Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!3

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Buna mamici cu prematurici !! Frumoasa listuta !!...si dupa ce am studiat eu listuta am constatat ca suntem printre cei mai mici [ 1350 kg]....dar bine ca suntem bine. MADALINA , l-ai dus pe Serban la gradi ??....ce a facut ? cum a fost ? . Noi suntem bine , poate reusesc si eu sa-l mai cintaresc si masor pe Dragos ca nu mai stiu cit are , si cind o sa doarma o sa incerc sa mai pun niste poze noi. Cit despre supt , Dragos a fost alimentat artificial 4 zile si prin gavaj laptele meu la 3 ore , apoi dupa 4 zile a supt la sin [ 1300 kg avea ] timp de 4 luni , pentru ca am inceput serviciu si productia de lapte a scazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Laura, stiu ca era mesaj de incurajare, am vrut doar sa-ti expun motivatiile mele de ce vreau cu atata ardoare sa nu ajung la biberon. Normal ca daca nu se poate, bine si varianta cu mulsul si biberonul decat sa ajungem la formula. De-aia sunt consecventa si ma mulg mereu la 3 ore cate 15 minute si incerc sa-mi mentin volumul de lapte, mai ales acuma e tare descurajant cand nu mai pot sa-i dau san o sapt. si ceva. A facut o iritatie la colon si a facut kk cu sange. Motiv pt. care i s-a intrerupt alimentatia pe gurita (prin orice metoda, supt sau tub) si e hranit numai cu intravenos ca sa dam colonului timp sa se refaca. Dupa care o luam de la capat cu 2-3 ml de laptic si crestem progresiv pana ajunge la cant de lapte ce trebuie s-o bea el in mod normal.
Poate am fost mai necioplita in mesaj, dar fara intentie, crede-ma... doar ca la starea in care sunt nu mai pot da atentie la cum ma exprim si ce imi iese pe gura.

Mai este vreo mamica care a trecut cu bebe prin aceasta iritabilitate a colonului si kk cu sange? Mi-au explicat aici ca e o problema destul de comuna printre bebelusii prematuri, fara insa sa se stie exact ce anume determina asta. Se presupune ca sistemul digestiv e inca fragil si la unii bebelusi n uface fatza cum trebuie.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

try, ca mamica de prematur care a stat in NICU iti pot spune ca si al meu baietel a facut kk cu sange la un moment dat si a fost suspect de ce se numeste NEC (necrotizing enterocolities), care insa s-a infirmat (slava Domnului).
strategia a fost identica, oprim alimentarea bbelusului, ii dam ceva antibiotic (in ideea unei posibile infectii), raze X la intenstine. si in cateva zile daca totul decurge OK se reporneste procesul de hranire. 1 cc intial si creste pe parcurs.
cat priveste biberon vs. san, nu cred ca devin confuzi, odata ce il ai acasa vei putea sa ii oferi doar san si vei vedea cum evolueaza.
multa tarie si sanatate la micutz!!
sa veniti acasa cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

try, multa sanatate lui bebe adrian!
lidia, astazi serban incheie prima saptamana la gradi! zic eu ca se putea si mai rau... in ultimele 2 zile a tras ceva plansete, noroc ca uita repede, n-a tinut-o in bazaieli continue. intr-una din zile a scapat putin pisu pe el dar l-am gasit curat, schimbat. pare-se ca ii place (desi azi-dimineata a spus ca nu mai vrea la gradinitaaaa...) si nu creaza prea multe probleme pe acolo. luni avem sedinta cu parintii, vedem noi cat de "in regula" este...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

try offf... sanatate multa puiului mic! Sper sa nu fie o problema majora si sa se rezolve repede. Eu nu am avut cu ai mei probleme de astea, nu stiu ce sa-ti spun.
Stai linistita in privinta mea, nu m-am suparat si nu mi s-a parut deloc ofensator mesajul tau. Te inteleg perfect. Sper sa treceti cu bine peste toate si sa fiti cat mai repede impreuna, acasa.

de la Rares si Bianca pentru Adrian, sa vina repede-repede acasa la mamica, taticul si fratiorul lui care il asteapata cu nerabdare.

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

try si eu te pup si iti doresc sa te tii tare pe pozitii cu lapticul de la san ! ii doresc piticului tau multa sanatate si pofta de tzitzi !
eu am facut prostia sa ma las doar pe biberon cu lapte de la mine pt ca nu lua bine in greutatate cat a stat in spital si ma terimina cand vedeam ca ii dau gavaj si din cauza asta dupa 1 luna nu am mai avut lapte si l-am trecut pe lapte praf. Creste f bine si cu lapte praf, dar cand sunt mici-mici e mai bine sa aiba laptele mamei.

