Mancare chinezeasca !

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

ah, ce ma bucur ca s-a deschis un asemenea subiect! si eu sunt inebunita dupa mancarea chinezeasca! ce imi place pui in cinci culori!!!!!!!!!! am incercat si eu sa fac acasa mancare chinezeasca si dupa cateva incercari mi-a iesit ok. mey fetelor, voi stiti cumva vreun magazin cu condimente si alte chestii specifice chinezesti in Bucuresti???? noi am incercat la Dragonul Rosu in Colentina dar se pare ca nu au decat haine si pantofi!
o sa incerc sa pun si eu retete!

Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

uite, asta este reteta pe care am incercat-o eu acasa:

Pui cu ciuperci

Timp de preparare:
30 min (complexitate medie)
Ingrediente
500 g piept de pui, 150 g ciuperci crude (sau de la conserva), 1 ardei gras rosu, un ardei gras verde, un ardei iute, 2 cepe medii, 2 linguri de ulei, sos soia, 1 lingurita de amidon, un cub de concentrat de vita, 1 catel de usturoi, 1/4 lingurita de amestec de condimente
Mod de preparare
Se taie carnea feliute subtiri. Intr-o tigaie mare se pune uleiul, amestecul de condimente si catelul de usturoi pisat iar apoi se pune carnea. Se tine pe foc iute pana ce carnea s-a rumenit putin iar apoi se adauga ceapa curatata si taiata in 4. Se mai lasa 2 minute pana cand se desprind foile de ceapa, ceapa ramanand crocanta.
Ciupercile se spala bine si se indeparteaza coditele, apoi se taie pe lungime. Ardeii grasi se curata si se taie cubulete. Ardeiul iute se curata si se taie marunt. Se prepara un sos din 100 ml apa, amidon, 1.5 linguri sos soia si cubul de vita maruntit. Se pun ciupercile, ardeiul gras si ardeiul iute (dupa gust) intr-un vas la foc iute cam 2 minute, pana se fragezesc putin, apoi se adauga sosul. Se lasa pe foc pana se ingroasa putin sosul iar apoi se adauga carnea cu ceapa cu tot. Se mai lasa 2 minute pe foc.
Se servesc cu orez.

Pofta buna!


Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Banane cu caramel si susan!

Sunt foarte bune si usor de pregatit. Prima data le-amn mancat la restaurantul chinezesc iar apoi rafa reteta le-am facut acas!

Se taie bananele rondele si se dau prin putina faina.
Se face un sos caramel/zahar ars prin care se dau bananele iar apoi desupra se presara caramel!Aveti grija ca zaharul ars sa fie cat mai fluid!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Dragele mele, nu ma dau in vint dupa mincarea chinezeasca ci dupa cea japoneza. Chinezii maninca orice, pina si soareci si insecte (nu glumesc, am vazut intr-un numar de national georgaofic poza unui magazin in care era un sobolan mare, afumat atirnat de coada). Mincarea lor (cel putin in sua) e f. grasa si plina de msg. Ce este msg vedeti aici http://www.msgtruth.org/whywe.htm Atentie ca nu care cumva si restaurantele din Ro sa foloseasca msg ca nu e sanatos. Mincarea japoneze din contra e f. buna si curata, cel putin suhi dupa care ma dau eu in vint. In orice oras strain din lume te-ai duce daca nu stii nimic despre restaurante poti alege cu incredere unul japonez caci vei minca bine. Chinezii… daca nu stii unde te duci poti constata ca bucataria e murdara si ti se servesc chestii… nu tocmai iginenice. O prietena de-a mea de aici a gasit un chistoc de tigara in orez intr-un restauirant chinezesc. Ca sa nu faca scandal patronul i-a zis ca poate minca acolo gratuit pe viata. Exista insa si rest. Chinezesti f. bune. Regula de baza cel putin in sua: daca intr0un restaurant chinezesc vezi mincind chinezi atunci mincarea e buna. Chicken teriaky e japonez, nu chinezesc.:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

quote:
Originally posted by adrienne12

Dragele mele, nu ma dau in vint dupa mincarea chinezeasca ci dupa cea japoneza. Chinezii maninca orice, pina si soareci si insecte (nu glumesc, am vazut intr-un numar de national georgaofic poza unui magazin in care era un sobolan mare, afumat atirnat de coada). Mincarea lor (cel putin in sua) e f. grasa si plina de msg. Ce este msg vedeti aici http://www.msgtruth.org/whywe.htm
Atentie ca nu care cumva si restaurantele din Ro sa foloseasca msg ca nu e sanatos. Mincarea japoneze din contra e f. buna si curata, cel putin suhi dupa care ma dau eu in vint. In orice oras strain din lume te-ai duce daca nu stii nimic despre restaurante poti alege cu incredere unul japonez caci vei minca bine. Chinezii… daca nu stii unde te duci poti constata ca bucataria e murdara si ti se servesc chestii… nu tocmai iginenice. O prietena de-a mea de aici a gasit un chistoc de tigara in orez intr-un restauirant chinezesc. Ca sa nu faca scandal patronul i-a zis ca poate minca acolo gratuit pe viata. Exista insa si rest. Chinezesti f. bune. Regula de baza cel putin in sua: daca intr0un restaurant chinezesc vezi mincind chinezi atunci mincarea e buna. Chicken teriaky e japonez, nu chinezesc.:-)







Acum 3 ani am fost in concediu in Thailanda...si exact cum spui tu...acolo am vazut de vanzare gandaci prajiti, diferite "soiuri"...si singurii care cumparau erau japonezii...toti ceilalti se uitau cu mirare la ei si atat, nimeni nu cumpara asa ceva...si inca ceva...2 gandaci = 1 $

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Eu fac acasa o mancare chinezeasca,rapida,care ne place tare mult.
Un piept de pui,il tai cubulete si il prajesc in sos de soia si ulei de masline,adaug si putina apa,condimente.Cand e aproape gata pun peste amestecul acela chinezesc de legume,care se gaseste in toate supermarcheturile.Las la fiert foarte putin,cat sa se decongeleze legumele,apoi pun peste un borcan de sos seshuan de la Uncle Ben's,mai las putin sa clocoteasca si gata.Alaturi fac orez prefiert la plicuri,nu mai stiu firma.
S-a mai intamplat sa inlocuiesc puiul cu salau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Eu nu am mancat niciodata mancare chinezeasca o sa incerc sa fac niste retete de aici dar vreau sa intreb daca mancarea chinezeasca de la magazin care o bagi la microunde sau o fierbi e buna ?e acelasi lucru?Nu ma refer la retete complicate daoar la taitei ceva de genul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

quote:
Originally posted by Ana-Maria21

Eu nu am mancat niciodata mancare chinezeasca o sa incerc sa fac niste retete de aici dar vreau sa intreb daca mancarea chinezeasca de la magazin care o bagi la microunde sau o fierbi e buna ?e acelasi lucru?Nu ma refer la retete complicate daoar la taitei ceva de genul asta



Eu nu am mancat niciodata mancare pe care doar sa o bag la cuptorul cu microunde....poate iti spun fetele cum e....mai bine alege o reteta mai simpla pe care sa o faci tu acasa...si ai sa vezi ca iti va placea!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

da, sint ok... am incercat citeva, in special supe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

O sa incerc sa fac si eu una dintre retetele de aici ca mi-ati facut o poftaaa

Mergi la inceput