Placa firewire / Port IEEE 1934 / iLink

Placa firewire / Port IEEE 1934 / iLink | Autor: ana70mari2003

Link direct la acest mesaj

As vrea sa descarc filmele de pe caseta din camera video(SONY)prin intermediul unei placi firewere.Placa de baza a calculatorului meu e MS8137C-MATSONIC.Ma puteti ajuta sa-mi spuneti daca voi reusi????????Am inteles ca nu tote placile de baza au posibilitatea atasarii unei astfel de placi firewere..
Multumesc!!!!!!!!!!!

anamaria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

M-am uitat putin pe specificatiile placii tale de baza. Am o veste buna si una mai putin buna. Poti cumpara o placa PCI de genul http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=3436&idcat=346 sau http://www.dcshop.ro/listare.php?cat=17 si sa o introduci in unul din sloturile libere PCI. Vestea mai putin buna este ca posezi un computer nu chiar performant pentru ce vrei sa faci. Trebuie sa te gandesti ca 1h de filmat ocupa pe harddisk 11 GB si pentru trecere in alt format (mpeg 2, mpeg4 etc) ai nevoie de ceva putere.
Sper ca am fost de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana70mari2003 spune:

Multumesc mult de raspuns!Stiam "vestea cea proasta", dar pentru moment, mi-am golit hardul si sper sa ma pot descurca in privinta spatiului deocamdata , pana vin "vremuri mai bune"Despre ce alta "putere" vorbesti insa?
Stiu ca exista programe si programe pentru editare video, si cum sunt novice la acest capitol recunosc ca nu stiu sa aleg si sa ajung la o solutie optima....Pana acum am folosit softul camerei prin USB si am obtinut VCD de o calitate bunicica(pe un video player insa...)Am inteles ca o placa firewere m-ar ajuta mai mult,sau daca as putea folosi CORECT un program de conversie din avi intr-un DIVx de exemplu....Dar astept sfaturi si ajutoare..ca un elev dornic de invatare...Multumesc anticipat!!!!!!!!!!!

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florianmg spune:

Portul firewire sau iLink are avantajul unei viteze foarte mari, de ordinul a 100mpbs (fata de un USB care ajunga la 12mbps). Se poate pune o placa PCI cu port firewire, dar pe linga placa mai trebuie si un soft de captura (de la DVcap parca la PInacle, Adobe Premiere sau Avid - programe profesionale). Captura se face in format DV care este cu mult superior unu Divx, Xvid sau VCD. Din formatul DV se poate face comprimarea in format DVD, Divx sau alt format cu alt program.
Puterea de calcul (adica un procesor bun, de preferat Intel si memorie aferenta, minim 512 MB) este necesara la comprimarea clipului. Un clip de 15 minute DV, comprimat Divx ia cam 1-2 h si computerul la maxim de utilizare.
Pentru detalii mai amnuntite:

http://www.computergames.ro/forum/forumdisplay.php?f=54

si
www.doom9.org
Spor la treaba :).

Mergi la inceput