Noi saptamana trecuta aveam 6 kg la 2 luni si 3 saptamani ( nascuti la 2220 gr ) deci e f bine.
Mai avem colici cateodata si INCA papam la 3 ore...

Am o INTREBARE : il pun pe burta si nu prea face efort sa-si ridice capul ! daca e in brate pe verticala il cam tine singur destul de mult timp, insa pe burtica sta maxim 5 minute si incepe sa planga ! Ce sa fac ? de ce oare nu isi ridica capul, ca am vazut ca multi bebei fac asta de la 2 luni si un pic...

pup piticeii si piticutele,



miti, mamica de
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

miti felicitari pentru dimensiunile dolofanului. A luat foarte bine in greutate. Cu statul pe burta, nu iti fa griji. Nici fata mea nu facea chestia asta. Adica daca o puneam nu prea se agita sa ridice capul si nici nu vroia sa stea in pozitia asta. Acum are 15 luni, nu a mers in 4 labe (cam de la 10 luni a inceput sa vrea sa stea pe burta si acum e pozitia ei preferata de somn), nu merge inca singura, dar in rest e perfect dezvoltata si foarte sanatoasa. Eu am avut pentru ea mereu termen e comparatie in fratele ei care a fost mai rapid la tot ce inseamna abilitati fizice si mi-am facut si eu muuulte griji. Dar toti doctorii la care am fost au zis ca e ok, ca fiecare copil are ritlum lui de dezvoltare. Mai ales daca a fost asa mic la nastere, e normal sa o ia mai greu din loc. O sa vezi ca o sa compenseze cu alte abilitati (fata mea le da cu gura de numa-numa ... are un "tzignal" !).
Nu te plange ca INCA mananca la 3 ore la 2 luni. Fata mea, alimentata la biberon manca tot cam la 3 ore, dar baiatul, la san sugea si din 2 in 2. Bine ca mananca si ca e sanatos si creste repede.
Sanatate si mai asteptam vesti!

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

miti,
noua ne-a fost sugerat ,tocmai pt ca sta bine pe burtica, cand il tii in sus, pe tine, sa te lasi tu pe spate cu el, cat mai jos, sa iti vada fatza. sa faceti zilnic astfel de exercitii.
sau pune-i un prosopel sau paturica rulata sub manute, sa il tina un pic mai ridicat, sau aseaza-l pe burtica in boppy pillow.
incearca mereu, si stimuleaza-l vizual, sa fie ocupat cu ceva.
cand se frustreaza, ia-l de acolo, nu insista, fa sedinte scurte si repetate.
in timp nu va mai vrea el pe spate.
multa bafta!!! sa-ti traiasca dolofanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Felicity, ce descrii tu exact asa e si la noi, insa eu nu stiu exact daca la Adrian e vorba de necrotisis or e doar o simpla iritabilitate a colonului. N-am apucat sa vorbesc inca cu medicul, cand am fost eu acolo nu era ea si tot asa. Dar a doua si apoi a treia sedinta de raze au aratat mereu o imbunatatire.

Referitor la statul pe burta si ridicatul capului, alex al meu (nascut la termen, nu prematur) care a fost un puternic (la cateva minute dupa nastere si-a intors singur capul de pe-o parte pe alta stand pe burta pe pieptul meu), un baietel strong (asta era caracterizarea ce-o primeam de la fiecare medic la fiecare control) nu s-a omorat cu pozitia statului pe burta. Eu n-am insistat, daca am vazut ca nu-l pasioneaza, nu l-am fortat si nu l-am stimulat. Nu a influentat cu nimic dezvoltarea lui ulterioara. Asa cum unii copii nu merg de-a busilea... iar asta nu inseamna ca sunt privati de ceva mai tarziu.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Fetelor va multumesc pentru incurajarile voastre.In sfarsit suntem si noi acasa.Prietena mea a postat la subiectul vostru cand eu eram in spital.
Daca mai este loc vreau si eu pe paginuta voastra.Bebe Sebastian Mihai sa nascut la 36 saptamani cu 2200gr.
Acum am si eu o intrebare...e chiar atat de grav daca bebe se hraneste numai cu lapte praf? Eu ma mult din 2 in 2 ore la speranta ca imi va veni laptele dar mai mult de cateva picaturi nu apar.
Pot fi probleme de sanatate mai tarziu pt ca nu a fost alaptat?
Astept sa imi raspundeti.


_
mamica de ingeras Sebastian Mihaipoze

Mergi la inceput