Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!3

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

lorelai ... adresa mea de e-mail e dea0277@yahoo.com, daca mi-o poti trimite.
Am inceput diversificarea pentru ca o vad ca este doritoare si maninca tot ce prinde, nu conteaza ce, cand ma vede ca maninc incepe si ea sa mestece si totusi are aproape 6 kg de aia tot zic ca e pregatita.
Sucul de mere mi s-a spus sa ii dau ca sa o ajute sa faca cacuta, am fost si la un specialist, din intimplare, era doctorita ei in vacanta si el ii tinea locul, si mi-a spus sa incerc cu sucul de mere si a mers, dar tot nu face in fiecare zi, si de asta vreau sa incep sa ii dau cereale, poate se mai regleaza si ea. Mie mi se pare mai complicat pentru mine sa incep sa ii dau si altele in afara de lapte praf, pentru ca nu stiu ce si cum, asa cu laptele e simplu. Si ei ii se face si sete, trebuie sa ii dau apa si apoi se potoleste. Oricum pe 26 am appointment la doctorita si am s-o intreb daca ii pot da si cereale in afara de lapte praf si suc de mere. Acum mi-e frica ca s-a obisnuit cu dulcele intai si nu o sa mai ia vegetala, dar om vedea ... a zis orbul.
va pup si astept e-mail de la loralai ...
merci

Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biuta spune:

Dragi mamicute de micutei..
am si eu un micutel..nascut la 35 de sapt..din lipsa de lichid..
Si..vad ca majoritatea, din ce am citit eu, au prob cu refluxul asta afurisit, si al meu vomita(spit-up) en-gros, si l=au diagnosticat cu reflux moderat, i-au dat zantac..da..nu prea i-am dat noi de la inceput, ca o zis pe atunci ca e numai posibil..nu sigur..si apoi..citindu-va pe voi..am zis ca sigur are puricelul meu reflux..ca apoi sa vad ca pe hartiile micutului chiar scrie ca are..
Ne-am inscris si noi in clubul asta micut si dragut..sa crestem mari si voinici, in ritm de prematuri, sper sa ne primiti..
Sanatate multa multa va dorim..si pofta de mancare la toata lumea, sa avem de unde sa recuperam.
Va pupam cu mult drag Bia si Anthony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PELATIA spune:

Buna!
Noi suntem mai binisor,Oli a inceput sa bea si lapte,am fost la cintarit,si acum Felix are 7KG,iar Oli 6.300KG.
Cu diversificarea am inceput cu prudentza,cereale le dau rar,doar dimineaza in completarea mesei,numai daca mai vor,iar carnitza numai o data pe saptamina ,in piure.Acum vad ca situazia e mai stabila,Oli nu mai refuza laptele.
Lorelai,multzumesc pt sfaturi,sunt de mare ajutor.
Noi nu am ajuns la doctor,in iunie am programare cu amindoi,am primit-o prin posta.
Lorelai,ai niste fetize superbe,sunt curioasa cum se inteleg amindoua,ai mei au inceput sa comunice,cind ii pun unul linga altul,se iau de minutza.
Azi au mincat destul de bine pina acum,o sa incerc sa va spun mai pe larg ce le dau,cu riscul de a fi plictisitoare,dar va rog sa ma intelegeti ,am fost destul de stresata cu Oliver,acum ca lucrurile incep sa se mai aseze,poate reusesc sa ma mai linistesc.
Deci,la ora 7am,fiecare ia 200ml lapte,Oli uneori nu termina sticla si ia numai180ml.Incerc sa completez masa cu 3 linguri de cereale la 100ml de lapte,pt amindoi,numai daca mai vor.In general eu le dau orez organic,(baby rice),nu am luat cereale pina acum,doar o data le-am dat,mar,portocala si banana ,cereale fara gluten,de la Hipp,dar nu le place chiar asa de mult.
Urmeaza masa de la 9 sau 10,depinde cum ei imi cer.Atunci le dau lapte,200ml si atit.Uneori dca iau masa la 9,la 11 le dau mar ras cu biscuite,sau un iaurt special pt 4 luni.Marul este 100-150 de grame pt amindoi,iar iaurtul 60 g cutiutza.
Urmeaza prinzul,de la ora 13 ori13.30,uneori 14,dar nu mai tirziu,in care incerc sa le dau laptele prima data200ml,apoi piure100-150g,ori alta data supa140,piure50-100g,plus lapte 100ml.
Urmeaza ultima masa de la 6-6.30pm,200ml lapte.Cind le este foame,ei imi cer lapte la 9 pm,dar in ultima vreme se culca de la 7pm la 7 am,ei singuri si-au format programul,eu le-am dat intotdeauna cind au cerut,mai ales la inceput cind i-am adus din spital.Uneori Oli ma scoala la 4.30-5,cind simte ca-i mai este foame,si dupa ce ia cam 150 ml,mai maninca si la 7am .Suc de mere le-am dat ,dar nu le-a placut,o sa mai incerc cu cite-o linguritza ,de sapt aceasta.
Aici in UK,parerile sunt impartite in ceea ce priveste diversificarea,e foarte greu sa dai peste un pediatru bun,asta depinde de sectorul in care locuiesti si de policlinica de care apartii.
Ieri am fost cu ei sa vedem ceva scaunele pt luat masa,dar nu am vazut cine stie ce.Eu sunt singura aici,si nu am nici un ajutor,iar pt mine fiecare masa a lor este un chin,pt ca ii hranesc pe amindoi in acelasi timp,si imi este destul de greu.Am incercat sa le dau separat,am putut la inceput,apoi se sculau amindoi in acelasi timp,si asa au ramas.II hranesc in scaunele de masina,scaunele sunt pe canapea,iar eu sunt intepenita pe un scaunel,ceva mai inalt,care imi permite sa le dau la unul sticla cit si celuilalt.
Ieri am decis sa le iau scaune ,dar am fost cu ei sa vad daca stau cit decit comfortabil.Nu am gasit decit unul care sa se incline ceva mai mult,celelalte sunt de la 6 luni in sus,si pt ei sunt destul de rigide,nu sunt pt virsta lor acum.O sa incerc sa mai astept pina or sa stea in poponetz,banuiesc ca peste citeva luni.
In rest Felix se intoarce pe o parte,a stat si pe burtica ,Oli e putzin mai incet,dar in schimb a inceput sa ,,vorbeasca non stop,,,e asa de haios,schimbari au loc aproape in fiecare zi,e uimitor totusi de unde am plecat si unde am ajuns.
Va pup si o sa revin cit de curind
Cu drag Diana&Oli&Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Buna mamici de prematuri.
Am si eu un pui de 3 ani care a fost nascut la 33 sapt.,si a cantarit 2.350Kg. Acum tot greul a trecut si nu mai are rost sa scriu prin ce chinuri am trecut. Nici nu as mai putea sa mai povestesc, asa de greu a fost. De fapt pe atunci nici nu as fi avut timp sa citesc sau sa scriu ceva pe net. Abia pe la ora 14 ajungeam sa ma spal pe dinti. baie faceam in 5 minute si auzeam din baie numai plinsul copilului. Dar atat. Am zis ca nu mai are rost sa povestesc, voi stiti cel mai bine. Vreau sa le incurajez pe toate mamicile de copii micuti, sa aiba rabdare, totul va trece. Dar bucuria de a avea un copil este enorma. Nu mai conteaza chinul , oboseala, lacrimile(am citit ca unele au plans cat pentru 100 de ani, si eu la fel),toate trec cand te uiti la ei si te topesti de drag. As mai face un copil dar mi-e groaza sa mai trec prin asa ceva. Mi-e frica. M-am regasit total in povestea scrisa se PAPADIE. Doamne, si am citit ca al doilea tot prematur a fost ....mi s-a cam dus si putinul curaj pe care il mai aveam. Va pup pe toate si am sa mai citesc despre cum cresc puii vostri.Mult curaj!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Salutare , salutare!!! Bine ati venit mamici noi pe la noi...noi care devenim din ce in ce mai lenese la scris [ ma numar si eu]...ei dar eu am o scuza in sensul ca am avut si mai am multa treaba - mi-am renovat cabinetul si sunt la final - si ca sa nu imi ies din ritm , ne vom muta la trei camere bloc nou intr-o luna....si iar munca !! Sa nu va speriati daca vom dispare nitel ...pina ne vom pune si internet acolo...dar promitem ca vom reveni repede si nu va uitam. Dragos a facut 2 ani [ multumim de urari- sa creasca si ai vostrii sanatosi si nazdravani] este la fel bine sanatos - cu vorbitul sta mai prost....adica vorbeste mereu dar nu intelegi nimic....maninca la fel normal....in schimb la nazdravanii si obraznicii este primul !! va pupam si aveti grija de voi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

DRAGOS
Lidia sa va traiasca flacaul:)))
NU stiu daca am apucat sa-l urez asa ca primiti acum felicitarile noastre pt nazdravanul vostru:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

