Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!3

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IOANA30 spune:

Buna seara fetelor!
Sunt mamica de doi prematuri:Vlad s-a nascut la 36 de saptamani si are acum 3ani si jumatate,iar Octav s-a nascut la 33 de saptamani si are acum 4 luni.Amandoi au fost tinuti la incubator,cu perfuzii,cu edeme.Deja la al doilea stiam ce se intampla,dar asta nu m-a impiedicat sa am un sentiment de esec.De ce tocmai mie?Cu ce am gresit?Acum sunt bine sanatosi,au luat nesperat de bine in greutate(Octav are acum 7kg).
M-a impresionat foarte tare povestea Cristinei.Nu pot sa-mi imaginez ce este in sufletul lor ca parinti.
In legatura cu diversificarea.Cel mic este alimentat natural si stiu ca trebuie sa astept pana la 6 luni sa ii diversific alimentatia,dar nu prea mai am rabdare iar prietenele mele ma bat la cap:"Da-i si lui un pic sa guste macar "In cazul copiilor prematuri se asteapta pana la 7 luni!
Sa auzim de bine,si sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Salutare dragilor !!!...ce faceti a dat caldura si nu mai stati pe forum ???...va inteleg , si noi am inceput sa stam mai mult pe afara !! Aseara in parc domnu' Dragos a tot alergat o fetita , a pupat-o , si fetita i-a dat si pufuleti sa manince , se priveau si rideau , erau de filmat. In casa facem numai boacane , mincam la fel - adica bine , dormim la fel - adica bine si sintem sanatosi. Voi ce mai faceti ??....ce-ati mai descoperit nou ??...sinteti bine ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Ingrid_S, si fetita mea Marina s-a nascut la 36 de saptamani si 4 zile, si a avut 2600g si 47 cm.
In afara de faptul ca in primele zile au hranit-o cu sonda ca ea prefera sa doarma decat sa manance, nu am avut alte probleme.
Din pacate nu stiu sa iti spun nimic referitor la tratament.


Cristina74, sanatate lui Tudor. Cu diversificarea fa asa cum simti si in functie de cum raspunde si cel mic. Nu are sens sa ii impui un ritm care nu este al lui.
Eu stiu ca din punct de vedere al dezvoltarii organismul lor ar trebui luat dupa termenul la care ar fi trebuit sa se nasca si nu fata de cel la care s-au nascut. Pentru ca lucrurile care nu au apucat sa se dezvolte complet in burta, s-au dezvoltat dupa nastere ca si cum ar fi fost in burta.

Eu pe Marina am hranit-o la san la fiecare masa pana la 8 luni cand am inceput serviciul, iar atunci i-am introdus biberon la mesele cand nu eram acolo (seara si dimineata am continuat alaptatul pana la 1 an si 3 luni).
Ce pot sa iti spun e ca am incercat totdeauna sa ascult ce imi cerea Marina si sa adaptez ce imi spuneau medicii. Ei spuneau ca trebuie sa aiba 4 mese pe zi, ea avea 6, ca trebuie sa manance nu stiu cat la o masa, ea lua jumate de portie...

Eu am inceput la 4 luni sa ii mai dau cate o picatura de suc de portocale sau o lingurita de supa. Nu i-am inlocuit o masa, ci pur si simplu ii dadeam sa guste diferite lucruri ca sa se obisnuiasca cu gusturi noi.

Incet, incet, la masa de pranz am inceput sa ii prepar fie piureuri de cereale cu lapte (cu mar si morcov sau cu banane de la Milupa) in care ii adaugam mar ras sau banana strivita. Uneori ii dadeam supa de legume si morcovul din ea strivit. Dar nu o fortam sa ia mai mult decat isi dorea. Cateva lingurite dupa care toate mesele se terminau la san.
Asa ca diversificarea s-a facut fara socuri. Cand a considerat ea ca a mancat destul din altele si nu ii mai trebuie lapte la o anumita masa, nu i-am mai dat, dar asta s-a intamplat destul de tarziu.
Cand am introdus lapte praf in loc de san la mesele de peste zi i-am pus si cereale in lapte ca sa fie la fel de hranitor cum era laptele matern, pentru ca nu mai lua in greutate.

In ce priveste consistenta mancarii fiecare copil mananca cum ii place, mai lichid, mai cremos. Au si ei toanele lor.

Un gust nou in fiecare zi mi se pare cam mult. Pai nici nu are timp sa se obinuiasca cu gustul dinainte sa vada daca ii place sau nu. Si apoi, ce te faci daca se obisnuieste asa si o sa ii se para monoton daca nu schimbi gustul in fiecare zi ? Ca nu exista atatea gusturi pe lume incat sa mananci altul in fieacre zi a vietii!


Ioana30, poti sa ii dai deja sa guste din diferite lucruri celui mic! Nu e o lege ca trebuie sa astepti 6 luni.




Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

salutare!
dupa cum spuneai, lidia, suntem mai mult pe afara (de fapt serban este, ca eu zac intr-un birou la demisol...). copilu' meu ar sta numai in parc, e fan tobogane cu tuburi si fara tuburi, unde a inceput sa se catere singur si e tare mandru de el (si noi suntem, fireste), ne spune tot timpul ca e "bebe maie"... evident ca mananca de stinge, ca toata ziua fuge de colo-colo, si daca ar dormi mai mult ziua nu s-ar supara nimeni... s-a mai domolit un pic cu urletele si tavalelile, insa are o mare placere cu aruncatul de mancare pe jos. aseara tocmai mi-a trantit in poala un castronel de cartofi cu ulei deasupra, de am vazut rosu in fata ochilor!
finuta mea e bine-mersi cu toate pronosticurile sumbre de la nastere, e frumusica foc si are gropite in obrajori, mananca bine si are 2.400 kg (azi a facut 3 saptamani) este acasa de vineri si sambata am avut onoarea de a-i face prima baita din viata ei! imi aduc aminte ce speriata am fost la primele bai ale lui serban, iar acuma mi s-a parut o bagatela sa spal un gandacel de 2 kg, care nici macar nu se zbate! am uitat sa va spun ca tanara domnisoara va raspunde la numele de lidia, salutari lidia!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Madalina chiar ca ne-ai dat vsti bune!!! Sa o tina tot asa!

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinutza1978 spune:

Va salut pe toti si sa va traiasca bebeii! Desi intru de mult timp pe paginile acestui forum, abia acum m-am incumetat sa particip si eu la discutii.
Am si eu un bb prematur(nascut la 37 de sapt prin cezariana). Acum are aproape 3 luni (s-a nascut pe 11 ianuarie 2006). La nastere a avut 2750g si 48cm. La 2 luni jumate avea 5600g si60cm. Nu are probleme de sanatate, este mancacios si luptator, isi tine capul drept, se ridica pe manute, pedaleaza, rada, este fericit si alintat. Si eu m-am nascut prematur si nu am fost bolnavicioasa si am niste anticorpi foarte batausi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Adinutza bine ai venit!! Sa-ti traisca minunea!

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Papadie ce mai faci?

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulai spune:

salutare mamici de "sticlute mici"
Ma "plimb" toata ziua pe forum dar sunt cam lenesa la scris.
Am si eu o bulinutza care a venit mai repede(35sapt) ca nu putea sa-l rateze pe Mos Craciun. O cheama ANDA IOANA si s-a nascut pe 19.dec.2005 cu 2500gr si 46cm. M-am panicat rau de tot cand mi-am dat seama ca s-a rupt apa si am constientizat ca o sa nasc.Nu ma gandisem nici o clipa in mod serios ca,desi cartile spun sa fii pregatita,as putea sa nasc prematur.Prin mintea mea creata n-a trecut un astfel de gand ... si prin urmare m-a luat ca din oala.Am fost mega-ingrijorata si mi-am data seama ca nu stiu nimic despre prematuri.Precizez ca mai am o fetita, IRINA MARIA care s-a nascut la fix cu 3500 si 57cm - ca la carte.
A dat Dumnezeu sa fe totul OK, acum avem 3 luni jumate,6500gr si nu stiu cati cm.Suntem sanatosi, voiosi si mancaciosi.
As vrea sa pun o intrebare .... sa ma scoata cineva din ceata! Pediatra mi-a indicat sa tin tot timpul cont de varsta ajustata mai ales atunci cand vine vorba de diversificare.
Avem probleme destul de mari cu regurgitarile care n-au cedat pana acum la nici un tratament.Cred ca daca as incepe incet-incet cu diversificarea sa ajungem mai repede la cata o masa solida as face o prostie? Mi-e mila sa o vad tot varsand ( nu mult dar des) si cred ca are un acid de mama focului!
Mogaldeata creste foarte bine, e vesela, zglobie si foarte cuminte.
Mi-ar prinde bine niste sfaturi.... ca nu stii de unde sare iepurele si eu nu stiu ce sa mai fac.
Daca cineva dintre voi a mai citit pe forum despre cum ma plang pe tema asta.... iertare ca ma repet. Chiar am o problema
Pupici la toata gasca

Irina ( 15.09.2001),Anda (19.12.2005) si mami Paula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

paula, am impresia ca la intrebarea cu diversificarea la prematuri vei obtine tot atatea pareri ca si la cea pt. copii nascuti la termen... am vazut pe aici ca sunt mame care au tinut cont de varsta ajustata, dupa cum altele nu... noua pediatra lui serban (care este specialista in nutritie si foarte cunoscuta in domeniu) ne-a spus sa-l tratam din toate punctele de vedere ca pe un copil nascut la terman, mai ales sanatos fiind el. asa ca ne-a recomandat diversificarea la 6 luni (am alaptat), si tot ea a fost cea care ne-a spus sa o incepem la 5 luni jumate in momentul in care serban n-a mai crescut in greutate. am respectat cu sfintenie toate sfaturile ei legate de ordinea si momentul introducerii alimentelor, modul de preparare si alimentele nepermise pana la un an, si bebe a crescut absolut minunat.
cat despre problema regurgitarilor, nu cred ca are legatura cu prematuritatea, cel putin serban practic nu a regurgitat niciodata, si eu ma gandesc ca ceea ce propui tu cu mancarea solida e doar un mod de a masca problema, nu de a o trata. ce au spus medicii? daca ei zic ca anda e sanatoasa atunci chiar nu are rost sa-ti faci probleme, ca doar nu o sa regurgiteze pana la pensie. din cate stiu eu, la varsta ei regurgitarile nu constituie o problema. probabil, ca de cele mai multe ori, problema e doar la noi, mamele disperate...

Mergi la inceput