ajutor!!!

ajutor!!! | Autor: anna_maraa

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ma gandesc din ce in ce mai des la adoptie, pot spune ca sunt chiar hotarata, nu stiu poate pare o prostie dar eu simt ca daca am sa adopt un copil toata viata mea se va schimba in bine. Repet poate este o prostie dar intodeauna mi-am dorit sa adopt un copil. Problema e ca nu stiu de unde sa incep aceasta actiune, sincer nu stiu cu ce se incepe, pe cine am mai intrebat chiar si din cunostintele mele care au copii adoptati se eschiveaza sa raspunda, chiar ocolesc subiectul. Va rog daca site cineva sa imi spuna si mie etapele si ... cum se incepe toata treaba asta. Va multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Bine ai venit anna maraa! Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa mergi la Directia de protectia copilului din orasul tau. Acolo vei primi informatiile de care ai nevoie. Acolo vei afla care sunt documentele necesare obtinerii atestatului in vederea adoptiei.
Dar cred ca cel mai usor pas este sa citesti ce s-a scris la subiectul "M-am hotarat ...adoptie " daca nu toate partile macar pe ultimele 10. Acolo poti gasi foarte multe informatii.
Mai mult de atat nu te pot ajuta pentru ca eu am adoptat pe legea veche si multe lucruri s-au schimbat.
Mult succes in drumul tau si iti doresc sa ai parte de un asistent social bun, care sa te ajute. Cred ca intr-o adoptie acesta joaca un rol important.



carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2Na spune:

Bine ai venit in rindul nostru anna maraa!
Eu am depus dosarul pentru obtinerea atestatului de parinte adoptator luna aceasta si iti pot spune ca mi-au fost necesare urmatoarele acte:
- copie legalizata dupa certificatele de nastere si casatorie ale ambilor soti
- copie legalizata dupa contractul locuintei
- declaratie in fata notarului ca nu sunteti parinti decazuti din drepturile parintesti
- copii dupa actele de identitate
- certificate medicale tip A5 (cu timbru) cu semnatura medicului pshiatru, internist si directorul institutiei sanitare care emite certificatul (daca mai locuiesti cu cineva in casa - parinti, socri sau altii-trebuie si pentru acestea la fel)
- rezultatul testului HIV
- declaratia de motivatie a adoptiei (in care scrii de ce vrei sa adopti, varsta si sexul copilului pe care doresti sa-l adopti)
- adeverinte de venit
- caracterizari de la locul de munca (doua pentru fiecare sot)
- cazier judiciar (pentru soti si cei cu care care locuiesti)
Astea toate se depun asa cum ti-a spus si carmens la Directia pentru protectia copilului din orasul tau.In ziua cand depui dosarul se completeaza si cererea de atestare.
Iti urez multa bafta si inarmeaza-te cu rabdare gandindu-te la roadele pe care ai sa le culegi mai tarziu si anume visul pe care il avem toate de a deveni mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Anna_maraa, hai si tu la "m-am hotarat adoptie.." si vei intra in marea noastra familie.Ma bucur ca suntem tot mai multe!

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

fetelor, mi s'a pus un nod in gat... abia ma abtin sa nu izbucnesc in plans... m'ati atins cu subiectul asta, habar n'aveti...
anna_maraa daca nu deschideai tu subiectul, il deschideam eu. de fapt, ma bucur ca am "sapat" inainte sa deschid subiect nou.
eu chiar nu mai rezist. de patru ani incercam. am facut inseminare artificiala, laparoscopie, tratament cu dipehreline, nu mai stiu cate stimulari, monitorizari... nici nu vreau sa ma mai gandesc.
si intre timp toate prietenele/cunostintele/vecinele mele is gravide sau au bebi mici... (unele chiar si'au dorit, altele doar ca asa se face, iar la altele pur si simplu s'a intamplat)
eu simt ca ma apropiu tot mai mult de limita. daca n'am ajuns deja. asa ca saptamana viitoare o sa'mi iau o zi libera si o sa ma duc la protectia copilului sa discut cu cineva. nu mai aman, ca nu are sens... oricum la altceva nu ma mai pot gandi, decat la bebe...
va multumesc pentru ca m'ati ascultat.
anna_maraa, scuze ca ti'am "invadat" topicul.
va pup si va multumesc si eu pentru informatii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

inca o intrebare scurta:

2Na, ziceai de caracterizare de la locul de munca. de la cine poate fi ? ca de exemplu de la sef nu prea am cum sa obtin asa ceva, pentru simplu fapt ca nu as putea discuta cu el asa ceva... cat de oficiale trebuie sa fie caracterizarile alea ??? de la 2 colege, de exemplu, pot fi ?

multumesc mult !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo__boo spune:

Buna Ioana si as vrea sa-ti urez Bine ai venit!!! in grupul nostru daca intr-adevar simti ca asta este solutia clara pe care o alegi.
In ceea ce priveste caracterizarile pot sa-ti spun ca trebuie sa fie doua de la colege/colegi de serviciu, dar continutul lor sa nu fie legat foarte mult de activitatea ta profesionala, ci de modul in care te implici in discutiile colegilor tai care au copii, sa reiasa cat de mult te intereseaza modul de crestere al copiilor, etc...
Nu pot decat sa-ti urez SUCCES si daca mai ai intrebari, noi cele care am trecut deja prin astea te vom ajuta cu mare placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Alexa, va trebuie 2 caracterizari pt fiecare ( si sotul) eu am avut de la 2 colege de servici, nu trebuie sa fie de la sefi, doar sa fie reale pt ca asistentul social le verifica si ia legatura cu respectivele persoane. Nu trebuie sa fie nimic oficial pur si simplu scrise de mina sau cum vrei ...mult succes

http://community.webshots.com/user/inapopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:


multumesc pentru raspunsuri si pentru primire !!! asa's de entuziasmata... chiar de multa vreme nu m'am mai simtit asa ! abia astept sa ma apuc de adunat actele !
va pup si va doresc sa aveti un weekend superb !

cu drag,

o viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Ioana , noi te putem intelege atat de bine pentru ca aproape fiecare dintre noi a trecut prin ceea ce ai trecut si tu la un moment dat . Nici nu imi vine sa cred cat de disperata eram anul trecut in perioada asta, ma speria gandul ca va trece un nou Craciu fara un bebe langa brad . Dumnezeu m-a ajutat sa trec acel Craciun si mi-a trimis un bebe pentru Pasti . Ii multumesc in fiecare zi pentru marea lui minune si pentru ca a adus in viata mea din nou soare .
Succes deplin pe drumul pe care ai pornit si nu te lasa clintita de cei ce vor ,, carcoti " .

http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

Spre exemplu noua ne-au cerut caracterizari de la locul de munca de la colegi ,dar caracterizarile erau vizate de conducatorul unitatii sau seful de compartiment si stampilate si mi se pare normal sa se vada ca sunt de la locul de munca.
Legea este la fel pentru toti...dar interpretarea ei lasa de dorit!


corina urziceanu

Mergi la inceput