Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!3

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Anna tin sa te felicit si sa iti spun ca te admir sincer pentru taria, daruirea si perseverenta avuta! Esti o mama extraordinara. Sa iti traiasca minunile de baieti si sa iti rasplateasca dealungul vietii inzecit efortul si sacrificiile facute. Te mai asteptam cu vesti despre voi. Si poze, binenteles.

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Si noi intram in club.Vladut s-a nascut cu 5 saptamani mai devreme , pe 11 .09.2003 prin cezeriana (s-a rupt apa ca mamaica era o neastamparata...)
A avut 2,400 kg si 50 cm ,icter prelungit si apgar 8 .
L-am alptata pana la 4 luni cand nu a mai vrut sa pape si avea 6 kg . De unde la inceput eram disperata cu canaritul dupa aia n-a mai incaput si am lasat-o balta .
Am avut mare scandal cand am trecut la biberon ca eu ii dadeam cat scria la varsta lui pe cutia de lapte praf si tipa ca din gurade sarpe cand termina biberonul. Dupa cateva zile m-am prins ca el sugea mult mai mult de la san si am cam dublat portiile .
Am inceput diversificarea cu suc de portocale .Initial i-am pus o bucatica de portocala intr-o bucatica de tifin si l-am lasat sa suga la ea pt. gust .N-a mai fost chip sa i-o scot din gurita ,a trebuit sa-l trag de maxilar -gaurise tifonul de la supt si portocala iesise apropae de tot afara .
Am avut probleme cu regurgitarle -pana am introdus manacarea mai solida -pana pe la 6 luni , cu sughitul ,asta chiar ne innebunea pe amandoi , incepea sa sughita si nu se mai oprea cate 1 ora .
A mers la 1 an si o luna nesprijinit , de manute a inceput devreme , pe la 9 luni dar era foarte grasut si nu-l prea tineau piciorusele. a vorbit de la 10 luni -primul cuvant a fost apa si pece(peste )apoi baie , tai (ceai ) si... mama undeva deupa 1 an (era neinteresant ). La un an si 2 luni a vazut 2 tipi care incercau sa porneasca o masina cu un redresor auto , s-a orit langa ei si a inceput sa tipe -,,masina e ticata ,naie bateie ,naie bateie (el stia ca jucariilelui nu merg fara baterie )de se uitau aia la el ca la un ET
E un copil activ , a dormit intotdeauna foarte greu , cu povesti , se scoala si acum noaptea ca vrea apa , ceai sau sa-mi spuna ceva .
Acum are 18 kg si 1,04 m ii plac masinile de gunoi, stie alfabetul( recunoaste toate literele ) silabiste cuvinte simple , numara pana la 20 si aduna pana la 10 .
Am avut cateva boli mai serioase -o bronsiolita urata , o enterocolita ,mai multe amigdalite .Am scapat de pampersi ziua la 2,7 ani dupa o discutie in care mi-a romis ,,mami promit pe cuvant ca nu mai fac si...n-a mai facut.Noaptea mi-a zis ca sa-l mai astept un pic . Am stabilit ca pana vine mosul ne gaseste fara ei .
E haios , face ,,misto de mami ,imi pare bine si rau ca ...creste atat de repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Dragi mamici de "esente tari"... acum cateva minute am postat un subiect la "parintii intreaba, parintii raspund" si cineva m-a indrumat sa vorbesc cu voi...v-as ramane indatorata daca ati putea sa ma ajutati sa ajut mamica cu pricina...
Aicigasiti subiectul