LA MULTI ANI, DRAGOS!
sa cresti mare si sanatos si cuminte... dar chiar daca e (a fost) ziua ta, permite-mi sa cer primul loc la obraznicii pentru serban... nu cred ca il poti intrece, mai ales ca la noi e cu racnete si tavaleli clasa una! in fine... sa zicem ca e la "terrible two's" desi eu cred ca e ceva mai de durata, vai de nervii nostri...
in alta ordine de idei, serban e racit a treia oara in ultimele doua luni, cu o tuse ingrozitoare, nu mananca, urla din orice. in rest - toate bune si frumoase, a invatat o serie de poezii noi, e innebunit dupa pinocchio si scufita rosie, e cu ochii pe noi sa respectam toate regulile casei pe care el le incalca primul dealtfel, si nu se mai da dus de la leagane si tobogane.
finuta mea lidia (o botezam la inceputul lui iulie) creste ca din apa, are 5.5 kg la nici 3 luni, e o dulce cu gropite in obrajori dar inca este monitorizata la capsor (are in continuare un ventricol marit la creier) si i-au descoperit o malformatie la inima, tot un ventricol neinchis dar nu e ceva chiar grav (in masura in care o afectiune a inimii e ceva simplu...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

La multi ani Dragos!! Sa cresti mare si sanatos!!!

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulai spune:

Salutare gagici si pitici!
N-am mai fost pe la voi de 100 de ani ca lenea e cucoana mare.Am fost cu casa in renovare..... intelegi ca cele 2 sapt programate s-au facut aproape 2 luni. Traiasca mesterul roman !
Noi suntem binisor. Am trecut peste o saptamana de diaree crunta cu Anda. Avusese si sora-sa mai devreme(o fi adus ceva de la gradi). Le-am facut analizele la KK la amandoua si a fost ok.Acum Anda e bine dar suntem tot la NAN fara lactoza ca n-am avut curajul, inca, sa ma intorc la laptele ei de zi cu zi.
Cu diversificarea am ramas in urma din cauza diareei si nu-i prea incantata sa incepem din nou. Nu stiu cum sa fac sa o conving sa manance legume. Supa a baut-o cu placere(morcov,pastarnac,telina,dovleac si cartof) dar de piure nici nu vrea sa se atinga.Habar nu am cum sa procedez?Pe unde sa i-l bag?
Incepe sa ma roada,acum ca are aproape 6 luni,alta intrebare.Nu prea are performante "fizice"-sa le zic asa.Nu se invarte de pe o parte pe alta nici sa o picuri cu ceara. Dr. mi-a zis sa o stimulez.Cum sa fac asta ca nu-i place deloc si urla de zici ca o tai daca macar indraznesc sa o las pe burta!De pus in fund inca nu am pus-o sa a avut retard la dezvoltare osoasa(asa mi-a zis chirurgul ortoped la care am fost pentru displazie)Ieri am fost la ctrl. si mi-a zis ca e in regula, pot sa incep marea aventura cu statul in poponet.
Poate ca lenea asta a ei e si din cauza ca e cam graseta.Aseara avea 8 kg pe muchie la 6 luni fara o sapt.
Pe de alta parte Irina, sora-sa, avea la aceeasi varsta 8300 si totusi le facea pe toate. E drept ca a fost un pic mai precoce din multe pcte. de vedere si eu le tot compar.Acum are aproape 5 ani, e zvelta si foarte bine construita.Nici prea - prea nici foarte-foarte.
Cert e ca mi-e capul banita..... si nu stiu cum sa procedez. Nu e normal sa mai ia in greutate ca in primele luni da' ce sa fac?
In diaree n-a mancat decat lapte dietetic si a slabit ffff putin. Dupa ce si-a revenit a inceput din nou sa creasca ca fat frumos.... si tot cu lapte dietetic.
A inteles cineva ceva?
Nici eu.....
Pupici si sper sa ne "vedem" mai des.
Sanatate la tot poporu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Paula, eu te-am inteles pentru ca la fel de coerenta sunt si eu. Am multe idei si as vrea sa le exprim pe toate. ca dezvoltare psihomotorie abia de la 6 luni poti sa te astepti sa inceapa marile progrese. Nu stiu care este varsta corectata a Andei dar oate ar fi bie sa o iei in considerare. Victor a stat in fund de la 7 luni (fiind nascut cu 6 saptamani mai devreme insemna 5 luni si jumatate). iar dupa ce a stat in fundulet a inceput explozia dezvoltarii: tot atunci s-a ridicat in piciare iar la 7 luni jumate facea primii pasi sustinut de manute.

Multa sanatate Andei!!!

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput