conditii adoptie

conditii adoptie | Autor: tessy

Link direct la acest mesaj

Multi pupici la toata lumea! Sunt noua pe acest forum. De fapt scriu pt. prima data, cu toate ca citesc de ceva vreme subiectele postate aici. Acum as avea si eu o rugaminte la voi si de aceea m-am hotarat sa deschid un subiect. As vrea sa aflu de la cei cu experienta in domeniu ce conditii trebuie sa indeplineasca o familie pt. a primi aprobarea de familie apta de adoptie. Noi avem deja un baietel de 9 luni si ne-am dori tare mult sa adoptam un copilas, indiferent daca e baietel sau fetita. Ne dorim acest lucru chiar inainte de al naste pe Matei. Acum, ca am reusit sa ne cumparam si un apartament am vrea sa pornim la strangerea documentatiei necesare. Nu stiu cam ce conditii ar trebui sa mai indeplinim in afara de locuinta. La noi in familie numai sotul lucreaza, eu sunt inca studenta si am grija si de cel mic. Ati putea sa-mi spuneti daca in aceste conditii am putea adopta un copilas? Mentionez ca sotul are doar 6.800.000 salar. Multumesc anticipat pt. raspunsuri. Multi pupici!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Tessy bine ai venit! In primul rand te invit in numele tuturor sa te alaturi grupului care vad cu bucurie ca se largeste zilnic de la "M-am hotarat...adoptie".
Apoi vreau sa iti spun ca te admir din tot sufletul ca desi ai un bebe asa de mic ai in gand sa si adopti.
Acum cu privire la conditii, casa proprietate e bine ca o aveti (se putea si daca stateai cu chirie, dar era ceva mai complicat).
In ce priveste veniturile...nu stiu ce sa zic, cam mic ala de care vorbesti tu, chiar si pentru 3 persoane, darmite pentru 4.
Nu stiu sa fie pe undeva prevazut in lege un venit minim pe membru de familie, dar de exemplu noi cand cautam bebe ne-a zis cineva ca la 2 camere (cum avem noi) nu ne-ar accepta sa luam gemeni. Deci probabil au ei undeva niste norme...
Banuiesc eu ca totusi nu traiti din 6 milioane 3 persoane si mai ales daca va ganditi la inca un copil, deduc ca mai aveti ceva venituri. Ar fi bine, in caz ca va hotarati sa mergeti pe acest drum sa faceti in asa fel incat veniturile suplimentare sa devina vizibile pe hartie.
Altfel, sincer, cu 6 milioane/luna mi-e greu sa cred ca va vor considera suficient de ....nici nu stiu cum sa zic.
Iarta-ma daca te deranjeaza ceva din ceea ce am scris!

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tessy spune:

Multumesc mult Aissa pt. raspuns si nici sa nu te gandesti ca m-ar fi deranjat ceva din ce mi-ai scris. Eu voiam sa stiu parerea sincera a cuiva care s-a lovit de aceste probleme. Asa ca iti multumesc mult, mult de tot. Intr-adevar noi avem venituri mai mari, nu traim numai din cei 6 mil. insa vom vedea cum sa facem sa apara si in acte venituri mai mari. Urmeaza in curand sa ne infiintam o societate si vom vedea cum vom putea rez. si problema venitului. Ai idee daca spatiul ar fi suficient? Pt. ca si noi avem tot un ap. cu 2 camere. Si in conditiile in care avem deja un copil, oare nu vor cere o camera suplimentara? Adica un ap/. cu 3 cam? Multumesc mult pt. sprijin si ne mai auzim pe forum. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nu stiu ce sa iti zic cu casa (ti-am scris mai sus ce ne-a zis nou in caz ca gasim gemeni, ipotetic oricum cazul, dar a zis ca nu se accepta la 2 camere...), parerea mea e ca ar putea fi de acord, mai ales ca avand 2 copii mici (al tau si cel adoptat) ai putea sugera ca una din camere va fi "nursery" iar in cealalta camera veti locui voi, parintii. Te-ar ajuta si sa mai aveti niste proprietati, chiar in alte orase, dar sa fie pe numele vostru. Pe noi ne-a intrebat, dar nu a luat in seama ce i-am zis pentru ca pamantul de care vorbeam noi nu avea inca succesiunea facuta dupa socrul meu.
Am mai zis undeva, nu trebuie sa fii bogat ca sa poti adopta, dar trebuie sa dovedesti (de parca cele ce nasc dau undeva cu subsemnatul cu ce vor creste copilul) ca poti sa ii asiguri un trai decent. Si asta o dovedim prin adeverinte de salariu si prin proprietatile indicate...

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Tessy,
Bine ai venit la noi in "familie".
Asa cum a spus si Aissa, te asteptam la m-am hotarat...adoptie.
La noi, cind a venit vorba de adeverintele de venit, ni s-a spus ca tb ca salariile sa fie macar minimul pe economie de persoana.
Noi lucram in colaborare cu mai multe firme insa am avut avantaj ca avem si firma noastra.
Iti doresc succes pentru ca vei avea multa nevoie si vei avea de infruntat multe greutati pe care iti doresc sa le treci repede de tot.

Mergi la inceput