Va multumesc anticipat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca


"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Salutare tuturor!
Multumesc Laura pentru tot ce ai spus. Sa-ti traiasca si tie minunile, i-am vazut sunt super. Si eu ii tin pe ai mei intr-un singur patut deocamdata (asa au stat de la 1 luna, intr-un singur incubator), de altfel nici nu am loc de 2 patuturi ca stau la garsoniera.
Catrinutza, triste lucruri scrii tu acolo. Off, grea e viata asta. Unde este internat acel copilas? In Bucuresti?
E foarte greu sa dai sfaturi in situatia asta, stiu din experienta ca tot ce vrei sa auzi e ca mai exista o sansa sau ceva care poate fi facut pentru el. Nu pot sa-ti dau sfaturi, nu cred ca un transfer in alt spital se poate face in conditiile in care copilasul este intr-o stare grava. Pot insa sa-ti spun ce am facut eu. In primul rand i-am botezat si impartasit (din fericire, preotii Bisericii din cadrul spitalului Polizu sunt asa cum trebuie sa fie, cu mult har si suflet frumos). Toata lumea a spus ca acest lucru ii ajuta sa aleaga drumul pe care trebuie sa il ia (nu te supara pe mine daca ti se pare crud, dar prin asta am trecut). Apoi m-am rugat foarte mult ca Doamne Doamne sa aiba grija de ei si sa le dea SANATATE.
In sfarsit un lucru esential si pentru care mamica si taticul lui trebuie sa se lupte ca sa-l obtina este sa petreaca cat mai mult timp cu copilasul, sa-i vorbeasca si sa-l mingaie fara nici o frica. Si asta nu o spun doar eu, americanii au facut studii si au aratat ca prognosticul prematurilor se imbunatateste foarte mult daca exista contact fizic si emotional cu parintii.
Cam atat. Asteptam vesti de la tine despre starea copilasului. Sa ii dea Dumnezeu sanatate iar parintilor putere sa treaca peste aceasta grea incercare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Sheannamp si eu am insistat cu botezarea copilului, dar nu pot sa fac prea multe pentru ca sunt niste rude mai de departe ale soacrei mele...dar situatia copilasului m-a impresionat, la fel si durerea bunicii pe care o vad in fiecare zi si pe care mi-e teama sa o intreb ce mai face bebelusul de teama sa nu imi dea o veste proasta...de fiecare data cand intreb de el simt cum imi stau lacrimile in gat si incerc sa nu plang ca sa nu o amarasc si mai mult pe saraca femeie care trebuie sa fie tare si pentru ea si pentru fiica ei si pentru nepotel...
Lunea trecuta l-au botezat in timp ce ii tineau lumanarea...am inteles ca era intr-un fel de coma, nu mai raspundea la nici un stimul, iar doctorii le-au zis ca nu mai prinde a doua zi...dar se pare ca botezul a facut o minune ca si-a revenit copilasul...de cateva zile nu m-am mai intalnit cu bunica, asa ca nu prea mai am vesti...
Copilul este internat in Bucuresti, in Municipal...despre maternitatea din Municipal am auzit tot felul de variante care se bat cap in cap...
Am sa incerc sa va tin la curent si poate mai aflu vreo informatie si poate va mai vin idei...oricum multumesc pentru raspuns si am sa ii spun de chestia cu vorbitul cat mai mult cu el...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca


"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Eu sunt tare fericita....ieri a fost medicul pediatru acasa si la cantarit pe Sebastian...are 2700g.In 11 zile de cand am iesit din spital a luat 500g.Medicul a spus ca este foarte bine...ma simt foarte multumita.
Peste doua saptamanai scapam de formula de lapte pentru prematuri si intram in categoria bebeilor cu greutate normala.
Pupici si merg ca sa trezit gazuta.

_
mamica de ingeras Sebastian Mihaipoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

catrinutza eu zic ca e normal la greutatea lui sa respire pe aparate, sa nu renunte parintii din cauza asta...si cu rabdare si multa ruga la Doamne-Doamne o sa se faca el mare si voinic !

mexxa sa va traiasca piticul grasunel, sunt asa dragalasi cand sunt mititei ! ...ia sa vezi ce nazdravani or sa fie la anul !

miti, mamica de
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Din cate spui situatia este grava cu copilasul. Imi pare tare rau. Cand eram in spital am cunoscut o mamica de gemeni care a nascut la 32 de saptamani si care dupa 3 saptamani de lupta si suferinta a pierdut pe unul dintre ei. E cumplit!
Din cate stiu serviciul de neonatologie de la Municipal este profesionist, adica medicii isi fac treaba bine si sunt luptatori. Dar, din pacate, nu este de ajuns. Doctorii mei spuneau ca exista solutii pentru foarte multe complicatii pe care le poate avea un prematur dar inca nu exista ceva care sa impiedice afectarea dezvoltarii normale ulterioare atunci cand intervin complicatii cerebrale. Si mai spuneau ca exista unele cazuri in care indiferent cat se luptau mergeau prost si altele grave care pana la urma evoluau foarte bine.
Sper din tot sufletul ca acel copilas sa nu sufere mai mult decat a facut-o iar parintii lui sa gaseasca puterea sa treaca peste aceasta groaznica incercare indiferent care va fi deznodamintul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Mmaici de prematuri,
Bine v-am gasit!
Catrinutza,
daca bebelusul e TRANSPORTABIL (cee ce din pacate ma indoiesc) eu l-as muta la Polizu sau Giulesti. La Giulesti , cand eu m-am internat cu Nichita, erau 10 copii nascuti cu 900 -1000 de grame. Ceea ce vreau sa spun e ca acolo au experienta, au aparatura si le-au cam vazut pe toate. Ruda ta are nevoie de un medic care sa fi vazut la viatza lui preponderent prematuri! Nu tine de cat de 'bun' e doctorul, tine de expereinta stricta si directa in ingrijirea prematurilor.
Exemplu: la CFR 2 , mi s-a spus ca Nichita are nevoie de chirurg care sa ii prinda o vena (vroiau sa ii puna o branula). I-au spart toate incheieturile copilului si degeaba, tot nu au reusit sa ii gaseasca vreo vena, imi spuneai mie ca are vasele de sange fragile (copilul meu avea 3 zile). In aceeasi zi, la Giulesti, asistenta de garda a spus ca are cel putin 2 variante sigure unde sa puna branula si ca nu e nevoie de chirurg....
Poate parea un aspect minor, dar copilul meu era atunci cu septicemie, avea nevoie de antibiotic, iar asistentele nu i-l dadeau ca nu-i gaseau vena...Si asa riscam sa pierd copilul din cauza inconstientei unora...
Eu l-as muta, deci...

Magda, mama de Nichita (9 mai 2006)

poze cu noi:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magghyc/my_photos
povestea nasterii unui pitic luptator:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77586

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_oprea spune:

sheannamp si eu am fost la spitalul polizu in acelasi timp cu tine, numai ca eu am nascut pe 30 iunie un baietel de 2.100g. imi amintesc ca ne intalneam dimineata la ora 5 la lactarium. ma bucur nespus ca bebelusii tai sunt bine. si baietelul meu e f bine, are 3 luni si un pic si 6.200g, numai ca eu acum il hranesc numai cu lapte praf pentru ca nu am reusit sa-l fac sa manance la san iar eu avand f mult lapte am facut mastita si pentru a nu ajunge la operatie ca era f imflamat sanul a tb sa iau pastile pentru oprirea lactatiei. oricum acum suntem bine si ne pregatim pentru diversificare.
apropos, la voi cum a mers cu diversificarea la prematuri?
sunt curioasa , sheannamp daca tu mai stii ceva de fata de 17 ani care avea tot un bebelus mic si era tot timpul la lactarium, era blonda si avea f mult lapte desi bebelusul ei manca doar 3ml atunci. sper sa fie si ei bine pentru ca stiu ca ea isi dorea f mult.
sper sa auzim numai de bine de micutii nostrii bebelusi!
va pup pe toate.

Mergi la inceput