrebam de ce biserica apartine pentru ca m-a nedumerit putin sfarsitul.

quote:
Apropo de lucrurile rele care ni se intampla sau gandurile rele care le avem, cam in ce masura credeti ca vin de la , cat sunt din intamplare sau pur si simplu sunt gandurile noastre ??
Eu personal cred ca lumea pune cam prea multe lucruri pe seama impielitatului, cand de fapt o multime de gandurile vin din firea noastra pamanteasca, la fel si multe fapte rele, vin din interiorul nostru si nu neaparat de la cel-ce-ispiteste...



Cica Platon asemana eul launtric al unei persoane cu un personaj care avea de manat 2 cai. Unul dintre cai era balnd, ascultator si celalalt salbatic si de nestapanit. Numele primului cal era Ratiunea si al celui de-al doilea, Patima.
In noi insine avem o batalie care se da in fiecare zi. Ca si crestini, poate ca avem o inima noua si o minte noua, dar reziduul pacatului zace undeva ascuns in noi, dincolo de ce se vede la suprafata.
am gasit ceva f. interesant despre ispite:

"In general, noi insine ne ducem in ispita. Insa nu suntem singuri. Nu doar ca avem de luptat cu slabiciunile noastre. Biblia ne spune ca satana lucreaza cu succes pt. a crea situatii prin care sa cadem. NU trebuie sa uitam niciodata ca ne ducem viata de toate zilele pe fundalul mari lupte dintre bine si rau, dintre Hristos si satana.
Dumnezeu, ne spune Biblia, nu ispiteste pe nimeni (Iacov 1, 13). Pe de alta parte, el foloseste ispitele pt. a ne dezvolta caracterele.
Trebuie sa ne rugam in fiecare zi niu doar ca Dumnezeu sa ne ajute sa vedem unde anume suntem slabi, dar si ca El sa ne dea acea putere de a fi hotarati spre a birui prin Duhul. Puterea Lui nu este mica, insa adesea noi suntem prea putin hotarati si nu Ii cerem acea putere".

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

Eu parca am citit cand eram mai mica istorioare din cartea "Isus, destinul nostru", dar sigur am pe=acasa, pe la parinti si "Crestinismul redus la esenta", ca-mi suna tare cunoscut. Si am auzit si de "Scrisorile lui Zgandarila" si am citit tot asa o mica "pilda" (ca eu inca n-am depasit faza, de multe ori tot dupa povestiri ma uit")... apropos, de unde ai procurat cartea?

quote:
Originally posted by Elena

Denizelule, nu mai zici nimic ? Cum ti se pare cartea, mai ai de citit la ea ?

De C.S. Lewis ai citit ceva ? are cateva carti teologice foarte bune si am inteles ca o multime de oameni au devenit credinciosi citind cartile lui. Cartea de referinta este "Crestinismul redus la esenta" si apoi alta foarte apreciata este "Scrisorile lui Zgandarila", care surprinde unele chestii ATIIT de bine !
Uite, am gasit pe internet cateva cuvinte despre aceasta carte:

Un drac mai tinar, proaspat absolvent al Colegiului de Instruire a Ispititorilor, este trimis pe Pamint. Primeste o serie de scrisori de la unchiul sau Zgindarila, un drac batrin, foarte versat, cu o bogata experienta in ispitirea oamenilor si bun cunoscator al tehnicilor ce trebuie folosite. Aceste scrisori sint reproduse in carte, dezvaluind sfaturile primite de nepot de la unchiul sau, impreuna cu laudele sau mustrarile primite pentru reusitele, respectiv esecurile reportate in misiunea de ispitire a oamenilor. Aceasta tehnica de prezentare face cartea extrem de captivanta, chiar amuzanta, daca cele descrise in ea n-ar fi atit de reale in viata noastra de zi cu zi. Astfel cititorul este invitat la reflectie, este surprins de demascarea propriilor caderi in plasa tesuta de demoni in jurul nostru si, implicit, este invitat la pocainta si alegerea binelui, la infringerea ispitei, fiind inarmat sa-i faca mai bine fata prin demascarea stratagemelor reale folosite de Diavol in viata de zi cu zi. Scrisorile lui Zgindarila este cea mai cunoscuta carte a lui C.S. Lewis, de la aparitia ei, in 1941, fiind retiparita de nenumarate ori in limba engleza si tradusa in foarte multe limbi, in intreaga lume.

Apropo de lucrurile rele care ni se intampla sau gandurile rele care le avem, cam in ce masura credeti ca vin de la , cat sunt din intamplare sau pur si simplu sunt gandurile noastre ??
Eu personal cred ca lumea pune cam prea multe lucruri pe seama impielitatului, cand de fapt o multime de gandurile vin din firea noastra pamanteasca, la fel si multe fapte rele, vin din interiorul nostru si nu neaparat de la cel-ce-ispiteste...

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)





DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput