adoptia unui copil cand ai deja unul al tau

adoptia unui copil cand ai deja unul al tau | Autor: TINAC

Link direct la acest mesaj

Am 28 de ani si un baietel de 4 ani. Datorita unei probleme de sanatate nu mai pot avea alt copil si m-am gandit ca as putea infia unul.Cunoasteti caz asemanator? Pot aparea surprize neplacute mai tarziu (discriminare intre copii) sau eu sti ce alte reactii care acum nu pot fi gandite? Imi doresc foarte mult o surioara pentru baiatelul meu si as iubi-o ca si cum ar fi a noastra dar...mai exista unele temeri. Ma gandesc sa nu gresesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Daca gandesti asa ..s-ar putea sa nu fii inca pregatita pentru adoptie. Tu trebuie sa adopti in primul rand pentru ca asa simti tu ca iti mai doresti un copil si nu pentru a-i oferi baietelului tau o surioara. Nu imi pot imagina ca ar putea exista discriminari si sunt convinsa ca ai iubi copilul adoptat ca si cum ar fi al tau, pentru ca chiar va fi al tau! Iti doresc sa iti poti pune ordine in ganduri si in sentimente si sa iei decizia corecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Eu zic ca ar fi mai bine sa-ti elimini temerile si apoi sa pornesti la drum.Discriminari ar putea apare daca le faci tu ca parinte.
Trebuie mai intai sa va doriti inca un copil ,voi parintii, si apoi sa te gandesti ca baietelul tau va avea o suriara.Ar fi foarte bine daca ai tine cont si de parerea lui.
Nu uita a adopta un copil e ca si cum ai mai face tu unul nu inseamna a-i aduce un partener de joaca baiatului tau.
Succes!

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TINAC spune:

Multumesc pentru sfaturi. Ma voi gandi mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Asa sa faci ...
pe asi si lachica-mi suntetzi dragi


olteanca


Liana

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Tina, si eu am o situatie asemanatoare cu a ta si te inteleg perfect. Din momentul in care nu am mai avut nici o sansa de a ramane gravida natural, mi-am pus problema adoptiei. Si m-am confruntat cu tot felul de temeri...Daca nu voi fi o mama buna pentru copilul adoptat ? Daca, involuntar, imi voi favoriza copilul nascut de mine ? Daca, daca si iar daca...In momentul in care copilul adoptat este primul in familie atunci situatia e alta ... E mai usor. Stiu ca multe fete nu imi vor da dreptate ...cer iertare lor. Dar asta simt eu acum.
Asta poate sa insemne ca nu sunt pregatita sufelteste pentru adoptie.
Sunt convinsa ca nu te-ai gandit sa adopti un copil doar ca sa aiba copilul tau partener de joaca. Ci sa-i fie alaturi la bine si rau ...asa ca fratii.

Nu stiu ce sfat iti pot da. Am vrut doar sa stii ca nu esti singura care gandesti asa.

Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Situatia mea seamana cu a ta, in sensul ca si eu am 2 baieti...si as putea avea copilul meu, dar eu simt ca fetita va fi nascuta de altcineva, chiar daca Dumnezeu a facut-o pt mine...nu-ti pot spune cum o astept...mi-am asteptat si baietii, am fost cea mai fericita mama, am simtit ca nu exista sentiment mai puternic si mai deplin ca acesta! Sunt convinsa ca la fel de mandra si de implinita ma voi simti cand imi voi strange fetita in brate! Copiii mei au venit foarte repede dupa casatorie, in primul an Mihai si in urmatorul, Ionut. I-am nascut fff usor, si intotdeauna am spus ca voi avea 3 copii (si noi am fost 3 frati, si eu si sotul). Dar cand am simtit ca Patricia va veni putin diferit in familia noastra, am simtit din tot sufletul, si faptul ca am luptat pt ea mai mult decat pt copiii mei, si mai luptam inca, nu ma intoarce din drum! Asa de multi copii au nevoie de o mama , de o familie, si asa multa nevoie avem si noi de ei!

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Buna fetelor . TINACsi eu sunt exact in situatia ta. Am un baietel de 8 ani si nu mai pot face alti copii. Spre deosebire de tine, eu am mai avut un copil acum 2 ani , care a murit la 11 zile. Si noi ne dorim sa infiem o fetita. Aceleasi intrebari ne-am pus si noi, ca si tine.Cu timpul am ajuns la concluzia ca nu voi putea face diferente intre ei , cum nu as putea face diferente intre doi copii nascuti de mine. Spun asta pentru ca atucnci cand vom infia fetita, cu siguranta ea va fi un copil nascut de mine. Sunt convinsa de asta. Cu timpul cei ajunge si tu la aceasta concluzie. In schimb eu am alta problema. Daca sa afle sau nu ca este infiata. Voi ce parere aveti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

rucsi, legea (273/2004) spune ca trebuie sa'i spui copilului ca este infiat, ca este dreptul lui sa stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TINAC spune:

Stiu ca o voi iubi, stiu ca nu voi face nici o diferenta intre copii, dar daca dupa ani si ani, cand va creste mare va dori sa-si cunoasca mama adevarata sau mama o va cauta pe ea?
Ma gandesc ca in aceasta situatie isi va spune cuvantul viata ei de pana atunci, dragostea si afectiunea pentru si de la noi. Felul cum va percepe ea situatia va depinde de ea si pana la urma va fi tot asa cum va vrea Dumnezeu, noi nu ne putem opune. Dar totusi mi-e greu sa cred ca poti oferi totul, absolut totul pentru ca un copil sa creasca fericit (inclusiv dragoste nu numai bani),sa imparta cu un frate orice bucatica si buna si rea si....dupa cativa ani sa doreasca sa plece in alta parte. Ar fi foarte greu, va dati seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Buna fetelor,
Vroiam si eu sa deschid un subiect pe aceasta tema. Dar la mine situatia este putin diferita. Eu as vrea sa facem al doilea copil al nostru , iar sotul ar vrea sa infiem un copil. Nu avem nici o problema medicala, am nascut cu cezariana , dar asta nu impiedica a doua nastere.
Problema mea este ca nu stiu daca voi putea sa nu fac diferente intre copii. As vrea sa am doi copii, dar nu cred ca sunt pregatita pentru adoptie.
In sufletul meu as vrea sa raman insarcinata "din greseala". Acum am un sterilet care nu face posibil acest lucru. Si nici nu vreau sa il scot pana nu am acceptul sotului in ceea ce priveste al doilea copil. Pentru ca vreau sa ii crestem impreuna.
Sper ca timpul si Dumnezeu sa ma ajute sa ma hotarasc.


Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/claudiafilipescu/my_photos

Mergi la inceput